gidin doktora muhakkak kadın doğum doktoru daha dgru bilgi verecektir8 aydır evliyim eşimle birlikte olduğumuz sırada sanki tam birleşme olmuyor yani hepsini içime alamıyorum. Bir kaç santim sanki orada duvar varmışçasına ilerlemiyor. Az önce de reglim denize girmek için tampon takmayı denedim aynı şekilde yarısından sonra son kısımda o da dışarıda kaldı sanki orada bir duvar var ve ilerlemiyor. Sizce vajinismus muyum yoksa başka bir durum mu doktora gitmeli miyim kafam çok karıştı ve sinirimden ağlayacak durumdayım yardımcı olup fikir yazarsanız sevinirim
gidin doktora muhakkak kadın doğum doktoru daha dgru bilgi verecektir
Merhabalar 6 sene vajinismusla yaşamış biri olarak bence vajinismus değilsiniz yani ben o dediğiniz az ilerdeki duvar aşamasına geldiğimde vajinismusu yendim kabul etmiştim ve ondan sonrada gerçekten yendim :) şöyleki eğer olsaydınız hem psikolojik hem fiziksel manada zorlanırdınız ve ilk o giriş anı dahi sizin için bir eziyete dönüşürdü. Muhtemelen biraz sıkıyorsunuz size naçizane tavsiyem bol kayganlaştırıcı ile nefes- kegel egzersizleri denemeniz olacaktır. Yani orada duvar yok ama kasların boğumu var sanırım, tam o ana geldiğinizde aldığınız nefesi verirseniz rahatladığınızı farkedip ilerlemiş olacaksınız. Nefes verirken kaslar istemsizce gevşiyor… Kesinlikle bir uzman değilim ama deneyimli olduğum tartışılmaz :) inşallah işinize yararinanın bende şaşırdım gideceğim evet
Ya çok teşekkür ederim o kadar içimi rahatlattı ki yorumunuz tahmin bile edemezsiniz… Sizin de atlatmış olmanıza çok sevindim umarım bende tam anlamıyla başarabilirim :)Merhabalar 6 sene vajinismusla yaşamış biri olarak bence vajinismus değilsiniz yani ben o dediğiniz az ilerdeki duvar aşamasına geldiğimde vajinismusu yendim kabul etmiştim ve ondan sonrada gerçekten yendim :) şöyleki eğer olsaydınız hem psikolojik hem fiziksel manada zorlanırdınız ve ilk o giriş anı dahi sizin için bir eziyete dönüşürdü. Muhtemelen biraz sıkıyorsunuz size naçizane tavsiyem bol kayganlaştırıcı ile nefes- kegel egzersizleri denemeniz olacaktır. Yani orada duvar yok ama kasların boğumu var sanırım, tam o ana geldiğinizde aldığınız nefesi verirseniz rahatladığınızı farkedip ilerlemiş olacaksınız. Nefes verirken kaslar istemsizce gevşiyor… Kesinlikle bir uzman değilim ama deneyimli olduğum tartışılmaz :) inşallah işinize yarar
Dediğim gibi oraya kadar gelebilmek 6 yılımı aldı, ondan sonrasında da yendim zaten. Orda bi ilk boğum var sanırım ama sonrası boşluk.. Kas yani hiç korkmadan ilerleyin kayganlaştırıcı ve tam o an aldığınız nefesi verin. Bana doktor böyle anlatmıştıYa çok teşekkür ederim o kadar içimi rahatlattı ki yorumunuz tahmin bile edemezsiniz… Sizin de atlatmış olmanıza çok sevindim umarım bende tam anlamıyla başarabilirim :)
24 yaşındayım 2 aylık evliyim,ama bir türlü olmuyor tedaviler aşırı pahalı jel sakinleştirici vs denedim olmuyor lütfen bana yardım edin kendimi çok kötü hissediyorumMerhabalar 6 sene vajinismusla yaşamış biri olarak bence vajinismus değilsiniz yani ben o dediğiniz az ilerdeki duvar aşamasına geldiğimde vajinismusu yendim kabul etmiştim ve ondan sonrada gerçekten yendim :) şöyleki eğer olsaydınız hem psikolojik hem fiziksel manada zorlanırdınız ve ilk o giriş anı dahi sizin için bir eziyete dönüşürdü. Muhtemelen biraz sıkıyorsunuz size naçizane tavsiyem bol kayganlaştırıcı ile nefes- kegel egzersizleri denemeniz olacaktır. Yani orada duvar yok ama kasların boğumu var sanırım, tam o ana geldiğinizde aldığınız nefesi verirseniz rahatladığınızı farkedip ilerlemiş olacaksınız. Nefes verirken kaslar istemsizce gevşiyor… Kesinlikle bir uzman değilim ama deneyimli olduğum tartışılmaz :) inşallah işinize yarar
Hiç canını sıkma herkes yaptığına göre yapılabilen bir şey, imkansız olan bir şey değil24 yaşındayım 2 aylık evliyim,ama bir türlü olmuyor tedaviler aşırı pahalı jel sakinleştirici vs denedim olmuyor lütfen bana yardım edin kendimi çok kötü hissediyorum
Merhaba hiç canınızı sıkmayın bence vajinusmus değilsiniz o duvar dediğiniz şey perde olabilir kadın doğuma gidip muayene olmalısınız doktorlar anlıyorlar rahim filmi çektirir gerek duyarsa perde ya da başka bir sorun varsa filmde çıkıyor8 aydır evliyim eşimle birlikte olduğumuz sırada sanki tam birleşme olmuyor yani hepsini içime alamıyorum. Bir kaç santim sanki orada duvar varmışçasına ilerlemiyor. Az önce de reglim denize girmek için tampon takmayı denedim aynı şekilde yarısından sonra son kısımda o da dışarıda kaldı sanki orada bir duvar var ve ilerlemiyor. Sizce vajinismus muyum yoksa başka bir durum mu doktora gitmeli miyim kafam çok karıştı ve sinirimden ağlayacak durumdayım yardımcı olup fikir yazarsanız sevinirim
Teşekkür ederim evet bir uzmana gözükmekte fayda varMerhaba hiç canınızı sıkmayın bence vajinusmus değilsiniz o duvar dediğiniz şey perde olabilir kadın doğuma gidip muayene olmalısınız doktorlar anlıyorlar rahim filmi çektirir gerek duyarsa perde ya da başka bir sorun varsa filmde çıkıyor
hiç ilişki yaşamamış kişilerde rahim filmi nasıl oluyor yaptıran var mıMerhaba hiç canınızı sıkmayın bence vajinusmus değilsiniz o duvar dediğiniz şey perde olabilir kadın doğuma gidip muayene olmalısınız doktorlar anlıyorlar rahim filmi çektirir gerek duyarsa perde ya da başka bir sorun varsa filmde çıkıyor
O konuda net bilgim yok ama zarar verebilir diye düşünüyorumhiç ilişki yaşamamış kişilerde rahim filmi nasıl oluyor yaptıran var mı
Bizdede aynısı oldu yarısı girdi sonrasında duvar oluştu resmen ve eşimde bende hissettik o duvarı sanki birşeye çarpıyordu . 3 farklı doktora gttim üçü de aynı şeyi dedi. Doktora gttgmde vajinusmus teşhisi koydu bana8 aydır evliyim eşimle birlikte olduğumuz sırada sanki tam birleşme olmuyor yani hepsini içime alamıyorum. Bir kaç santim sanki orada duvar varmışçasına ilerlemiyor. Az önce de reglim denize girmek için tampon takmayı denedim aynı şekilde yarısından sonra son kısımda o da dışarıda kaldı sanki orada bir duvar var ve ilerlemiyor. Sizce vajinismus muyum yoksa başka bir durum mu doktora gitmeli miyim kafam çok karıştı ve sinirimden ağlayacak durumdayım yardımcı olup fikir yazarsanız sevinirim
Bende sızın gibi cekıyorum hala çok zor bır durum bu artık psikolojim bozuldu çocuk ıstıyorum bır yandan ama o us yaparken ıstemsızce kasıyorum nefes vermek aklıma bıle gelmiyor başka öneriniz var mu bu konudaDediğim gibi oraya kadar gelebilmek 6 yılımı aldı, ondan sonrasında da yendim zaten. Orda bi ilk boğum var sanırım ama sonrası boşluk.. Kas yani hiç korkmadan ilerleyin kayganlaştırıcı ve tam o an aldığınız nefesi verin. Bana doktor böyle anlatmıştıinşallah gönlünüzce olur ve bir an önce aklınızdan çıkar sonra da zaten bu muydu dersiniz :)
Ya çok teşekkür ederim o kadar içimi rahatlattı ki yorumunuz tahmin bile edemezsiniz… Sizin de atlatmış olmanıza çok sevindim umarım bende tam anlamıyla başarabilirim :)
8 aydır evliyim eşimle birlikte olduğumuz sırada sanki tam birleşme olmuyor yani hepsini içime alamıyorum. Bir kaç santim sanki orada duvar varmışçasına ilerlemiyor. Az önce de reglim denize girmek için tampon takmayı denedim aynı şekilde yarısından sonra son kısımda o da dışarıda kaldı sanki orada bir duvar var ve ilerlemiyor. Sizce vajinismus muyum yoksa başka bir durum mu doktora gitmeli miyim kafam çok karıştı ve sinirimden ağlayacak durumdayım yardımcı olup fikir yazarsanız sevinirim
Ya çok teşekkür ederim o kadar içimi rahatlattı ki yorumunuz tahmin bile edemezsiniz… Sizin de atlatmış olmanıza çok sevindim umarım bende tam anlamıyla başarabilirim :)
8 aydır evliyim eşimle birlikte olduğumuz sırada sanki tam birleşme olmuyor yani hepsini içime alamıyorum. Bir kaç santim sanki orada duvar varmışçasına ilerlemiyor. Az önce de reglim denize girmek için tampon takmayı denedim aynı şekilde yarısından sonra son kısımda o da dışarıda kaldı sanki orada bir duvar var ve ilerlemiyor. Sizce vajinismus muyum yoksa başka bir durum mu doktora gitmeli miyim kafam çok karıştı ve sinirimden ağlayacak durumdayım yardımcı olup fikir yazarsanız sevinirim
merhaba,8 aydır evliyim eşimle birlikte olduğumuz sırada sanki tam birleşme olmuyor yani hepsini içime alamıyorum. Bir kaç santim sanki orada duvar varmışçasına ilerlemiyor. Az önce de reglim denize girmek için tampon takmayı denedim aynı şekilde yarısından sonra son kısımda o da dışarıda kaldı sanki orada bir duvar var ve ilerlemiyor. Sizce vajinismus muyum yoksa başka bir durum mu doktora gitmeli miyim kafam çok karıştı ve sinirimden ağlayacak durumdayım yardımcı olup fikir yazarsanız sevinirim
Merhaba, ben de hepsini denemiştim ve 2 yıl boyunca hiç yol alamadık. Sonrasında tedavi oldum. Ben özel doktora gitmedim, yüksek meblağlalarda harcama yapmadım. Hangi ildesiniz?24 yaşındayım 2 aylık evliyim,ama bir türlü olmuyor tedaviler aşırı pahalı jel sakinleştirici vs denedim olmuyor lütfen bana yardım edin kendimi çok kötü hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?