Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

inşallah regl dönemime 10 gün var 10 güne kadar yenebilsem keşke:)çok teşekkür ederim iyi ki varsınız...

canım benim, sen çalışkan bir öğrencisin elbette ki yeneceksin :)))
10 gün uzun bir zaman her şey olabilir, tabi ki bu sana bağlı, umudunu hiç yitirme canım hep böyle devam et olur mu

apartla hiç yapamıyorum cnm rahat olamıyorum.eşimin parmaklarıyla yapıyorum aparat yerine.bazen 2 parmağı rahat alıyorum bazen çok zorlanıyorum.adetim bitti yeni başladım ondan mı acaba.

apartla hiç yapamıyorum cnm rahat olamıyorum.eşimin parmaklarıyla yapıyorum aparat yerine.bazen 2 parmağı rahat alıyorum bazen çok zorlanıyorum.adetim bitti yeni başladım ondan mı acaba.

canım adetten sonra vaji daha geniş oluyor, zorlanmaman gerek bence. ama sanırım sen kendini kasıyorsun ondan oluyor. rahat bırak kendini egzersiz yaparken, başka şeylere odaklan. birde kegel egzersizi yapmanı tavsiye ederim canım bana çok faydası olmuştu. eş parmağı almanda çok iyi, ona karşı güvenin artar.

arkadaslar hepınıze tek tek tesekkur ederım. ama ben daha bısey anlamadım pek. :)) yanı burda sız de yazıoyrdunuz oldu mu olmadı mı anlamadık dıye bende dıodum ınsan nasıl anlamaz. hakıkaten bende anlamadım o yuzden yarın tekrar deneyıp teyıt edıcem :)
en son 11cm aparat alıyordum bugun 12.5 cm hazırladım baktım onuda rahatcana alıyorum heralde yeter artık aparat olayını bırakıcam :))

canım biz hep acıyacak sanıyorduk, olduktan sonra herhangi bir acı hissetmeyince de acaba oldu mu olmadı mı diye tereddütte kaldık hep :)) sende şimdi bunu yaşıyorsun işte. oldu bitti kurtuldun artık tadını çıkar canım.. günler geçtikçe daha iyi kavrayacaksın :))
tekrar tebrik ederim canım, mutluluğun daim olsun

evet ben de bulduguma cok sevınıyorum daha da cok yapasım gelıyo sankı, buraya guzel seyler yazmak için daha da ugrasıyorum gıbı :)bugun cok ugrastım ama bır parmak bir bogum yapabılıyorum sadece cok ileriye gıdemedım ama egzersızlere devam edıyorum Allah hepinizden razı olsun

ben yeni üye oldum o kadar çekindim ki özelden yazmak istedim birine üyelik yeni diye kabul edilmddi ilk defa yazıyorum 1,5 yıllık evliyiz bu sorun hiç çözülmedi evlenmemiş gibiyim moralim çok bozuk hep okuyup kapatırdım bu siteyi artık tamamen çözülmesini istiyorum doktora gittim muayene bile olamadım çok soğuk davrandı bana olmayınca da anestezi ile uyutalım dedi eşim kabul etmedi yine aynı sonuçlar çıkardı sonrasında... yine gittim o kadar korktum ki kulak çubuğunu bile alamdım çok inanmıştım olacağına fakaf ağlayarak çıktım oradan da...artık kafam çok karışık doktorlar anlamıyor aile hekimi de psikoterapiyi öenrddi özeller çok uçuk devlet de de ii yapanlar var mı bilmiyorm araitıdım sonuç yokk malesef yardımlarınızı bekliyorum çokkkk teşekkürlerrrr

merhaba kızlar ben tekrar geldim malesef 2 yıllık evliyim evliliğimin ilk aylarında bende bu topicteydim burdaki arkadaşların yardımıyla yenmiştim en azından 1kerede olsa içme alablmstm ama 1 hafta sonrasında hamile olduğumu öğrendim sonra burayıda egzersizleride bıraktım şimdi kızım 1 yaşında ve biz halen aynıyız ben artık bu illetten kurtulmak istiorum herseye bastan başlıycam bana ayrdımcı olurcak birileri varmı desteğinize ihtiyacım var tek basıma yapamam

Son düzenleme:

Canım merhaba hoşgeldin

Bizlerde inan bu illeti yenmeden önce çok şeyler denedik ama sadece egzersizle yenebildik. Ben 7,5 yıldan sonra burası sayesinde 4 günde yendim canım. İnandıktan ve istedikten sonra inan çook kısa bir sürede sen de yenebilirsin. Geçmişte yaşadıklarını kafandan sil at ve bunu başaracağına inan Buradaki terapiyi inan hiç bir doktor vermiyordur

İstersen bu gün egzersizlere başla canım. İlk sayfada kegel egzersizleri var onu oku ve gün içinde uygulamaya başla. Egzersizlere başladıktan sonra çok faydasını göreceksin. Daha sonra eline bir ayna al ve ıkın ıkındıkça vajinanın açıldığını göreceksin. Bu bile oraya birşeyin girebileceğine dair güven veriyor. Daha sonra eczaneden kayganlaştırıcı jel al ve egzersizlere başla tatlım. İnan en ufak birşeyde ayılıp bayılan, midesi bulanan daha neler neler yaşayan (Serap'cığım kulaklarını çınlatıyorum ) arkadaşımız bile yendi vajiyi. Hadi tatlım kendine bir iyilik yap ve şu andan itibaren başla egzersizlere

O zaman sana tekrar hoşgeldin demeliyim sanırım

Sen bu konuda diğerlerine göre daha tecrübelisin canım

Beynin oraya birşey girebileceğini kabul ediyordur artık İstersen sen de kayganlaştırıcı jel alıp serçe parmağından başlayabilirsin. Daha fazla vakit kaybetmeye gerek yok

çokkk teşekkürler bahar burda olmanın en güzel yanı bu galiba motive edilmek çok memnum oldum bugün başlayabilirim yumurtlama günümdeyim ayrıca bebeyağı vazelin felan olmaz mı beyaz eldiven de var evde

çokkk teşekkürler bahar burda olmanın en güzel yanı bu galiba motive edilmek çok memnum oldum bugün başlayabilirim yumurtlama günümdeyim ayrıca bebeyağı vazelin felan olmaz mı beyaz eldiven de var evde

Canım sana tavsiyem kayganlaştırıcı jel haricinde başka birşey kullanma. Bebeyağı ve vazelin benzeri şeyleri kullanan arkadaşlarımız mantar yaptığını söylediler. Ben Gleitgelen kullanmıştım.

canım ben ankarada yasıyorum ben de buraya iki gundur takılıyorum ben de 1.5 yıllık evlıyım sureklı buraya bakıp bakıp cıkıyordum ama baktım kı herkes bır aile gıbı olmuş yardımlasıyorlar bana da cok iyiy geldi burası iki gunde. ben devlet hastanesınde bır doktora gıdıyorum ama emın ol burdakılerden farklı hıc bişi vermıyo kasılma egzersızlerıyle baslayıp sonra parmak egzersızlerı verıyo buraya sureklı gel ben öyle yapıcam burdan öğrenecegımız cok sey var :)

canım hergün yaptıkça aşama kaydedeceksin, hiç korkma üstüne git hep. yaptıkça yapasın gelecek :))
parmak zor gelirse aparat yap kendine, belki daha kolay olur senin için.

canım hoş geldin, bu işin çözümü egzersiz. istikrarlı olman şart. anesteziyle çözüme ulaşamazsın canım, çünkü uyandığında yine herşey başa dönecektir. kendini hep yapıcam olacak diyerek telkin etmeye çalış. olumsuz düşünceleri sil kafandan. hergün gel buraya derdini sorununu yaz paylaş, hepimiz yardımcı oluruz canım, siz yeter ki kurtulun.

canım hergün yaptıkça aşama kaydedeceksin, hiç korkma üstüne git hep. yaptıkça yapasın gelecek :))
parmak zor gelirse aparat yap kendine, belki daha kolay olur senin için.

cok saol cnm yaa ama bir iki gun daha parmak denemek istiyorum olmazsa aparata gecerım hemen yazaceagım zaten sırf buraya yazabılmek için bile ugras verıcem :)))

saolll canımmm :) :)evlendiimde almıiştım kayganlık için en iyisi jel alıp başlamak ne kadardır bir tüp ne kadar gider acaba

iyiki de gelmişsin canım, hoş geldin. sağlıkla büyüt bebeğini.
bende vajiliyken hamile kaldım 9 aylık evliyken, bi kızım var. ama ben ancak 10 yıl sonra yenebildim, çünkü hep kaçtım. senin kaçmamış olmana öyle sevindim ki. ne güzel bak çözüme ulaşmak için çaba gösteriyorsun. tebrik ediyorum seni. lütfen bir daha gitme ve egzersizlerine başla canım , mutlaka kurtulacaksın, Rabbim yardımcın olsun..

sağol ilayzacım ben de ist.dan nasıl gidiyor senin tedavi burası haricinde doktor tedavisi öneriyo musun en azından görüşmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…