- 15 Mart 2019
- 1.302
- 4.075
- 133
Rica Ederim..Evet bu virüs vücuttan er geç atilacak inşallah.Rahat olun üzülmeyin.Bende de 16 ve 53 var.Biz burdaki bayanlar olarak hepimiz bagisikligi yüksek tutacak takviyeler kullanip stresten uzak durmaya çalişiyiruz.Geçmiş sayfalara baktiysaniz çoğu bayan en geç 2 yada 3 yıl sonra hpv negatif oldu.Bizede güç veriyor bunu ögrenmek.Bende ilk ögrendigimde mahvoldum.Ama şuan hiç takmiyorum.Evet bu virüs hepimize erkeklerden geçti zaten.Onlara birsey olmuyor malesef bizler hayati risk taşiyoruz.Ama bu risk hpv pozitif olup bilmeyen ve kontrol altinda olmayan bayanlar için geçerli.Biz farkindayiz ve kontrol altindayiz. Almanyada yaşiyormuşsunuz sanirim. Bizim burda riskli tip olunca hemen kolposkopi yapılıyor.Benimde Smear temizdi Ama hpv16 olduğu için hemen kolposkopi yapıldı.Iyi ki de yapilmiş CIN1 olduğu ortaya çıktı. Kolposkopide daha net sonuç çıkıyor çünkü.Smeare güvenmemek lazım illada riskli tip varsa.Sizde 16 ve 18 var birde.Ya orda yada Türkiye'ye gelip kolposkopi yapilirsa çok daha iyi olur aslinda..
Stresten uzak durmak...ahh stress topuyum şuan
Peki Cin 1 çıktıktan sonra ne yapıldı? 9. Ayda randevum var konuşacağım bakalım doktorumla, ama rahatsız oldum şimdi niye burda yapılmıyor koloposkopi diye. Banada bu virüs kimbilir ne zaman bulaştı oda ayrı bir konu belkide çoook yıllar oldu ve vücudum atamıyor bunu. Doktorum hiç imun sisteminizi yükseltin falanda demedi...