Burda bir arkadaş Ankara Hera Kliniğe gitmiş çok memnundu bikac sayfa ötede yazıyodu ona bi sor istersen.Bi de @hel_in var forumda o geçirip atlatmış Ankaradaydı o da sana bilgi verebilir .
1.Şimdi kadın doğum-dermatolog-genel cerrah.Kadın doğumcular ve cerrahlar Koter veya lazerle yakıyor.Dermatologlar kriyoylar donduruyolar.Hangisi daha iyi diceksen : koter veya lazerden sonra tekrarlama oranı daha düşük.Koter lazere göre daha acılı bi işlem .Lazerde aynı gün kalkıp gidiyosun acısı yok diyebilirim.Koterde ve lazerde sakın genel anestezi vericez diyen doktora güvenmeyin yatma ve anestezi parası almak için yapıyolar lokal anestezi yaptırın eğer siğiliniz çok değilse lokalde o bölgeyi sadece uyusturuyolar uyanık oluyosunuz.
2.Şimdi bayan olarak eşinizin sürüntü yaptırması bişeyi değiştirmicek hatta onda cıkmayabilir bile erkeklerde cogunlukla belirti bile olmuyo.
3.Önemli olan sizin smear aldırırken smear alınan cubuktan yani rahim ağzında Hpv Dna Tiplendirimesi istiyorum demeniz.Yani dıştaki siğilden parca aldırıp baktırmayın sakın dıştaki tip önemli değil siğili zaten düşük riskli iki tip yapıyo.Önemli olan rahim ağzınızdan alınıcak sürüntüde riskli tip olup olmaması.sizde riskli tip cıkıp cıkmaması yani eşinizde olması değil.
4.Eğer sizde riskli tip olan tip16-18 cıkmazsa yapmanız gereken şey direk Gardasil aşı olmak .0,2,6.ay vurulucaksınız.Bu 3 dozdan sonra korunuyosunuz.
çok açıklayıcı olmuş. çok teşekkür ederim. smear alınırken bir şey cıkacak mı bılmesem de gene de tipleme istiyorum mu dıyecegım?
ben kadın doguma mı muayene olacagım ? peki eşimde mi kadın doğuma gidecek yoksa cildiyeye mi ?