Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kendni sıktıysan kaslardan gelmiştir bnmde kanmam olurdu doktra gtmiştim . Kendni sıkarsan kanar demişti

Tebrik ederim canim peki ktem olarak ne kullandin bir de esli denemede ben cok zorlaniyorum aparat gibi kolay olmuyor tavsiyen var mi
Pozisyon da hata yapıyor olablrmsn aslında kendne kolay olan pozisyonu bulduktan sonra bebe yağıyla yada jelle olmayacak bişy değil aslında. Tabi birazda kendni serbest bırakman lazm

Kadinlar Kulübü var olsun. Burada yazanlardan ogrendiklerimle, jnci kardesimin aşıladigi guvenle inançla ben de artik yenenlerin arasindayim.
Korkulacak hicbir sey yokmus. Kendi tecrübelerimi buradan ogrendiklerimle harmanladim. Bunlari uyguladim ve iyilestim.

Benim deneyimime göre iyilesmek için gereken seylerden en kiymetlisi anlayışlı ve sabırlı bir eş. ❤

Ikincisi dilatör Egzersiz zamanlari geldiginde dilatorleri gormek bile istemezdim. Ama onlar bu yolda en iyi arkadaslarimiz olacak. Bir an önce barışmak lazim.

Birçok insan bebek yağı kullanimini öneriyor. Icerisinde kimyasal yok deniyor. Bana kalirsa bebek yagi bebekler icin bile uygun degil. Burada pek çok kadinda mantar yaptığını okudum. Vajina florasina uygun kayganlastirici jeller var. Bunlar kullanilsa daha iyidir bence.

Kendi adima konusuyorum benim icin sıcak bir duş sonrası ön sevişme şart. Kendi islakligimla kayganlastiricidan daha kolay hallediyorum. O anki duygusal paylasim beni esli birlesme icin de motive ediyor.

Yatak başlığına hafif yaslanarak dilatorleri denedim.
Iyilesme sürecime kadar hep esim denedi.
En son cesaret yuklendigim zamanda 1. Haric hepsini ben denedim.
Kendime o kadar inanmıştım ki takır takır hepsini
yaptim.

Kendim bir yöntem daha buldum. Dilatorun vajina kasindan geçtiğini hissettiğim anda durdum ve kasa baski yaptım. Sağdan soldan kasa baskı uyguladim.

Dilatör icimdeyken dilatörü sağa sola çektim dayanabildiğim kadar.

Bunlar bana cok iyi geldi. esli denememi kolaylastirdi.

Burada biri yazmisti. Kalbinde ne dilegi varsa hemen önüne bulsun. Son dilatörü icinizde bekletin. Bacaklarınızı kapatin icinizde kalsin. Cok guzel bollasiyor demisti. Oyle yaptim. Sonrasinda esli deneme çok rahat oldu.

Önerilen pozisyon kadin ustte olan pozisyon. Eşin golgesi üstümüze düşmemeliymiş. (Bu hastalik psikolojik bir hastalik oldugu icin aciklamasini da psikologlar yapabilir.) Kadin ustte olan pozisyonda Ilk basta yerini bulamayabilirsiniz. Ben bulamadim.

Sonra misyoner denedik. Ben bir sorun yaşamadım.
Ve oldu.

Artik vajinismu hayatimda yok.

KADINLIĞIMI GERİ ALDIM

Güldüm,agladim... Ağlarken ağlamam komik geldi tekrar güldüm. Sonra sevinçten agladim. Sevinçle güldüm. Sanki bütün hormonlarim bir anda çalıştı.

ARTIK ANNE OLABİLECEĞİM

Hepinizin yorgun kalplerinden öperim.
Cesaret edin.
Vajinadan bebek çıkabiliyor çok esnek bir yapıda.
Vajinadaki o kası geçtiği anda akıp gidiyor.
En fazla 1 saniyelik bir acı olur. Dayanilmayacak gibi değil inanın.
Bir seyin girdigini gördükçe denemeyi daha cok isteyeceksiniz.

KENDİNİZ İÇİN İYİLEŞMEK İSTEYİN. BUNU EŞİNİZE MECBUR HİSSETTİĞİNİZ İÇİN DEĞİL KENDİNİZ İÇİN YAPIN.

BAŞARMAK DEĞİL, BAŞLAMAK ZOR OLAN.

Hadi kızlar son bir cesaret.

Tebrik ederim canım ben de senin gibi üstüne gide gide yendim daha yeniyim. darısı diğer arkadaşlarımızın başına.

benim de tavsiyem tek denemede olmayacağına karar vermeyin. ben eşli denemeleri böyle başardım. mesela deniyordum acıyordu eşim bırakıyordu. sonra tabi yarım kalmışlık sinir stres. Tamamen yaptığımız gün yine böyle yarıda kaldı, 5-10 dk durdum daha artık denemem diye düşünürken birden aklımdan devam etmezsen olup olmayacağını bilemezsin simdi üstüne gitmezsen belki bir hafta daha ekleyeceksin bu hastalığına diye diye kendimi motive ettim. Ruhsal çöküntünün yanında o yanma ve baskı hiçbir şey inanın bana. evet o an Biraz acı olacak, ki herkeste olmayabilir ama ilk denemelerde çoğumuz kasarız bunu vaji olmayan kadınlar bile yaşamıştır. ama sonrasında psikolojik rahatlık, eşinizle durup durup gülmeniz tarif edilemez bir mutluluk.

Herkese merhabalar öncelikle herkesin bu sorunu en kısa zamanda tamamen yenmesini gönülden diliyorum. Hep başarı öyküleri okurdum ve ben de yazabilmeyi hayal ederdim sonunda yazıyorum çok şükür. 3 yıl çektim bunu yaşadıklarım psikolojik olarak çok yıprattı hiç bir zaman tam anlamıyla mutlu olamadım çünkü hep eksiklik vardı. Eşim bu konuda hep yanımdaydı kötü bir kelime dahi etmedi üstüne düşmedik olur dedik kendiliğinden olmadı. Bir arkadaşım da bu sorunu yaşamıştı psikoloğa gidip çözmüştü hem de uzun bir sürede. Biz de evlendiğimiz ilk ay gittik ama ben parmak egzersizi yapamadım herkesin yapısı farklı tabii. Bir de psikolog sevecen içten biri değildi ısınamadım bir türlü ve bıraktım. Aradan 1 sene geçti bir kadın doğum uzmanına gittim başka sebepten o da parmak egzersizi yap dedi biraz yaptım ama aşamadım üstüne gitmedim, doktorun ilgisi çok önemli burda. Bana prozac verip göndermişti. Bir daha da gitmedim. Artık 3 yıl olmuştu. Hep burdan takip ederdim tanıştığım bir arkadaşım Hera Klinik önerdi ağır vajinismus olarak 5 günde yenmişti inanamıyordum ödevleri nasıl yapıcam diyordum. Ve inanın ben de çok insan gibi hep hera nın kendi yaptığı reklam sandım uzun süre de böyle oyalandım. Ama artık halletmem lazımdı yükü çok ağır. En sonunda hera kliniğe gittim şenay hanımı aradım önce hemen randevulaştık. Ben çok umutsuzdum karamsardım kesin olucak mı artık diyordum telefonda bana garanti veriyorum gel dedi. İlk gün eşimle gittik. Şenay hanım o kadar samimi ve içten biri ki sizi çok rahatlatıyor çok sevecen. Küçük bir muayeneden sonra hemen o gün tedaviye başlamak istedim akşam 7 olmasına rağmen eve gitmeyip beni seansa aldı. Zorlandım gerçekten zorlandım hem herada ağladım hem evde. Ama o kadar şefkatliydi ki bunların hepsinin normal olduğunu biliyor ve teselli ediyordu hep asla umutsuzluğa kapılmamı sağlamıyordu hep iyi şeylere odaklanmamı istiyordu bense hep kötüsünü düşünüyordum. Tedavi esnasında regl oldum ara verdik o sırada şenay hanım tatile gitti inanın tatilde bile bana kaç kere msj attı. Dönünce hemen başladık salı günü gittim cuma akşamı oldu hem de hiç zorlanmadan girdi. Egzersizlerden sonra hiiiiiç bir şekilde ne ağrı ne sızı ne kan birçok pozisyonda denedik oldu mu diye kaç kere sordum kaç kere baktım girmişti. Tamamı girmedi ama zamanla olurmuş çok normal dedi. Kısacası eğer kendiniz yenemiyorsanız kesinlikle hera klinik öneriyorum çalışanları da çok ilgili ve güleryüzlü sanki vajinismus merkezi değil de estetik merkezine gelmişsiniz hissi yaratıyor:))) Yıllarınızı heba etmeyin tedavi olun kısa sürede oluyor ben hala inanamıyorum. Artık sırada bol bol pratik yapmak var :)

Pozisyon da hata yapıyor olablrmsn aslında kendne kolay olan pozisyonu bulduktan sonra bebe yağıyla yada jelle olmayacak bişy değil aslında. Tabi birazda kendni serbest bırakman lazm
Olabilir bir turlu rahat olamiyorum ki aparatlari esime yaptirmaya basladim artik esli deneme olmuyor cunku kendim aparatla yapiyorum tam gevsemiyorum sanirim

Ya bnm ilişkiden sonra olmaya başladı da pozisyon danmış sanrım siz doktora gttnz mi hiç
Hiç doktora gitmedim. Kızken adete yakın donemlerde gelirdi. evlendikten sonrada iliskiden sonra oluyor bazen. Ama rahatsiz edici bisey oldugunu hic düşünmedim oyuzden doktora gitme ihtiyaci hic hissetmedim

Hiç doktora gitmedim. Kızken adete yakın donemlerde gelirdi. evlendikten sonrada iliskiden sonra oluyor bazen. Ama rahatsiz edici bisey oldugunu hic düşünmedim oyuzden doktora gitme ihtiyaci hic hissetmedim
Ya ben ilişkiden sonra biraz oluyo o yüzden merk edyrum

Kuuzummmm

Tebrik ederim canim peki ktem olarak ne kullandin bir de esli denemede ben cok zorlaniyorum aparat gibi kolay olmuyor tavsiyen var mi
Valla ben tamamen kendim tedavi gördüm. 5.günde eşim ilişkiye hazir poziyonda uzandı. Ben uste geçtim aparati cikartip direk penisi aldım. Kusura bakmayin açikca anlatmak zorunda kaldim.Bu şekilde son gunü tamamladik. Sonra ertesi gun aparatsiz denedik oldu. Krem olarak isimlerini hatirlamiyorm ama bi bepantolün yara kremini verdi doktorum bi ultarson jeli vardi bi vajinaya ozel bir krem vardi bide uyuşturucu bir sprey vermisti. bu 4 uŕunle calistim ve iliskiye girdim. Ama iliskiye girdikten sonra kremleri fln biraktim sadece kayganlaştırıcıya geçtim. Buarada aparat cok daha yardimci oldu bana. Aparata prezervatif taktim hijyen açısından ve aparati itmek daha pratik oldu benm icin. Bide aparatı iceri iterken ıkınmak çok önemliydi. Ikınırken itince iceri daha kolay gidiyor. Bende başlarda cok sasiriyordum ıkınınca disari cikar diye bilirdim hep. Ama ıkınmak hem iceride aliyor istersen dışarı da atiyor cok ilginçti

Çok haklisin canim. Ben de belirtmeyi unutmusum. Tekrar bir yorum gireyim belki burada okunmaz.

En onemli seyi yazmayi unutmusum. Bu bir sureç. Internette yazanlara inanmayin. 3 saatte bitecek 3 gunde tamamen sorunsuz bir sekilde kurtulacaginiz bir sey degil. Kas bu, ogreniyor. Nasil ki az yedikçe midemiz kendisini küçültüyor. Bu da öyle. Bir seyler girebildikçe vajina kası da zararlı acılı olmadığını anlıyor. Ve kendini kasmıyor. Burada çok olumsuz yorumu olan bir dOktorun yaptigi yalan yanlis reklamlar yüzünden 1 bucuk senemi kaybettim vajinismusta. Ben aslinda yenmistim 1 bucuk sene önce. Tam iliski saglandiktan sonraki gun dilatorle calismadan deneme yaptığımız icin girmedi ve ben kendimi herkesten agir bir hasta olarak gördüm.. Çünkü o doktor 3 saatte çözüleceğini yaziyordu. Kendisine sordum, 3 saatte klinikte tedavi goren biri eşli deneme olmadan nasil iyileştiğini biliyor diye. Hasta iyilestim dedigi an tamamdir her sey dedi. Ben de herkes 3 saatte hallediyor ben agir hastayim dedim ve denemeye bile calismadim. Oysa boyle degilmis. Bir süreçmiş. Her vücutta farkliymis.

Cinsellikle ilgili dogru bilgilere sahip degilseniz tabii ki gidin öğrenin. Ancak cok ileri seviye degilseniz kendi kendinize de çözebilirsiniz. Vajinanizi tanıyın. Rahim nerde yumurtalıklar nerde bilin. Hangi konumdalar ogrenin. Kendimizi tanimadan bu isi cozmek zor.

Dilerim bu hastaliktan muzdarip kimse kalmaz. Kalmamasi icin de bizim elimizde olan kiz çocuklarımıza kucuk kardeslerimize karsi bekaretin inanilmaz onemli bir sey oldugunu anlatmaktan kacinmak, gerekli cinsellik eğitimini vermek, dogruyu ogretmek olmali. Yeni ergenken akranlariyla birbirlerine korku dolu ilk gece hikayeleri anlatmalarindansa dogruyu bilmelerine vesile olmamiz gerek. Bekaret kutsandıkça vajinismus bitmeyecek.

Ikınınca disari cikar diye biliriz hep ama aslinda iceride giriyor. Ben iliskide ilk içime alirken de ıkınıyorum kizlar kolaycacik giriyor. Muhakkak ikinma egzersizleri arada bir yapin.
Ikınınca disari cikmasi icin kaslar açılıyor. Kaslar acik oldugu icin kolaylikla giriyor.

Ben dilatörden tiksindim.

Anladim canim ben de aparatlari yapabiliyorum zaten sorunum esli denemede aparati hemen cikarip esli deneyince direk kolay olmadi hic galiba biz ayarlayamiyoruz ya da ben aparatla kasmasam da eşlide kasiyorum sanirim yoksa burdaki herkes aparati yapinca hemen olayi bitirdiler bir ben kaldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…