Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

valla bende aynı şeyi düşünmüştüm ilk zamanlar ama gayette kocaman bi delik varmış egzersizler sayesinde öğrendim:)

Canim ya sende olmusmuydu sanci..ben ustteyken o yanma batma hissi gecti.tam bisey hissederim belki diyip kendimi o ana vermeye calisirken birden iki yanli sanci saplandi.onden kasigim..bide kuyruk sokumuma dogru.adet olurkende o sanci olur bana...o yuzden yine bisey anlamadim cok sinir oldum..niye boyle oluyo...

valla bende aynı şeyi düşünmüştüm ilk zamanlar ama gayette kocaman bi delik varmış egzersizler sayesinde öğrendim:)

Darısı ona inş. Sizin de gözünüz aydın herkes kurtulsun bu illetten inşallah bu mübarek günde.. Bu arada kandilimz mübarek olsun dualarınz da bizleri de eksk etmeyin kızlar. En güzel dua başkasının bi başkasına yaptığı dua imiş..

tşk edrm ama ben daha kurtulmadım bu illetten sadece egzersizleri tam yapabiliyorum inşallah herkes kurtulur bu mübarek günde rabbim dualarımızı kabul etsin(amin)

HERKESİN REGAİP KANDİLİ MÜBAREK OLSUN

. Kur'an–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekanlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

2. Peygamber Efendimiz (sas)'e salat ü selamlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

3. Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

4. Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

5. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plan ve programı çizilmeli.

6. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

7. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

8. Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

9. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

10. Kişi kendine ve diğer Mü'min kardeşlerine hatta isim zikrederek dualar etmeli.

11. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlakı yerine getirilmeli.

12. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

13. O gece ile ilgili ayetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

14. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va'z ü nasihat dinlenmeli;

15. Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

16. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk'a niyazda bulunulmalı.

17. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

18. Hayattaki manevî büyüklerimizin, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.

19. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

tşk edrm ama ben daha kurtulmadım bu illetten sadece egzersizleri tam yapabiliyorum inşallah herkes kurtulur bu mübarek günde rabbim dualarımızı kabul etsin(amin)

Olsun eminim en kısa zamanda kurtulacaksınz.Anladığım kadarıyla bu şeyi yenmek için en büyük adım egzersi,ki siz buna başlayarak o büyük adımı atmışınız devamında da mutlu son gelecektir :) Ha bir de evli bir bayan olarak söylüyorum korktuğunuz acı var ya maksimum 4 -5 saniye sürüyor lütfen çoook acıyacak diye düşünmeyin :)

TŞK LER canım evet herkes öle diyor ama bende bugün belki yarın eş denemesi yapıcam inşallah olur biter hemn

ay herkez mi aynı olur yaww:)))
canım ben bi gün iş çıkışı dr gittim ,dedim ben ilişkiye giremiyorum ,vajinama baktırmak istiyorum,baktı normal dedi,eve geldim ben kastık ,sıktım bu anlamadı dedim..
sonra kliniğe gittimde deliğin olduğunu anladım :)))))

söyle arkadaşına bi muayne olsun elbet,ama asla karamsardaolmasın

Hepimizin kandili mübarek olsun inşallah bol bol dua edelim birbirimize hem vajinismus hem de başka dert sıkıntılar için. Hayırlı kandiller

canım bu anlattıkların ılk zamanlarda olan seyler.. ama bende her ılıskıde yasıyorum cunku benım ozel bır sorunum var
inşallah bır ömür cekmem bunu ama ılk baslarda daha fazlaydı .. ozellıkle kuyruk sokumuna dogru gıden agrı kısa surede gecıyor
doktora bu agrıları bahsettıgımde tekrar soyluyorum canım daha yenı gelınsın sabredıceksın bıraz zamanla gecıcek demıstı.

yok canım o benim arkadaş deil ama eğerki insan böyle hastalıktan habersizse ilk aklına gelen delik yok oluyor çünkü kastığımız için gerçektende orası kapalı bi duvar oluyor bu arada siz hamilesiniz sanırım allah sağlıklı ve kolay bi doğum nasip etsin

Kocası biraz örümcek beyinli canım izin vermiyor gitmesine . Habersiz giderse ve bu duyarsa canına okur. O konuda biraz şanssız hiç destekcisi yok. Bi tek bana söyledi . Benm bildiğimi bilse mahveder kızcağızı.. bende işte burdaki hikayeleri okutucam ona inşallah faydasını görür.

Kizlar bisey sorcam vajiyi yendikten sonra regl olunca bi farklilik oldumu? Bgn bnm 1.gunum herzmnki gibi yogun ama bu sefer kirmizi pembemsi parcaciklar var acaip bi sekilde :S daha once hic olmamisti boyle :S nie acaba ya ? Bi fikriniz varmi?

Tatlim ben hiç olmadigim kadar regl oldum, çok çok ve kati kati geldi.. ama öyle parça halinde gelmedi hiç..

çok sükür bitti canim.. Rabbim bundan sonrasinda sknti yasatmasin ins.. hayirli kandiller

olsun tatlım reglı bıtsın 1ay var onundeyeterınce alsıırsın

bende ıyıyım tatlım degısıklık yok

Insallah 1 buçuk hafta sonra regl olursam yine sasirmam yani resmen haftadan haftaya oluyorum ya

Günaydin canim.. Kuzenin biraz inatçi galiba Bak bisey anlatim sana kendisine aktarirsin
Ben benim deligim yok saniyodum, yani baktigim zaman görüyodum biseyler ama neyin ne oldugunu bilmiyodum..
Burdaki arkadaslar benim egzersize baslamam için gaz veriyodu bana habire ama ben tutturmusum ben jinekologa gidip once deligin yerini ögrenecem diye. .Halbuki ikin derlerdi bana, ikininca orasi açiliyo çunku..
Ikindigimda gördügüm deligi gösterdi doktorda bana.. yani 1 ay bosuna beklemis oldum egzersize baslamak için..
Ona deki yazik ediyo geçen günlerine hersey onun elinde.. Kararli olsun önce gerçekten yenmek isteyen, çabalar.. söylenenlere umut baglar senin kuzen hemen silip atmis.. öyle olmaz.. Sen biran önce çiktilari al okut.. ama simdi oda sahte sanmasin onlari?? ins biran önce gelir sanada burda yazilanlari okur.. Her gelen ayni seyi söylüyo iyiki bulmusum burayi..
Bende buraya gelmeden hep benim bitek bu dertle savasan, nekadar acizim diye dusunurdum.. Burda baskalarinin olmasi ve ayni seyleri yasamasi insana güç veriyo.. üstelikte yenenleri görünce dahada bi azmediyosun..

Haftaya gelicek bana canım 1 saat fark var kaldığımız yerler arasında ha deyince gidip gelemiyoruz.O gelir gelmez direkt oturtcm onu pc. ye sizin yazıları okusun var mı yok mu delk anlar :) deli ya sabah sabah güldürdü beni

Aynen banada bizamanlarki beni hatirlatti
Tamam cnm ozaman haftaya ins grs kendisiyle.. :)

İnsallah canim gecer..cok uzuldum simdide bumu diye...sen rahatlattin beni...yani ben artik biseyler hissetmek istiyorum. agri degil..

iyi günler ben 1 yıllık evliyim tahmin etceğiniz üzere bende o illet hastalık vajinumusum.artık okadar nefret geldiki tahammülüm kalmadı.doktoro gittim doktor bana pozisyondan kaynaklanabilir dedi kontrolün bende olması gerektiğini söyledi ve öyle deniyorum ama çok afedersiniz oluyor evet ne kadarlık bir kısmı oldu onu dahi bilemiyorum ama böyle bir yanma hissi ve çiş yapma hissi geldi ve kendimi geri çektim.bu normalmi buna rağmen devammı etmeliyim.sürekli oturup kalkıp esnetmeye çalışıyorum eşimle çalışıyorum.çünkü parmak vs egzersizlerini başaramıyorum.direk olarak eşimlemi denemeliyim.hangi aşamadayım bilemiyorum.bu his herkeste olurmu lütfenn yarıdmmmmm)

evet canım ,valla normal ,ya beni burdakiler anlatıyorr,anlamıyorsun ,hatta ilk başlarda zevkte almıyorsun ,acaba ne kadar giriyor ,yarısımı ?doğru eyeremi giriyor c vsvs ,adamla sevişiyon ama kafa ama gerçek mi ?bir de yanma oluyor ,yani bende öyle oldu ?ıkınsam çok aferdesin gazım çıkıcakmış gibi oluyordu,ıkınsm bi dert ,şölee bi salıveriyon kendini bu seferde biraz yanma ve çişi geliyor insanın ..
bendede oldu,hatta buraya yazdım yarım yapıyoz falan diye,sonra eşime söyledim,hep yarım deyince kojam ne yarımı yaw dedi,daha ne kadar giricek ki dedi,ama emin olmaıyorsun ,ama bırak tedirginliği ,artık yendin,keyfini sürr...

Hosgldin cnm.. bende bi sene 3 aydan sonra yendim.. O yanma hissine, wc hissine egzersiz yaparak alistik.. aparati içerde bekleterek. Hepimizde oldu bu normal yani.. Bence eger parmak yapamam diyosan ozaman bi mum al peçeteyle sar streç geçir prez. içine koy.. kayganlastirici kullan ve egzersiz yap.. inanki çok kolay oluyo..
Ha bu arada iliskiye kayganlastiriciyla girmeyi denedinizmi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…