• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus muyum

Merhaba, ben de hepsini denemiştim ve 2 yıl boyunca hiç yol alamadık. Sonrasında tedavi oldum. Ben özel doktora gitmedim, yüksek meblağlalarda harcama yapmadım. Hangi ildesiniz?
Araştırarak Çapa tıp fakültesine gittim ben, psikiyatri bölümü bakıyordu bu hastalığın tedavisine, 2 ayda atlattım elhamdülillah.
Nasıl atlattınız neler uygulandı size, vajinismusla ilgilenen psikiyatri mi olması gerekiyor

Merhabalar 6 sene vajinismusla yaşamış biri olarak bence vajinismus değilsiniz yani ben o dediğiniz az ilerdeki duvar aşamasına geldiğimde vajinismusu yendim kabul etmiştim ve ondan sonrada gerçekten yendim :) şöyleki eğer olsaydınız hem psikolojik hem fiziksel manada zorlanırdınız ve ilk o giriş anı dahi sizin için bir eziyete dönüşürdü. Muhtemelen biraz sıkıyorsunuz size naçizane tavsiyem bol kayganlaştırıcı ile nefes- kegel egzersizleri denemeniz olacaktır. Yani orada duvar yok ama kasların boğumu var sanırım, tam o ana geldiğinizde aldığınız nefesi verirseniz rahatladığınızı farkedip ilerlemiş olacaksınız. Nefes verirken kaslar istemsizce gevşiyor… Kesinlikle bir uzman değilim ama deneyimli olduğum tartışılmaz :) inşallah işinize yarar 🌺
Yardımcı olurmusunuz Banada

Back