Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ben ıkınınca dahada kapanıyo gıbı canım bana oyle geldı

ARKADaşlar hepinize merhaba neredeyse 1,5 yıllık evliyim ve vajinismusu yeni yendim sayılır..bende forumda bu konuyu takip edip derdime çare arayanlardandım ve artık tam olmasa da kendimi başarmış sayıyorum.
Benim hikayeme gelince..ileri derecede vajinismus hastası değildim yani en azından herhangi bir alet olmadan alttan muayene olup parmak egzersizlerimi başarıyla yapabiliyordum ancak bir türlü ilişkiye giremiyordum ve evliliğimde ki tüm sorunları buna bağlıyordum (eşimin bana ve evliliğimize olan ilgisizliği evliliğimize sahip çıkmaması vs vs )
Bir kere şunu belirtmem gerekir ki bu iş aparatsız ol mu yorrr..istediğimiz kadar parmak egzersizi yapalım gerçek penis genişliğinde ve boyutunda bir aparatla çalışmadan yenmemiz çok zor. Ben parmak egzersizlerimi çok rahat yaparken iş penise gelince kasılıp kalıyordum penisin başı giriyor devamı gelmiyordu.
Bir gün canıma tak etti ve internetten çok da cüzi bir paraya aparat seti aldım. Setin her boyunu bir hafta boyunca çalıştım ve Allah'ın izniyle de bu illeti yendim. Burada önemli olan vajinanın penis boyutlarında bir şeyin girişine alıştırılması yani biraz genişletilmesi. Tamam zaten kaslar kendiliğinden genişliyor ama normal şekilde ilişkiye girenle parmak egzersizi yapan kadınların vajina girişleri aynı genişlikte olmuyor.
Aparatları bebe yağıyla yağlayarak kullandım ve hala haftada bir iki kere kullanmaya devam ediyorum çünkü hala ilk girişte biraz zorluk çekiyorum gerisi çok rahat ve kolay oluyor ancak önemli olan ilk girişinin zorlamaması.
Bu illeti atlattım ama biz kadınların derdi biter mi bitmez tabiii.. geçen ay kimyasal gebelik geçirdim ve eşimle bi süre korunma kararı aldık çünkü hamileyken kanamam başladı ve ben muayene olamadım gittiğim her hastane alttan muayene etmeleri gerektiğini söyledi ama ben korkumdan muayene olamadım neyse ki olmama gerek kalmadı.
Şimdi benim bu muayene korkumu da yenmem gerekiyor ki sağlıklı bir gebelik geçiremezsem sık sık alttan muayene olmam gerekecek. Bir diğer sorunum da arkadaşlar eşim de bende cinselliğe hiç düşkün değiliz. Özellikle de eşim böyle Zaten bu hastalığı kolay kolay atlatamamamın bir sebebi de eşimin cinsellik olsa da olur olmasa da olur davranışlarıydı. Hastalığı yendikten sonra biraz düzeldi ama yine de tam istediğim gibi değil 40 yıllık evlililer gibi 2 hafta da bir bazen ayda bir ilişkiye girdiğimiz oluyor.
Zaten hastalığı daha yeni yendiğim için zevk almıyorum. Son zamanlarda bende de aşırı bir isteksizlik var adam aylarca yanaşmasa aklıma gelmiyor neden böyle oluyor anlamıyorum.
Neyse çok uzattım mevzuyu sonuca gelecek olursak dediğim gibi kadının derdi bitmez :) hee bu arada evliliğimizde ki problemlerin vajinismus olmamla hiç ilgisi yokmuş hastalığı yendim adam yine aynı adam

ne yaptin canım ?

Canim oldu cok sukur. Cumartesi gunu ilk iliski pazarda 2. Yaptim. Ama daha git gel yapmadik sadece 2-3 er defa sok cikar yaptik her ikisindede. Git geli de basariyim kendimi ozaman yenmis hissedicem canim :) inan basari öykümü ve buradaki arkadaslara tesekkur mesajimi yazmaya sabirsizlaniyorum ustte yendim ben hatta nasil yendigimi kisaca anlatim birazdan belki faydali olur ama tam olarak basari oykum icin daha erken inshallah bidahakinde git gele dayanabilirim. Maalesef altta olmakdan korkuyorum ama bidahakinde altta olmak istiyorum ustte git gel daha zor. 2. Denedigimizde esim git gel yapmak istedi ben yapamadim ve uzuldu esim. Bunu bidaha yasamak istemiyorum bidahaki denememizde git geli basarmak istiyorum öneriniz varmi?

Kizlar bende cok sukur 2. Iliskiyi yasadim. Simdilik git gel yapmadik o yüzden basari öykümü henüz yazmiycam ama kisaca nasil yendigimi anlatim:
Kesinlikle parmak/aparat egzersizleri kurtardi beni gercekten nasil nefes alip vericegini, kendini nasil kasmiycagini ögreniyosun. Benim pozisyon biraz farkliydi ama benim icin cok rahatti bunu burda yazayim kisaca belki baskalari faydalanir. Ben uyusturucu krem surdum ama aslinda gerek yok. Kayganlastirici surun yeter, esim yatak ucuna uzandi/oturdu tarzi bacaklari yerde. Bende sirtim ona dönük ayaklarim yerde (yani ayakda) önce aynayla deligi buldum ikinarak ve pns basini oraya tuttum. Sonra aynayo birakdim nefes egzersizleri yaparak once basi girdi. Basini zaten aci hissetmiyosun. Ama aci hissetsemde hissetmeaemde asla cikarmadim. Hani bi yerde kaliyosun sanki aci oluyo (kastigimiz icin) cikarmadan bekledim nefes yaptim ve azaldi hemen yavas yavas sokdum hepsini esim hic bisi yapmadi hepsi benim kontrolumdeydi cok rahattim. Simdilik git gel yapmadik pek o yuzden tamami basari öykümü simdilik yazmicam git geli basarmadan kendimi yenmis saymiyorum :) ama pozisyon cok rahatti herkese tavsiye ederim bunu basarabiliriz kizlar gercektende hicde zor degilmis ve delik kucuk pns buyuk hic sorun degilmis direk aciliyo vajina buyuklugune gore kendini ayarliyo cok acayip bisi :)))

Gebelik için alttan muayeneyi yenmeye çalışma canım istiyorsan akışına bırak çünkü alttan muayeneye gerek olmuyor ultrasonlada hallediyorlar son aylarda gerekiyo tabi bende vajiyi yendikten 3 ay sonra hamile kaldım ilişkiden korkmamama rağmen alttan muayene olamıyorum bunun için zaman kaybetme son aylarda mecbur olacağım tabi normal kadınlar bile rahat olamıyor bu kısma takılma çözüyor doktorlar bi şekilde ilişki korkumuzu nasıl yaparak yeniyorsak muayene işide öyle :)

. Canım sen nerelerdesin merak ettirdin şahsen ben uyuşturucu krem kullanmayı tavsiye etmiyorum onunla alisiyosun sonra bırakınca nolcak ?

Ahhh ah aynı yerdeyim olmuyor olmuyor...
İki parmak egzersiz yapabiliyorum.. tatildeyken anestol alaym dedim ilk surmemde az sürmüş olucamki olmadı sonra iki kere sürdüm oldumu olmadimi anlamadım uyuştuğu için.
Bi kerede ben yağı ile sanki hepsini aldım gibi oldu ama kan olayı olmadığı için sanki olmadı gibi hissediyorum kan şart değil esnek olabilir dimi

Bebek istiyorum anne olayım diyorum ama offf of!

SElam bende vajinusmusu 3 ay önce yendim adetim gecikti test yaptım çift çizgi vardı. Doktora gittim ordada 450 çıktı değerim çok tedirginim kimyasal oşabilir mi acaba göğüslerimi çok ağrıyor. BU arada çok geçmiş olsun.

İki kere alttan mıayene oldum ince bir aparat korkmana gerek yok. BEnde çok kasıyodum ama hiç bi sıkıntı yokmuş hepsi korkularımızdan ibaretmiş

Değerli arkadaşlarım paylaşımlarınızı okudukça, bilgilerimi ara ara paylaşmak istiyorum.
Penis öncesindeki aşamada mutlaka aparata gerek yok. Eşinizin işaret ve orta parmaklarını birlikte olacak şekilde kullandığınızda aynı kalınlığa erişirsiniz.( Bu, psikolojik anlamda da hem siz ve eşiniz için, hem de çift olarak , ayrıca önemli bir noktadır.)
Bir başka önemli nokta; mutlaka altta olmak istiyorsanız eşiniz üstünüzden gelmesin. Karşıdan gelsin. Biraz daha açayım. Belden yukarınız ( gövdeniz ) yatakta olsun. Belden aşağınız( bacaklarınız ) yataktan dışarı sarksın. Eşiniz siz bu şekilde yatarken bacaklarınızın arasından ve karşıdan olacak şekilde gelsin. Gövdesi sizin üzerinizde olmasın, gölgesi üzerinize düşmesin. ( Bunun da psikolojik olarak anlamı çok ) Bu şekilde rahatça yapabilirsiniz.
Hepimize kolay olsun :)

ben de bu topiğin sessiz takipçilerindendim.Yaklaşık 14 aylık evliyim ve vajinismusla uğraşıyordum ta ki dün akşama kadar.şayet bir gün yenersem üye olup sizlere sonsuz teşekkür ve dualarımı iletmeye söz vermiştim o gün bugünmüş.Benim hikayeme gelince sizler gibi ilk gece büyük bir şok yaşadım.kulaktan dolma bilgiler yüzünden korkularım vardı elbet ama bu kadarını beklemiyordum.ilk zamanlar penisi görmeye bile dayanamıyordum gördükçe imkansızlaşıyordu herşey.başlarda birkaç kez denememiz oldu.burada sizin yazdıklarınızı egzersiz yapmadan ıkınarak veya doğru pozisyonu bularak uygulamaya çalıştım olmadı.kendi parmağımı değil eşiminkini almaya çalıştım o da olmadı.her deneme hüsran olunca denemeyi uzun bir süre bıraktık.evliliğimiz birinci senesine yaklaştıkça psikolojik olarak zor günler geçirmeye başladım.ağladım üzüldüm hiçbir şey yapmak gelmiyordu içimden.daha sonra burayı daha sık ziyaret etmeye başladım.aklımda doktorsuz olmaz düşüncesi vardı ancak maddi durum imkan vermiyordu ve de buradaki arkadaşların doktorsuz bu işi başardığını görmek bana umut ışığı oldu.paylaşımları okudukça bu işin egzersiz olmadan başarılamayacağına karar verdim.cesaretim yoktu parmak egzersizine.bir türlü başlayamıyordum.birgün eşimle uzanırken bir anda orta parmağını vajinama sokmaya başladı.baktım parmak gidiyor kendimi kasmadım.baskı hissettiğim anda burada okuduklarım aklıma geldi.nefesle rahatlamaya çalıştım.olmuştu ilk defa eşimin parmağının yarısını almıştım.o zaman inandım bu işi başaracağıma.o günden sonra eşim durex kayganlaştırıcı aldı ve her akşam egzersiz yapmaya başladık.eşim benim doktorum olmuştu.kendim yapamıyordum çünkü.parmağa biraz kayganlaştırıcı sürünce daha kolay oluyordu bu iş.yaklaşık 10 gün kadar tek parmak çalıştık.henüz iki parmağa izin vermiyordum çünkü.sonra adet girdi araya.bitiminde tekrar başladık.bu sefer eşim önce tek parmkla vajinayı alıştırdı.daha sonra işaret ve orta parmağı küs yapıp sokmaya çalıştı.ilk boğumdan sonra acayip bir baskı ve acı hissettim ama çıksın istemedim.yine yazdıklarınız aklıma geldi nefesle rahatladım popo kaslarımı serbest bıraktım ve baktım ki baskı kayboldu ve o akşam iki parmağı tamamen aldım.40 dk kadar içimde kalıyordu.bir kaç gün sonra da iki parmakla gir çık ve gel git yapmaya başladı ve egzersiz süresini 20 dk ya düşürdük.iki parmaktan sonra özgüvenim geldi kendime inanmaya başladım ama hala zamanı var diyordum.yaklaşık 8-9 gün de iki parmak çalıştık.sonra denemeye karar verdik ve sadece penis başı deneyecektik.önce yine iki parmak egzersizini yaptık daha sonra penise geçtik.evet ve o akşam ilk defa zorlanmadan ağrısız acısız penis başını alabilmiştim.bu benim için büyük bir başarıydı ve yolun yarısını geçmiştim.dün akşama gelirsek önce yine eşim iki parmak egzersizi yaptı 20 dk.daha sonra penise geçtik.hem kendi vajenime hem penise jel sürdük ve eşim içime girmiş ancak ben hissetmedim gerçekten.sadece bir noktaya gelince sinek ısırığı gibi oldu sonra anladım ki kızlık zarı imiş.çok az bir kanamam oldu o kadar.sonra eşim gelgit yaptı ve ne acı ne ağrı ne baskı.hiçbirşey yok.bütün acılar sadece bize beynimizin bir oyunuymuş kızlar.sizlerden çok şey öğrendim.Allah hepinizden razı olsun.Bu derdi çekenleri de tez zamanda kurtarsın inşallah.evet fazla uzun oldu farkındayım.Ancak 14 ay.dile kolay.kimseye anlatamadım ve sonunda içimi sizlere döküp rahatladım.

ben de 14 aylık evliyim . Darısı basıma insallah. Tek parmaktan öteye gidemedim...

Merhaba canım öncelikle tebrik ederim umarım çok sağlıklı bir gebelik geçirirsin mutlulukla evladını kucağına alırsın..kaç haftalık hamile olduğunu bilmiyorum ama değerin epey yüksek. Kimyasal gebeliklerde değer yükselmez aksine düşük çıkar ve günden güne düşmeye devam eder. Mutlaka bir doktora görün muayene ol ihmal etme seni korkutmak istemem ama dış gebelik olabilir. Dediğim gibi kaç haftalık hamile olduğunu bilmediğim için ihtimalleri yazıyorum yalnızca.

ben de 14 aylık evliyim . Darısı basıma insallah. Tek parmaktan öteye gidemedim...

kendine inan canım.herşey sende bitiyor.sen cesaret edemiyorsan mümkünse bırak eşin yapsın.çok daha rahat oluyor.hem vajina dışarıdan birşey almaya alışıyor.son aşamadasın.eşinin iki parmağından sonra inan aparata gerek yok.direk penise geçersin.küs yapıp aldıktan sonra içerde açsın parmağı genişlediğini hissedeceksin.bu sayede penisi anlamayacaksın bile.parmaktan çok çok daha kolay.parmağı alırken zorlanabilirsin .nefes al 3 saniye tut verirken eşin parmağı ilerletsin.3 nefeste tamamını alacaksın.başta kendini kastığın için yanma olur ama 10 saniye sonra o da geçiyor emin ol.bu akşam bir başlangıç yap ve eşinle dene.bak aynı zamanlarda evlenmişiz hem.güzel haberlerini bekliyorum

en fazla 3 haftalıktır

ÇOK SEVİNDİM CANIM BNM YARARIMIZ OLDUYSA NE MUTLU BİZE BUNDAN SONRA SENDE YOL GÖSTERİCEKSİN YAPAMAYAN ARKADAŞLARIMIZA

OLURSUN KUZUM BENİM MERAK ETME ALLAHIM NASİP EDİNCE ANNEDE OLUCAZ HEPİMİZ. BİRLEŞME OLMUŞ İŞTE ZAMANLA HİSSEDERSİN DEVAMLI YAPMAN GEREKİYO KIZLIK ZARI GENİŞ OLABİLİR ÇOK SONRA KANAYABİLİR HATTA DOĞUMDA BİLE YIRTILABİLİR OYÜZDEN ONU SORUN YAPMA SEN İLŞKİLERİNE DEVAM ET BİR İKİ KERE YAPTIKTAN SONRA UYUŞTURUCU KREMİNİ BIRAK KAYGANLAŞTIRICILARINA GEÇ SANA TAVSİYEM .

Tamam ama en başta ben kayganlastirici almıştım o aşırı derece yanma yaptı o yüzden onla hiç yapamadım onun yerine bebe yağı kullaniorm ama o da bebek olmasına engelmiş vazelin kullansam oda engel mi
Sanki yaşım geçiyor anne olamiycam gibi kimse ile paylasamamak çok kötü buraya yazmak bile büyük cesaret benim için

Allah m inş hepimiz yener güzel haberlerimizi yazarız.
Şuan tatildeyim otel bebiş kaynıyo çok özeniyorum...

OLUR RABBİM BÜYÜK ÖYLE DÜŞÜN ÇOCUK OLSUN DİYE İLİŞKİ YAŞAMA GÖREV GİBİ YAPMA ZEVK ALMAYA BAK LÜTFEN HAKKI ZEYTİN YAĞIYLA DENESENE CANIM BNM HEM BİTKİSEL AMA VAZELİNLE BEN ÇOK YAPTIM ODA İYİ AMA ÇOK KAYGANLIK SAĞLIO HAKKİ ZEYTİN YAĞI KULLAN VE İÇENE BOŞALDIKTAN SONRA AYAKLARINI HAVA KALDIR 15 DK BEKLE VE 1 SAAT SONRA YIKAN

Ben en başta korkularimdan kurtulmak bu sorunu atlatmak istiyorum tabiki...
Ama hep çocukları çok sevmişimdir ondan
Rabb'im çok büyük ne zaman nasipse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…