Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

yok canım doktora gitmedim ben, ablam hemşire şuanda hamile zaten.. o dedi hamilelikten 2-3 ay öncesinde folic asite başlanmalıymış. ablamın verdiği SOLGAR Folik Asit (Folacin)...

peki her bebiş isteyen onu kullanmalımı ? genelde düşükmü oluyor kadınların folik asiti ???? mesela senin bünyende eksik olduğunu anlıyomusun o maddenin yoksa kendiliğinden kullansan da bi zararı yok aksine yararlı bişeymi yan etkisi varmı ? amma devrik cümleler kurmuşum mesela ben hiç bişey kullanmadan hamile kalırsam dr gittiğimde dr bana verirse öyle kullanırsam geçmi kalmış olurum ?

canım doktora gittiğinde bebek istiyorum dersen sana da mutlaka önerecektir.. gebeliğin 3 ay öncesi ve ilk 3 ayında folic asit kullanımı çok önemli.. ama mesela ben bu ay hamile kaldım ve başlayalı henüz 4 gün oldu bi zararı olur mu tabiki hayır.. zaten hamile kalınca 3 ay süreyle bu ilacı kullancaksın...
şu açıklamayı oku istersen:

Yapılan klinik çalışmalar hamilelik sırasında ve hamilelikten önceki 3 ayda günlük 400 miÜ folik asit alımı bebekteki anomalileri önemli ölçüde azalttığı tespit edilmiştir. Omuraga açıklık veya kafatasının gelişememesi en çok rastlanılan anomaliler arasındadır. Bu anomalilere normal bir gebede rastlama oranı 1/2000’dir.
Folik asit eksikliğinde plasenta anomalileri, erken doğum ve kalp anomalileri gibi durumlar oluşabilir. Folik asitin kalp hastalıkları ve inme gibi hastalıkları %50-60 oranında azalttığı söylenmektedir.

Doktorlar günlük 600 iUi oranında folik asit alınmasını önermektedir. Fakat dikkat edilmesi gereken husus doktor tavsiyesi olmaksınız günlük 1000 iUi üzerinde folik asit alınması çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Folik asit hangi besinlerde bulunur?
Fasulye, bakla ve mercimek
Karpuz
Brokoli
Sakatatlar
Tüm Narenciyeler
Ispanak ve Marul

Hamile kalmak isteyen anne adaylarının günlük her gün düzenli olarak folik asit alması gerekmektedir. Midedeki asidite oranını artırabileceği için tok karnına alınması tavsiye edilir ve gebelik oluştuktan sonra 3 ay daha devam edilmelidir.

bebişim amatör kümede oynamadan 1. lige çıkılmıyo

evet tatlım aynen öyle. ben en son kasımda kan tahlili falan yaptırmıstım o yüzden degerle ii görünce gerek görmedi direk folik asit verdi rahimdede problem görmeyince. 6 ay deneyin olmazsa zaman gelin dedi. 3 ay içicem folik tabi oarada hamile kalırsam yine devam cnm.

evet venüscüm aynen ark. bahsettiği gibi durum budur yani. düşünüyorsan dr. git tavsiye ettiği dozda al derim. içerisinde vitamin d, calsiyum ve folik asit var.

tebrikler canım darısı bizlerinde başına inşallah

teşekkür ederim canım allah razı olsun..burda yazılan parmak egzersizini not ettim,yarın içinde ünlü bi psikologtan randevu aldım yardımcı oalbilceğini umuyorum,onun görüşlerini de burda benim durumumda olan arkadaşlar için paylaşırım inşallah.azimliyim çünkü bu evlilik için olmazsa olmaz bi konu bence.eşimle birbirimize aşığız ama illaki cinsel paylaşımda olmalı diye düşünüyorum.o sağolsun kendni üzme isterse hiç olmasın diyo ama bu haksızlığı ona yapamam.sorun bendeyse yardım da alıcam düzelicem inşallah.herkese sevgiler..

Venüsten ve kelebekciğim ben daha amatör kümeye bile çıkamadım ön elemelerdeyim şu regl bi bitsin geliorummmm

:
teşekkür ederim canım allah razı olsun..burda yazılan parmak egzersizini not ettim,yarın içinde ünlü bi psikologtan randevu aldım yardımcı oalbilceğini umuyorum,onun görüşlerini de burda benim durumumda olan arkadaşlar için paylaşırım inşallah.azimliyim çünkü bu evlilik için olmazsa olmaz bi konu bence.eşimle birbirimize aşığız ama illaki cinsel paylaşımda olmalı diye düşünüyorum.o sağolsun kendni üzme isterse hiç olmasın diyo ama bu haksızlığı ona yapamam.sorun bendeyse yardım da alıcam düzelicem inşallah.herkese sevgiler..

inşallah en kısa zamanda çözeriz arkadaşım eşlerimize ödül vermenin zamanı geldide geçiyo bileeeeee

tabiki kızlar az kaldı merak etmeyin istemek başarmanın yarısıdır unutmayın soyacım dr. gitmek istemen zaten basardıgını gösterir. arkandayız yürü be kim tutar seni :)))

ya kızlar süpersiniz ya.iş yerinde bana neşe katıorsunuz=) iyiki varsınız

sende iyiki varsın canım burası gerçekten çok güzel bir ortam kimse kimseyi tanımıyor ama herkes birinin derdini çözmek için seferber oluyor ve kendi ailesinden bile daha iyi anlayabiliyorlar. bazen moralimiz bozuk oluyo bazen deli gibi neşeli oluyoruz her durumdada buradaki insanların yanında olması tarifsiz mutlu ediyoooo ben burada acayip motive oluyorummmmm hepinizi çooooooooooooooooooooook seviyorum

venüscüm posta kutun dolmuş bi temizleyiver annem :)))

yaşıtız cnmcm ozaman snde yap sizde bizim gibi çok sosyalsiniz cnm ben profesyonel fotografçılıkla ugrasıyorum. trekking,dagcılık...vs.

tabiki kızlar az kaldı merak etmeyin istemek başarmanın yarısıdır unutmayın soyacım dr. gitmek istemen zaten basardıgını gösterir. arkandayız yürü be kim tutar seni :)))

teşekkür ederim canım iyiki varsınız,,aynı durumda olan kişilerle görüşmek insanı bi nebze olsun rahatlatıyo sanırım,inşallah tez zamanda hepimiz kurtuluruz birbirimize mutlu haberler veririz

kızlar bu arada bişey soracaktım..yarısına kadar ilişkiye

girebiliyoruz yazmıştım, tam olarak yapabilen arkadaşlar benim sorunum vaji

girişinde değil hatta onu hissetmiyorum eşime soruyorum oldu mu girebildin mi

diye...ama biraz ilerleyince karnımın hemen alt tarafında derin bi acı oluyor

sanki.. bi korku kaplıyor içimi sanki ordan yukarı doğru çıkacakmış hissi veriyor.

bu yüzden de eşimi ittiriyorum ve sonuna kadar gidemiyoruz.. burayı okuyunca bi

cesaret geliyo bana sormayın gerçi eşime de diyorum sen bana bakma devam et

anlık bi his diye ama o da benden etkileniyormuş.. sen acı duyunca kıyamıyorum

sana diyo canım benim en çok da onun için istiyorum zaten sabırla bekliyo...

Son düzenleme:

bizlerde seviyoruz yaşasın kk

valla cnm vajide hiç girişe izin verilmiyor. senin jinekologa görün derim mantar falan olmasın kasılma oluyormu eşin hisseder onu p... kastıgında hisseder varmı öle bişey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…