Vajinal ultrason

kızlar 5 haftalıkta karından görüneceğini sanmıyorum. vajinal ultrasonla bakacaktır. ama hiç acıtan birşey değil. anlamıyorsun bile. rahat ol, şimdiden bu streslere girme bence :)

bekar bayanların kontrollerindede sıkışık olmaları istenir alttan bakmak mümkün olmadığında duymamış olmanız bunun olmadığı anlamına gelmez .

aynen öyle özellikle hamileliğin ilk haftalarında özellikle sıkışık gelmemi söyledi benimde doktorum kalp sesini duyana kadar
sonraki haftalar bir önemi yok ama ilk 2 ay doktorum sıkışmamı bekledi

ben iki hamileliğimde de 5 haftalıkken gittim ve karından bakıldı hiç vajınal ultrasyona falan girmedim. gayet net olarak da görünüyordu.

doktora göre değişiyo ben doçente gittim vajinal baktı bi gün sonra normal doktora gittim karnımdan baktı . alttan bakıncada acımıyo merak etme :) ama karnından bakarsa idrara sıkışık olman daha net görmesini sağlıyo

aynen öyle özellikle hamileliğin ilk haftalarında özellikle sıkışık gelmemi söyledi benimde doktorum kalp sesini duyana kadar
sonraki haftalar bir önemi yok ama ilk 2 ay doktorum sıkışmamı bekledi
ben hala biraz sıkışık gidiyorum cinsiyeti göremedik bir umut işte işe yarar belki

Alttan hiç acımıyor rahat olun. İnce bir alet zaten. 5. Haftamda doktorum benim de alttan bakmıştı mecburen üstten göremedi çünkü.

Hamileliğimi öğrendiğimden bugüne ilk defa doktora gideceğim bebeğim 5haftalık olacak.vajinal ultrasondan korkuyrm çok acıtıyor mu yoksa karından ultrasonla görülebilir mi bebeğim?

Benimde haftaya ultrasonum var canım ama gebe değilim. Ya alttan muayene dediler ya da göbekten ama göbekten istiyorsan sıkışık olman gerekiyor dediler. Ben alttan muayeneyi hiç bir zaman kabul etmem. Gebe kalsam da bir ay beklerim göbekten görülebilsin diye ama yine de alttan kabul etmem. Âletin ne işi var oramda...

Teşekkür ederin bu bilgi için:) umarım sıkışık mısın diye sorar da karından bakar:)
Aynen sıkışık git çok değil ama tuvaletin olsun yani. Çok net çıkıyor ultrasonda. İlk karından dener göremezse alttan bakar. Ondan hiç korkma acınıyor zaten Bi kayganlaştırıcı sürüyor cihaza

Hamileliğimi öğrendiğimden bugüne ilk defa doktora gideceğim bebeğim 5haftalık olacak.vajinal ultrasondan korkuyrm çok acıtıyor mu yoksa karından ultrasonla görülebilir mi bebeğim?

İlle vajinadan bakacak diye bir kural yok. Rahatsız olacaksanız doktorunuza karından bakmasını istediğinizi söyleyin, yeterli. Fakat benim 5. haftada sadece keseyi görebilmişti, daha bebek oluşmamış demişti. Vajinal ultrasonda karındakinden bir hafta kadar önce görülebiliyor bebeğin durumu, o yüzden erken dönemde vajinal ultrason daha çok tercih ediliyor.

Benim karnımdan gözükmemişti vajinal görmüştük ilk bebeği o zamanlar. Acımadı ama hiç :)

evet bana hiç denmedi mesela

Türkiye'de denmiyor değil. Bekarken ultrason yapılacaksa vajinal yapılamayacağı için karından daha rahat bakılabilmesi adına böyle deniyor. Hamileliğin başlarında da durum böyle. Sonrasında sıkışık gitmeye gerek kalmıyor.

demekki bana denk gelen doktorlar kolayı seçip hemen alttan bakıyorlar ben başta istememiştim mesela bana verdiği cevap başta böle olmak zorunda ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…