Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Günaydın Kıslar....
Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun...Bu günde Allahım bizlere gerçekten kadın olmayı nasip etsin İNŞALLAH...
Dün akşam egzersizde yaşadıklarımı yazmıştım ama tekrar yazmak istiyorum.
Ben egzersizde en son 6-7 cm genişlik ve 7 cm de uzunluk aabiliyordum...Dün ilk defa anestol krem vajiye sürdüm ve o şekilde deniyeyim dedim...ama bana yaramadı kızlar acayip yandı vajimm bidaha ben süremeyeceğim...daha sonra yine kayganlaştıcımı aparata ve vajiye sürdüm..önce hemen alamadım sonra aparatın ucunu biraz 5 cm yaptım ve vajiye soktumm...ve oldu yinee...9 cm kadar içeri aldım...daha sonra soktum çıkardımm..vajide tuttumm....sonuç olarak 9 cm genişlik uzunluk 9 cm aldım...anestoldan dolayı biraz yanma hissettim...fakat şu var egzersiz bittikten sonra baya yanma hissettimm..sanki içimde hep bişey varmış gibi geldi...daha sonra alıştım...bugün gayet iyiyim...o anlık bişey hissediyoruz ama sonrası yine biziz kızlar..şuan benden durumlar böyle yorumlarınızı ve aşan arkadaşlardan özellikle şimdi ne yapmam gerektiğiyle ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum...

canim bi kac sayfa onceye bak bende yazmistim dünkü egzersizimii :) benim simdi cikmam lazim görüşürüz sonra kizlarrrr :)

sagol canimmmm insallah yaa bitse artik kurtulsammm... aynen geceleri yapabiliyorum sonrada yoruluyorum uykum geliyor gerci her gece oyle olmuyor ama dün oyle oldu... bgn daha iyi olur insallah... düsünsene direk 10 cm soktum ve cok ugrasmadim girmesi icin 5 10 dakka fln onceden olsa once parmak sonra ince mum sonra kalin muma geciyordum fln... neyse bugun insallah daha kolay olur yaaa... aynen bende oyle diorum kendime dün yapabildim bugunde yapabilirim diyeee... faydasida oluyorrr neyse sonra görüşürüz canimmm

pasiflora bitkisel içeriği olan ve yan etkisi olmayan bir sakinleştirici. benim uyku problemim vardı, onun için içiyordum. hiçbir zararını görmedim. uykuya dalmamı kolaylaştırıyordu sadece. amacı biraz olsun insanı rahatlatmak. ama vaji için kullanmanın faydası olacağını sanmıyorum, çünkü zaten etkisi çok az olan bir gevşetici. çok gergin olan insana pek hayrı olmaz yani. doktorum bana istersen 1 şişeyi bile içebilirsin, bir şey olmaz demişti :)))) ha papatya çayı içmişsin ha pasiflora içmişsin, çok büyük bir değişiklik farketmezsin.

evet bende kullanmayı düşünmüyorum zaten.ama dediğin şey bazen bendede oluyor.mesela gün içinde bişeye çok kızdıysam,üzüldüysem kafamı taktıysam gece mutlaka uyanıp bikaç saat uyuyamıyorum. ozamanlarda içebilirim ozaman...

evet canım, kesinlikle o zamanlar faydasını görürsün. sinirleri yatıştırıp uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. ama ben çok fena olduğum zamanlarda bana mısın demiyordu. o zaman daha ağır ilaçlar almak gerekiyor.

kızlar hepimizin kadınlar günü kutlu olsun. dilerim bir sonraki kadınlar gününde hepimiz gerçekten kadın olmuş oluruz!!!!!

amin canım inş. hemen kadın oluruz. tüm vaji.lilerin psikolojileri aynı mı acaba çok merak ediyorum. yani hassaasiyetleri, kişilikleri. ya da evlilik yapmadan önce hissettikleri, evlenince hissettikleri(olaylar farklı olsada) bunu çok merak ediyorum. yoksa çok mu farklı. bir programda izlemiştim dr vaji.li bi bayana tedavi yapmış. tedavi sonucunda şu çıkmış.kızın kardeşi düğününe katılmamış o bunu büyütmüş ve vajinismus olarak ortaya çıkmış.

benimde bazen olaylar okadar üstüme geliyor ki...ağlama krizlerine giriyorum.aylarca atlatamıyorum.ama çocuk istediğim için antidepresan içemiyorum.psikiyatrise gidince sağlam insana da sorunluya da hemen bu ilaçlardan veeriliyor.senin aldıkların ne tür ilaçlar. eğer bana uygunsa senden öğrensem:44:

herkesin vajinismus sebebi farklı ama yaşadıktan sonraki duyguları çok benzer. forumdakileri ilk günlerden bu yana okursan, duygular o kadar benzer ki. nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz hastalık başımıza geldikten sonra.

canım ben bütün ilaçlarımı doktor kontrolünde aldım. psikiyatrik etkisi olan ilaçların doktora danışılmadan kullanılmaması lazım. çünkü hepsinin etkileri farklı. ben antidepresan ve anskiyete giderici ilaçlar kullandım ama aynı zamanda terapi de gördüm. bitkisel olarak tavsiye edebileceğim tek ilaç pasiflora. onun dışında da melisa ve papatya çayı çok iyi geliyor. artık ilaç kullanmıyorum, çünkü çok uzun süreler kullanmak zorunda kaldım. karışık bitki çayları var sakinleştirici, onlardan alıp onları içiyorum. uykumda sorun olursa da melisa çayı içiyorum. ilaca bel bağlama, bizim hastalığımız psikolojik ve egzersizle yenilebilecek bir hastalık. ilacı kendimiziz yani, haplar şuruplar değil. ağlama krizi bende de oluyor ama ağlamak iyi bir şey. ben ağlayamadığım zamanlarda depresyona girdim hep. ağla ve rahatla. biraz da olaylara bakış biçimini değiştirmeye çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…