Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

lıstede ben 161. yım dıye hatırlıyordum 61.ayımda yendıgım ıcın ezberlemıstım lıstedekı gelın sayımı
acaba alıntı yaparken bır kac gelın ısmı sılındımı aykut ? ve hayırlı olsun lısteleme işin ..

tmm canim devam ederse yapicaz insallah bisiler pekmez falan yer ozmn.. aynen hazirim aslinda esimi bekliorum.. tam sertlik olunca girior cünkü.. hmm anladim canim insallah en kisa zamanda bebegine kavusursunnn... bende korunmadan mi devam etsem yaa hemen hamile kalinmiyorrr

arkadaslar bıldıgnız gıbı ben uyeyım 2 yıllık evlıyım ve vajınusmusum esımle çok özur dılerım yuzeysel surt... bırlıkte oluyudum ve vayınama bosaldı ve adetım 6 gun gectı sızce hamıle olabılırmıyım burda böle bişey yasayan oldumu yardım edın!

mrb bayanlar
Ben burada yeniyim ve yazılar çok uzun hepsını okuyamadım.ama bende malesef bir vajınısmus hastasıyım.evleneli 1sene oldu. ama hala hıc bı sonuc yok. sizler buralarda ne guzel yazmışsınız taze gelin falan diye sanki ben hiç gerçek anlamda bu makama gelemıcem diye düşünüyorum.
suanda vajınısmus ıcın bi psıkologa gidioruz eşimle beraber. daha 2hafta oldu. parmak egzersizleri yaptırıyor doktorum bana hepsı nı yapabılıyorum sımdılık ama bırlıktelık olacagı zaman ne yapıcam bılmıorum. Sanki sonuc alamıcam gıbı gelıyor bana kızlar.Benım gıbı parmak egzersizinden sonra sonuca varan varmı yaaaa lütfen bişşiler yazın benı rahatlatınya

Evet canim sürt..meyle hamile kalinilabiliyor.. Umarim bu sorunu yenmeden böyle bisey olmaz

Canım merhaba, hamile olabilme ihtimalin var. Ben de bu şekilde hamile kalmıştım. Cinsel birliktelik olmadan...

Hosgeldin aramiza canim.. Parmak egzersizlerini yapabilmene çok sevindim.. Suan tam olarak hangi asamadasin? Parmakla yenenlerde çok canim.. Sonuçtan korkma sen oraya bisey alabiliyosun sonuçta.. Madem psikologa gidiyosun güven doktoruna eminim kisa sürede basaracaksindir.. Burda hepimiz ayni korkulari ayni duygulari yasiyoruz.. Birsürü yenip kurtulanlar var sen neden yapamayasin istersen burada aktif ol.. Burayi okumak sana büyük moral verecektir..

ıns kimseyle konusamıyorumda bu konuyu kimle konuşabilirim ki zaten. bende böle bı yon buldum tsk ederım sımdıden. 1parmak 2boğumdayım 2gun sonra 2 parmaga geciş yapıcam. bakalım ıns ya kurtulmayı cok ıstıyorum allah dusmanım basına vermesınya.

Anliyorum, yasamayan kimse anlamaz anlatsakta.. Oyüzden içinde birikenleri burda gel paylas, birsürü arkadas var hepsi elinden geldiginde yardimci olcaktir..
Amin kimse böyle zorlu bi sinavdan geçmesin ins..
Egzersizlerinde basarilar cnm, egzersizlerini aksatmadan yaparsan kisa bi sürede kurtulursun Allahin izniyle :)

nasıl anladın kaldıgını senınkıde uzerıne mı bos.. bana yardım edrmısın dogumu nasıl yaptın kemre kafayı yıyecem bı taraftan da keske olsa dıyorum

Canım evet. Cinsel birleşme hiç olmadı ve hala da yok malesef. Sadece vajinamın üzerine boşalmıştı. Böyle hamile kaldım. Doğumu sezeryanla yaptım...

Ben o zamanlar (şu an oğlum 4 yaşında) bu şekilde hamile kalınacağını hiç bilmiyordum. O aralar vajinusmus olayından ötürü çok bunalımdaydım, herşey had safadaydı bu yüzden çok stresliydim ve adet düzenimi takip etmiyordum. Bu şekilde hamile kalınamayacağını bildiğimden aklıma böyle birşey hiç gelmemişti. Bir dönem kendimi çok halsiz hissetmeye başladım, sonra göğüslerim sertleşmeye, büyümeye başlamıştı. Herkes bana hamile misin diye soruyordu ben de hayır diyordum. Birgün başım döndü, baygınlık geçirdim. Kan tahlili yaptılar hamileymişim, hem de 2,5 aylık...

Son düzenleme:

çok sagol cnm ben de bakalım bı kaç gun daha olmazsam test yapcam normal dogum neden olmadı

Nee guzel ne sanslisin inan bende cok isterdim hamile olmayi dogumuda epidurial olurdum orasida acilir o zaman yenmeden hamile olmak risk evet ama ne bilim iste cok isterdim hamile olmayi

çok sagol cnm ben de bakalım bı kaç gun daha olmazsam test yapcam normal dogum neden olmadı

Canım ben hala vajinusmus sorununu halledemedim. Hala kasıyorum, çatı kontrolüne o zaman izin verememiştim, çok kasmıştım kendimi. Başka bir doktorun zorlamasıyla çatı kontrolünü yaptılar veya yapmaya çalıştılar ve sonuç çatın dar dedi, zaten o şartlarda kesinlikle normal doğum olamazdı...

Canım ben yatıyorum, kendini iyi bak. Test yapınca sonucunu da bildir :) Ben hep buralardayım, bir sorun olduğunda elimden geleni yaparım. Foruma geldiğimde genelde geçmişi okuyorum, ben olmadığımda da yazarsan görürüm büyük ihtimalle...

Son düzenleme:

hmm anladim canim ne guzel insallah en kisa zamanda alisirsinnn

Bana da yardımcı olur musunuz? Yaklaşık iki saattir yazılanları okuyorum, gerçekten moralim yerine geldi...Kendime güvenim arttı.Ben 10 aylık evliyim, aynı sorunlarla uğraşıyorum. Ev de egzersizlerle halledilebilir mi, yoksa doktora gitmem şart mı?çok utanıyorum, doktora gitme fikrinden bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…