- 19 Mart 2010
- 5.916
- 98
- 358
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #30.581
yok canım doktora gitmedim ben, ablam hemşire şuanda hamile zaten.. o dedi hamilelikten 2-3 ay öncesinde folic asite başlanmalıymış. ablamın verdiği SOLGAR Folik Asit (Folacin)...
peki her bebiş isteyen onu kullanmalımı ? genelde düşükmü oluyor kadınların folik asiti ???? mesela senin bünyende eksik olduğunu anlıyomusun o maddenin yoksa kendiliğinden kullansan da bi zararı yok aksine yararlı bişeymi yan etkisi varmı ? amma devrik cümleler kurmuşummesela ben hiç bişey kullanmadan hamile kalırsam dr gittiğimde dr bana verirse öyle kullanırsam geçmi kalmış olurum ?
bebişim amatör kümede oynamadan 1. lige çıkılmıyo
canım doktora gittiğinde bebek istiyorum dersen sana da mutlaka önerecektir.. gebeliğin 3 ay öncesi ve ilk 3 ayında folic asit kullanımı çok önemli.. ama mesela ben bu ay hamile kaldım ve başlayalı henüz 4 gün oldu bi zararı olur mu tabiki hayır.. zaten hamile kalınca 3 ay süreyle bu ilacı kullancaksın...
şu açıklamayı oku istersen:
Yapılan klinik çalışmalar hamilelik sırasında ve hamilelikten önceki 3 ayda günlük 400 miÜ folik asit alımı bebekteki anomalileri önemli ölçüde azalttığı tespit edilmiştir. Omuraga açıklık veya kafatasının gelişememesi en çok rastlanılan anomaliler arasındadır. Bu anomalilere normal bir gebede rastlama oranı 1/2000’dir.
Folik asit eksikliğinde plasenta anomalileri, erken doğum ve kalp anomalileri gibi durumlar oluşabilir. Folik asitin kalp hastalıkları ve inme gibi hastalıkları %50-60 oranında azalttığı söylenmektedir.
Doktorlar günlük 600 iUi oranında folik asit alınmasını önermektedir. Fakat dikkat edilmesi gereken husus doktor tavsiyesi olmaksınız günlük 1000 iUi üzerinde folik asit alınması çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.
Folik asit hangi besinlerde bulunur?
Fasulye, bakla ve mercimek
Karpuz
Brokoli
Sakatatlar
Tüm Narenciyeler
Ispanak ve Marul
Hamile kalmak isteyen anne adaylarının günlük her gün düzenli olarak folik asit alması gerekmektedir. Midedeki asidite oranını artırabileceği için tok karnına alınması tavsiye edilir ve gebelik oluştuktan sonra 3 ay daha devam edilmelidir.
kızlar yaklaşık yarım saat önce bende kurtuldum vajidenHerkes aynı şeyi söylüyo belki ama gerçekten çook kolaymış Acı yok,ağrı sızı yok,,,gerçi henüz haz da yok ama olsun ilerleyen zamanlarda olacaktır eminim,darısı tüm vajili arkadaşlara, 3-4 aydır sürekli burayı takip ediyorum manevi olarak çok büyük destek burdaki yazılardan,aldım iyiki varsınız :)
bebişim amatör kümede oynamadan 1. lige çıkılmıyo
canımcım ben hem dr hemde kk sayesinde yendim bana dr verdiği egzersizler burada yazılanlarla aynıydı zaten bir fark yokki....şimdi hangi psikoloğa gidersen git mutlaka egzersiz verecek bunu ya parmakla yada dilatörle yapacaksın bazılarının dr muayene edip orada dilatörü kendi vajiye sokuyormuş sonrada senin denemeni istiyormuş yani karar sana kalmış canımcım ister hiç para vermeden burada egzersizleri yap istersen dr git ama ne olursa olsun bunu erteleme....ben azimliyim sıkı çalışırım dersen burada yardımcı oluruz ama pes ederim devam edemem dersende hiç vakit kaybetmeden dr git canım karar senin
canımcım ben hem dr hemde kk sayesinde yendim bana dr verdiği egzersizler burada yazılanlarla aynıydı zaten bir fark yokki....şimdi hangi psikoloğa gidersen git mutlaka egzersiz verecek bunu ya parmakla yada dilatörle yapacaksın bazılarının dr muayene edip orada dilatörü kendi vajiye sokuyormuş sonrada senin denemeni istiyormuş yani karar sana kalmış canımcım ister hiç para vermeden burada egzersizleri yap istersen dr git ama ne olursa olsun bunu erteleme....ben azimliyim sıkı çalışırım dersen burada yardımcı oluruz ama pes ederim devam edemem dersende hiç vakit kaybetmeden dr git canım karar senin
teşekkür ederim canım allah razı olsun..burda yazılan parmak egzersizini not ettim,yarın içinde ünlü bi psikologtan randevu aldım yardımcı oalbilceğini umuyorum,onun görüşlerini de burda benim durumumda olan arkadaşlar için paylaşırım inşallah.azimliyim çünkü bu evlilik için olmazsa olmaz bi konu bence.eşimle birbirimize aşığız ama illaki cinsel paylaşımda olmalı diye düşünüyorum.o sağolsun kendni üzme isterse hiç olmasın diyo ama bu haksızlığı ona yapamam.sorun bendeyse yardım da alıcam düzelicem inşallah.herkese sevgiler..
ya kızlar süpersiniz ya.iş yerinde bana neşe katıorsunuz=) iyiki varsınız
tabiki kızlar az kaldı merak etmeyin istemek başarmanın yarısıdır unutmayın soyacım dr. gitmek istemen zaten basardıgını gösterir. arkandayız yürü be kim tutar seni :)))
Venüsten ve kelebekciğim ben daha amatör kümeye bile çıkamadım ön elemelerdeyim şu regl bi bitsin geliorummmm
sende iyiki varsın canım burası gerçekten çok güzel bir ortam kimse kimseyi tanımıyor ama herkes birinin derdini çözmek için seferber oluyor ve kendi ailesinden bile daha iyi anlayabiliyorlar. bazen moralimiz bozuk oluyo bazen deli gibi neşeli oluyoruz her durumdada buradaki insanların yanında olması tarifsiz mutlu ediyoooo ben burada acayip motive oluyorummmmmhepinizi çooooooooooooooooooooook seviyorum
kızlar bu arada bişey soracaktım..yarısına kadar ilişkiye
girebiliyoruz yazmıştım, tam olarak yapabilen arkadaşlar benim sorunum vaji
girişinde değil hatta onu hissetmiyorum eşime soruyorum oldu mu girebildin mi
diye...ama biraz ilerleyince karnımın hemen alt tarafında derin bi acı oluyor
sanki.. bi korku kaplıyor içimi sanki ordan yukarı doğru çıkacakmış hissi veriyor.
bu yüzden de eşimi ittiriyorum ve sonuna kadar gidemiyoruz.. burayı okuyunca bi
cesaret geliyo bana sormayın gerçi eşime de diyorum sen bana bakma devam et
anlık bi his diye ama o da benden etkileniyormuş.. sen acı duyunca kıyamıyorum
sana diyo canım benim en çok da onun için istiyorum zaten sabırla bekliyo...
/QUOTE]
bebişim hepimizin takıldığı yer orası zaten canım akşama küçük dudakları arala parmağınla vajinin içine o duvar sandığımız yere nohut tanesi kadar emla sür uyuşsun p...s denemesi bi bakmışın hiç bişey hissetmeden olmuş bitmişüstte ve ters oturmanı tavsiye ederim
kızlar bu arada bişey soracaktım..yarısına kadar ilişkiye
girebiliyoruz yazmıştım, tam olarak yapabilen arkadaşlar benim sorunum vaji
girişinde değil hatta onu hissetmiyorum eşime soruyorum oldu mu girebildin mi
diye...ama biraz ilerleyince karnımın hemen alt tarafında derin bi acı oluyor
sanki.. bi korku kaplıyor içimi sanki ordan yukarı doğru çıkacakmış hissi veriyor.
bu yüzden de eşimi ittiriyorum ve sonuna kadar gidemiyoruz.. burayı okuyunca bi
cesaret geliyo bana sormayın gerçi eşime de diyorum sen bana bakma devam et
anlık bi his diye ama o da benden etkileniyormuş.. sen acı duyunca kıyamıyorum
sana diyo canım benim en çok da onun için istiyorum zaten sabırla bekliyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?