Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ben şimdilik nefes ve kas egzersizleri yapıcam iki gün sonra da tek parmağa başlıcam bakalım..tekrar ediyorum burdakileri okuyamayıp biz de başlayalım diye msj atanlar vardı ben öğreneceklerimi adım adım paylaşırım yeni olduğum için ben de ve de yardım aldığım için faydası olur diye söylüyorum..benim de taıldığım yerler olacaktır tecrübeli arkadaşlar iyi ki var burda..yine yazarım..dua ile..

:1shok:
canım ende yeniyim bide ben serce paremağın ilk boğumuna takılmış durumdayım bazen ikinciyi yapabilsemde her zaman rahat olamıyor ikinci

ben çok korkkak bir yapıya sahibim ay acıdı ay acıycak ayy acaba biraz daha gitse zar.. gidip acır mı gibi pimprikler o yüzden çok ağırım bi kere o koltoğa bende oturdum bağıra bağıra bktrdım.. hersey olması gerektiğiğ gibi dedi ama ben bakınca çok dar geliyo ...

inşallah kurtuluruz

canım sen hiç armak denemedin mi... nefes ve kasta bana da yardımcı olursan sevinirim

canım endişelencek bir şey yok hiç de motiven sıfırlanmasın tam tersine üzerine git böle şeyler oluyo gayet normal her zman her çalışmada aynı durumda aynı psikolojide aynı isteklikte olmuyor insan ben ilk pensiin ucunu alabilriken br kaç gün sonra parmak bile almadığım duruım olmuştu . çalışmalarına devam aralıksız çalışmalarla çok kısa sürede başarılacak bir şey yeterki ERTELEMEYELİM .

yawru kuşum bizde senin gibiydik bak burada 10 kişiden 9na sor aynı senin yaşadıklarını yaşadılar ve hepsi başardı kaydirigubbakcemile3sen sanıyomusunki biz lay lay lom geçtik o aşamaları hihoyyyt1i geçtikten sonra 2 ye biraz daha kısa zamanda alışıyosun adım adım gidiyor sonrası ben tek parmak egzersiz yaparken her seferinde parmağıma bakıyodum kırmızı olmuşmu diye :roflol:hele ilk soktuğumda tekrar sokamam diye bi 8-9 dk. içerde tuttum artık parmak buruşmuştu içerde bak dün gece o kadar rahat olduğum halde ilk eş parmağı denememdi elim ayağım zangırdadı neyi nereye sokacağımı şaşırdım beynim durdu bir an hemen toparlandım sonunda yaptım...egzersiz yaparken biz farketmeden bilinç altımız bişeylere takılıyor bazen buda endişelendiriyor bizi ve farkında olmadan kasıyoruz bi dahaki sefere daha rahat olacaksın yeterki kendine olumsuz yükleme yapma :Saruboceq:

canım çok sağol demek bi tek benim başımda değilmiş sen yendin değil mii inşlh bende yeneceğim... dokuz aylık kabus bitsin istiyorum..

ayaznazcım sen kendin bence böle olumsuz düşünerek daraltıyorsun muayene bile olmuşsun hala böle düşünmenin kendini olumsuz yönde etkilemenin hiç gereği yok canım
orası dar falan değil sen sakin oldukça nefes alıp verişin düzenli oldukça parmağını ittirip kaktırmıcaksın resmen içeri doğru sen nefes verdikçe kendiliğinden kayacaktır. ılerlememesinin sebebi biraz da kendin sakın daha fazla hayatı kendine zindan etmeden acı ve zar olayını işin içinden kafandan çıkararak egzersizlerini yap

Son düzenleme:
slm kızlar emin olun ki korkacak hiç bişey yok aşılamayacak bi şey yok çokzor haklısınız ama herşey sizin elinizde sakin olun kasmayın kendinizi
bir haftada yedim bu hastalığı korkuttum onu kaçırdım :lepi:
eminim sizde başaracaksınız alkisalkisalkis

canım sen hiç armak denemedin mi... nefes ve kasta bana da yardımcı olursan sevinirim

şimdi öğrendiklerimi ve öğreneceklerimi burda tek tek paylaşabilirim yalnız daha parmak egz ki parmak egz bile demiyorlar orada bir kadının kendi vaj.na bir fitili koyabilme yeterliliğini kazanabilmesi için gerkli olan beceri gibi tanımlıyolar boş yere parmk skmk olmadığı düşüncesine alışmamız için..önce de bu prmk egz için oradaki kasları bir süre güçlendirmek lazımmış 3 gün boyunca günde top 100 olacak şekilde 5e bölerek 20 20 yani kas egz yapılacak sonraki üç gün günde 3 kere parmak egz sonraki üç gün de eş parmağı yani kademe kademe..sonra tekrar gidicem inş.ve yine koltuk(egz yapıp yapmdğmı anlayacak ve de koltuğa alışmak için)

nasıl kaçırdın bi haftada arkadaşım:)?biraz ayrıntılı yazar mısın?ben de yeni başladım tedaviye aşama aşama 2 ay gibi bi sürede ediyorlar benim gittiğim yerde..yine de duymak isterim yaşadıklarını..buradaki tecrübeler önemli şüphesiz..

bende iki aylık evliyim ama bir hafta agırlık verdim egzersizlere hatta üç gün üst üste misafirim vardı o günlari saymazsam üç günde bitti kabus :)

buranın çok faydası oldu ama büyük pay baharın :hooray:
burdan eşime bahsettim bir arkadaş çok yardımcı oldu dedim o bile allah razı olsun ondan diyor kaydirigubbakcemile3

canım isallah faydasını görrsn(z) bugün mü başlayacaksın o kas egzersizinin nasıl yapıldığınıda payalaşabilir misin?

guzel dusuncelerın ııcn cok tesekur ederım..ınanırmısn burda bır kıısye yardım ettııgm zamn snakı ben basramısm gıbı nasıl sevınıyorum...o kadar ıyı bılıyorumkı bu sıkntıyı ne kadar acı veren bır uzuntu oldugunu cok ıyı bılırım .ınsan cok kez ne olacaksa olsun yeter der ama beynımız ıızn vrmez onemlı olan beynımıız yenmek ıhslalah herke zyenıcek savası kazanıcak.

canım isallah faydasını görrsn(z) bugün mü başlayacaksın o kas egzersizinin nasıl yapıldığınıda payalaşabilir misin?

arkadaşım ben cmt gittim.önce çok tatlı bi doktor sadece dış dudakları tutarak içeri bakmaya çalıştı:) tabii kolay olmadı bi kaç kere bi saniye falan diye beklettim.zaten sonra psikoloğa primer mi ne demiş yani en vahimlerden sonra baktı normal gayet iyi genişlikte falan dedi..sonra örnek aldı sihillerden bi kulak çubuğuna benzer bişiyle..neyse sonra psikolog faslı..konuştu etti..neticede oraya yatırdı beni bi mizansel düşündürttü.önce derin derin burundan nefes al ver parmak uçlarına kadar gevşe en rahat olduğun yerde hayal et kendini dedi..gözler kapalı tabii..sonra kalabalık bi alışverş merk.de oldğnu hayal et tuvaletin geldi sık kendini bi süre sık dedi..sonra bi adım ileriye acıyacak kadar sık dedi..bi süre sonra yavaş yavaş tuv.yapar gibi gevşet bi adım ileriye vaj.nı aç açabildiğin kadar dedi..ikinci kerede aynısını caddede karşıdan karş geçerkn düşünerek yaptırdı işte bu mizanseli her defasında düşünerek konsantre olarak 3 gün günde 100 kere 5 e bölerek 20 20 yap dedi..3gün sonra ara dedi..(ben dün başladım yarından sonra arıcam)3gün sonra nefeslerle gevşedikten sonra (önceki 3 günün güçlendirdiği kasların faydası olacak diyor.)işaret parmğnı birinci boğuma kadar (ama eline prezervtf geçirerek ve üzerine kayg jek sürerek)oraya doğru vaj açtığın sırada egz old gibi sok sonra bekle nefes al kas gevşet 2.boğm sonra aynı egz 3.boğum bunu 3 gün 3 kere.sonraki 3 gün de eş parm.diyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…