Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba canım:) burda verdiğimiz ölçüler çalıştığımız aparatın çevresi.örneğin diyelim ki mum;mumun etrafını bir iple ölç,sonra ölçtüğün ipin uzunluğuna mezure ya da cetvelde bak.(bu 5 cm 7cm 10 cm gibi).sen egzersizlere yeni mi başladın yani tek parmak aşmasını geçtin mi?
egzersize başaladığında neyle yapacaksan parmak,mum,dilatör vs.. prezervatifi geçir,üzerinebolca kayganlaştırıcı jel sür(ben tahrişi önlemek için ayrıca fito ve bepanten krem kullanıyorum)popunun altına bir yastık koy.ilk başlarda yerini görmen ve alışman için ayna karşında yapmanı tavsiye ederim(bu arada ukalalık gibi görünmesin benim de pek bir bilgim yok arkadaşlardan öğrendiklerim ve deneyimlerimi birleştirerek yazıyorum)daha sonra önce ıkın,ıkındığında açıldığını gör sonra derin nefes aldıktan sonra tekrar ıkın ve bu esnada aparatını içeri yolla yavaş yavaş ilk başta 2-3 sn yanma olabilir ama hemen geçiyor.yavaş yavaş ileri geri ileri geri hareketlerle ve nefesini kontrol ederek ilerlet.kendini rahat hissettğinde bu 1 gun sonra da olabilir 1 hafta sonra da orası sana kalmış aparatını kalılaştırarak çalışmaya devam et canım.biraz uzun oldu sanki umarım yardımcı olmuşumdur.aklına takılan bırsey olursa ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım geçmiş olsun.

Son düzenleme:
of banada bi yol gösterin iki parmaktayım ama girişte ilk başta canım çok yanıyo ...doktor eş parmağı dedi ama ondan da çok tırsıyotum. Yol gözterin banada ..............(((((((

kuzum eş parmağı ama kontrol sende olucak canım sen tutucan eşinin parmağını sen alıcan sen ne kadar istersen o kadar. sonra ona güveneceksin ve ona bırakacaksın ben eş parmağıyla çalıştım hep şimdi yenmiş halimle kendi parmağını al deseler hayatta yapamam ama eş benim için daha rahat olmuştu unutma kontrol sende olacak onu parmak değilde aparat gibi düşün. jelleyerek deneyin üzerine prezevatif geçirip jelleyerek deneyin kegel egzersizlerini de yap unutma vajinadaki kaslarını farkedecek ve kontrol etmeye başlayacaksın kasıldıkça

zeyynepp nasılsın canım?benim de sana bir sorum olacak.2.5 saatlik bir çalışma sonucu perşembe günü 7 cme geçmiştim,dün vaji girişinde hafif bir sızlama oldu egzersiz yapmayacaktım ara verecektım ama dayanamadım ve dün tekrara denedim.ancak 5cmle basladıgımda mumu cıkartırken sankı tırtık tırtık bişeylere takılıyor gibi,vakumlandı sanki bişey tutuyor gibi oldu,kayganlastırıcı da kullanmama rağmen sanki çıkatırken biraz acıyor gibi oluyor,neden olablilir?

ya kızlar bana da yardım edin nolur ben daha bugün başladım serçe parmağımla serçe parmağımın ilk boğumuna kadar alabildim şimdi ne yapmam gerekiyor biraz cık yandı bende sizin geldiğiniz aşamaya gelebilirmiyim çok korkuyorum iki parmak fikri çok ürkütücü daha serçe parmağımın tamamını bile alamadım

sumeku bu yaşadığınız, yenmeye doğru atılmış en önemli adımlardan biri. ben neredeyse boşanma aşamasına gelmişken eşimle bağıra çağıra ağladığım bi gece yaşamıştım. sonrasında her şey biraz toparlandı, o geceden 1 ay sonra da yendim. onu burda anlatmıştım, linki bulursam atarım sana. eşine sarılman iyi olmuş. hepimiz çok dolu oluyoruz, eşler de bunalıyor. ikiniz de boşalmışsınız, iyi olmuş. egzersizine sarıl, kısa sürede yeneceksin, bunun bütün emareleri var sende.

Evet canım haklısınız galiba ben Dr verdiği cam gibi boy boy molt die bi aparat onlarla deniyordum önceden en sok sıklıkla mum benzeri şeyler denedim çok rahat oluyor aparatın en kalınını bile Dr yaptık en büyüğünü tek başıma az yapabilmiştim ama ötekileri yapabildim en başlarda serçe parmak bile nasıl olacak derken bu kadar ilerleme süper aslında bide p..nis yumuşaktır cam gibi aparatlarla daha zor oluyor esneme payı yok hiç ... Anlamadığım ilişkide neden olmuyor yönle ilgili çalışma yapmak gerek kanımca ondada olmazsa en son dr gibi geliyor bana bakalım hayırlısı çok teşekkür ederim cevap vererek daha çok motive ediyorsunız hoş boşa demiyorlar çeken bilirmiş tez zamananda kurtulalım Allah herkezin gönlüne göre verir inşallah...

merhaba:) diğer arkadaşlara da söylediğim gibi ben parmakla zorlandım ucunu dokundursam yanıyordu.mumla başladım ve(düşün mum parmaktan daha kalın) oldu.tabii bu tercih meselesi parmakla yapan birçok arkadaş da var.egzersizlerde takıldığın yerde derin derin nefes al ver ve parmağını ya da kullandığın aparatı yavaş yavaş içeri yolla.bu arada kayganlaştırcı jel kullanmayı unutma

ya kimse bana bişey yazmıycakmı???lütfennn...

aslında mum fikri iyi de 7 cm sokanlar varmış ben bakireyim daha o şekilde o kadar nasıl sokabilirim diye düşünüyorum .sen denerken bakiremiydin. Nasıl olcak bilemiyorum offffff..

canım ben de henüz ilişkiye giremedim ve egzersiz aşamasındayım.ilk başladığımda senin kafandaki soruların hepsi bende de vardı arkadaşlar sağolsun çok yardımcı oldular.biz egzersizlerle yavaş yavaş esneterek yaptığımız için orası genişliyor ve genellikle kan gelmiyor.ilk başladığımda çok korkmuştum ama benden kan falan gelmedi.başladığım mum 5 cmdi.şimdi kalınlaştırarak 7cm e gectim,düşün ki parmağımı dokunduramıyordum

Son düzenleme:

canım ya çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için operasyondan sonra daha rahat olucam diye düşünüyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun...

aslında mum fikri iyi de 7 cm sokanlar varmış ben bakireyim daha o şekilde o kadar nasıl sokabilirim diye düşünüyorum .sen denerken bakiremiydin. Nasıl olcak bilemiyorum offffff..

kaçgün oldu sen eğzersize başlayalı peki

[SUB][/SUB]
canım biraz daha itersen hepsini alabilirsin ben yavaşça yaptım alıyorum. bi it bak orda ayrı bi dünya var :) hemde serçe çok rahatalınıyor. azıcık gayret derin nefes al ver biraz daha it. lacak ve çıkarıp hemen orta parmağına geçeceksin sen de benim gibi :)

canımsın. canımsınız. linki istiyorum ben de

kaçgün oldu sen eğzersize başlayalı peki

yaklaşık 1 ay oldu ama ben ılk egzersızımden sonra adet oldum ilk egzersizimde beyaz mum olmuştu.sonra bayrama denk geldı şehir dışındaydım derken falan 2 hafta da öyle geçti.bu hafta daha sıkı çalışmaya başladım ve ilerledim.yani lerlemek istiyorsan egzersizleri aksatmaman gerek.her ertelediğimiz gün bizim mutluluğumuzdan çalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…