Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canm bi toparlan kendine gel yahu bi silkelemek lazım seni :)) uyu uyan 15 dk sürdü benm opersyon.normalde bayıltmadan da oluyormus ama ben yaptıramadm doğal olarak.hem %1 kadında görülen bir zartipi bu sen düşünme öyle şeyler.hem sen önce bir dr.a görün sorun olmadığı anlaşılsın başlarsn egz. aptalca maptalca ama tek kurtuluş o bekleynce geçmiyor.kafada bitirmen için de oraya bir şey girdiğini görmen lazım.tabi yine kapı egzersze çıkıyor. kaçısın yok :) he birde eş diyosun onlarıda anlamak lazım.kendini koysana yerine her defasında reddediyorsun adamı.kolay mı ?

canım ben bulundugum yer dolayısıyla aparat , dilatör falan filan bulamadım. evde mumdan,göz kalemnden, allık fırcasından yuvarlak ve ince olan her seyden aparat yaptım =) burda dilatörle yapanlarda vardı bir sor istersen bulamazsan evde kendn hazırla.bunlara streç film sarıp prez. takıyorsun boy boy çeşit çeşit oluyo makyaj malzemem kalmadı mesela benim

o kadar yazmışsın artık sizi dinlememek hakka girmek olur.. kesinlikle uycam harfiyen... en erken perşembe gidebilirim dr ve derken ramazan zaten

ramazan ramazan uğraşıma bak yahu çarpılırmıyım dersiniz:):):)

bu arada ciddden uygulayacağım da dr a gitmeden kulak çöpü falan uygulamaya başlasam ... yalnız bir arkdş daha bairesindir dr alttan bakmaz deyince yahut denediklerim ne eder birde o dert var... gerçi bir ara eşimle azcık ileri gidince ki ilk ve son kezdi çok hafif kan gelmişti ama belkide zar denenn o lanet şey belki girilmeye girilmeye :) tekrarr iyileşmiştir dermişim... yani cidden ciddi bir birliktelik olunmayınca .... bakalım

çok çok sağolun yapcam...

dr bir ey sokmuyor zaten söyle gidince vajiliym diye eliyle aralayıp bakıyo sadece.ben egzersze başladıgımda gördm ilk kez orayı ve bi tuhaflık oldugunu anladım.mutlaka git sonraegz başla bence.

Hic sorma yaaaa baya gelin cikarmisiz bakindimda hepsini cani gonulden tebrik ediorum rabbim baska dertvermesin kiz gulsevdam biz kaldik tohumluk gbi iyimi ha ha napcaz biz yawwww sana guluodum kiiiiiz basima geldi almanyadan 15 gunluk misafir geliomus cildirmak uzereyim senin gbi gorumcm olsa neyse cnm hic tanimiom bde deli olucam deli

ınankı canım bır yandan yemek yıyıp eşime hızmet ederken bır yandan mesaj yazıyorum
sıl sıl yaz derken bazen yarım saatımı alıyor bır mesaj ( azcık daha duygu sömürüsü yapayımkı bunun hatrına bakarsın yenersın :) )

canım farkındasın dımı ramazna geldı ertele bayram geldı ertele
ıkı bayram arası ertele aa kurban bayramı ertele sonra yılbası derken ..
kendımden bılıyorum esıme hep boyle bahaneler ıle kacıyordum
persembe gıt ıste ne guzel doktora vajıde ne var ne yok desın :)
ve zar ınce bır tabaka falandegıl canım bır yuvarlak daıre dusun daırenın kenarlarında hafıf parcacıklar
nazıkce yaklasılınca ve sen kasmayınca kırmızı olayı bıle olmuyor ve yenıncede gıdıyor artık..
doktor gorsun baksın senın aynada baktıgından farklı bırsey yapmıcak bakıre oldugun ıcın herkangı bırsey sokup bakmıcak
arkadas onu demıstır sana yoksa bakıresın dıye muayene nıye olamıyasınkı :)
gordugu gıbı anlar zatı daha once gıtmısmı gıtmemısmı onemlı olan yapısal sorun olmaması
kımısı bılmeden vajılıyım sanıyor ama vajı yapısında sorun oldugundan ılıskı yasıyamıyor
doktor sonrasıda ıftar sonraları hafıften hafıften egsersıze baslarsın ?
bayrama taze gelın olarak gırmeyı ıstemezmısın uzerınden bu yükü atmayı ?
hala evde bazen zıplıyorum sevıncten kendı kendıme bagırıyorum sonra duygulanıp ağlıyorum
burdakı arkadaslar aklıma gelıyor duaya oturuyorum herkes yensın mutlu olsun yenınce hep bunu ıstıceksın
hayata borcsuz bakabılmek

Son düzenleme:
bir arkadaş vajinüsmüs doktorna gitttim yazmış... :) cidden ben bilmemm bu tarz dr varmı yok mu diye... jinekologamı gitcem yoksa psikologamı???

vajinismus psikolojik bir hastalık. cinsel terapistler bu konuyla ilgileniyorlar onlar da psikiyatr oluyorlar. ama bu konuda tedavi yapan jinekologlar da var. nette aratırsan bir sürü ünlü kişi çıkacaktır karşına. devlet hastanelerinde cinsel işlev bozuklukları diye bölümler var, eğer bulunduğun yerde varsa oralara başvurabilirsin. özel doktorlar oldukça yüksek fiyatlara yapıyorlar bu tedaviyi. bizim sana önerdiğimiz jinekoloğa gidip anatomik sorun var mı yok mu öğrenmendi. ama doktorla ilerlemek istiyorsan tabiki doktora git.

gorumce derken eltımın anası cıktı basıma ama cok sukur gıttı
ramazan boyunca habersız gelmedıkce mısafırsız olucam oh beeeeee :) sonrası zatı tatıle gıdıcem ınsallah
balayımı beklıyorum 8 16 gözle
tanımadıgın bırılerımı gelıcek akraba bıle degıl offf hemde 15 gun bu ne yaa off soyle onlara once vajıyı bı yen sonra gelsınler
sımdı mısafırler var dıyede kacıcan yınee ertelıcen bırde bu sıcaklarda mısafır hemde yatılı ve ramazanda
ne yapsak evını pırelermı bassa bı bahane bulsak :) bızım burda pıre cok ıstersen kavanoza doldurur gonderırım :)

Napim cnm iyiym iste sicak yanioruz allah yardim etsin bize sen napiosun cnm okudum braz egzersizde bayaaa ilerlemisin masallah cnm yaaa ben hala ayniyim bi ilerleme yok kacis devamm bunun icin alt yapida mevcut her daim 15 gunluk misafir gelio dusunebilomusun bde elin adamlari cildircam yaaa

bit pire tahta kurusu hamam bocegi bu yolda hersey mübah ayy acaba gece yataklarinin icine koysam ise yararmi ama hakkaten cildircam insan bu kadar dusuncesiz nasil olur anlamiyorum yaa didisinin didisinin didisi bu ne yaaaa yuhhh diorum aynen dedigin gni kacmak icin hersey mevcut yani canimm ya

bit pire tahta kurusu hamam bocegi bu yolda hersey mübah ayy acaba gece yataklarinin icine koysam ise yararmi ama hakkaten cildircam insan bu kadar dusuncesiz nasil olur anlamiyorum yaa didisinin didisinin didisi bu ne yaaaa yuhhh diorum aynen dedigin gni kacmak icin hersey mevcut yani canimm ya

kaynım bendeyken pirelendık banamısın demedı hıc tınmadı dusun o gıdınce evı ılaclamıstık
işe yarıcagını bılsem bızım kömürlükte hepsı mevcut anında yollarım yeterkı ıste:)
esın bısey demıyormu bısey uydurup bastan kabul etmesenız ıyı olur sonra her işi düşen sıze gelır

Arkadaslar ozellikle de doktora gitmeye cesaret edemeyenler kendini vajinismus sananlar.. Benim bir arkadasim ilk evlendiginde bir ay iliskiye girememisti esiyle.Vajinismus oldugunu saniyorlardi. Gittigi bir iki doktor krem jel filan vermisler ama yine etkili olmamisti. Sonra baska bir doktora gitti ve o doktor zarinin yuzeyel oldugunu bu yuzden iliskinin gerceklesmedigini isterlerse zari alabilecegini soylemisti. Arkadasimin esi istememis zarin alinmasini. Bir gayretle bunu astilar. Yani siz de bir kez doktora bir gidin bi sorun nedir ogrenin yani. Bunda korkulacak birsey yok.Sorunu tam olarak anlarsaniz cozum de o derece kolaylasiyor. Mesela ben iki yil doktora gidemedim, gerci ben Turkiye de yasamiyorum sigortamiz yok burda saglik cok pahali ondan dolayi gidemedim ama Turkiyeye geldigimde hemen gittim doktora sorun nedir ogrenmek icin. Anatomik bir sorun olmadigini ogrendim simdi konuya daha iyi odaklanabiliyorum.Daha dogrusu cozume odaklanabiliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…