• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

hayatım boyunca hep başaramazsam korkusuyla başladım her işe belkide başarısızlığımın çok olması bu yüzden kendime olan özgüvenim nerelere gittin yada bir kez olsun bana uğradınmı tekrar tekrar başa sarıyorum 3. dilatör geçtim sanıyordum ama hala yerimde sayıyomuşum hatta 2. dilatörü bile sonuna kadar sokamadım başarısızlığımın nedeni ne bende başarabilecekmiyim bi gün arkadaşlar sizinde böle zorlandığınız oldumu
:50:

:20: dur naptin? felaket senaryosu. bir gün öyle bir gün böyle. geriledim diye düsünme. bu olan normal. hepimize oldu. 4 gün 1 cm dahi alamadigim oldu, 1 hafta sonrasinda yendim. böyle moralini bozma. biraz ara ver, kafani dagit. sonra tekrar dene. kücükten basla, beklet büyüge gec.

Ayyy bende tek benimdir minnak evlenen diyordum yalniz olmadigima sevindim :)))
Kizlar ya bu vajinismusun en buyuk sebebi bilgisizlikmis bunu egzersiz yapmaya basladiktan sonra anladim.
ben bir sene giris yerini bile yanlis biliyormusum desem inanir misiniz :S burdaki arkadaslar aynanin karsisinda iyice ikin dedikten sonra gordum girisi :))

inanırız canım merak etme:9::9: bi çoğumuz öyleydik çünkü.:9:

Ayyy bende tek benimdir minnak evlenen diyordum yalniz olmadigima sevindim :)))
Kizlar ya bu vajinismusun en buyuk sebebi bilgisizlikmis bunu egzersiz yapmaya basladiktan sonra anladim.
ben bir sene giris yerini bile yanlis biliyormusum desem inanir misiniz :S burdaki arkadaslar aynanin karsisinda iyice ikin dedikten sonra gordum girisi :))

demin yazmistim bende doktora gidince ogrendim vajinin yerini diyeee... basimiza ne geliorsa bilgisizlikten geliorr..kimse bize ayip diye anlatmadiki... bence kizlar en azindan nişanlaninca anlatmak lazim boyle seyleri bilmesi lazim.. kimse bana kayganlastirici al daha rahat olur da demedii... bilseydik yapmazmiydik... obur turlu deneyince kuru oluyor tabiki girmezz..ben burasi sayesinde ogrendim herseyi diyebilrim.. annemle ablamla konusamadigim seyleri burda konustum agladim rahatladim dertlestim..ve Allaha sükür basardimm.. herkese cok tesekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... :16::16::16::16::16:

Kızlar selam, bişi sorucam, ilişkiden sonra adet günlerinizde bir değişiklik oldu mu.
Ben en cok olaydan sonra fızyolojık olarak ne degısıyor onu merak edıyorum aslında.
Ne bılıyım kosarken yururken oranın acık oldugunu mu hıssedıyor ınsan.
Adet gunlerı degısıyor mu.
Baska bı sorunlar oluyor mu, bunları kafama takmaktan bırsey deneyemıyorum :(((((((((((((((
Canim ben henuz yenemedim ama bildiklerim dogrultusunda sunu soyleyebilirim.
adet sanirim duzene giriyormus sancilar azaliyormus bu benim kendi cevrdmden duydugum.
ben su anda 11cm ile egzersiz yapiyorum ve o acikligi hissedebiliyorum. mesela soyle bir ornek vereyim ben egzersiz yapmazdan once aynayi alip baktigimda kesinlikle girisi goremiyordum. simdi baktigimda girisin bi nohut buyuklugunde oldugunu gorebiliyorum. benim sana soyleyebileceklerim bu kadar canim...

Canim ben henuz yenemedim ama bildiklerim dogrultusunda sunu soyleyebilirim.
adet sanirim duzene giriyormus sancilar azaliyormus bu benim kendi cevrdmden duydugum.
ben su anda 11cm ile egzersiz yapiyorum ve o acikligi hissedebiliyorum. mesela soyle bir ornek vereyim ben egzersiz yapmazdan once aynayi alip baktigimda kesinlikle girisi goremiyordum. simdi baktigimda girisin bi nohut buyuklugunde oldugunu gorebiliyorum. benim sana soyleyebileceklerim bu kadar canim...

Çok teşekkür ederim..
Kadın olmak ne zormuş.. :((((

inanırız canım merak etme:9::9: bi çoğumuz öyleydik çünkü.:9:

demin yazmistim bende doktora gidince ogrendim vajinin yerini diyeee... basimiza ne geliorsa bilgisizlikten geliorr..kimse bize ayip diye anlatmadiki... bence kizlar en azindan nişanlaninca anlatmak lazim boyle seyleri bilmesi lazim.. kimse bana kayganlastirici al daha rahat olur da demedii... bilseydik yapmazmiydik... obur turlu deneyince kuru oluyor tabiki girmezz..ben burasi sayesinde ogrendim herseyi diyebilrim.. annemle ablamla konusamadigim seyleri burda konustum agladim rahatladim dertlestim..ve Allaha sükür basardimm.. herkese cok tesekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... :16::16::16::16::16:

Peki kizlar genelimiz boyle cahilken cogu insan ilk gecede nasil yapabiliyor? korkmuyorlar mi veya canlari yanmiyor mu? ayyy biz mi cok nazliyiz acaba :)))

ben serçe parmakla başladım bayada oldu giremedim nete htırlmmız normall kızlar sonra opersyon geçirdim oldu sanıorum ama galiba olmuo eşimde üzülmm için bişi demio herlde bilmiom ki

Peki kizlar genelimiz boyle cahilken cogu insan ilk gecede nasil yapabiliyor? korkmuyorlar mi veya canlari yanmiyor mu? ayyy biz mi cok nazliyiz acaba :)))

Canim bilmiyorum acaba ilk geceden pat diye yapanlar varmiki? Benim doktorum kimse ilk geceden tamamen iliskiye giremez herkes bocalar diyor.. bilmiyorum..

Bence bizler biraz fazla hassasiz:44:

Çok teşekkür ederim..
Kadın olmak ne zormuş.. :((((

Canim benim kadin olmak zor belki ama bi o kadar da guzel. dusunsene Rabbim nasip ederse hepimiz bi gun karnimizda bi can tasiyacagiz. ve cennet sadece Analarin ayaginin altindadir. Allah kadinlarin hayati boyunca neler cektigini bildigi icin onlari en guzel sekilde mukafatlandiriyor...

Canim bilmiyorum acaba ilk geceden pat diye yapanlar varmiki? Benim doktorum kimse ilk geceden tamamen iliskiye giremez herkes bocalar diyor.. bilmiyorum..

Bence bizler biraz fazla hassasiz:44:

Canim ya var olmaz mi.
benim amcamin kizi dort ay once kacarak evlendi. kayinvalidesinin evinde kaldilar bi sure nikahlari oldugu gunun gecesi hemen olmus.Hicte bi sey anlamadim diyor. yine bi arkadasim benden 6-7 ay once evlenmisti esim soylediginde anladim oldugunu diyor. nasil oluyor boyle bir sey cidden aklim almiyor.

Hc mutlu degilim boylemi olucakti benim evliligm 2 sene oldu hala bu haldeyim benden sonra evlenenlerin herkesin bebegi oldu yanimda kocama bebek soruyolar allahm cok zor yoruldum tukendim ben yapamiorum hc yapamicam caresizim umutsuzum cok sevdigim kocamda artik hizla benden soguyo hatta aldatio hlbelkide dururmu hc bi erkek iki sene oda umudu yok sen yapamazsin dio herseyden korkan ödlegin tekiyim ben yatamamda cocukda doguramam nie ama nie yaa diger kadinlerdan ne eksigim var benim kizlar yenenler oldugnu okuyorum ama ben yapamiorum lanet olsun olmuo sokamiorum hc bse yiprandim tarif edemem ne hssettigmi kocam o belkide artik sevmio beni haklida cikmazdayim ne yapicam bu gece yne bebegm olmustu ruyamda

yazdıklarını okuyunca gerçekten çok üzüldüm bende hiç yapamam sanıyordum bii gece cesaret ettim ve kulak çöpüyle başladım kesin yapamam ama yinede bi deneyim dedi sonra kasıp gevşettim vajiyi ve gevşek bırakıp kulak çöpünü ittirdim o kadar kolay oldu ki imkansız sandığım şey bu bile benim için mucizeydi hala egzersiz yapıyorum bazen umutsuzluğa kapılıyorum bazende çok inanıyorum yeneceğime umarım inşallah hepimiz yeneriz hiç bi zaman umutsuz olma:20:

Kizlar ben simdi damdan duser gibi yazacagim ay ne alaka diyeceksiniz ama cok merak ettim sizin ve esleriniz yaslari kac? Buyuk ihtimalle hepiniz benim ablalarimsiniz ben 21 yasindayim esimde 28 sizlerde yazar misiniz?

rabiscim, en yaşlı benim sanırım, hala rekorumu geçeni görmedim. ben de eşim de 35 yaşındayız :)))) arttıran vaaa mı :))) hepinizin ablasıyım ona göree :20::20::20::20::20:

bizim kadar korkmuyorlardir.. aslinda korkulcak bisey de yokmuss.. gercekten acimiyorr.. bende kirmizi bile olmamisti..

ama biz pskolojik olarak sanki olcez bitcez zannedioruz.. oyle olsa bu kadar kadın nasil dayansin.. canlari belki aciyordur ama bir acır iki acır ücüncüde artik acimaz cunku alisiyorsun..

:20: dur naptin? felaket senaryosu. bir gün öyle bir gün böyle. geriledim diye düsünme. bu olan normal. hepimize oldu. 4 gün 1 cm dahi alamadigim oldu, 1 hafta sonrasinda yendim. böyle moralini bozma. biraz ara ver, kafani dagit. sonra tekrar dene. kücükten basla, beklet büyüge gec.

çok teşekkür ederim allah ın izniyle b gün yenersem başarımda en büyük destekçilerden biri olduğun için seni hiç unutmucam denemekten vazgeçmicem olucak biliyorum ama ne zaman:44:

Banada oyle gelio esim ilk gece aglamalarima korkuyom dememe bakmasaydi zorlasaydi ne bilim birazda korkutsaydi o kadar anlayisli olmasaydi belkide zorlada olsa yapmistik dimi oylemi bilmiom ertele ertele 2 sene oldu

Canim ya var olmaz mi.
benim amcamin kizi dort ay once kacarak evlendi. kayinvalidesinin evinde kaldilar bi sure nikahlari oldugu gunun gecesi hemen olmus.Hicte bi sey anlamadim diyor. yine bi arkadasim benden 6-7 ay once evlenmisti esim soylediginde anladim oldugunu diyor. nasil oluyor boyle bir sey cidden aklim almiyor.

Aynen valla ya benimde aklim almiyo.. böyle oldugumuz için sanirim.. , hiç ugrasmadan yapabilsin herkes ins :( Bu derdi Rabbim düsmanima yasatmasin..

Banada oyle gelio esim ilk gece aglamalarima korkuyom dememe bakmasaydi zorlasaydi ne bilim birazda korkutsaydi o kadar anlayisli olmasaydi belkide zorlada olsa yapmistik dimi oylemi bilmiom ertele ertele 2 sene oldu

Bu hastalık daha çok eşi anlayışlı insanlarda oluyormuş.
Aslında vajinismus adayı kızlar da daha cok anlayıslı erkeklerle evlenmeyı secıyorlarmıs, cunku dedıgınız gıbı bıraz canımız tatlı, nazlıyız belkı de..
Fazla maço erkekler bıze gore degıl.
İlk gece hemen olanlar genellıkle eşlerine, aılelerıne kendılerını ıspatlamak zorunda olan tıpler.
Eşler anlayıslı olmasa, sonra denerız senı anlıyorum yerıne; saçmalama; bırak kendını falan dese bence daha hızlanır olay.
En azından bırkac yıl beklemez anlayıssız es, caresını bul, der.
Bu da surecı hızlandırır.

İstisnalar vardır tabii ama okudugum ktaplardan ogrendıgım bu.
V... yerıne eslerımızden korksak basta teslım olabılırdık belkı de..

Back
X