Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Çok duygulanarak okudum yazınızı.. size katılıyorum duygularınızı anlıyorum kırılan duygularınız umarım geçer.. aynı olmasa da benzer şeyler yaşadım ikimiz de çalışıyor olmamamıza rağmen tedavinin maddi yüküne tek katlandım. (Çok şükür param vardı) Bırakın kliniğe benimle gelmeyi “hadi yaparsın bitanem” diye en ufacık destek dahi almadım. Hatta dilatör ev ödevinde eşin katılsın dediklerinde 10 dk yaptı yapmadı sinirlenip kalktı gitti.. 1 yıllık evliliğimde ne gözyaşı döktüm bir ben bir Allah bilir. Ama hiçbir zaman sen kadınlık yapamıyorsun demedi hep cinsellik konusunu kapattı bence cinsellik yaşayamamak onu şok ettiği için farklı tartışmalar çıkararak örtülü sorunlar çıkardı. Ben bu sebeple tek aşamayacağım bir doktor yardımı olsun istedim mesela. Dilatör denemeleri bitip eşli ilk denememizde bile sinirli gergin nefret doluydu onu şu an uğraştırdığım için sinirliydi resmen yalvardım sinirlense de alttan alan BEN oldum. Niye bu kadar uğraştım biliyo musunuz? Bir gün bu evlilik bitedebilir herkes yoluna gidedebilir. Nice güzel evliliklerin nice birbiriyle çok iyi anlaşan çiftlerin evliliklerininbittiğine şahit olmuşsunuzdur orda burda ailede çevrede.. Çabam evliliğimin bitişini engellemek değildi. Kendimi eksik hissetmeye artık SON verecektim. Kafamın üstünde 1 yıl vajinismusla yaşadım. Bahsettiğiniz Unorthodox ( çok güzel dizi bu arada bizler izlemeliyiz bu diziyi) un geçtiği Berlinde keyifle gezemedim kafamda hep bu sorun vardı. ZORLA ÇÖZDÜM BEN ARKADAŞLAR. Kendimi hazırlarken kalbim çılgınca atarken başımı okşayıp hadi olacak diyen bir eş isterdim benim eşim o an onu rezil ettiğimi düşünüyordu ben deli çabalamaya çalışırken.. velhasıl ben yaptım arkadaşlar yaklaşık 1 ay olacak acı hiç hissetmiyorum. Ben bunu kendim için YENDİM. İlerde evliliğim bitse de devam etse de ben hayatıma öyle devam edemezdim. Ben eşim olsa da olmasa da bu ilişki biterse yeni ilişkilere adım atardım çünkü yasını belli bir süre tutardım sonra hayatıma devam ederdim. Eşimle aramız şu an iyi 1 yıl boyunca beni hiç cinsellikle suçlamadı ama her şeyden kavga çıkarırdı artık bu hastalığı yendiğimden midir nedir daha çok sesim çıkıyor daha özgüvenliyim alttan alan o 1 aydır. Küçük kavgalar da çıkarmıyor mesela. İstersem çeker giderim istersem kalırım bu zorunluluk değil benim için artık. Kendiniz için yapın gerçekten eşiniz direnç koysa da siz başarın niye onun eline koz verip evlilikte bir unsuru eksik tutasınız ki? O bu kötü davranma hakkını kendine reva görüyor bile olabilir e çünkü siz de vajinismussunuz diye. Çok saçma ama böyle düşünüyor bile olabilir eşiniz. Çözün bu sorunu kalksın bu sorun ortadan işte o zaman evliliğiniz problemli mi değil mi günyüzüne çıkar. O zaman sis perdesi kalkar ve her şeyi daha net görürsünüz. Kendiniz için

Çalışıyor olmamıza diyecektim yanlış yazmışım . İkimiz de çalışıyoruz .

4 nasil oldu benim 4 olmuyo ya
Canim aparatlari guzelce bebe yagi sur ya da vazelinle sonra 1inciyi al icine baktin oldu 2ciye gec o da olunca 3e derken 4u dene direk 4u almak zor oluyor hem gozumuze buyuk geliyor hem de rahatsiz edici oluyor ve aparatlara alismak icin 4 girdi diyelim. 4u cikar bir daha al sonra cikar bi daha al boyle hem yon bulmaya alisiosn hemde varligina alisiosn ama bence en onemlisi es.. benim esim iliski yasayamaZken cok anlayissiz kaba biriydi beni sakinlestirmek yerine bagirir kizar yatagi terk ederdi. Ben aparat deneyip yenince yine cok ugrasmazdi ama suan onun ugrasmasina en azindan 1 2 saati sadece bana ayirmasina gerek kalmadi. Iliski araliklari kisaldikca alisiosn ister istemez korku yerini istege birakmaya baslio he suan bende sadece orgazm olup olmadigimi anlayamama ve kisa surmesi acisindan sikinti var ama diger konu ustune gittikce pesini birakmadikca asiliyor

Arkadaşlar bu şırınga ile hamile kalma olayını bileniniz var mı Bi çok kişi fayda görmüş okuduğum kadarıyla şaşkınım. Beni bilgilendirecek olan var mı lütfen

Canim oncelikle yazin icin tesekkur ederim.
Benim şöyle canim. Ben vajene iki kere vemcain sprey sıkıyorum.sonra sonra dilatörü yağliyorum ve yerlestryorum ilk sizlatyo ama geciyo.iki gundur sadece 3. Boyuyla calisiyorum ama 4 olmuyo canim ya ıkınıyomda nefeste veryom olmuyo neden bole anlamiyom acaba bi kadib doguma gidip sorsam mi bilmiyorum

Yukarıda bir arkadaşın mı sen yazısına denk geldim işte eşinin isteksiz olduğunu ilgilenmediğini falan yazmış ya öyle çok zor oluyor gerçekten hani benim şimdi öyleydi ama ben inada yaptım hata yani yine bakın onunla onun mesela kocası n azından aparat denemesine bir şey dememiş yani kadın ona aparati gösteriyor ve kocası bir şey demiyor benim kocam daha Hani onları gördüğümde kavga kıyamet kopar mı İşte ben ondan hep gizli gizli tuvaletlerde yaptım Onun eve gelmesine işte bir yarım saat 1 saat kala yaptım ya çok ben çok sıkıntılar çektim ama erkek kardeşi oluyor işte Şu an olmayınca onların isteği kalmıyor hevesi kalmıyor böyle hatta benim eşim mesela deneme için Ben diyordum Hani Deneyelim mi Niye deneyeceğiz ki zaten olmayacak Hani direk kafada bu Yani direkt kafasına bunu yazıyordu olmayacak olmayacak niye deniyoruz ki ha bu şekilde söylüyordu ve bu da insanı yıpratıyor hani benim de hevesim kaçıyordu Ben de istemiyordum çok zor ya Ama gerçekten bu tek taraflı bir olacak bir şey değil hani benim eşim zamanında Evet ben de çok ilgilen Seydi üstüme düşseydi vaktiniz Hacı bana ayırsaydı küsüp o yataktan kalkmak yerine bana kızmak yerine uğraş saydı ya hani tanıdığım birinin mesela eşi sahip Harmak ya Ne doktora gittiler ne bir şey yaptılar parmakla bu işi çözdüler alıştırıyor ondan sonra ilişkiye deniyor ya oluyor Ay ben bunu eşime de söyledim uğraşmadı Ne zaman ki ben kendi mesane yapıyordum tuvaleti bir deniyordum aparatları 10 son yanına gidiyordum hani ne oluyordu O zaman hemen oluyordu O kendini başarısız zannediyordu Çünkü benim ne yaptığımı bilmiyordu haberi yok Çünkü ben gizli gizli yapıyordum seviniyordu başardım zannediyordu harbiki yapan benim yani ben olmasaydım o da olmayacaktı sonra hamilelik girdi hiç denemedik hiç ilişki olmadı doğumdan sonra bu sefer bende bir korku başladı birkaç ay yine öyle olmadı en son dedim yani Hani Korkunun ecele faydası yok Yani mecbur olacak bu 1 gün olmadı 2 gün olmadı Ee yıllarca olmayacak mı biraz Hani yine kendimi aparatla alıştırmaya çalıştım ama yani o önceki kafam olmadı ya hayatta da olmadı en son yine eşim ya bu sefer Eşim işte çözmüş oldu bu sefer o beni sakinleştir di sefer o çabaladı Çünkü o da şunu gördü yani hani ben de yapabiliyorum kendi yapabiliyor Demek ki eşimi biraz sakin değiştirmem gerekiyor Yani bunu çok geç olsa da anladı bu yönde ilerledi ve şu an gerçekten rahat oluyor Hani çok şükür Ama o yine uğraşma Sabiha zor olacaktı yine Belki ben Ağlama krizlerine girecektim belki yine kavgalarımız olacaktı ki zaten doğumdan sonraki dönemde Olmuştu yani kavgalarımız da oldu yani sırf bu sebepten oldu

Ya baya şeyler yasamissn canim gercektende tam tersi benim esim moral veryo bundada vardr bi hayr canini skma demkki zamani var bununda diyo dilatorle calistgm icin sen yapacaksn inaniyom diyo.
Ama iste 4. Boy olmayinca korkuyom ya olmazsa diye snucta penise yakin 4.boy napcagmi bende bilemiyorum okadr isterdimki vajinismuslu olarak hamile kalmayi herkes bebek soruyo okadr yiprandmki hem bebek nasil olck dye dusunmekten hemde vajinismusu dusunmktn

Ya canım Öncelikle dediğim gibi bak 1234 bunları sırayla al sonra 4 üzerinde çalış 4 içine al çıkar Sonra bir daha içine al Sonra eşinle dene yani o zaman mutlaka olacaktır Şimdi sen aparatları içine aldıkça aslında Hem beynim hem vücudun Hani içine bir şeyim girip çıkmasını alışıyorsun Böylece eşinle denediğimde olmama ihtimali olmuyor Ama sana tavsiyem çocuğu şu an düşünme çünkü ilişki Tam oturmadığın da yeniden tekrar etme olasılığı oluyor Ben de oldu Tabii bu herkes de olacağı anlamına gelmiyor ama ilişkin otursun iyice bir alış Ondan sonra bebek düşün Çünkü ilişki oturmayınca bebek yaptığın zaman bu sefer her şeyi başa sarıyor Ben de en azından böyle oldu Tabii bu herkese böyle olacak anlamına gelmiyor ama yine de Tedbiri elden bırakmamak lazım önce ilişkiniz otursun sonrasında bebeği düşün kendin örnek verecek olursam ben Kasım'da yendim Aralığın sonunda hamile kaldım sana 9 aylık ilişki yaşamadık bebeğe bir şey olacak diye doğumdan sonra korkum başladı 2-3 ay mı Belki daha uzun bir süre hani yine bir şey yaşamadık bize yemi yeni Hani ilişkiye giriyoruz ve Bilmiyorum ya bence zor Bebek olunca zaten bebekten vakit kalmıyor Hani Eşinle bir yakınlaşma falan çok zor oluyor bebek sürekli uyanıyor biz yani şu an kızım 9 aylık olacak ve daha yeni yeni bir kendimizi bulduk kendimize vakit ayırmaya başladık Çünkü çocuğun En azından bir uyku düzeni olmaya başladı ve rahat ettik ama önce sen gerçekten çok sıkıntılıydı hani tam yakınlaşacak sın çocuk uyanıyor onu içiyorsun bir daha devam etmeye çalışıyorsun bu sefer olmuyor istemiyorsun ya da yine çocuk uyanıyor ve sürekli erteliyorsun Yani sen önce ilişki durumunu çöz çocuk nasip işidir Sen çocuk zor anlarda bakma yani çocuk olunca bir şey olmuyor Bana da çok sordular oturanlar sana hiçbir fayda getirmiyor emin ol çocuk doğursan da aynı doğurması anda aynı sen önce eşini olan ilişkini çöz bir alışın bir kendinizi tanıyın çünkü çocuk olunca daha da zorlaşıyor ani İlla böyle vajinismusa olmaya gerek yok çocuk kalkıyor uyanıyor uyutuyorsunuz yaklaşacak sın bir daha uyanıyor ya da senin isteğin kalmıyor o yüzden öncelikle olarak eşinle birbirinizi tanıyın birbirinize Doyursun o Nasıl o çocuk da olur

Sen cok guzel anlatmissn gercektende ama dedgn gbi olmuyo yani 1.2.3 bunlar tamam kolay oluyo ama 4 olmuyo hic birsekilde bunu haldebilsem zaten eşli denemeden korkmicam ama halledemedim.birde cocuk bnim icin cok onemlu çunku yaş mevzusundan dolayi yumurta sayisi azaliyo ya kadinda o yuzden esiminde yaşi geciyo 32 yasinda

Isteyen arkadaşlar Hani biliyorum hepiniz Bebeğimiz olsun istiyorsunuz heves ediyorsunuz ama vajinusmus yenmeden bence denemeyin çünkü o zaman daha büyük bir çıkmaza giriyor insan yine her şeyin hayırlısını Tabii ki Allah bilir ama benim fikrim bu yönde önce eşinizle bağınızı bir kuvvetlendirir birbirinize ilişkide normal aile yaşantısına bir tanıyın öyle o soruyor bebek mi soruyor bebek bu düşüncelerle lütfen Bu işe başlamayın osuran insanlar sonra ortadan kayboluyor o kocana Sen kalıyorsun ve cinsellik olmadığı zaman çocuğun olması ve hiçbir anlam katmıyor bir anlam kalkmıyor Kendimden biliyorum çocuğumuz oldu cinselliği bir süre yine yaşamadık Yine kavga ettik yine hırgür çıktı evden ne zaman ki cinsellik düzeliyor bu adam kendine geliyor ben anlamıyorum Çok saçma Bana çok saçma gelen bir şey birini seviyorsan onu olduğu gibi seversin cinsellik Tamam da ama bir yere kadar olmalı ama işte erkekler bu şekilde düşünmüyor bizim gibi duygusal bakmıyor hani bir arkadaş yazmış Mesela temizliğe takıyor onu takıyor Evet benim kocam da aynıydı her şeye takıyordu yaptığım yemeye süpürdüm eve giydiğim kıyafete yaptığım her şeye takıyordu Çünkü neden internet yoktu hırsını başka yerlerden çıkarıyoruz işte direkt oradan sal aramıyordum başka yerden çıkarıyordu çocuğumuz oldu Çok şükür bir kızımız oldu ama cinselliğimiz olmadığı için yine kavga ediyorduk yine surat asık oturuyordu yani baktım o üç çözülmeden olmuyor ya gerçekten olmuyor o yüzden lütfen önceliğiniz eşinizle olan ilişkiniz olsun bir 10 düzeltin bir tanıyın birbirinizi O nasıl bebek doğurur her şeyde olur Allah hepimize hayırlısını nasip etsin hepinizin gönlüne göre versin Ama gerçekten bu ilişki kolejin ismi tek taraflı bir şey değil biz tek tarafta zannettik kendimizi üzdük bıraktık ağladık Ama gerçekten tek taraflı değil ama yeğenin çabalayın üstüne gidin ben gizli gizli yaptım çünkü Göz göre göre adamın yanında yapamıyorum kızıyor aparat alıyorum gidip odada demiyorum gelip yine kızıyor Yani ben çok çektim ya bilmiyorum hani o günleri böyle hatırlamak bile istemiyorum aslında Çünkü hatırladıkça bu sefer eşime karşı öfke ile Bakıyorum böyle ev öfkeleniyorum

Canım bende de 29 yaşındayım yani eşim de 29 yaşında hani ona bakarsan bizim çevremiz siz çok geç kaldınız dedi Ben sana şu şekilde anlatayım 1. Yaptım ikinci ile yaptım 3 ile yaptın böyle varsa yiyorum dördüncü aparatı aldığın zaman Bak şunu yapabilirsin biraz poponun yukarı kaldıracaksın ve kendini çiş yapar gibi düşüneceksin işini yapıyorsun bu şekilde kendini serbest bırak nefes al nefes ver nefes al nefes ver bu şekilde de kendini bir sakin bırak gevşediğini hissettiğin zaman dene Hani içmeyi dene ve bu 4 boyda içmen gerekiyor o kendi kendine gitmeyecek Sen içeceksin kendimi sakinleştir nefes alt nefesini verirken aparatı it zorlanıyor musun p***** kaldıracaksın poponun kaldır nefes verirken aperatif Bak seninle zorlandığın aparatı çıkar artık bebek yağı mı sürüyorsun vazelin mi sürüyorsun onu yeniden sür bir derin nefes al bir sakinleştir kendini yapacağım de Yeniden dene ya mutlaka olacak Sen bir iki üç sen bunları yaptıysan dördü mutlaka yaparsın Yani dördü yapmama gibi bir olasılık yok çünkü insan ya ben en çok 1. Aparatta vakit kaybettim bir ay 1 ay ben bir aparatı almak için uğraştım Onu aldıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geldi ama bir aparat gerçekten benim gözüm o kadar büyük görünüyordu ki ya yaptıktan sonra dedim ki Allah'ım bu ne ya Ben bundan mı korktum Ben bunun için bir birayı uğraştım küçücük bir şey geldi gözüme ya küçücük ama ben onunla bir ay uğraştım ya 1 ay yani 4 boy çerez gibi olacak bak bana güven çerez gibi olacak senin için Sen 3'e kadar geldiysen 4'ü hayli hayli yapacaksın arkadaşım

Konuşarak yazma özelliğini kullandığım için kelimeler biraz garip oluyor arkadaşlar Hani o yüzden kusuruma bakmayın çocuktan anca yazıyorum burada Vallahi uzun zaman olmuş ya buraya yazdım yalıya Buradaki insanlara destek olmalı gerçekten özlemişim asla eski arkadaşlarını çok özledim benim zamanım da bana destek olanlar dertleş diyeyim bana akıl verenler ya böyle yap Zehra diyenler bu yazarım okuyorlar varsa onları çok özledim

Ay inşallahhh canimm ya dedgn sekilde nefes al nefes ver seklinde yapayim insallah olur canim cocuk konusna gelince esim 3 çocuk istyo ama bnim yasim 25 kendmi cok gec kalms gbi hissedyom yensem bile hemen olmaz dye korkuyom rabbim aratmasin kucagmzi boş koymasin inşallah yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…