Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

evet canım direk deneyince olmuyor

önceki egzersizlerle başlıyorsun orası alışıyor yavaş yavaş :)

sonra geçiyon muma . evet başta deliğimiz olduğuna bile inanasımız gelmiyordu

buraya kadar gelmişken gerisi çok çabuk gelecektir Allahın izni ile. .

amin canım ay 45 dk okudum yarım gün girmedim çoşmuşsunuz şimdi de herkez yemekte sanırım

buarada yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz ben 4ay önce okumuş bakmış ve kaçmıştım kendi dertlerimi silip dert ve ev erleştirme köşelerine bakıyodum kendi derdim herkezden büyükken onu yok sayıyordum hepimizin kocişleri aynı fazla iyiler ki apartmanda bana herkez negüzel nemutlusunuz diyodu ama içim kan ağlıyor kimse bilmiyor

şimdiyse bi umut var içim de bebiş gerçi olmazsa oda Allahtan ama ben bi yenip doktora çıkabileyim gerisi gelir inşallah
ve kendimizi suçladığımız kadar eşimizide suçluyoruz yaslandım bakma geçen zamana bundan sonra geçicek güzel günlerini düşün canım

Vajinal kuruluğun en kolay ve etkili çözümü lubrikan yani kayganlaştırıcılardır. Piyasada bu amaçla satılan pek çok ürün bulunmaktadır. Bu ilaçların çoğu kokusuz, tatsız ve sterildir. Yine bu ilaçların hemen hepsi hipoalerjeniktir. Kendinize uygun olan lubrikanı değişik markaları deneyerek kendiniz bulmalısınız. Lubrikan seçerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır:

1) Her zaman suda çözünen lubrikanları kullanın. Petrol bazlı vazelin gibi kayganlaştırıcıları asla ve asla kullanmayın. Bunlar hem enfeksiyona olan eğilimi arttırırlar hem de içerdikleri maddeler prezervatiflerin dayanıklılığını azaltırlar. Öte yandan vajinada irritasyona neden olabilirler.

2) Nemlendirici, anti-irritan ve kurutma tozları arasındaki ayrıma dikkat edin. Pek çok markanın değişik amaçlarla kullanılan farklı ürünleri vardır. Anti-irritan kremler sadece dış bölgelerde kullanılır ve vulvadaki ağrı ve kaşıntıyı giderirler. Bu ilaçlar asla vajina içinde kullanılmazlar. Bazı toz ve pudralar ise sadece aşırı salgı olan kadınlarda salgıyı absorbe etmek için kullanılırlar.

3) Unutmamanız gereken bir başka nokta ise aksi belirtilmediği sürece bu tür kayganlaştırıcıların hamilelikten koruyucu etkisinin olmadığıdır. Yine bu maddeler cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı korumaz. Sadece nonoxynol adı verilen maddeyi içeren maddeler sperm öldürücü özelliğe sahiptir. Ancak bu madde de vajina için irritan bir maddedir ve enfeksiyon riskini arttırır.

Kayganlaştırıcılara ek olarak pelvik kasların güçlü tutulması bölgeye olan kan akımını arttırarak sıvı üretimine destek olabilir. Bu amaçla Kegel egzersizleri yapılabilir. Kegel egzersizlerini öğrenmek için tuvalette otururken idrar yapmaya başlayın ve idrar akımı devam ederken durdurmaya çalışın. Daha sonra bu hareketleri mesaneniz boşken yapın. Kasları kasın ve üçe kadar sayın. Buna kalsarın yorulduğunu hissedene kadar devam edin. Kegel egzersizlerini her gün günde 2 defa yapın. Birkaç hafta içinde cinsel yaşantınızdaki değişmi fark edeceksiniz.

selam arkadaslar oku oku bıtıremedım yahu nolmus boyle venus gıtmesııııııııııııııııııııııııııııııııın nolur o olmazsa buranın tadı olmaz hem o kadar emegı var ustumuzde o bızım melegımız gıtmesın

canım benım coooooooooooooooooooooooook sevındım bu haberı beklıyordum ıste oldu bak sana demıstım elıkulagında dıye hadı bakem taze gelın ıyı kudurmalar

epey katılım olmus yenılerden buraya yazmaya basladıysanız ılk adımı attınız demektır arkadaslar kesınlıkle dogru adrestesınız yazık dr o kadar para vermeyın o parayla balayına gıdersınız bu arada eger sene fazlaysa hıc kafaya takmayın dahada uzamaması ıcın cabalayın kı 1 sene daha uzerıne konmasın hadı bakalım kaldırın totışlerııııııııııııııııııııııııı

canım benım coooooooooooooooooooooooook sevındım bu haberı beklıyordum ıste oldu bak sana demıstım elıkulagında dıye hadı bakem taze gelın ıyı kudurmalar

teşekkür ederim canım valla sizlerin sayesinde insan tam ümidi kesiyo siteye girince tekrar ümitleniyo. Allahıma çok şükür darısı diğer arkadaşların başına.

çok tebrik ederim inşallah bundan sonra herşey güzel olur , çok şanslısın site karıştı ama sen vajiyi yendin olan bize oldu

VAlla site neden karıştı bilmiyorum ben kendi derdime düşmüşüm, galiba venüsten kızmış ama kime kızmış niye kızmış bilmiyorum açıkçası ama onlar bize çok cesaret verdi inşallah sorun çözülür de o da geri döner.

bide ben yenebilsem şunu(geçen akıntımdan dolayı muayeneye gittim doktor ultrason cihazını sokarken bile gerildim ama eskisine göre daha az oldu.gerçekten seksin zevk veren bi olay olduğuna emin bile değilim

hoşgeldin canım valla ben başardığım halde biraz korkuyorum muayeneden hem parmakta da rahatmışsın bence çok kolay aşarsın lütfen topiği sürekli takip et canım

tmm jasminin :) öyle yaparım dua edin eşimle kavga etmeyim yoksa ben biterim.

canım en iyisi eşini bi süre görmezden duymazdan gel mecburen.bu işi başarırsan belki herşey çok daha güzel olur

10yildir evliyim bende vajinismusum daha bunun üstesinden gelemedim bana yardim edicek 1.ri varmi?

hoşgeldin canım aramıza.sene önemli değil canım istedikten sonra sen de başarabilirsin topikten ayrılma canım fırsat buldukça girmeye çalış lütfen

selam arkadaslar bende 4 yıllık evlıyım ve tabıkı vajılıyım yardımcı olursanız sevınırım

hoşgeldin canım burda yardım edicek o kadar çok kişi var ki sen yeter ki iste topiğimizi sürekli takip edersen başarmaman için hiç sebeb yok canım

çok tebrik ederim inşallah bundan sonra herşey güzel olur , çok şanslısın site karıştı ama sen vajiyi yendin olan bize oldu

pardon size ne oldu ki?

hemşommmmm nasılsınnnnnn kısssssssss......

iyiyim kısss cimcime sen nasılsın?

valla çok güzel maşallah sanki balayında gibiyiz tabi daha öle gitgeller falan tam yapamıyoruz ama yavaş yavaş o da olcak. 6,5 senenin acısını çıkarıyoruz.

cok sevındım canım ya bak adamın derdıde buymus demek gelgıt olayı 2.den sonra yavas yavas oluyor benımkı tam anlamıyla 4.de falan oldu epeyde yapabıldım hadı bakalım 6,5 senenın acısı heee wuuuuuuuuuuuuuuuuuuu bundan sonra esın senı kovalar artıkım

iiiiii tatlım yaaaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…