- 14 Mart 2012
- 5.705
- 3.273
- 448
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #129.441
slm cadikedi durumu izah etmiş ama ben tekrar açıklayayım. 6 aylık evliyim ilk birleşmeyi evlilikden 15 gün sonra yaşadık ama devamı gelmedikasılmalarım vardı. Cumartesi günü denedik ve acı çekmeden yapabildim. bunuda biraz cesaretle yendim diyebilirim. baktım bissürü yenen var dedim bende yaparım. doğru nefes ve sakinlik, kendimi acı çekmemeye inadırarak oldu. bu akşam tekrar denicem :) yarın yazarım durumu yine :)Darısı başınızaa
4 cm yi rahat bi şekilde aldım aslında, bi kaç kere çıkarıp tekrar aldım tamamını içime ayağa kalktım yürüdüm içimde beklettim falan bunları kolaylıkla yapınca biraz kalınlaştırıp denemek istedim gaza geldik eşimle birlikte :)
ama 6 cm vajinanın derinlerine kadar acı hissettirdi. egzersizden sonra uyuyana kadar sızladıama şu anda hiç birşeyim yok. aynene dediğin gibi aparatın dışarıda kalan kısmını yukarı kaldırarak, kendime çekerek yapmaya dikkat ediyorum.
başka dikkat etmem gereken şeyler var mı? mesela 4 cm le gitgel azda olsa yapabiliyordum ama 6 ile yapamadım çok canım yandı
ilgin için teşekkür ederim canımjinekoloğa alttan görünemedim ama aile hekimime danıştım o benim şikayetlerim doğrultusunda kadın doğumcudan da destek aldı sanırım.sistit olmuşum ve vajınamda yırtık ya da yara olabilirmiş.antibiyotik ve bir ilaç daha verdi ilişki de yasaktı.idrar sorunum çözüldü gibi bakalım ilişkide batma devam edecek mi:18: adet iyi oluyor aslında vaji dinleniyor biraz ama egzersizlerini ihmal etme günde 10 dak bile ayırsan senin yararına biliyorsun.en son hangi aşamada kalmıştın
estapisi pisisorun deıl hep beraber kardes kardes konusuoruz surada.dr dan dr a deısıo ıste bızde onlardan ogrendıgımız kadar konusabılıoruz burada yada yasadıklarımızdan tabıkı kımse jel kullanmak bıle ıstemes ama bı sure ıdare edıcez artık hıc olmamasından iidr.bu arada sanada cok gecmıs olsun acil şifalar versin Allah.
selamlar elab ne aşamadasın.. arkadaşlık daveti göndermişsin nasıl yardımcı olayım
slm ben hiç bir aşamada değilim ne yazık ki egzersiz yapmadan direk eş denemesi yaptım oda hüsran oldu zaten şimdide regl oldum ben her yeneni ekliyorum yardımcı olur diye senide ekledim arkadaş olarak her konuda yardımcı olabilrisin:)
ahhh ahhh benim dişçi dışındaki tüm doktorlara karşı ciddi bir fobim var sağlam gitsem ayılıp bayılıp cıkıyorum fobım var gidemıyorum maalesef yani sorun jinekolog değil tüm doktorlar öcüüüü sanki:18:süreki idrara çıkmam ve ilişkide olan batmalar birbiriyle alakalıymış.genelde yeni evlilerde oluyormuş.zaten sistiti hep duyuyordum batma da zamanla geçer sandım ama kaç ay oldu geçmedi.bakteriler ilişkiiyle birlikte mesane çevresine yerleşebilidiği için sürekli idrara gidiyormuşum,batmanın sebebiyse vajinada yırtık ya da yaradan dolayı olabilirmiş.geçmezse idrar tahlili olcaktım ama düzeldim gibi.oooofff offf vaji bitti bir de bu çıktı başıma.Anladım canım...çok geçmiş olsun...gene de uzmana görünsen daha iyi olmaz mı? sen bilirsin tabi...aile hekimin idrar sorunun sistitten mi kaynaklandığını söyledi?
Ben 5-6 cm çevre, 12-13cm uzunlukta bir aparatla çalışmıştım en son...keşke ev hanımı olsaydım...inan vakit bulamıyorum ya egzersiz yapacak...duştayken yapsam mı ne dersin ...
vayyyy her yeneni ekliyon demek.... iymiş bu... ha regl dede şu kegelleri yap en azından mutfakta bulaşık yıkarken yahut makineye dizerken aç kapa egzersizi:) ha gel gelelim eşli denemek elbette daha iyi inan bende çevresi 8cm olan bir aparattan sonra eşim aman o giryorsa bu neden olmasın diyerek denedi ve oldu.... bence psikolojik... öncesinde 1 hafta önce psikologa evlilik terapistine gitmiştik ve psikiyatrada yönlendirmişti bende geçmişe yönelik karamsarlık vardı ve bu yüzden istemiyordum ne gerek var değmez diye beynim geçiriyordu aklımdan:=)
basit düzeyde antidepresan verdi inanılmaz 2 haftada rahatlattı acaba o nun sayesin de mi diye bile düşünür oldum ama şükür şimdi harikaaaa....
ewet aynen öyle ekliyorum her yeneni :):) hım bak bu hiç aklıma gelmedi kegel yaparım ozaman antidepresan mı verdi belkide onu verince psikolojik rahatladın ondan oldu inş bende en kısa sürede kurtulurum çünkü çok sıkıldım psikoloğa gitmedim hiç acaba gitsemmi bilmiyorum bundan kurtulana kadar her yolu denemk istiyorum
Kizlaaar bebek varmi bebek:) yaa sanki 1 yildir girmiomusum gbi hissediorum
herkese cok tesekkür ederim :))))omuzlarımdan gercekten büyük bir yük kalktı kendimi o kadar hafif hissediyorum ki..basarı hikayemi en yakın zamanda paylasıcam sizlerle...selaaaaaaaa evet kayboldum..cok umutsuzdum buraya bile girecek gücüm yoktu artık hiçbirsey okumak bile istemiyoordum ama bak cok iyiym simdi..dönüsüm muhtesem oldu..Allah herkesı bu derrten en kısa zamanda kurtarsın..dualarım sizlerle..artık bende elimden geldiğince sizlere yardımcı olmak isterim..
bu 3 yıllık sürede eşim hiç yanımda olmadıysa üstüne üstlük erkek kardeşini evimize yerleştirip onunla yaşamaya başlamak zorunda kaldıysam bana hiç mi ama hiç ilgi göstermediyse nasıl olduysa hamile kaldıysam çocuğumu aldırmak istediyse ve neredeyse 1 sene kadar ayrı kaldıysak nasıl başlayabilirdim egzersizlere ? kimin için ? eşim mi ??? O şimdi çok pişman bana yaşattıkları için,bende çok umutsuz ,yine de evliliğimize son bir şans verdik ve ben yeniden başlamak istediğim için yazmaya karar vermiştim buraya en iyisi dr.a gitmek haklısın çünkü burada kimse kimseyi tanımıyor ne yaşadığını bilmiyor bilemez de...
burda herkes birbirini tanıyor gibi, çünkü herkesin sıkıntısı ortak. senin dertlerin sana büyük diğerleninki diğerlerine. kimse kimseden farklı değil o yüzden birbirimizi anlıyor ve destek oluyoruz. bunu kendin için yapmak istemezsen kimse sana yardım edemez ki. gelip de ben 3 senedir yapamadım yapamıyorum dersen, pat diye egzersize başlayamazsın. yaşadıkların zor ama burda herkes kendini en ağır vaka zanneder. halbuki tek gereken şey cesaret, ben cesaret edeceğim yapabilirim diyorsan herkes yardım eder. eşini affetmelisin önce ve bunu kendin için yapmalısın. herkesin eşi destek oluyor mu sanıyorsun? benim eşim egzersize bile karşıydı, kendiliğinden geçecek sanıyordu. ben egzersizi bitirdiğim halde sırf onun psikolojik tripleri yüzünden 4,5 ay bekledim. kimse kimseyi yargılamıyor burada, kimsenin birbiriyle dert yarıştırdığı da yok. kendini çok cesaretsiz ve asla egzersiz yapamaz olarak tanımladığın için doktor önerdim ben sana. 3 senen yitmiş, daha fazla zaman kaybetme diye. eğer yapabilirim diyorsan özelden mesaj atabilirim, ilk başta neler yapabileceğine dair. yok ilgilenmiyorum diyorsan, sen bilirsin.
sela banada yardımcı olurmusun yazılarda ısmını sık sık okuyorum bende yenı bbaslıcam ama ne yapmam lazım bılmıyorum ozelımde calısmıyo yenı uyeyım ılgılenırsen sevınırım
sela banada yardımcı olurmusun yazılarda ısmını sık sık okuyorum bende yenı bbaslıcam ama ne yapmam lazım bılmıyorum ozelımde calısmıyo yenı uyeyım ılgılenırsen sevınırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?