Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ben de 1.5 yıldır evliyim ve hala ilişkiye giremedik. şu anda ssk da bir doktora gıdıyorum ama cok guvenemedım doktora ne önerırsınız.

doktor konusunda bırsey dıyemem canım ama bence bı ayna alıp egzersızlere basla once sadece ıncele nefes alıp verdıkce ıkındıkca vajınandakı degısıklıklerı gor parmak yapabilirsen parmagınla dene ben once parmakla çok kasıldım yapama dıye bıraktım sonra okurken kulak copu duydum strecleyıp jelledım oyle basladım.burdakı sayfaları oku ve bıran once egzersıze basla umarım en kısa zamanda yenersın canım

teşekkür ederim vaveyla burdan öğrenecegım cok sey var sanırım.jelle parmak denemeye basladım ama cok basarılı olamadım yarın kulak çöpüyle deneyecegım. inşallah basarırım

aslında burda cok iyi doktor önerılerı var ama cok pahalı gelıyo gitmek imkansız gibi 5000 -6000 tl den bahsediliyo değer aslında ama elde yok :)

çok teşekkür ederim az önce 6 buçuk cm yi de denedim oda rahat girdi ancak egzersiz bitince bir dolgunluk hissi oldu bu da normaldir sanırım sonuçta ilk defa yabancı bir cisim giriyor...

ben de 1.5 yıldır evliyim ve hala ilişkiye giremedik. şu anda ssk da bir doktora gıdıyorum ama cok guvenemedım doktora ne önerırsınız.

arkadaşım umarım bir an önce yenersin.ben doktorada gittim hem de iki ayrı doktora inan verdikleri egzersiz buradakilerin aynısı ve sen bu işi byeninde bitirmezsen yine doktorun verdiği egzersizlere başlayamıyorsun .ben çok para döktüm ama hiç bir doktor bu site kadar beni cesaretlendirmedi tavsiyem bir an önce başlamalısın egzersizlere o kadar basit ki... bu siteyi 3 ay önce keşfettim ancak bir türlü bu haftaya kadar egzersizlere başlama cesareti bulamadım ama baktım ki yanlız değilim ve bunu herkes yapabiliyor ina ettim 3 günde 6 buçuk cm e geçtim yapamayacak hiç bir şey yok kendine güven parmakla yapamam dersen kulak çöpüyle dene çok basit giriyor ben öyle başladım ama daha fazla erteleme .....

ben de burda konustukca guven gelıyo dedıgın gıbı inşallah hepimiz kurtulcaz bu illetten arın devam etcem egzersızlere teşekkürler

canım benim nasıl sevindim anlatamam süpersin yaa
azmin zaferi bu işte. iyi ki vazgeçmedin ve başladın egzersize. işte sonunda mutluluğu yakaladın. katkım olduysa ne mutlu bana. senden de Allah razı olsun canım. Rabbim başka sıkıntı vermesin, mutluluğunu her zaman daim kılsın. sağlıklı bir bebişte nasip etsin sana inş. halayını da çekelim canımm :119: :119: :119: :119:

arkadaşlar 6.5 cm de alabiliyorum artık rahat girdi ama egzersiz bittikten sonra bir dolgunluk hissi oldu bu normal mi sizce?

merhaba canım, her gün cm.leri arttırıyorsun maşallah sana :)) süper gidiyorsun
dolgunluk hissi gayet normal canım, bir sıkıntı olmaz merak etme. çünkü aparat git gide kalınlaşıyor ve hissiyatta artıyor haliyle. zamanla oda geçecek. bu hafta yeni gelinlerimiz oldu ne güzel, belki sende peşlerinden gelirsin
azimlisin ben sana inanıyorum, Rabbim kolaylıklar versin canım

öncelikle hoş geldin canım. bu işin çözümü egzersizden geçiyor, eğer ki kendine inanırsan ve egzersizlerini aksatmadan yaparsan sende yenersin kısa zamanda. neler yaptın ya da egzersizlerle ilgili bir bilgin var mı? bu sayfanın en başında kegel egzersizleri var canım. ilk sayfayı güzelce oku ve uygula yazılanları. merak ettiğin bir şey olursa gir buraya hiç çekinme sor. mutlaka cevabını alırsın. umarım en kısa zamanda kurtulursun canım..

inşallah regl dönemime 10 gün var 10 güne kadar yenebilsem keşke:)çok teşekkür ederim iyi ki varsınız...

arkadaşlar 6.5 cm de alabiliyorum artık rahat girdi ama egzersiz bittikten sonra bir dolgunluk hissi oldu bu normal mi sizce?

canım o his çok normal, hatta basınç da olabilir, çünkü daha çok yeni her şey, o hisleri görmezden gelip sadece egzersize odaklan
bu arada 6 buçuk santim harikaaa, hadi inşallah yeniceksin

öncelikle hoşgeldin canımmm arkadaşlarım da yazmış egzersizlere başlamalısın bi an önce, ben de sadece burda yaptığım egzersizlerle başardım:13:
şunu da söylemek istiyorum kimse kusura bakmasın doktora verdiğin 5 bin liraya değmez, bu hastalığı tek başına sadece kendi kendine 3 günde yenenleri gördükçe buna kanaat getirdim, doktorlar resmen o çaresizliğimizden faydalanıyolar ve ben o parayı sokağa atılmış olarak görüyorum yenmek bu kadar kolayken(tabi çok ağır vakaları saymazsak)
demem o ki, sen bi başla devam gelicek

dediğiniz gibi yapıcam önce kadın doğum sonra çalışmalarr eğer ben bu hastalığı yenersem hepinize sözzz sözz sözzz tatlı yemek ne istiyrsanız ısmarlıcammmm ama sözzz :)

canım sen Allahın izniyle bi başar da gerisi önemli değil, burdaki her yardımlaşma karşılıksız, yüzünü görmediğimiz tanımadığımız ama arkadaşımız dediğimiz insanlarsınız, sen de bizi öyle gör ve bu hastalığı yen, biz hep buradayız inşallah

canım gözün aydın Allah başka dert vermesin

serapcım cok teşekkür ederım hosbuldum, ssk da bir doktora gidiyorum su anda, egzersızlere pazartesı basladım. ayrıca ekstradan gece masaj falan verdi. ama doktor bana hıc guven vermedı cunku cok sinirli ve suratsız hıc gulmuyo :) o yuzden ben de bu siteden gıtmeyı dusunuyorum inan daha guven verıyo sanki . egzersizler sadece kasılma hareketleri ve parmak giriş denemeleri degıl mi?
başka önermek istediğin yada bilmediğim birsey var mı acaba ya da nekadar sıklıkla yapmalıyım

yasemincim cok teşekkür edıyorum burası bana da cok guven vermeye başladı . ssk da bir doktora gıdıyorum su anda ama bana hiç guven vermıyor . yardımlarınızla ben de yenecegım umarım. egzersizlerde tam olarak neler yapıyorsun?
doktorun bna verdıgı kasılma egzersızlerı gunde 60 defa yapılacak. ve jelle parmak egzersızı ama cok sıkılıyorum parmak egzersızınde önerecegın baska bişi var mı cnm .teşekkürler

canım egzersizlerimiz önce kegelle başlıyor, kasılma egzersizleri diyebiliriz ona da
daha sonra da parmak ya da aparat egzersizleri(parmak yapamayanlar için kendi kendine kullanabileceği, hazırlayabileceği bi aparat öneriyoruz)
sen şimdi okey veya durex marka bi kayganlaştırıcı jel al ve serçek parmak bir boğumla başla, böylece vajina girişini anlaman kavraman kolaylaşır, daha sonra 2 boğuma kadar alacaksın içine ve sonra da tamamını. Bu aşamalar sırasıyla her parmak için olacak:13:

kızlar 2 parmaktayımm çok rahat değil ama genede hepsini alıyorum.ama zorlanıyorum.bazen çok kolay oluyor.bazende o girşteki kısmı geçince gitmiyo gibi oluyoo kenarlrdaa sanki bişeyler var gibi geliyo kaslar onlar herhalde.kastığım için mi acaba.bazen çok kolay oluyoo bazende zor oluyoo nedenkii

çok güzel canım 2 parmak alabilmen.
kendini kastığın için zor oluyordur, egzersiz yaparken kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalış canım. mesela t.v izle, müzik dinle, kendini rahatlatmaya çalış. nefesi unutma ve çokça ıkın. ben parmakla yapamadım canım, bir kaç kez denedim parmakla, hissedince içini tuhaf oldum ve aparatla yaptım egzersizlerimi. istersen aparata da geçebilirsin. sen nasıl rahatsan öyle devam et derim. çok iyi gidiyorsun canım, umarım kısa zamanda kurtulursun

canım iyi ki buldun burayı. azimli olup egzersizlerini aksatmadan yaparsan mutlaka kurtulursun. bizi bizden daha iyi anlayan yok inan ki.. okeyin ya da dureksin su bazlı kayganlaştırıcı jelleri var, en kısa zamanda temin et. büyük marketlerden veya eczanelerden bulabilirsin. öncelikle serçe parmağınla başlayabilirsin egzersize. eline bir doktor eldiveni geçir, bolca jel sür parmağına. burnundan derin bir nefes al, verirken parmağını yavaşça ittirmeye çalış canım. ittirirken dümdüz değil de popoya eğimli ittireceksin. parmak sana zor gelirse, kulak çubuklarını birleştirip streçle ve pre.. tife geçir onunla yap egzersizini. günden güne aparatını kalınlaştırarak devam edeceksin. yaptıkça kendine güvenin gelecek. hiç korkma canım, burda hepimiz egzersiz yaparak kurtulduk bu dertten. burda yazılanları okumakta sana çok iyi gelecek, bir nevi terapi gibi düşün :)) her gün gelmeye çalış buraya yaptıklarını anlat, merak ettiklerini sor, sorularının hepsi cevabını bulacaktır. umarım kısa zamanda yenersin sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…