Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Biraz zaman tanımanı tavsiye ederim. Olayin inat boyutuna gelip daha kötü sonuclanmaması icin ... Guzel bir film takıp bu konudan bahsetmeyip birlikte izleyip birlikte gülüp egenebilir ve arada onu cok sevdigini söyleyebilirsin.ya da dışarı çıkıp farkli konulardan konuşup eglenmeyi denemelisin. Seninle olmaktan mutlu olur bu gecisi kötü surecten biraz uzaklasir bir an dusunmezse zamanla daha cok yakınlaşır Yani o is olmasada esim seninle vakit gecirmeyi seviyorum der genelde olumlu seylerden konuşuruz cogunlukla bunun etkisi büyük yoksa 9 yıl nasıl dayanır

ayyy inanmıyorum peki egzersiz yapıyor musun eşin hiç mi destek değil ?
Egzersiz yapmıyrm ama ben penis dışında herşeyi alabiliyrm canım uğraşa uğraşa,eşim destek değil alıştı umrunda bile değil artık.bütün hayatı işi telefonu ve yeğenleri belki abartıyorum ama öyle hissediyorum.ailem başka şehirde ben gurbetteyim yanlızım mutsuzum depresyondayım.günüm günümü tutmuyor.çok zor bunla yaşamak.inancım umudum kalmadı artık bazı şeylere.

Off gerçekten çok uzun bi zaman ya gerçekten geçen zamanımıza üzülüyorum. Ne olur biraz sıkı tutup bu işi biran önce çöz sana ve eşine yazık en önemlisi ömrüne yazık
O kadar çok şeyimize yazık olduki,ilk gece nedir bilemedik,cicim ayı nedir bilemedik,hiç akşam sevişelim muhabbtmz olmadı,kendiliğinden gelişirse gelişti bu konu hep aramzda tutuk bişe gibi asılı kaldı.evliliğimn en güzel zamanlarını ben bana ne oluyor diye depresyonla geçirdim..evlilikten nefret ettim evlendiğim için lanet ettim anası bi yandan bu sorun bi yandan..hocalara bile gittim vajinisms ne nerden bilecektim

Merhaba arkadaşlar bende araniza yeni katıldım 3 aylık evliyim bu 3 ay hayatımdan çok şey alıp götürdü sanki bununla yüzleşmek çok ağır birşey mis korkularim yüzünden eşimi yaklaştırmıyor um bile kendime her gün kavga her gün tartışma her gün bosansak mi acaba sorusu sonra vazgeçme netten araştırır ken burayı buldum yalnız değilmişim Allah kimseye bu hastalığı vermesin kimseye anlatılmaz konuşacak dertlesecek kimsem yok kafaları yiyecek gibiydim dün piskologa çıktım faydası olur mu bilmiyorum 1 hafta vücudumu tanıma mi istedi daha sonra egzersizler vericm dedi ama zihin olarak korkularim i yenemiyorum bırak parmak sokmayı elimi oraya goturemiyorum nasıl kurtulucam bu dertten

:) ben bunalmayım da kim bunalsın Dün p...s kalınlığında aparatla egzersiz yapıp eşimi çağırdım. gelmedi. gelmedi gelmediiiiiiiiiiii

:) ben bunalmayım da kim bunalsın Dün p...s kalınlığında aparatla egzersiz yapıp eşimi çağırdım. gelmedi. gelmedi gelmediiiiiiiiiiii
Armağancım harap edecek bu adam seni. Çok acımasızmış. Bir şey yap kendin için seni daha fazla üzmesine izin verme. Seni yok sayıyor! Psikolojik işkence yapıyor. Rahatsız mı nedir? Neden böyle yaptığını, sana neden yanıt vermediğini konuşup öğren. Eğer sorularına cevap verirse ne ala, ama seni yine yok sayarsa bu evlilik için çabalamana değmez! İlk deneyimini seni hak edecek başka birisi için sakla. Ondan ayrıl.

Hayatım hiç korkma, vajinanı incele ve tanı, egzersize serçe parmak veya kulak temizleme çöpüyle başla, korkulacak bir şey olmadığını görünce kendi kendinin psikoloğu olacaksın, cesaretin artacak. Yıllarca kilitli kalmış girmenin yasak olduğu bir oda ve sen orda öcü var sanıyorsun. Kapıyı hafifce aralayıp bak orda öcü falan yok sadece karanlık ve tanıman gerekiyor. Işıkları yakman gerekiyor. Merak etme canım. Şimdi bakamıyorum dokunamıyorum diyorsunya bir iki hafta sonra 12 cm lik aparatı nasıl yapayım diye soracaksın. O aşamaya geleceksin. Ama yapman gereken sadece karar verip başlamak.

vajinismus tek başına tedavi edilmez arkadaşlar profosyonel bir destek almak şart ve ben ankarada esra hanımdan destek aldım çok şükür bu hastalıktan tamamen kurtuldum 2 yıldır çok güzel bir evliliğim var

Son düzenleyen: Moderatör:

değil mi? evet artık buz gibi hissediyorum kendimi. egzersizleri başarıyla yapabilmeme rağmen artık bana yaklaşmıyorsa devam etmenin gereğide yok. bugün akşam ona diyeceğim bu düşüncelerimi

Eş desteği olmadan hepsi hikaye.. burda doktora gştmeden yenenler çok, doktorlada yenen var. Yada doktorun kötü muamelesinden iyice soğuyan. Kendi kendine yenemez diye bir şey yok. Zaten kendi kendine değil kimse burda, birbirşmize destek oluyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dr da gittim ama yenemedim aynen dediğin gibi destek çok önemli,ben dr a giderken hiç unutmam bi keresinde eşimle gitmem gerekiyrdu sırf işi kaldı benle geldi diye ağzıma s....ve ben terapide saatlerce ağlamıştım..sevmek aşk hepsi boş yüreğini anlayacak bi adam lazım.malesef benim kocamın o kadar çok hatası olduki belkide bu yüzden yapamıyoruz yenemiyoruz.

Doğru söylüyosun aslında hayatı o kadar kaçırdık ki ve kaçırmaya devam ediyoruz ki eşlerden önce en büyük haksızlığı kendimize yapıyoruz

Haklisin canım artık cesaretimi toplamam lazım çok teşekkür ederim inş bir iki haftaya o noktaya gelebilir im
Canım bende psikoloğa gittim. Psikoloğun dediklerini yap muhakkak. Şu an oraya bir şey sokacağım diye düşünme. Sadece eline ayna alıp incele. Şu an yapacağın şeye odaklan. Bir kere başladın mı gerisi geliyor. 2 - 3 haftada şuraya kadar geleceğim falan diye düşünme. Herkesin ilerleme hızı farklıdır. Önemli olan sonuç. Karar verip başla. Buradan yardımcı oluruz.

Doğru söylüyosun aslında hayatı o kadar kaçırdık ki ve kaçırmaya devam ediyoruz ki eşlerden önce en büyük haksızlığı kendimize yapıyoruz
kızlar aynen kaçırdık, öncelikle kendi zamanımızı. çünkü hep bu konuya takılıp duruyoruz. keşke egzersizi yapamasaydım ama eşim destek olsaydı ben hem aparatla yaptım hem parmakla ama eş destek olmayınca ve bunalınca işler daha zorlaşıyor. Eğer eşiniz destekse ve sabırlıysa şansınızı bilin ve dört elle sarılın ve halledin. yoksa soğuyorsunuz herşeyden, tembellik ve ihmallik çok çok kötü sonuçlar doğurabilir. Anne olmayı çok istiyorum

Of kızlar ya sanki dünyada başka erkekler yok! Basın tekmeyi gitsinler!! Bak bir daha kadınlara böyle davranabiliyorlar mı. Hep bizim suçumuz, bizim cesaretsizliğimiz. Cesur olan mutluluğu hakediyor. Örnek vermek istiyorum kendimden. Ben nişanımın olduğu gün, arkadaşımında nişanı oldu. Biz nişanlıykende anlaşmazlıklar yaşadık, arkadaşımda. Biz ayrılmadık evlendik. Ama arkadaşım bastı tekmeyi, ayrıldı nişanlısından. Onuç yıl oldu. Ben mutsuzum. O ayrıldığının ertesi sene mükemmel birisini buldu. O kadar mutlular ki allah bozmasın. Ama ilkiyle evlenip benim gibi çıkmazlarda yaşayabilirdi de. Hayatınız için cesur kararlar vermelisiniz. Mücadele edilecek evlilik, eş için mücadele edilir. Ama tek taraflı olursa mutsuz olacaksınız. Anlayışı kıt bir erkekle, hayalkırıklığı ve öfkeli erkek ayırımını yapın. Davranışı anlayış kıtlığındansa onu değiştiremezsiniz. Ama tavırları, sabırsızlıpından gençliğin verdiği toyluktan, hayalkırıklığından kaynaklanıyorsa yine umut vardır. İşler yoluna girince davranışları iyiye gidebilir. Eşlerinizi iyi tahlil edin. Boş yere bir deve gütmeye kalkmayın.

Haklısın balık baştan kokar,benimkininde ne bok olacağı baştan belliydi..Anasının babasısını b..k yiyen onlar yüzünden benle inatlaşan.kendi sorunumuza odaklanmak yerine her gün anneme gittinmi,annemin tlfnunu açtınmı,babam şunu dedi zırt vırt..hep bunlarla uğraştım ilk zamanlar..o kadar yorgunmki şimdi en ufak şeyleri Abartan hemen patlayan kimseyi çekemeyen biri oldum.anası danası hİçbirine tahammülm yok.zaman geçtikçe iyice güçsüzlşiyor insan evim sığınak bende burda güvendeyim gibi,ama yaşadığm sorunn haddi hesabı yok hiç huZrlu olduğm an yok.sürekli panik atak halindeyim offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…