Aşıların bitene kadar koruyuculuk başlamıyo lütfen aşılarını tam ol üç dozunu da zamanında olmalısın ilk yaptırıyosun gardasili sonra 2.ayda sonra 6.ayda (0,2,6.ay) son dozuna kadar ol ve bu süre içinde hiç kimseyle cinsel temas dahi olsa bişey yaşama sürtünmeyle bir çok hastalık bulaşabiliyo bende senin gibiydim hiç bi cinsel temasım yoktu bikaç ay öncesine kadar hatta aşı olucaktım pahalı zaten hiçbişey yapmıyorum diye olmadım bak sonra yüzeysel temastan hastalık hastası oldum nelerle ugrasıyorum.Çok sanslısın lütfen 3 doz asını ol ası seni 4 tipe karşı koruyucak 16 ve 18e karşı korunucak olman büyük bi avantaj cünkü ikisini de riskli tip.Ama yine de her tipine karşı korumadıgını bunun dısında bi cok hastalık oldugunu ve bunları kapmak icinde illa cinsel ilişki olmasına gerek olmadıgını aklından cıkarma.İleri de eşin dahi olsa her zaman kendini koru mutlaka prezervatif kullandırtmaya zorla ve latex olmasına özen göster.Her ilişki vs hatta öpüşmeden sonra bile ağzını suyla calkala ilişkiden sonra direk duşa git ve sabunla yıka kendine dikkat et ve karşındaki kişinin cinsel sıvısıyla temas etmemeye onda et beni tarzında bişeyler oldugunda veya kırmızı sivilcemsi kızarıklıklar oldugunda asla temasta bulunma sağlıktan önemlisi yokmuş !