Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bitmiyo vajı kabusu ben 2 gundur ara verdım egzersıze bugun nasıl yapcam dıe düşünüyorum

canım benim zihnimizde gereksiz birsürü korku olduğu için zaten vajiyi yaşıyoruz olmayacak nasıl olacak gibi yeni yeni korkular ekleme bilinçaltına,biz insankızları :) akıllı varlıklarız öyle öğrendiğimiz birşey kolay kolay çıkmaz aklımızdan sen 1 hafta yapmasan yemek yapmayı unutuyor musun? buda onun gibi birşey diyeceksin ki daha önce yaptım benim yapmam gereken oraya birşeyin gireceğine kendimi ikna etmek ve belkide bunu sadece birgünde sadece 1 saatte bile yapabilirim, eşinden yardım almaya ne dersin, çünkü en kolay p dir sonra eş parmağı sonrada kendi parmağın, kendi parmağınla falan oraya giriş yapmaya çalıştığından orda ki her bir hücreyi hissettiğinden paniğe kapılırsın orda et var, yok duvar var, yok tırtıklı bişey var bunlar normal mi neden ilerlemiyor falan gibi şeyler düşünürken kendini rahat bırakman ne kadar mümkün olur ki? sana tavsiyem bende başkasının bana dokunmasından bacağıma bile dokundurmazdım eşimi düşün çok huylanırdım, ama eşim bacaklarıma dokunurken ellerini itmemeye alıştım hemen peşinden de eşim hep anlattığım gibi yağ ile parmağını girdirmeye çalışırken ilkte acı değil ama tuhaf gelmişti ama eşim karşıdan parmağını girdirmeye çalıştığı için hemen giriyor, biz tersten kendi kendimize denemeye çalışırken yönü ayarlayamıyoruz bence eşine izin ver ve o denerken mutlaka uzun uzun ıkın.

canım nasıl bir tedavi uyguluyolar peki ben parmak egzersizlerinde çok başarılı olamıyorum da doktora gitmeyi düşünüyorum

canım merhaba,

kusura bakma yeni gördüm çok sık giremiyorum. ben de senin gibi parmak egzersizi yapamadım, kendimde yapamıyodum eşime de yaptırmıyodum, 10 ay psikologa gittim yine bişi olmadı sonra süleyman beye gittim 3 gün de haloldu:) sakın moralini bozma kimse bıozmasın , bu bi rahatsızlık ama %100 tedavi başarısı olan bi rahatsızlık, süleyman bey önce muayene ediyor, bi problem varmı diye bu muayendeden hiç korma 5 saniyelık bişi, vajinismus derecesini belirliyor ona göre de tedavi uyguluyor, s,tesinde tedavi yöntemleri var bi bak incele, eğer kendi, başına yenemiyorsan kesinlikle git. erteleme, ben sık sık girmeye çalışıcam,

ayni yontemler kullanilmiyo mu hacit sonucta oda ikna ediyo oraya bisey gircene sonra parmak falan ya da aparat iste

İLAYZA İSİMLİ ARKADAŞIM

bana özelden msj atmışsın ancak msj hakkım yokmuş benim, yazamadım. burdan yazıyorum, umarım okuyorsundur.
ben eşimin üstünde yüzüm ona dönük şekilde yendim. gittim azıcık kendime zeytinyağı sürdüm, içime
ona sürmedim.
p..i oraya sürtdüm, deliği bulmaya çalıştım
bu arada da he ıkındım
birden bi baktım, deliği buldum
yani inanılmaz bişiy
sonra itince gidiyo zaten
tek hissedilen o baskı
hiç acı hissetmedim
bende baskı hala oluyo hatta, inşallah geçer en kısa zamanda
bilmiyorum yardımcı olabildim mi ama elinle tutarak, jel veya yağ yardımıyla, sürtüneren deliği bulcaksın
sonra da ittirceksin
ama ıkınmayı unutma
öyle olunca rahat giriyor
en kısa zamanda yenmeni dilerim canım

Tşk ederim cnm çok saol çalışmalara başladık inş. olucak :) çok değil 2-3 dk anca dayanabiliyorum bir boğum kadar :)

aferin cnm dayanırsın merak etme daha fazlasına bile:) yavaş yavaş ve ara vermeden ilerleyerek devam ederseniz yenmen çok yakındır, bir boğuma alıştığın anda diğerini deneyebilirsiniz, hafif düzeyde yanmalar batmalar olabilir belki ( bol jel kullan ) ama merak etme dayanılmayacak düzeyde değiller asla, zamanla onlarda kayboluyor

melodika yine yazdım ama yine mesaj kutunun dolu olduğunu söylüyor tekrar bakarmısın

buna bende dahilim.kkaderimin söyleiği gibi yendim bende.bütün hepsine katılıyorum hatta bir eklemede yapıyorum.üstteyken muhakkak eğilerek,doğrularak ve p i hareket ettirerek bunları yapmak lazım.

daha öncede rica etmiştim bir arkadaştan,doktor hakkındaki önerilerinizi pek çoğumuz ayrı bir sayfada paylaşmanızı doğru buluyor.isteyen bunu ordan takip eder,burası egzersiz sayfası olarak kalsın.ayrıca süleyman beye bende gittim,ama burda yani egzersizlerle çözdüm.hiç iyi düşüncelerim yok onunla ilgili.başka birileri daha benim gibi hayal kırıklığına uğrar diye tedirgin olup uyarma gereği duyuyorum hep.seni iyileştirmiş olabilir ama ben bu bahsedilenlere inandım ve tam tersini gördüm.şimdi bunları okuyunca sessiz kalamıyorum.lütfen doktoru bir mucizeymiş gibi göstermeyi bırakın.bu forumda eskilerden de süleyman bey mağduru çok kişi vardı.yani ortada bir mucize ve %100 lük bir durum yok.lütfen daha özenli olalım

eşimin ısrarına karşı bi deneme yapalım dedik yine aynıyım sanki hiç egzersiz yapmamış gibi çok morelim bozuldu gidip içerde saatlerce agladım ama tekrar egzersiz yapmaya başladım bugun bakkal mumu almıştım onu öylece strecledim ve egzersize başladım yarısını alabildim ancak çok rahattı ama şuan biraz yanmam var normalmi?ve mumun tamamınımı almam gerekiyor?

Canım nacizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum ben de henüz çözememiş ama epeyce yol almış biri olarak şu gözlemimi paylaşmak isterim eşlerimiz vajinismus sıkıntısından çok bizim liseli kızlar gibi oturup ağlamalarımızdan,karşılarındaki o salya sümük görüntüden ve bizim kendimizi acınılası bir duruma sokmamızdan hoşlanmıyorlar.Biraz daha güçlü görünmeye çalış olur mu biliyorum çok zor ama gözyaşlarını eşine belli etmemeni tavsiye ederim.Şimdi konuşuyoruzda böyle diyor beni ilk zamanlar vajinismus değil senin tavırların yordu zira vajinismus çözülemeyecek bişey değilki tedavi ile %100 biten birşey diyor ama seni öyle görüp birşey yapamamak yoruyor dedi.Şimdi ben yarısına kadar alabiliyorum olmadığı zorlandığım yıprandığım günler olsada gülümsemeye çalışıyorum.Tavsiyelerimi hoşgör ama denemeye çalış canım olur mu:))

Kızlaaaaaaaaaaaaar neden durgun bu site bu ararlar böyle... Egzerszleri aksatanlar vazgeçenler yapmayanlar...hiç gelin yok bu ara... Biraz daha azim biraz daha kararlı olun kızlar lütfen

ya brı benı ceretlendırsın 10 cm lık aparatla calısyodum 3 gun ara verdım bugun yapıcam ıns

Merhaba...bizde esimle daha gecen pazar evlendik hic boyle bir sorunum oldugunu zannetmiyordum esimle bir yere kadar birseylerde yasadik 3 yildir beraberiz hatta nikahimizda 4 ay once oldu ... Biz hep dugun gunune biraktik keske birakmasaydik olmadi...taaa 2009 dan beri yazilan herseyi okuyorum 4 gundur ... Esim once kabul etmedi bu hastaligi dugun stresi vs dedi ama artik kabul ediyor sanirim...o duvar gibi sey yuzunden bir turlu olmuyordu sonra burdan okuduklarimizla parmak egzersizi denedik ve ilk seferde basardik esimin parmagi...sonra diger turlu denedik kasilmalarim azaldigini fark ettik bacaklarimi o kadar kasmadim bu sabah ama icimdeki o duvar hala duruyor aslinda icimden bu hastaligi kabul etmek gelmiyor surekli bunu dusunuyorum aglamaktan mahvoldum dr a gidecektim vazgectim

hiç üzme boşa kendini aynı şeyleri bizlerde yaşadık başta ben, 1,5 yıl uğraştım bu durumla taki burayı keşfedene kadar bak ne güzel eşle parmak egzersizi yapmışsın yenmen için ilk adımı geçmişsin bile ben de eşle parmak egzersiyle yendim hem de 2 haftada sen de yaparsın yeterki bir an önce karar ver ve başla egzersize

evet burda su kadar ay oldu bu kadar yil oldu diyenleri gorunce halime sukrettim ama yine de cok baska seyler hayal ederken bunun olmasi iznimiz 1 ay sonra 6 ay daha tayin bekleyecegiz hafta sonlari beraberiz bununda stresi var mantigim parmakla nasil olur da bu problem cozulur almiyor ama deneyecegim olana kadar kararliyim..esimi seviyorum o da beni seviyor insallah biran once kurtuluruz...

cnm benim 7 yıl birliktelik yaşadık hiç tahmin etmezdim evlenince böyle olacağını ama çok şükür daha uzamadan yendim şimdi de hamileyim :)
sen de yeneceksin merak etme valla ben de önce olmaz böyle şey diyip parmak egzersizine yanaşmadım saçma dedim eşim ısrar etse de, sonra tabi zaman geçti bikaç ay sonra baktım yenenleri görünce karar verdim denemeye,eşim istediğinde yapsaydık egzersizi daha önce yenecektim işte neyse eşinin destek olması sana yardım etmesi çok önemli bu durumda bu gün akşam oturun başlayın derim egzersize sormak istediklerin varsa sor yardımcı olabilriim, gidişhatından haberdar et her zaman diğer arkadaşlarda yardımcı olurlar her daim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…