Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

yok canım bende sormadan kullanmam da zaten.ne biliyim çok hafiftir belki diye sordum. ya da dediğin gibi o çayları bende içmiştim. özellikle melisa ve sarı kantaron harikaydı anksiyete için. o bakış açısı çok zor işte ama olay orada çözülüyor. canım sen kaç yıllık evlisin vajili yani?

slm arkadslar uzun zamandır yazılarınızı okuyorum.sızden yardım ıstıyorum .3 gundur egsersızlere basladım orta parmagının 2 bogumunu alabılıyorum.daha fazla ilerleyemıyorum.ilerledkce sankı orda yuvarlak kemık gıbı bısıler hıssedıyorum.yuvarlak ama sert bısey gelıyo o yuzden daha fazla ılerleyemıyorum.2 bogumu gecemıyorum nolur yardım edın ....

canımmm ben 9 cm aldım genişlik 9 cm de uzunluk alabildim..aparat ucu 6-7 cm kadar...

canımmm tamm yerine gelmişsin...hiç korkma...jel kullanıyormusun??? bende parmaklarla başladım şimdi aparat kullanıyorumm..inan ilerleniyor...hareket ettir bişekilde ilerliyor...

canım mesela dıye belırttım hangı olcuyu alabıldıysen yarım yada 1 cm fazlası ıle devam edebılırsın
ucu daha ınce olucak sekılde

tamam canım...:))) bugün 1 cm daha büyüteyim...peki p...s ne zaman geçmeliyim???ya benim tek korkumm sonuçta p...s ucu öyle değil ya...alabilirmiyim acaba??)))heyecanlandımm...

ben yılı doldurmadım daha. 8 ay oldu evleneli.

canımmm tamm yerine gelmişsin...hiç korkma...jel kullanıyormusun??? bende parmaklarla başladım şimdi aparat kullanıyorumm..inan ilerleniyor...hareket ettir bişekilde ilerliyor...

sızdede oyle oluyormu?jel kullanmıyorum.daha dogrusu hıc bısey kullanmıyorum:)bıraz acık olucak ama k.bakmayın.ıslandıgı zamn yarım saat kadar oraya gırmeye calısıyorum en fazla 2bogum oluyor.oncekı yazılarınızı okuyordum nefes al ıkın falan hepsını uyguluyorum ama bıturlu olmuyor.buarada oraya farklı bı cısımın gırmesı benı cok huylandırıyor.gecen gun rımelle calıstım ama hıc ama hıc gırmedı ucu bılem olmadı.parmak daha kolay gelıyor.ama cok azımlıyım kurtulusu yok tabı sayenızde olucak ınsallah ..2 aylık evlıyım 2 aydır cozum bulmaya calısıyrdum.tesadufen bu sıteyı buldum vajınısmusu yenen arkadsları gorunce bende kurtluucam bu ılletten dedım .sızın yardımlarınızla kurtulucam İNŞALLAH

tamam canım...:))) bugün 1 cm daha büyüteyim...peki p...s ne zaman geçmeliyim???ya benim tek korkumm sonuçta p...s ucu öyle değil ya...alabilirmiyim acaba??)))heyecanlandımm...

canım p. ucu govdeden daha ıncedır
10 cm ıse ucu govde 12 cm falandır mısal ..
ben esımın dırek olculerıyle bırebır aparat yapıp en son o boyutu denemıstım onu alınca korkum azaldı ıyıce
sende kendını daha rahat hıssedıcegın boyuta gelınce oyle dene kımı 7 cm de kımı 10 kımı 12 cm yendı vajıyı
bu bıze baglı yanı

kızlar ben nasıl kafaya taktıysam bu işi gece sayıklamışım eşim sabah gülerek gece beni uyandırdın sayıkladın dedı ne dedim deyince evet krem sür ilerliyor demişim

tamam canım benim çok teşekkür ederim..dediğin gibi olur inşallah....bugün kadın olalımm artıkk:))))

arkadaşlar,daha önce de yazmıştım. bu sorun herkeste aynı süreçle oluşmadığı gibi aynı çözüm metodu ile de çözülemeyebilir.
Öncelikle bununla barışmak gerek.ben 3o yaşımda evlendim ve daha önce böyle bir sorundan haberim de yoktu.İlk aylar bocalamayla geçti.Değersiz ve başarısızlık hissi sizi işe yaramaz hale getiriyor.
Öncelikle kendi kendine bunu aşmak çok kolay değil.Pek çok kişide psikiyatrların verdiği bir takım egsersiz ve haftalık görüşemler iel çözülüyor.
Yıllarca uzayan durumlarda ki bunu yıllarca uzatmamak sizin elinizde..Hemen bir psikolog desteği gerekli.bu sadece cinsel ilişkiye girememek değil.ardında çocukluk yıllarına dayanan, anne baba ve çevrenin çocukta oluşturduğu bir takım yanlış imajlar, bilgiler,''doğrular'' denen yanlışlar,çocuk yetiştrimedeki hatalar psikolojiyi alt üst eden yanlışlar sonucta pekçok sıkıntıya sebep oluyor ama bu kadar görünen ve bariz halde surata çarpan ilişkie giremeyince oluyor..
Arkadaşlar yıllarca bu tedavi seçeneklerini erteleyip, cinsel ilişkiye girmeden evli kalan birbirini seven çiftler var.Yardımcı üreme teknikleri ile çocuk sahibi olanlar ama sorunu hala sırtında yük gibi taşıyanlar var.
Bu süreçte eş desteği,anlayışı çok önemli.yoksa evlilikler ilk aylarda çatırdayıp yıl bitmeden sonlanıyor, hepsi mi şiddetli geçimsizlik...
Vajinusmus, her yaş, her eğitim seviyesinden kadının sıkıntısı olabiliyor.
Lütfen doğru uzmanı bulmaya çalışın.
Ama bu iş pek çok jinekoloğun da maalesef bilmediği bir şey..psikolojik kökenli
Kızlık zarı ameliyatı ile çözeriz durumu değil..
ya da acıyarak filan bi kere zorla yap,ondan sonra biter geçer durumu değil...
zaman,emek,sevgi,anlayış,destekle çözülür...

canım vajıde kemık olmaz:) vajınanın ılk kısmı dardır sen o darlıgın sonunumu hıssedıyorsun acaba ?
jınekolog bır doktora gorunsen vajı yapına baksa
aletle bakmıyorlar durumunu anlatınca ..

merhabalar,
3 aylık evliyim ve vajınısmusum geçen hafta yapmış olduğum egzersizlerden sonra eşimle p... denemesi yaptık ve zorla da olsa 3-4 kere yarıya kadar aldım o anda eşim içime boşaldı.Geçen ay regl başlangıcım 9 şubattı ve 26 günde bir geliyor bu ay 6 sında olmam gerekirken 2 gün gecikmeli bugün oldum.Reglim düzenlidir bu aya kadar hiç sapma olmamıştı ben ihtimal vermiyorum ama hamilelik olabilir mi?Reglm her ay şiddetli bel ağrısı kasık ağrısıyla geçerdi bu ay sadece kasıklarda ağrı ve baş dönmesi mide bulantısıyla başladı.bir fikri olan varmı????*

merhabalar,
3 aylık evliyim ve vajınısmusum geçen hafta yapmış olduğum egzersizlerden sonra eşimle p... denemesi yaptık ve zorla da olsa 3-4 kere yarıya kadar aldım o anda eşim içime boşaldı.Geçen ay regl başlangıcım 9 şubattı ve 26 günde bir geliyor bu ay 6 sında olmam gerekirken 2 gün gecikmeli bugün oldum.Reglim düzenlidir bu aya kadar hiç sapma olmamıştı ben ihtimal vermiyorum ama hamilelik olabilir mi?Reglm her ay şiddetli bel ağrısı kasık ağrısıyla geçerdi bu ay sadece kasıklarda ağrı ve baş dönmesi mide bulantısıyla başladı.bir fikri olan varmı????*

merhabalar,

canım ilişki olduktan sonra reglde sapmalar olabiliyor çoğu arkadaşımızda oldu bu durum, hem zaten regl olmuşsun hamile olsan regl olmazdın, sadece lekelenme şeklinde kahverengi ise ancak o zaman kuşkulanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…