• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Belit, sela 1 benım yasım da 33, çocuk ıcın gec mı kaldık :((((((
35 den sonra sorunlu olma ıhtımalı artıyormus.
Cok korkuyorum cokkkk...............

tıp ilerledi, umrumda bile değil valla :)) şu hastalığı yendim ya, allah ona da bir kolaylık gösterecektir. lütfen böyle düşünüp moralini bozma. negatif olmamalısın. doğum için optimum yaşlar 26-38 arası. senin 5 benim 3 yılım var. korkma, bence geç değil. hele bir yen, 6 ay korunup alışırsın. sonra da denemeye başlarsın. yenince doktora gitmeyi de ihmal etmemek lazım. ben biraz daha alışayım gidip kontrolden geçeceğim.

Belit, sela 1 benım yasım da 33, çocuk ıcın gec mı kaldık :((((((
35 den sonra sorunlu olma ıhtımalı artıyormus.
Cok korkuyorum cokkkk...............

zor oluyor canım elini çabuk tut, benim bünyem fazla hassas biraz sorunlu geçiyor ama buna şükür, çok kafanıza takmayın yaşı 50sinde doğum yapan bile var.

tıp ilerledi, umrumda bile değil valla :)) şu hastalığı yendim ya, allah ona da bir kolaylık gösterecektir. lütfen böyle düşünüp moralini bozma. negatif olmamalısın. doğum için optimum yaşlar 26-38 arası. senin 5 benim 3 yılım var. korkma, bence geç değil. hele bir yen, 6 ay korunup alışırsın. sonra da denemeye başlarsın. yenince doktora gitmeyi de ihmal etmemek lazım. ben biraz daha alışayım gidip kontrolden geçeceğim.

senin gibi pozitif olmayı isterdim çünkü asıl stress bu doğuganlığı etkılıyor.
tıbben 33 yaşından sonra yumurta kalıtesı dusuyor, yani dogustan bellı sayıda yumurtayla gelıyoruz ve her ay bellı sayıda kaybedıyoruz,
tamamen bıtınce de menopoza gırıyoruz.
sonlara dogru daha kalıtesız yumurtalar kaldıgı ıcın domusal anomali rıskı artıyor
bu dusunce benı delırtıyor
son arastırmalar gore de yumurta kalıtesı 33 degıl 27 yastan ıtıbaren dusmeye baslıyormus
ama ben yastan cok bu stressten ölücme gibi geliyor
sen kendını nasıl rahatlatıyorsun?

arkadaşlar, özellikle yeni gelenler, size sesleniyorum. başarı hikayemde unuttuğum iki yardımcım daha vardı benim. egzersize başladığım günlerde burada tavsiyesini duyduğum bir kitabı araştırmıştım. dolunay kadıoğlu' nun "Vajinismus - Cinsel Bilgilenme ve Kendi Kendine Yardım Kitabı" ile cem keçe' nin "10 adımda vajinismus tedavisi" kitaplarını aldım okudum. bana çok faydası oldu, özellikle cem keçe' nin kitabı beni çok bilgilendirdi. adım adım terapiyi anlatıyor çünkü. eğer forum dışında da bilgilenmek isteyen varsa cem keçe' nin kitabını tavsiye ederim kesinlikle.

dün egzersiz yapmaya basladım bu bile esimı cok mutlu etti en azıdan gayret ediyosun dedi cok mutlu oldu onu boyle gormek banada azim veriyor gercekten bi yerden baslamak gerekıyo hem kendimiz hemde eşimiz için pasif olmayalım arkadaslar bugune kadar egzersize baslasaydım belkıde yenmistım simdiye kadar insallah en kısa surede hepimiz bu derten kurtuluruz aminnnnnnn...

yazdıklarını okuyunca gerçekten çok üzüldüm bende hiç yapamam sanıyordum bii gece cesaret ettim ve kulak çöpüyle başladım kesin yapamam ama yinede bi deneyim dedi sonra kasıp gevşettim vajiyi ve gevşek bırakıp kulak çöpünü ittirdim o kadar kolay oldu ki imkansız sandığım şey bu bile benim için mucizeydi hala egzersiz yapıyorum bazen umutsuzluğa kapılıyorum bazende çok inanıyorum yeneceğime umarım inşallah hepimiz yeneriz hiç bi zaman umutsuz olma:20:

Esim anlayisli evet ama artik o kadar soguduki benden ben esimle opusmeyi cok seven biriydim cok opusurduk kizlar ama artik istemio biliomusunuz nie opusucezki dio noluki opsunce falan dio sogudu benden belkide oda kendisinin neler hissettini bana bu sekilde gosterio beni kendisinden ilgisinden mahrum birakarak iyi deilim ruhen coktum esim ellerimden kayip gdio nolur yardim edin kizlar cesaret verin bana yatakta ble artik baja dokunmadan yatio kalkip ictigim sigaranin doktugum yaslarin hatti hesabi yok benim yuzumden cok gergin istede hissediorum onada hak veriorum onunda hayatini maihvettim ben yokum zaten gozum hep bebeklerde gozum yasli biticekmi bi gun bilmiorum

tıbben 33 yaşından sonra yumurta kalıtesı dusuyor, yani dogustan bellı sayıda yumurtayla gelıyoruz ve her ay bellı sayıda kaybedıyoruz,
sonlara dogru daha kalıtesız yumurtalar kaldıgı ıcın domusal anomali rıskı artıyor
son arastırmalar gore de yumurta kalıtesı 33 degıl 27 yastan ıtıbaren dusmeye baslıyormus

selanın affına sığınarak söylüyorum sen onu birkaç gün öncesinde ya da birkaç hafta öncesinde görecektin hep mutsuz ve umutsuzdu şimdi mutlu çünkü üstündeki yükten kurtuldu, sen de bu dertten kurtul bak gör hayat nasıl farklı görünüyor gözüne.

işte böyle düşünerek rahatlatıyorum ve böyle olumsuz şeyleri okuyup kafama takmıyorum. herkesin bünyesi farklıdır, tıp da sürekli araştırıyor inceliyor. bugün iyi dedikleri yarın kötü çıkabiliyor. %100 doğru, kesin gerçek diye bir şey yok ki, öyle olsa bilim ilerlemez. bilim demek şüphe demektir. o yüzden hiç düşünme bunları, hastalığını yen, zamanı gelince de hamile kalırsın. hem çocuğu olmayanlar ne yapsın? insanlar ne geç yaşlarda tüp bebek yöntemiyle filan hamile kalıp sağlıklı bebek yapıyorlar. belitin dediği gibi 50 yaşında doğuran var. hamilelik tabiki zorlu olabilir ama herkesinki öyle diye kesin bir şey de yok. bünye meselesi, gençken sorunlu hamilelik yaşayan bir sürü insan var. benim de bir sürü rahatsızlığım var, bünyem hassas, belki de çok zor bi hamilelik geçiricem ama korkmuyorum. korksam ne olacak ki? dr.lar var, illa ki bir çözümü bulunur. hem allaha güveniyorum, bebek verirse ona göre güç de verecektir. sen de böyle düşün kendini rahatlat.

Esim anlayisli evet ama artik o kadar soguduki benden ben esimle opusmeyi cok seven biriydim cok opusurduk kizlar ama artik istemio biliomusunuz nie opusucezki dio noluki opsunce falan dio sogudu benden belkide oda kendisinin neler hissettini bana bu sekilde gosterio beni kendisinden ilgisinden mahrum birakarak iyi deilim ruhen coktum esim ellerimden kayip gdio nolur yardim edin kizlar cesaret verin bana yatakta ble artik baja dokunmadan yatio kalkip ictigim sigaranin doktugum yaslarin hatti hesabi yok benim yuzumden cok gergin istede hissediorum onada hak veriorum onunda hayatini maihvettim ben yokum zaten gozum hep bebeklerde gozum yasli biticekmi bi gun bilmiorum

keşke eşin zorlasa biraz fazla anlayış iyi değil daha da çok uzatıyor, canım herşey senin elinde hatta şöyle söyleyim parmaklarında.

selanın affına sığınarak söylüyorum sen onu birkaç gün öncesinde ya da birkaç hafta öncesinde görecektin hep mutsuz ve umutsuzdu şimdi mutlu çünkü üstündeki yükten kurtuldu, sen de bu dertten kurtul bak gör hayat nasıl farklı görünüyor gözüne.

Haklısın Belit, dünyanın yükü üzerimizde gibi. O kalkonca herşeye cesaret gelecek, inanıyorum ben de..
Ama yine de yaş mevzuu önemli.. Bu benim hızlanmamı sağlıyor aslında o açıdan iyi bile oluyor.
Yine de çok geç kalıp risk almamak lazım.
Değil mi..

canim yaa seni cok iyi anliyorum.. ama artik egzersize baslamalisin baska türlü olmuyor gercekten.. bende ilk basladigim zaman cok korkmustum nasil yapicam diordum ama 1 ayda gercekten hayatim degisti en son 12 cm le egzersiz yaptim normal bi p..s boyu yani sonra esimle denedik ilk denemede olmadi tabiki bi kac denemeden sonra yapabilmistim.. sende egzersize basla bi an oncee.. bu kadar beklemissin artik bekleme.. cunku biz bisey yapmasak bi mucize olmucak.. hersey egzersizle mumkun canim.. lutfen bugun kendin icin esin icin basla egzersize.. once aynayi al vajiyi incele.. nefes alıp ver ve ıkın orasi kucucuk gözükcek ama ıkınnınca acıldıgını gorceksin.. bi iki gün sırf bunu yap.. sonra serce parmakla egzersize basla canim gercekten korkulcak bisey yok.. yendikten sonra o kadar rahatliyorsun ki anlatamam sana bunu.. yasaman lazim.. insallah en kisa zamanda da yasarsin canim.. hemen simdi aynayi alip incelemeye basla canim lutfenn..

medeni ülkelerde ki bu aslinda anne-cocuk ölüm oranina bakarak baz alinir dogum yasi ortalama 34 zaten. ha bizim gibi yüz yüze bakan, dedikodu ve baski toplumlarinda kulp takma ve cocuk sayisini evli ciftlerin gurur kaynagi, ciftlerin "becerisi" olarak gören toplumlarda dogum yasi 20'lerde. bu yasta anne olanlari elestirmem de, benim de yasadigim yerde mesela 30'larindan önce anne olanlara uzayli gibi bakiyorlar.

baktigin bakis acisina göre biraz da, tek bir dogru yok.

medeni ülkelerde ki bu aslinda anne-cocuk ölüm oranina bakarak baz alinir dogum yasi ortalama 34 zaten. ha bizim gibi yüz yüze bakan, dedikodu ve baski toplumlarinda kulp takma ve cocuk sayisini evli ciftlerin gurur kaynagi, ciftlerin "becerisi" olarak gören toplumlarda dogum yasi 20'lerde. bu yasta anne olanlari elestirmem de, benim de yasadigim yerde mesela 30'larindan önce anne olanlara uzayli gibi bakiyorlar.

baktigin bakis acisina göre biraz da, tek bir dogru yok.

20 lerin başında olunca bence de çok erken.. Hayatı ve kendını tanımadan anne olunmamalı.
28-30 ideal yaşlar..
Ama 33 ve sonrası gec kalmaya baslıyorsun.. 35 ve sonrası ıse rısklı.
Bunları da bilimsel gerçekler söylüyor..
İstatistiki çalışmaların sonucları.
Tabii beslenme seklın, stress seviyen, sigara alkol gibi alışkanlıkların bu seviyeyi ileri ya da geri çekebiliyor..
38 inde sağlıklı doğuran da var 20 sinde sorunlu dogum yapan da..
Bu tür istisnaları çıkarırsak, yaş hala kadın için ciddi bir risk faktörü.

canımcım sağol, affedecek bişe yok :))) umutsuzluğumu biliyorsunuz ama o hep vajinismusa yönelikti, bebek konusunda 1 kere bile böyle bir umutsuzluğa düşmedim, çünkü hiç istemiyordum. aklım sadece vajinismustaydı. eşim yavaş yavaş bebeğe alıştırdı. o korkuyor yaşımın geçmesinden ben korkmuyorum. hiçbir zaman bebek özlemiyle yanıp tutuşmadım. şimdi alıştım, artık istiyorum. ama yine de rahatım, olsun diye streslere girip paralanacak biri değilim. vakti geldiğinde olur, allah bilir o vakti. ona güveniyorum. her şey olacağı en iyi zamanda olur, vajinismusu yenmem de öyle, çok uzadı ama olabilecek en güzel günde oldu. şükürler olsun. annelik için hazır olmadan bebeğim gelsin istemedim. ben hazır olduğumda o da gelecektir. :nazar::nazar::nazar:

canımcım sağol, affedecek bişe yok :))) umutsuzluğumu biliyorsunuz ama o hep vajinismusa yönelikti, bebek konusunda 1 kere bile böyle bir umutsuzluğa düşmedim, çünkü hiç istemiyordum. aklım sadece vajinismustaydı. eşim yavaş yavaş bebeğe alıştırdı. o korkuyor yaşımın geçmesinden ben korkmuyorum. hiçbir zaman bebek özlemiyle yanıp tutuşmadım. şimdi alıştım, artık istiyorum. ama yine de rahatım, olsun diye streslere girip paralanacak biri değilim. vakti geldiğinde olur, allah bilir o vakti. ona güveniyorum. her şey olacağı en iyi zamanda olur, vajinismusu yenmem de öyle, çok uzadı ama olabilecek en güzel günde oldu. şükürler olsun. annelik için hazır olmadan bebeğim gelsin istemedim. ben hazır olduğumda o da gelecektir. :nazar::nazar::nazar:

Ben d eböyle olmalıyım, kafamdan bu yaş fikrini çıkarmalıyım.. :(((

Oncedende bakmistim simdide baktim kucuk bi giris var evet ama gerisi gozukmuo tamamen et varmis gbi duruo gozukuo sadce sizdede olemiydi sendede oylemiydi cnm yani gerisi ver dimi tabiki var ama parmaktan su an urkuorum kulak copune bse sarmam gerekiomu cnm ahhhhh bi kere yapsam gerisi gelir dimi

Oncedende bakmistim simdide baktim kucuk bi giris var evet ama gerisi gozukmuo tamamen et varmis gbi duruo gozukuo sadce sizdede olemiydi sendede oylemiydi cnm yani gerisi ver dimi tabiki var ama parmaktan su an urkuorum kulak copune bse sarmam gerekiomu cnm ahhhhh bi kere yapsam gerisi gelir dimi

gerisi derya deniz canım merak etme, et dediğin şey kapak gibi bişey ama merak etme esniyor, kulak çöpünü denemedim ben serçe parmağıma jel sürüp denemiştim ama bişey sarmasan da olur sanırım.

Aman allahim cok kucuk minnacik bi delik o ordanmi gricek peki o deligin yaninda minicik et parcasi gbi bse var disari dogru cikmis kizlar o ne ne kadar cahilim ya utaniorum minicik et parcasi tam ortada disarda ama o

Back
X