- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #129.421
evet akıntım varegzersiz yaparken kayganlaştırıcı yerine anestol veya bepanten mi kullanayım? anestol biraz yakıyor bende ayaklarımı çok üşütüyorum enfeksiyon olabilirim. bu yüzden acı çekmek istemem. anestol veya bepanten i enfeksiyon için mi kullanayım?
ıntım jel i bir araştırayım ilk defa duyuyorum.
evet akıntım varegzersiz yaparken kayganlaştırıcı yerine anestol veya bepanten mi kullanayım? anestol biraz yakıyor bende ayaklarımı çok üşütüyorum enfeksiyon olabilirim. bu yüzden acı çekmek istemem. anestol veya bepanten i enfeksiyon için mi kullanayım?
ıntım jel i bir araştırayım ilk defa duyuyorum.
cadi34 egzersiz mi yendin yoksa sen egzersiz yapmıyomuydun
anestol bıraz ykar ama cok deıl ve o yanma hıssı 5 snıye sonra gecer eger enfeksıyon varsa evet anestolu surdugunde yanma hıssın hemen gecmez dayanılmıycak bısı deıl.bana aparatı dr yerlestırmıstı ve ılk gıttıgımde enfksıyon oldugunu aparat yerlestırırse bıraz yanma olur dedı bende bısı olurmu dedım.bişi olmaz ama zaten vajnusmussun dedı bu sefer bu yanmayı duyunca zannedıceksın hep yanma olcak bı hafta sonra gel enfeksıyonun gecsın ole dedı ve bı hafta sonra cuk dıe gırdı.he bu arada ben ebnfeksıyona ragmen aparatı yerlestırın dedım ama acı oldu bıraz kadında bıraktı dedıgım gıbı ıkıncı denemede acı yanma olmadan oldu.buyuk bı ıhtımal sende de enfeksıyon olmus olabılır.bepantenının ıcerıyede dısarıyada bı zararı yok tahrısı ve enfeksıyonu gecırıo.ben bepanten kullandım onuda gırıse dısarya suruosun once sonra serce parmagına nohut kadar sur gırıısın ıcınede kullan akıntın gecene kadar bepantene devam et ama sakın usutme bunada dıkkat etkı enfeksıyon hemen gecsın.anestolude egzersız sırasında kullan.anestol uyusturmuo bılıosun.oradakı gerılmeyı kasılmayı alıo gevseklık verıo.afedersın s..şirken bıle bazen orada bı kasılma deılde vajınada bole deısık bı hısler oluo ya kasılma deıl ama kasılma gıbı işte anestol kullanınca orası gevsek oluo rahat oluo.anestoluda soyle kullanman gerekır.once vajınaya suruosun hatta popoya dogru cunku popomuzunda rahat olması lazım sonra dudakların arasına ve son olarakda bı nohutdan daha az ıc kısma 3 dakıka sonra tmm egzersız yapıosan bole tabı tahrıs olmasın dıe yıne bepanten suruosun ıc kısma az bısı sonnra ıster jel kullan ıster kullanma ama bepantenın kayganlastırıcı etkısı varmıs zaten sonra aparartı bırden sokmuoruz gırıse dayıyosun aparatın ucunu nefeslerıne dıkkat edıosun nefes alıp verıosun karnını ve poponu sıkmak yok bacaklarıda sıkmak yok farkettıgın anda kendını telkın et ve rahatlat nefes al ver yaparken o aparat oraya dayanmıs ya bı bakıosun ıcerı dogru kayıyo kendı kendını.kaydı kaydı bı yere gelınce hıssedıosun ama acı yok hıssettgın anda dur bekle hıssın gecmesını ve nefeslerını kontrol et kendını sıkmak yok ama sonra sen rahatladıkca o kendı kendıne kayar kaymazsa yon deıstır devamı gelır
canım akıntın şefaf değilse mantar olmuş olabilirsin.egzersiz yaparken sadece kayganlaştırıcı jel kullan.anestol ensetezik bir krem uyusturduğu için ilk başta yakar,bepanten tahriş önlemek amacıyla kullanılabilir ama vajınanın yapısını bozmamak için su bazlı jel ya da ultrason jelı kullan bence.ayrıca akıntın için doktora gitsen iyi olur alttan muayne etmese bile belki bununla ilgili ilaç verir.zaten mantar olduysan egzersiz ve ilişki de bir süre yasaklanıyor.üsütüne bir de anestol ve bepanten kullanırsan mantar iyice yayılabilir,benim fikrim kullanmaman
canım akıntın şefaf değilse mantar olmuş olabilirsin.egzersiz yaparken sadece kayganlaştırıcı jel kullan.anestol ensetezik bir krem uyusturduğu için ilk başta yakar,bepanten tahriş önlemek amacıyla kullanılabilir ama vajınanın yapısını bozmamak için su bazlı jel ya da ultrason jelı kullan bence.ayrıca akıntın için doktora gitsen iyi olur alttan muayne etmese bile belki bununla ilgili ilaç verir.zaten mantar olduysan egzersiz ve ilişki de bir süre yasaklanıyor.üsütüne bir de anestol ve bepanten kullanırsan mantar iyice yayılabilir,benim fikrim kullanmaman
ben iyice korktum şimdi.. althea isimli arkadaş mantar bile olabileceğimi söylüyor ben sadece 6 cm lik aparatı sonuna kadar içime aldığımda vajinanın iç kısmında acı hissediyorum. bide ara ara akıntı oluyor ama bana rahatsızlık veren hiç bir durum yok başka.
ben iyice korktum şimdi.. althea isimli arkadaş mantar bile olabileceğimi söylüyor ben sadece 6 cm lik aparatı sonuna kadar içime aldığımda vajinanın iç kısmında acı hissediyorum. bide ara ara akıntı oluyor ama bana rahatsızlık veren hiç bir durum yok başka.
yani haklı olabılırsın.ama 6 cm yapmıs canı yanmıs bu acemılıkten kaynaklanabılır en azından bugun bepanten ıle denerse egzersızı tekrar acı duyrsa o zaman gıdebılır.ustelık benımde seffaf deıldı cok koyuydu sadece enfeksıyon demıstı bu herkesde olabılıo arkadasımızda da ole buyutulcek bı sorun oldugunu sanmıorum egzersıze yenı bslamıs sonucta acı yanma gıbı sıkayetlerı hepımız yaptık buradadr a gıtmesınde fayda var ama ben derımkı bugun bu saatten sonra kalkıp gıtmıyceıne gore aksam tekrr denesın belkı yanma olmaz.ustelık dr bana jel yerıne bepanten kullanabılırsın hem zararsız hemde kayganlastırıcı etkısı var dedı
cadi34 egzersiz mi yendin yoksa sen egzersiz yapmıyomuydun
benim akıntının dışında başka bana acı veren yada kaşıntı falan öyle durumlar söz konusu değil. daha önce doktora gittiğimdede akıntım vardı bazı ilaçlar vermişti anestol ve canesten diye.
egzersizlerde de sadece kayganlaştırıcı krem kullanıyorum mikrop kapmamak için prezervatif ben bu kadar dikkate diyorken bide manrat mikrop kaparsam yandım valla :))
he bak bıde emla var dogru onuda ben aldım malesef benı hıc uyusturmadı zaten uyusukluk olmaması en iisi ama emla bnm ısıme yaramadı hersey herkesde işe yaramıo malesef
Canım benim 4 cm i aldığında biraz zorlandığın halde 6 cm geçmen hata olmuş. 4 cm i çok rahat aldıktan sonra 6 cm geçseydin acı hissetmezdin. Sen her aparat yerleştirdiğinde orayı genişletiyorsun, oraya bir şeyin girmesini orayı hazırlıyorsun.O yüzden aldığın aparatları çok rahat almadan bir sonraki aparata geçme. Şimdi tekrar 4cmlik aparatı al ve çok rahat aldığından, hiç acı hissetmediğinden emin olduğunda 6cmlik aparata geç. Canının yanmasının sebebi yönünü doğru bulmadığından kaynaklıdır diye düşünüyorum. Eğer aşağı doğru ittirmezsen, düz ya da yukarı ittirirseniz aparat vajina duvarlarına çarpacağı için canın yanabilir. Öyle bir durumda derin nefes al, aparatı içinde beklet ve aparatın dışarıda kalan kısmını yukarı kaldır yani kendine çek ve çok çok yavaş çekilde tekrar ittirmeye çalış
Canım nasılsın? doktora gittin mi? ben egzersizlerde hala olduğum yerde sayıklıyorum:26:...adettim 1 haftadır falan...bugün başlıcam inşallah...
canlarım benim sizi korkutmak gibi bir niyetim yok.ayrıca arkadaşın nasıl hareket edeceğine ben karışamam sadece fikrimi söyledim.vajinanın iç kısmında acı hissetmemiz lazım,ben yeneli baya oldu aynı şikayet bende de var ben de mi acemilik ediyorum,enfeksiyon kapmış olduğumu söylediler ve 1 haftadır antibiyotik kullanıyorum.yanma girişte birkaç saniye normal fakat vajinanın iç kısmı boşluk orda acı yok.akıntın sarımsı ise mutlaka doktora git en azından ürolojiye git idrar tahilili ol.bu süreçte ilişki yasak,eğer enfeksiyon varsa daha da yayılabilir.bepanten tahriş önleyici aslında yanık kremidir cildi yeniler.biz tahriş önlemek amacıyla kullanıyoruz ama kimyasal olduğu için sonuç olarak vajinanın florasını bozabilir.dediğim gibi bu benim önerim sadece.korkulacak bişey yok.ben çektiğim için eğer sende de böyle birşey varsa başından çöz problemi istedim.buarada lafınıza dalmış bulundum kusuruma bakmayın lütfen kötü bir niyetim yoktu.
Çok sevindim yaf maşallah :) Hiç egzersiz yaptın mı peki? Bir anda nasıl oldu yaf :)
sinirlerim artık o kadar bozuldu ki bu yazdıklarını bile okurken ağlamaya başladım. eşimin hiç umrunda değil sanki ilişki olup olmaması ben bu forumu okurken herkesin mutlu olduğunu eşlerinin son derece destek olduğunu düşünüp daha da çok üzülüyordum. haziran anneleri forumunu okudukça bunalıma giriyordum benimde bebeğim olacaktı ama yapayalnızdım hiç bir hazırlık yapmamıştım. doğana kadar da yapamadım zaten eşimle hep tartışarak ayrılarak her gece ağlayarak geçti hamileliğim.kızım 8 aylık doğdu bi gece tartışmamız üzerine sancılarım başladı,doğuma gittiğimde şaşkın ördek gibiydim.ne hamileliğimi ne doğumumu anladım.nasıl geri gelecek o günler tekrar. zaten o kadar zor bir durumdu ki benim için düşünsene daha kendi organımı tanımıyorum hiçbir cinsellik yaşamamışım ve hamile kaldım fiziğim bozuldu bir de üstüne üstlük daha hiç birşey yaşamadan. zihnimdeki bütün kötü anıları silip yeniden başlamak zorundayım. kızım için bu yuvayı kurtarmak zorundayım. eşimde yaşattıkları için pişmanken düzelsin istiyorum herşey ama hala sanki bu durum umrunda değil. ben de senin gibi bakireliğim bana kalsın diyordum ve iyice uzaklaştım ondan düzelir mi bundan sonra herşey sıfırdan başlayabilir miyiz kine olursa olsun başladım egzersizlere başarmak zorundayım söylediklerini uygulayacağım canım çok teşekkür ederim. inşallah ilerleme olur ve buraya yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?