Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım ya çıkardım bile şimdide kendime kızıyorum ya, lavaboya gitmem de gerekti daha doğrusu bana öyle gelmiş off acayip canım sıkıldı şimdi.

Canım ya çıkardım bile şimdide kendime kızıyorum ya, lavaboya gitmem de gerekti daha doğrusu bana öyle gelmiş off acayip canım sıkıldı şimdi.

ben de egzersize başlamadan önce hep wc giderim ama gene de o lavabo ihticaı bende acayip oluyor hep yaptım sanıyorum egzersiz anında eşime soruyorum sürekli ama yanılıyorum:))) canını sıkma bence biraz sakinleş tekrar deneyebilirsin daha vakit var ya yavaş yavaş ilerlemeye çalış, ben kendim yapabilsem yapacam parmak eg. ama eşimle yapabiliyorum sadece bugün de ara verdik mecburen iş yoğun olunca bari sen durma

içimde bekletemediğim 7 cm lik mumun üstünde ki peçetelerden çoğunu çıkardım, dünki gb oldu bari boş duracağıma dünkünden deneyeyim dedim. şimdi gene normal beyaz mumu koydum. demek ki birden o kadar ilerletmemek gerekiyor.bugün daha denemem diyodum ama deneyeceğim, kalsın içimde hiç yoktansa 4-5 cm içimde kalsın.

evet cnm aşama aşama ilerlemek önemli birine alışmadan diğerine de geçmemek gerek ben de 2 parmaktayım mesela 3 keredir yapıyoruz ikili egzersizi,ama her seferinde azcık tek parmakla deniyip rahatlayınca hemen diğerine geçiyoruz öyle olunca rahat oluyor ve gevşemesi de çabuk oluyor ,amannnn beklet kalsın öle canı sıkılınca kediliğinden çıkar zaten:))

1beni7 moralini bozma canm iyi gidiyorsun olur oyle seyler sikildigin anda birak biraz dinlen sonra tekrar dene pes etme yeterki ve unutma moral motive cok onemli egz de.hepimiz desikk yeter ya ne bu iskence bosanirimm olmuyor die ama sonra bi gaza geldikk burada ve devam ettk aldikca alasin gelecek aparatlari inan ..

Sekerpare seninki daha guzell aslinda hem egz yapiosun hemde ayni zamanda esine guven olusuyo oda ogrenio bu asamada vajinin yapisini nasil alabildigini ve giris acisini ogrenio esinn bu dqha iyi sakin moralinizi bozmayin kizlar tam gaz devammm...

teşekkürler inci yorum ve destek için bu destekler sayesinde yenecez inş

canmm oncelikle saol rabbimin isleri sabir dilemekten.baska bise yapamioruz.
sanada cok gecmiss olsunn sukur bunuda atlattin canm sen.neyle egz yapmistin yada iliskide ne kulllanmistinki baya enfeksiyon var dedii sende kasinma falan oluyomuydu ersat beye gittin.demi ilk soyledinmi ben vajiliydim.die ne dedi? Girdigini falan hissettinmi el.parmak.falan soktumu acimi duydun yoksa korkudan kastinmi kendini yumurtaligina bise dedimii ayy cokk soru sordum k.b tatlim ama gecmiss olsnn atlattin bunuda anlayisli davrandimi dr

teşekkürler inci yorum ve destek için bu destekler sayesinde yenecez inş

Yeneceksiniz tabi canimm yapamasam ben yapamazdim inanin sadece sabir ve egz zamanla beynimiz idrak.edio oraya bisey girebilio ve bu.benim elimde diosun egz asamasinda wc ihtiyaci cok doal orasi suan esnek.deil yeni yeni acilio ve rahme basinc yapio suan zamanla azalio bu his. Egz oncesi wc cikin hatta bazen icine alamadiginizda nefes alip verirken itiyoruzya biraz ikinin baktin yine girmiyo cisini yapiomus gibi yap ve it gor bak hemen girecek ben egz yaparken bazen kendi kendime kpnusuodum ikinn nefes itt az kaldi biraz daha derken wc m gelmis gibi birakiodum kaslari cupp giriyodu halen de oyle yapiorumm deneyin ins ise yarar sizdede...bide aparat yada parmak giristeki egimi onemli giris dogru olursa devami kolay gider..

Evet, Allah'ıma binlerce şükürler olsun fiziksel hiç bir sorunum yok. Ürolog'a görünmek istememin sebebi, bir doktorun bu konu hakkında ilgilendiğini duydum. Ve araştırdım. Güvenebileceğim bir doktordu. O yüzden sordum. Ürolog, böbreklere bakmıyor. Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Eğer bunu kendim başarabileceksem, boşuna doktora gitmeme gerek yok. Çok şükür durumumuz iyi ama o kadar parayı doktora vermek gerçekten müsriflik. Ama eğer başaramazsam tek çare yine doktora gitmek olacak ama sahiden acıyorum. İnşallah, ilk adımı atlatır ve korkularımın boşuna olduğunu anlarım.

Çok şükür, bugün ilk adımı atarak vajinamı inceledim. Kısa bir zamanda olsa da, ilk adımı atmak cesaretlendirici. İlk defa vaji'mle tanıştım. -_- Bir yerlerde okudum ya da duydum. ''İnsan tanımadığı şeyden korkar.''

Kegel egzersizlerini azda olsa merak ederek denedim ama karnımın ve kalçamın kasılmasını engelleyemedim. Çok olmasa da vajimle beraber onlarda kasıldı. Bu normal mi? Yoksa beceremedim mi? -_- Bugün kayganlaştırıcı aldım. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki bir üyemiz halka egzersizinden bahsetmişti. O aletin adı nedir? Yani tam olarak söylemek istediğim şey, sadece parmaklarla bu işi başaramaz mıyım?

Bacak kasılması için dediğini uygulayacağım inşallah ama acıyana kadar gevşetme işini yapabilir miyim bilmiyorum. Biraz canına düşkün biriyim. -_-

Teşekkürler.
Merhaba. ^^
Sen yine de bak benden bir kaç adım öndesin. Ben daha yeni başladım vajinamı tanımaya. Dokunma işini sorunsuz hallettim çok şükür, incelemeyle birlikte. Yani, kesinlikle. Umarım bizde ''Vajinusmusu Nasıl Yendik?'' sayfasına gururla yazabiliriz.

Yok su anlamda söyledim, uroloji adi üstünde üriner sistemle (ve erkeklerde üreme sistemiyle) ilgili problemlerle ilgilenen dal. Örnegin idrar torbanda sarkma vb. varsa, bu da vajinismus sebebi olabilir. böyle bir problemin varsa, gidecegin doktor ürolog olmali ama böyle bir problemin yoksa cinsel terapistler daha dogru secim. ilk secim olarak ürolog daha önce duymadim, o yüzden sordum.

Kegel'i basta idrar yaparken denersen, zamanla dogru yaparsin. Baslarda karin ve kalcanin kasilmasi normal. Halka egzersizi nedir bilmiyorum, ama sadece parmakla bunu basarabilirsin.

Bende bilmediğimden dolayı söyledim. Yok çok şükür, sarkma konusu yok elhamdülillah. İnşallah kendim başarabilirim ve böyle bir şeye hiç gerek kalmaz.

Tamam deneyeceğim inşAllah. Bilgilendirme için teşekkürler.

benimde yeni sayılır egzersize başlamam 4 gündür parmak deneme yapıyoruz eşimle,öncesinde derdim ben hayatta yapamam hele de oraya parmak hayatta girmez derdim ama girdi işte biraz sabretmek lazım senin içinde geç değil hiç bak ilk aşamayı hallettin gerisi de gelecektir kendine güven inan ve özelikle sonunda tadacağın mutluluğu ve huzuru düşünerek devam et başaracaz inş

İnşallah bakalım. Zaten kendim parmak denememden önce eşimle yapmayı düşünüyorum. Daha güvende hissederim gibi geliyor. Boşuna kendi parmağım sonra eşimin parmağına geçişte vakit harcamak istemiyorum ama tabi uygulama anındaki durumla belli olur artık. İnşAllah başaracağız. Aynı şekilde sende bana söylediklerini düşün ve bu yolda başarıya çok kısa zaman içinde ulaşalım inşAllah.

canım yeni okudum yazdığını. önce derin bir nefes alıyosun bu arada ayak parmaklarını büküp kasıyosun nefesini 3 e kadar sayarak verirken kastığın ayak parmaklarını gevşetiyosun.. sonra sırayla dizlerini kas nefes verirken gevşet sonra ellerini sk, sonra omuzlarını, dirseklerini kas sırayla ve nefes verirken gevşet. son olarak da yine derin nefes alarak tüm vücudunu gözlerin yüzün de dahil kas nefes verirken gevşet. çok rahatlıyosun bana doktorum önermişti ve inanılmaz etkisi oluyo bayağı rahatlıyosun..

Kızlar ben çıkıyorum, neredeyse 1.5 saattir içimde bu mum. artık çıkartıp uyuma vakti geldi.Hepinize iyi geceler. İnş sabah gelin oldum deyip gelenler olur.İyi davranın kendinize ......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…