Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

aminn.............

bu konu da sela ya kesinlikle katılıyorum biz 2 yıllık evliliğimizde bunu hep yaptık ve bende hep erteledim süreci nasıl olsa böyle de oluyor diye ama hep kendimi kandırdım olan da yalan oluyor aslında önemli olan bir an önce vajiyi yenmeye odaklanmak fakat tıkanma noktasına geldiyseniz arada bir deneyede bilirsiniz alıştırma gibi olur klitoris org.zmı yaşayanlar bile varmış bu şekilde

Son düzenleme:

iyi bayramlar herşey gönlünce olsun :))

geçmiş olsun. bende o kadar yoğun akıntı olmadığı halde iltihap var dedi, fitil kullandım. şu an hiç akıntı yok. belki de varmış ben farkında değildim. ben ince ped kullanırdım her gün. doktor onlar zararlı, havayı kesiyor eve geldiğinde çıkar en azından dedi, şimdi onu bırakmaya çalışıyorum. 1 haftadır alıştım gibi. eskiden onsuz yapamazdım dediğin gibi çamaşır değişmek gerekirdi. ince ped kullanıyorsan bırak. kontrolde doktora söylersin, sebebini o daha iyi bilir. ben sadece bunu öğrendim doktorumdan paylaşayım dedim.

annenin yoruma bittim, harika, ellerinden öpüyorum. çok güldüm yaa o zaman napıyoruz, hamile kalırsak normal doğum yapıyoruuuuuzzz

ben egzersizi yaparken bir baskı oluyor içerde. önceden olmuyodu,2 gündür oluyor. sanki biraz içeride bir şişlik var gibi geliyo.normal mi canım ya

Son düzenleme:

sağol cnm benım doktorumda soyledı ama ben zaten bıldıgım ıcın kullanmıyordum benım muhtemelen hamılelık kurtaj derken ph dengesı bozuldu oranın yarın yıne gıdıcem kontrole tesekkurler selacım ılgıne ben bıdaha gıremem sehır dısına cıkıcam kızlar bayramınız mubarek olsun Allah yenılerını gormeyı nasıp etsın opuyorum hepınızı hamıle arkdslarıma saglıklı sıhattlı byramlar dılıyorum dıkkt edın kosturmayın mıllet nazlanıyor der dıye dusunup cok ayakta kalmayınnnn dınlenın bol bol sıkıntılı surec ılk uc ay ...Allah nıce bayramlara erdırsın gorusuruz ıns optummm

sana da iyi bayramlar. güle güle gidip gel. kendine dikkat et.

biraz uğraşsam da 10 cm alabiliyorum. ama benim eşimin (çok ayıp biliyorum ama korku sardı) 13 cm miş
ne yapıcam ben
11 cm deneyim dedim yapamadım

ya 13 seni korkutmasın. ben kafama takılır diye ölçmedim. hedef belirledim, dedimki ben bunu 10da yenerim, fazlasını yapmadım. ha sen endişe duyarsın 13 yaparsın, o senin bileceğin iş. ama oranın esnek olduğunu biliyorsun, artık istediğin her şey girer, miki aparattan daha kolay. yani ben hep şöyle düşündüm, 10luk çok sert bir şeyle yapabiliyorsam bu 13lük mikiye denk gelir nasıl teori ama??? işe yaradı bende, çünkü miki o sert aparattan çok çok daha kolay. inan moral için değil, gerçekten öyle. 11-12 yapan arkadaşlar var. 13ü yapan gülsevdam var, istersen özelden ona danış. ben 10la yendim, tamamen kafanda bitiyor bu iş, ölçüye çok takılma. kasmadığın anda oraya ne itsen giriyor. bu yüzdendir ki doğum yapabiliyoruz :)))

haklısın,kendi kendimi tedirgin ediyorum hep. yarın geliyo kocam,Allah yardımcımız olsun. nolur dua edin.

biraz uğraşsam da 10 cm alabiliyorum. ama benim eşimin (çok ayıp biliyorum ama korku sardı) 13 cm miş
ne yapıcam ben
11 cm deneyim dedim yapamadım

bizdeki miki de o civarda -bucugu bile var, 9-10 cm cevre uzunlugu ile yendim. dilatör daha zor, miki daha kolay. 9 cmlik dilatörle hik diyorken, mikinin girdigini anlamamistim.

inş canım darısı hepimize..

slm canım senin verdiğin cesaretle doktora gittim muayene oldum bende de septalı kızlık zarı varmış alalım dedi doktor bende araştırmak istedim karar vermedim henüz kardeşim hemşire o da aldırma dedi bu ilişkiye engel değilmiş tamamen kapalı olanlarda varmış bilmiyorum ne yapacağımı...(

septalı kızlık ilişkiye engel diye biliyorum. istersen başka bir doktora daha görün. kardeşin hemşire olabilir ama bir jinekolog kadar bu konuda uzman olabilir mi?? tamamen kapalı olan biri çok nadir, ben hiç duymadım, adet göremezse belki o zaman tespit edilir. bence başka bir doktora daha görünmelisin. bu haldeyken ilişkiyi denedin mi hiç??

aslında zarın yapısıyla alakası yok benim yaşadıklarımın çünkü ben daha eşimin girişine izin bile veremiyorum korkudan kardeşim hastanedeki jinekologlara sordu septalı kızlık zarı sadece ağrının biraz daha fazla olmasına neden olurmuş bizim ilk denememizde çok az bi giriş oldu onda da biraz ağrıyınca eşim korkup kendini çekti. sonrasında ise hiç izin vermedim kızlık zarımın yapısını bilmeden de durum aynıydı yani bir de genel anesteziyle yapıyorlarmış buda korkuttu beni...

birde pozisyon için ne dersiniz? üstte ve sırt eşe dönük daha kolay deniyodu burada,ama o pozisyonu nasıl ayarlamam gerekiyor? özel mesaj hakkım benim yok lütfen bu konuda özelden ya da buradan bilgi verirmisiniz.

egzersize ilk başladığım zaman bu pozisyonu deneyim dedim ama halim haraptı. karşıma ayna bile koydum yerini bulayım diye çok komikti. birde göremiyorum biraz uzaktan inanın gözlük bile taktım tam rezillik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…