Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

tebrikler bak başladın...başlamak bitirmenin yarısıdır:) istersen kulak çubuğunu biraz daha dene..sonrada 2 tane kulak çubuğu denersin..yavaş yavaş kalınlaştır ki daha kolay olsun sonra da doğum günü mumuna geçersin..sakıncalı bir durum derken neyi kastettin?

canım bir de tedavide doktorumun tavsiyesiyle şöyle bir yol izledim:
öncelikle doktor diyene kadar hiç denemeyeceğiz.cinsel periz verdi. biz iki buçuk aydır falan denemedik hiç.
deneme olmadan ön svş..me var.bedenini en çok hoşlandığın yerleri tanıyorsun ben bunlardan bile zevk alamaz hale gelmiştim çünkü aklım hep birleşme aşamasındaydı artık öyle bir kaygım yok denemediğimiz için sadece zevk almaya çalışıyorum bu psikolojimi de düzeltti.

sonra ayna egzersizi yapıyorsun.o bölgeyi tanıyorsun iyice.
sonraki haftalarda da işaret parmağından başladım ben öncelikle sokmaya çalışmıyorsun.kegel ve nefes egzersizleri yapıyorsun. sanki düğmeye basar gibi işaret parmağınla vajin..a dokunuyorsun kasılma geçince çekiyorsun.buna bayağı bi devam ettim ben çünkü dokunamıyordum sonra kasılmalarım geçti çok şükür :)
kasılman geçince bi sonraki aşamaya geçiyorsun. işaret parmağı bir boğum.. şimdi ben işaret parmağı iki boğumdayım.inş ilerledikçe yazarım
kasılmaların geçince bi sonraki aşamaya geçiyosun hep. tabi egzersiz sırasında nefes ve kegel egzersizleri yapıyorum..bu da önemli kegel ve ıkınmayla parmağın daha kolay giriyor.

biraz saçma bi soru olmuş olabilir ama belli bir uzunluğu var hepsini içeriye aldığımda zarı geçmez dimi?

peki ultrason jeli hamileliğe falan zararı olur mu? burada su bazlı kayganlaştırıcı kullanın diye okumuştum ama dediğim gibi o bende çabuk kuruyor. ben de prez..deneyeceğim inş

bence bir doktora git muayene ol.. fiziksel bir şey yoksa da kafan daha rahat olur.. istemeyerek yaptığın için çok kasmışsındır kendini..kastığın içinde acımıştır..ama dediğim gibi bir doktora görünürsen kafan rahatlar

sağolun çok teşekkürler tüm cevaplar için biraz önceki konuları da okuyorum epey çok yazı var, eksersizleri denemeyi düşünüyorum şimdilik. Oturduğum şehre yeni taşındığımdan çok güvendiğim doktorum burada değil, belki ondan gidemedim ama öncelikle eksersizlere bakacağım

ağlamaktan gözümde yaş kalmadı diyorum ben de.. ama çok üzülüp ağladığımda egzersiz yapasım da gelmiyor o yüzden çok takmamaya çalışıyorum sadece çözüme odaklanmaya çalışıyorum :)
bir de bişey soracağım. sen iki parmak bir boğumdan sonra p..s denemseine geçmişsin ya ondan sonra ne kadar zamanda başardın? o aşamayı anlatabilir misin biraz?

peki ultrason jeli hamileliğe falan zararı olur mu? burada su bazlı kayganlaştırıcı kullanın diye okumuştum ama dediğim gibi o bende çabuk kuruyor. ben de prez..deneyeceğim inş

su bazlı kayganlaştırıcı da olur kuruyor deyince o da aklında bulunsun diye söyledim.. hamileliğe zararı var mı bilmiyorum ama egzersiz yaparken kullanabilirsin sonra bırakırsın ne de olsa.. nasıl rahat ediyorsan öyle yap egzersizini ben daha hijyenik olsun diye prez.. kullanıyordum..

biraz saçma bi soru olmuş olabilir ama belli bir uzunluğu var hepsini içeriye aldığımda zarı geçmez dimi?

canım bildiğim kadarıyla uzunlukla alakası yok kalınlık önemli. doktor bana ancak iki ya da üç parmakla zar bozulabilir ama esnediği için hiç kan gelmez acı olmaz ya da çok az kan gelir dedi. baştan bu konuyu konuştu.

p...s denemesine geçtikten sonra 1 hafta içinde başardım... önce ilk denememizde baş kısmı oldu,2.de yarısı.. 3. denemede yarıyı da geçti.. 4.de de tamamı oldu...:) yani çabuk ilerledi... sonra bir kaç kez daha denedik oluyordu ama ben acımadığı için inanmadım..bu kadar kolay değildir dedim.. yani 4 gün denedim.. 3 günde de inandım:)

:) inş benim de kısa sürede olur da günler sonra inansam da olur :)
bir de pozisyonu önemli mi? yani biraz açık bi soru olacak ama kusura bakma...ben şimdi sırt üstü yatarken bacaklarımı çok açamıyorum. p..s denemesinde nasıl olacak diye kafama takıyorum da..

kızlar merhaba ben geldimmmm ama müjdeyi veremiyorum henüz.. p...s denemesi yapıyorum ama hala olmadı sadece baş kısmı oluyo sertleşme problemi oluyo ilerletemiyoruz bu yüzden buarada ben egzersizlere dewam ediyorum sabrım azaldı ama yapcak bişe yokk rabbim yardımcımız olsun.yani şuan iş eşimde bitiyoo ben hazırım şimdide ben onu bekliyorum neyse..
çileklimm buarada duayı bitirdim bugün Allahım kabul etsinnn..
yeni gelenler hoşgeldiniz doğru yerdesiniz sizde kkısa sürede kurtulcaksınızz
öptüm hepinizii...

canm kulak çöpünün tamamnı almaya çalış ve iyice kulak çöpüne alış hafif gitgeller yap ondan sonra iyice alıştıktan sonra kulak çöpünü aşama aşama kalınlaştır tamammıı?bak göreceksin nasılda rahatça alacaksın ve dwamını getireksin hadi bakaılm

bence pozisyon çok önemli.. şuan egzersizde yenisin ya ondan hala rahat değilsin.. ama bak sadece o an değil mesela uyurken de bacaklarını açarak yat..ya da otururken bu da çok önemli..biz bacaklarımızı sımsıkı kapatmaya odaklıyoruz kendimizi...bence şu an kafana takma şu aşamaları bir atla ondan sonra p...s denemesine geçince yine konuşuruz..ama dediğimi mutlaka yap ben çok faydasını gördüm

inşallah bizde senin gibi yenip gelip böyle bizden sonrakilere yardımcı oluruz tabi siterimki bizden sonra kimse bu rahatsızlığı yaşamaz... senin hikayen nasıldı? ne kadar süre çabaladın ve nasıl yendin?

canım ben evlendim bir yıl geçti, 15ay geçti hala yapamıyoruz. ilk başlarda yorgunluktan gerginlikten olmuyo sanıyordum. ama bir yılı geçince biz bu işte tuhaflığın olduğunu anladık. ha olur ha olur derken 15 ay geçti böyle. sonra ben internetten buna çözüm bulan kişileri araştırdım. aradık 5000 tl dediler. telfnu kapattıktan sonra ağlamaya başladım umudum gitti, çünkü o parayı vermemiz biraz güçtü. sonra internetten araştırırırken bu sayfayı buldum tesadüfen. hemen üye oldum ogün. ve sormaya başladım. hemen tavsiyeleri uygulamaya başladım. çalıştım çalıştım ama hiç bir ilerleme kaydedemedim. olmuyodu çünkü. aparat gitmiyo ilerlemiyo. benimle birlikte başlayanlara bakıyorum hemen ilerliyolar ben hala aynı yerde sayıklıyorum. bende bi sorun var galiba dedim. 3 farklı doktora gittim, üçü de aynı şeyi söyledi, kızlıkzarı perdeliymiş. yani zarı ortadan ikiye bölen bi parça varmış. ondan dolayı olmuyormuş. neyse ameliyat oldum, işin anatomik kısmı halloldu, psikolojik kısmı kaldı, onu da burda arkadaşların yardımlarıyla hallettim allahın izniyle. ben bunu yeneli 6 ay oldu kızlar. simdi de bebek istiyoruz, bakalın ne zamana kısmet. hiç durmayın hemen başlayın. egzersiz esnasında hiç bir yere gitmiyordum, evin işlerini dahi pek yapmıyordum. yemek bulasık sadece. allah yardımcınız olsun. inanın yeter ve çalışın....dualaşalım

inşallah benim doktorumda anlayışlı yumuşak başlı biri olur bende pazt gidicem allahın izniyle yanma mantardan oluyosa bende kesin mantar var o zaman smear testi bebek için mi yapılıyodu canım

Canım ertelemeden git, korkunun ecele faydası yok, smear testini rutin herkese yapıyorlar, Allah korusun kanser var mı yok mü diye, ben canım çok acıyacak zannediyordum ama aldığı bölgede sinir yokmuş cahillik iste bilmediğim icin korkmusum :). Testin sonucu 1 hafta sonra çıkacakmış.

ne mutlu sana hayatında hersey rayına oturdu artık ya ben ben nolucam allahım ya çilekliii ben sanırım erteliorum kaçıorum napıcam ben nie kacıorum neden erteliorum bılmıorum 2.5 sene daha ne kadar beklıceeeeem biri bana dur desin nolur bana kızın bağrın hırpalayın kırın kalbimi ama kendıme getirin

Arkadaşım bana da yardımcı olurmusunuz ben de az önce kulak çöpünü aldım ama sadece beyaz kısmı oluyor sonrasını itemiyorum sanki birşeye takılıyor Önerileriniz varmı bir de diyelim ki bi kulak çöpünü hallettik iki ve üçü yapmak için direk streçe mi sarıyoruz yoksa önce peçeteye sarıp mı streçe sarıyoruz lütfen yardım edin hırs yaptım ve aşıcaaaam. Birşey daha sorucam bunları eşle mi yapıyorsunuz kendi başınıza mı? Benim eş hemen off pofff yapıyor ben de tedirgin oluyorum sizde durumlar nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…