Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bu listeyi gördükçe hem üzülür hemde başaran arkadaşları görünce sevinirdm şimdi orda ismimi görünce hala inanamiyorum ya harika bi duygu

orta parmagımıda alıyorummmmmmmmmmmmmmmmmm:):))))))))))))))))9

orta parmagımıda alıyorummmmmmmmmmmmmmmmmm:):))))))))))))))))9

Harikasın canım benim harikasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Aynen benim gibisin, ben de bir günde 3 parmağımı sırasıyla almıştım

Listede de hemen düzenledim ilerlemeni

Eşim gelecek yazmışsın ya , sanırım hemen eş denemesi yapmak istiyorsun?

Hemen geçme tatlım. Egzersizde biraz ilerle. Ama bu egzersiz başarını eşinle paylaş

Hatta yapabilirsen eş parmağı egzersizi yapın bugün

Son düzenleme:
Hangi ilk 2 ? Gelin olar mı egzersiz yapanlar mı ?

Gelinler bu ara sessiz takipçi , ara sıra isimlerini görüyorum

Ama egzersizcilerden haberim yok

egzersizci ilk iki canım uzun süredir görmüyorum onları ama listede en üstteler,yanlış anlama işine karışmak istemem ama listedekilerin önünü kapatıyorlar kanımca:26:

Son düzenleme:
egzersizci ilk iki canım uzun süredir görmüyorum onları ama listede en üstteler,yanlış anlama işine karışmak istemem ama listedekilerin önünü kapatıyorlar kanımca:26:

Yanlış anlamam tatlım, sizlerin fikirleri önemli her zaman

Ama olaya onlar açısından da bakarsak, egzersizde ilerleme kaydedip o sevinçle girip de kendilerini listede görmezlerse üzülebilirler

Zaten yenen gelin listesine çıkıyor nasılsa onları geçmelerine gerek yok Yani azmetsinler bir üstteki listeye çıksınlar hueheuhue çok kötüyüm ben huehue

Son düzenleme:

nayıııırrrrrrrrr sen kötü olamazsınpeki canımcım sen bilirsin o da iyi bir taktiklistede 1. olmak yok gelin olmak var

yavru ceylanlarım ben çıkıyorum.ev işlerinden fırsta bulabilirsem akşam nete gelmeye çalışırım.herkese iyi akşamlar bol mikiler

nayıııırrrrrrrrr sen kötü olamazsınpeki canımcım sen bilirsin o da iyi bir taktiklistede 1. olmak yok gelin olmak var

"Kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm hueeeeeee herkesi hasta ederim ederim hueeeee ishal yapar kustururum kustururum hueeeeeeeee" dimek geliveeedi aklıma

İvitttttttt azmetsinler direk gelin listesine çıksınlar bağaniiiiiiiiiiiiii

Son düzenleme:

çok haklısın ben listeye ilk altı yedi ay önce girmiştim adımın karşısında sadece "????????" vardı..
aylar sonra girip baktığımda hala soru işareti olduğunu gördüm , o bile etkilemişti beni hala lisetedeydim ama kocaman soru işaretleri ??????? ile :44::44::44::44:

biraz daha kalabilirler listede bence ama 1-2 sene sürmez inşallah geri gelmelerii

O zaman biraz zaman verelim , 1 ay bekleyelim. Baktık gelmiyorlar , listeden çıkarırız napalım Ocak sonuna kadar kalsınlar

Son düzenleme:
EVETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT....

Uzun zamandır yenilemediğim yani hepsini bir arada paylaşmadığım resimleri yine payalaşayım dedim hazır fırsat bulmuşken.

Sevgili vajidaşlar,

Vajina (doktorunuz fiziksel bir probleminiz yok dediyse), herkeste aynı. Yani bizimki normal sizinki anormal değil Vajinanızda duvar ya da et parçası yok. Oldukça açık bir bölge.

"İlişki sırasında penisi bir yere kadar kaldım ama devam edemedik, zara takıldık galiba" diyorsunuz ya, öyle bir şey olamaz Zar ilişkiye girilmesini engellemiyor, hatta zarın yırtılığını hissetmiyorsunuz bile Ha nedir , çok nadir bazı kadınlarda bulunan bir zar şekli var, belki o engelleyebilir ama ben doktor değilim, çok fazla bilmediğim şeyler hakkında yorum yapamayacağım.

Ama genel olarak , doktorunuz da herhangi bir probleminiz olduğunu söylemiyorsa , zara falan takılmazsınız. Siz de yenebilirsiniz

Bu fotoğrafa bakın, soldaki resim kegel egzersizleri yapmadan önce vajinamızı ne kadar kastığımızı bu yüzden de parmak girişini nasıl engellediğimizi anlatan bir resim. Sağdaki resim ise kegel egzersizinden sonra ya da kendimizi kasmadğımız zamanlarda parmağımızı yerleştirdiğimizde vajinanın nasıl rahatladığını gösteren bir resim. Yani kendinizi kasmazsanız, parmak egzersizlerini daha rahat yaparsınız. Gördüğünüz gibi duvar falan da yok

Bu çizim ise parmak egzersizleri ya eş denemeleri için mutlaka incelemeniz gereken bir çizim. Bu resim ile ilgili gerekli açıklamayı zaten resmin üzerine yazdım, mutlaka üstüne tıklayıp inceleyin

Unutmayın yön her zaman aşağı olacak, aynen resimdeki gibi

Gelelim eş denemesindeki pozisyonlara;

Çoğu kişinin (ben dahil) vajinismusu yendiği pozisyon budur:

Ama bu pozisyonla yenenler de az değil:

Hatta altta, beline yastık koyarak yenenler de var.

Hangi pozisyonda kendinizi rahat hissediyorsanız o pozisyonda deneyin.

Parmak egzersizleri için özel bir pozisyon yok. Önemli olan sizin nasıl rahat ettiğiniz

*Tırnaklarınız kısa olsun,
*Ellerinizi iyice yıkayın,
*Jellemeyi unutmayın

Bebe yağı çoğu kişide mantar oluşmasına sebep oldu o yüzden onu öneremeyeceğim. Ben de mantar olmuştum bebe yağı yüzünden.

Ultrason jeli, okeyin ve durex in kayganlaştırıcı jelleri (marketlerde satılıyor), kayganlaştırıcı jeller (eczanelerden temin edilebilir)

Anestol ve emla uyuşturucu kremler, ilk sürüldüğünde çok yanma yakar. Ama bunlarla yenenler de var.

Aparat olarak kullandıklarımız şeyler, genellikle evde hazırladığımız şeyler.

Bazı arkadaşlarımız mumdan aparat yapıyor, bazı arkadaşlarımız kulak çubuğundan, bazı arkadaşlarımız rimelden. O size kalmış

Internette ve eczanelerde satılan vajinismus aparatları varmış, ben almadım da araştırmadım da bilmiyorum ama bilen arkadaşlara danışabilirsiniz.

Benim aparatım şu şekildeydi; bir tane kulak çubuğuna birkaç kat peçete birkaç kat da kağıt havlu sardım. Streç filmle sabitledim ve doktor eldivenine geçirip, eldiveni yıkadım ve jelledim. Ben aparatımdan memnun kaldım. Zaten bilenler bilirler ben 4 günde kurtuldum vajinismustan. Ha neden söylüyorum ; öyle aylar harcamanıza gerek yok yani azmederseniz 4 günde yenersiniz. Hatta 3 ve 2 günde yenenler de var.

Yani neymiş? Önemli olan, istek, azim, cesaret ve sürekli egzersizmiş

Daha uzun yazacaktım ama eşim aradı, eve geliyormuş ben yemek de yapmadım, hala kahvaltıda ki bulaşıkları yıkamadım Eşim gelmeden halledeyim evi , hepinizi öpüyorum

CESARET CESARET CESARET
AZİM AZİM AZİM
EGZERSİZ EGZERSİZ EGZERSİZ

Bu üçü ile vajinismus tarih oluyor

Haydi bakalım sıra sizde

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…