Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim


Geçenlerde de yazdım. Birden tek hamlede itmeye kalkışınca basınç oluyor ve sanki gitmiyor gibi geliyor. Vajina aparatı tamamen sardığı için sert giriş çıkış yapınca aparatla beraber sanki vajinayı da öne arkaya çekiştiriyorsun gibi oluyor o da rahatsız ediyor. Ay umarım doğru anlatabilmişimdir. Çok sakin ve yavaşça kaydırarak ilerlet. Her seferinde bi santim kaydırıp bekliyormuşsun gibi. Tamamen girince bikaç kez kegelle rahatlatıyorum ben kendimi. Sonra yavaş yavaş git gel yapıyorum. Hala basınç gibi bir şey oluyor çünkü dediğim gibi aparat tam kaymıyor içeride. Git gel yapa yapa, zihinsel olarak uyarılmış hissetmesem de, vajinam ıslanıyor, böylelikle aparatı git gel yapmak çok kolay oluyor kayıp gidiyor, o zaman basınç hissi minimum oluyor.

Ben her yeni boy aparatı bir kez speyle alıp yapabileceğime ikna oluyorum. Sonrakileri spreysiz yapıyorum. Bu yöntem işime yaradı. Spreyle de yapsam spreysiz de yapsam egzersizden sonra aşağı tarafta bi tuhaflık, üzerine oturdukça çişim gelmiş gibi bi his oluyor. İkinci üçüncü egzersizde giderek azalıp yok oluyor. Umarım sorunlarına cevap verebilmişimdir.
 

Rica ederim, ne mutlu bana :) Kesinlikle öyle. Tüm süreç boyunca bu merak duygusunu canlı tutmaya çalış. Beni de hızlandıran, otomatikman korku duygusunu yok eden şey merak duygumu ön plana çıkarmak oldu. Aparatı alırken rahatsız olacağım bi tuhaflık hissedersem “dur bakayım ne bu, nasıl bi his bu, en fazla ne kadar yoğun hissedilebilir ki, bu hisse rağmen itebilir miyim acaba, iteyim bakayım bi ne olacak” diye geçiriyorum içimden. Böylelikle otomatikman kendine, vajinana, bedenine kulak veriyorsun, sadece bedeninin sesini duyuyorsun ve aslında hissettiğin şeyin acı falan olmadığını anlıyorsun. Mutlaka düzenli olarak uğra buraya, adım adım paylaş. Minicik bi ilerlemeni bile yaz. Kesinlikle başaracaksın, kesinlikle :)
 

Alışana kadar en güzeli bence. Direkt eşle yapıp olmadı deyip hayal kırıklığı yaşama ihtimali minimuma iner. Ben de o şekilde ilerlicem inşallah :)
 
Teşekkür ederim canım bilgiler için ben aparat kullanmıyorum eşli deneme yapıyorum birden değil yavaş yavaş yapmayı denicem .inşallah o his oluşmaz tekrar çok kötü çünkü bütün emeklerimi çöpe attı sabıkama yine umutsuz olmamaya çalışıyorum
 
Yok canım 2 parmak git gelden sonra denedim ben şu anda rahatım tek sorunum p.. tamamı girmiyor bi yerden sonra batma hissi oluyor

Bugün ben de ilk defa popoma doğru hissettim batma hissini. İleri itmedim aparatı ama geri de çekmedim, batma yaratan yerde beklettim bi dk falan, sonra his giderek azaldı, hemen kegel yaptım 5-6 kez, tamamen kayboldu o batma hissi. Sonra ilerledim kaydı gitti. Kegeli bi dene bakalım. Ya böyle 5 sn sık 5 sn bırak şeklinde 5-6 kez ya da 20 defa hızlı hızlı sık bırak sık bırak şeklinde. Ama bırakırken tam gevşet, sanki işemeye başlayacakmışsın gibi hisset oradaki tüm kasların gevşemesini, kendilerini salmasını. Bende müthiş iş görüyor bu içerideyken kegel olayı.
 

Ay evet şimdi okudum sonraki mesajlarını. Ama olsun penis içinde deneyebilirsin aynılarını. Asla öyle düşünme. Bi gün olur bi gün olmaz. Hiç bi zaman emeğin boşa gitmez. Sabırlı ol ama azmini yitirme.
 
Çok rahat söylüyorum bu hastalık cesaret işi üzerine gitmemle yenmem sadece 1 ayımı aldı ama 4 senelik evliyim hep boşa kürek çekmişim

Ne güzel söylemişsin. Evliliğimin ilk ayında şu anki azimle uğraşsaydım 13 ayım böyle geçmeyecekmiş. İsteyince, yapınca oluyormuş. Herkesin bi cesaret eşiği var işte. Arkadaşlar, siz siz olun son noktaya gelmeyi beklemeyin. Azıcık üstüne düştünüz mü Umayın dediği gibi maksimum bi aylık iş.
 
Bugün egzersiz yapmayı planlamıyordum. Ama vakit kaldı, hadi deneyeyim dedim. Dün spreyle ikinci aparatın tamamını ilk kez almıştım. Spreyin etkisi geçene kadar içimde bekletip, his geri gelince bol bol git gel yapmıştım. Spreysiz yapamama endişesi vardı. Yine de “olsun, yapabildiğin kadar” deyip oturdum başına. 3-5 cm sonra geçerken kendini hissettiren o malum yere geldim. Bir denedim olmadı iki denedim olmadı, evirdim çevirdim aşağı yukarı oynattım olmadı çünkü o alışık olmadığım hissi hissedince (ben onu acı diye tanımlamıyorum çünkü gerçekten acı değil) bi tık geri kaçıyordum hep. Artık en sonunda her zamanki gibi hemen bikaç kez kegel yaptım ve “dün spreyle tamamı girdi, demek ki girebiliyor, orada kal, bekle, bi milim de olsa ilerle, yine bekle, az daha git” derken hoop gitti. Ve önceki alışlardan çok daha kısa sürede geçtim o zorlayan yeri. “Aa bu kez ne çabuk geçtim ya” deyip hayret ettim. Bin şükür.

Tavsiyeler:
Ayakları tamamen aç, yönden emin ol (aylarca yanlış yöne ittiğim için ilerleyememişim), hafif sağ sol minik minik hareketlerle ilerletmeyi dene, rahatsız hissettiğinde hemen kegel yap. En önemlisi tuhaf, farklı, rahatsız hissedersen kaçma. Bu çooook normal, ilk kez içine bir şey giriyor. Aksine oraya sakince dokun ve çok değil birkaç dk bekle (arada kegel yaparak), kendiliğinden hafifleyip yok oluyor o his. Hissettiğin şeye odaklan, acı olmadığını göreceksin. Odaklandıkça gözünde büyüttüğün kadar olmadığını göreceksin. Sen “acımıyormuş ya, sadece alışık olmadık bi his” dedikçe ve kegel yapa yapa kaydırarak ilerledikçe kasların gepgeniş açılacak.
 

Çok haklisin ama bizdeki ne ozaman bu cesaretsizlik serveti birak iki parmak alabiliyorum gevsedigimde esimde bir parmak sokabiliyor ama aparatlar da 3.boya geçmedim denemedim fazlaesimin penisinin uc kismini aalabildim gerisinde bir heycan panik hop olmuyor yada kayip cikiveriyor duz yatarkende bacak acma skıntısı oluyo nasl aşicaz bunlari artk
 
Regl oldum balım bitince ilk iş bu söylediklerini yapacağım.
 
Merhaba kızlar. Bende bu konuyu uzaktan okuyup anlattıklarınızı uygulamaya çalışanlardan biriyim. 1.5 yıllık evliyim ve eşimle birlikte olamadık. Sanki bir duvar varmış gibi. Doktora gittim psikoloğa gittim yinede olmadı. Kegel parmak egzersizi evde yaptığım aparatlar vs hepsini denedim ilk başlarda zorlansamda içime alabiliyorum. Ama penise gelince olmuyor. Denemeleri yaparken sprey kayganlaştırıcı filan kullanmadım. İnternetten araştırdım fakat karar veremedim aparat almayı düşünüyorum. Nerden ve nasıl temin edebilirim?
 
Merhaba canım. Hepsiburada da eczaonline mağazasından almıştım ben ordan alabilirsin. Bu arada kayganlık veren bişey mutlaka kullan yoksa çok zorlanırsın ki alamamışsın zaten. Aparatın var mı şu an denedim demişsin ama
 
Şuan aparatım yok. Evde kendi yaptığım boylarda denemelerim oldu ama çok deneyemedim o yüzden internetten almayı düşünüyorum
 
Dün gece spreyle ilk gecemi yaşarmış gibi yaşadım ve oldu kızlar ilk turu atlattım.asiri mutluyum.yarisina kadar aldım resmen mutluluktan ağladım.Allah'ıma çok şükür.allah herkese nasip etsin.1 yılım bosuna gitmiş onu anladım.sadece parmak egzersizi yapmıştım o kadar ama eşim çok destek sevinçten ağladım resmen.
 
Canıım gözünaydın olsunn en yakın zamanda spreysiz ve tamamı olsun inşallah
 
Bugün başlayacam diye aldım elime aynayı inceledim bi 10,15 dk küçük dudakların arasındaki pembe dokunun altına doğru olan küçük mukoza şeklinde ortası delik olan “serce parmağın ucu boyutunda nefes verirken oluşan delik” aparatla çalıştığımızda aparatı girdireceğimiz yerin başı heralde vajina girişi yanı gözümün önünde ama oraya zar zor en küçük aparatın başını koydum ama ne itmeye gücüm oldu ne o hissi bedenimle bütünleştirdim umutsuzca bitirdim korku ve kasılma sardı tüm bedenimi doğru yer orası mı ordan mı başlayacağız,üzgünüm eşimde çok üzüldü..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…