Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar merhaba
Dün eşimin serçe parmağının tamamı girdi . Daha önce de kendim en son tamponla yapıyordum
Serçe parmak bir gelişme sayılır mı yoksa daha çok mu yolum var

Kızlar merhaba
Dün eşimin serçe parmağının tamamı girdi . Daha önce de kendim en son tamponla yapıyordum
Serçe parmak bir gelişme sayılır mı yoksa daha çok mu yolum var
Tabiki büyük bir gelişme az yolun kalmış artk daha cesaretle egzersizlerini kalinlastrdgn aparatlarla yapabilirsin sonrada pnsle denersin

Tmam teşekkürler ☺
Aynn cnm ya off o duvara gelince ikin be yag sur tv karsisinda yapmayi dene

merhaba herkese, ben bu illeti yenmis birisi olarak herkese Allah yardimciniz olsun diyorum, sakin umutsuzluga kapilmayin ve basarabileceginize inanin. her gun altin degerinde ve her gununuzu deneme yaparak gecirin. ben hic parmak veya alet kullanmadim, hep esimle denedim, yardim da almadim, ama her insanin ihtiyaclari farklidir, sorunlara bakis acisi, cozme sekli de. o nedenle siz hangisinde kendinizi rahat hissediyorsaniz o yolu deneyin. size diyemem ki ben esimle deneyerek basarili oldum, sizin de oyle yapmaniz gerekiyor. aletle ve egzersizle yenenleri de cok duydum, terapiyle yenenleri de. cunku bazilariniz acimasindan korkuyorsunuz, oraya birseyin girebilme ihtimalinin olmadigini dusunuyorsunuz, eger boyle dusunuyorsaniz bastan kucuk adimlarla baslamak, belki terapiyle ilerlemek sizin icin daha iyi olacaktir bir anda kendinizi zorlamak yerine. ben de "ya nasi olmaz, bunca insan bunu yapabiliyor da ben nasil yapamam, bunun acisindan olen olmus mu ki, oradan kocaman cocuk cikiyor, demek ki esnek birsey, girecek tabiki de!" diyip bodoslamasina esimle denemeler yaparak yendim bunu. ama herkeste bu yontem ise yarar diye birsey yok. onun icin kendinizi ve dusuncelerinizi analiz etmeniz cok onemli. ben bir kere doktora gittim bunun icin, ve doktorum aparatlardan en buyugunu icime kolayca ittirebildi. ben onu gordukten sonra tamam dedim, ben bunu yapabiliyorsam, esimle de yapabilmem lazim.. o nedenle esimle denedim. sizin de kendi tepkilerinizi olcmeniz lazim. ne kadar korkuyorsunuz, aparati kendinize ne kadar yaklastirabiliyorsunuz, eger korkulariniz daha coksa, kendinizi rahat hissetmiyorsaniz agirdan alin. ama lutfen denemeye devam edin. olmuyor demeyin, olacak. sakin vaz gecmeyin. cunku bir kere basardiginizda "ne kadar kolay birseyden korkmusum" diyeceksiniz.

BAKAR MISINIZ ??? çok mutluyummm rimeli streçleyip yaptım yarısı girdi acımadı da. Acaba eş denemesi yapınca olur mu ki. Rimelle deneyenler ne dersiniz

Motivasyonum çok düştü benim
Spreyle yarısını birazcık daha geçmişti ve kanama oldu. Kanamadan sonra ara vermiştik, tekrar deneme yaptık ama sadece yarısı oldu. Hemen ardından da regl oldum. Ve şuan regl kanamam çok fazla :/ stresten olabilir mi?

İlk gün kanama çok olabilir. Böyle olmuyo muydu

Basarmak icin ilk basamagi gecmissin cnm:)
Aynen ya demekki oluyomuş :) keşke bu aya kadar beklemeyip söylenenleri yapsaydım benim gibi elini dokunamayanlar bir yerden başlayın. Bu kadar ay beklediğim için pişmanım. İnşallah en kısa zamanda halladerim

Bu hastalık benim başıma gelmeden önce vajinismusla alakalı birşey bilmiyor ve adını bile bilmiyordum. Şimdi kanallarda hep bununla ilgili sorular geliyo. Ne kadar çok kişi var bu konuda. Allah herkesin yardımcısı olsun

Evet canim cok dogru soyluyorsun bende evlenmeden once boyle bir hastaligin adini bile duymamistim hatta tanidiklarimdan evliligi cok olmusta cocugu olmayanlari acaba onlarda mi vajinusmus diye dusunuyorum.

Evet canim cok dogru soyluyorsun bende evlenmeden once boyle bir hastaligin adini bile duymamistim hatta tanidiklarimdan evliligi cok olmusta cocugu olmayanlari acaba onlarda mi vajinusmus diye dusunuyorum.
Aynen ben gibi :) ben de öyle düşünmeye başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…