Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba canım bu kadar umutsuz olma ya bir zamanlar ben de senin gibiydim ama çok şükür yendim biraz bahset durumundan ne aşamadasın falan neler yaptın yardımcı olmaya çalışayım sana

15 günlük evliyim her ilişkide hala ufak ufak kanama geliyor benden bilgisi olan lütfen yardımcı olabilirmi ?

tatlım kızlık zarın kanıyor merak etme. benimde iki ay olcak evleneli. aynı sorun bendede vardı bir ay sürdü kanama. ama biz çok sık yapmıyorduk kanama ve acı yüzünden.birde tam anlamıyla yapamıyorduk belli bir noktadan öteye gitmiyordu.zaten bu yüzden vajinusmus konusunu takip eder oldum.ben dr a gittim kanama için zar yırtılmış fakat hala çok az var demişti.kanasın sen rahat ol dedi muayene etti.birde ultrason aletini oraya sokunca ben bi engel olmadığını gördümorada ve biraz rahatladım.sonrada kızların dediği egzersizlere başladım.sadece üç gün parmak ve aparat egzersizi yaptım. dün gecede eşimle yaptık iki kere çok şükür çok rahat oldu ne agrı ne kanama.

dokunamıyorum oraya eşimide zar zor dokunturduyorum ve şuan sinirden ağlıyorum bu kadar güçsüz bu kadar acizmiyim diorum
alkol alarak denedik yorgunken sevinçliyken başka bi yerdeyken hep denedik olmadı iyice pskolojim bozuldu eşiminkinide bozdum o bana hep destek. olacak dior inan sen yaparsın dior hep moral veriyor hep ..sadece başı dahi değse resmen bütün vücudum kaskatı kesilior elim ayağım buz gibi oluyor ve hiçbirşey istemiorum gidiorum başka odaya ağlıyorum günlerce bunalım takılıyorum sonra düzeliorum tekrar tekrar aynı şeyler ...

inşallah atanırsın hayırlısıyla canım bende 6 7 ay çektim o derdi bilirim zor günler sıkıntılı günlerdi Rabbim sınıyo bizleri çok şükür yine de Allah dermansız dert vermesin...

ilk gece denedik olmadı,yorgunluktan dedik.adet dönemi girdi bittikten sonra dedik vee öyle dedik böyle dedik bir arpa boyu yol gidemedik Hocaya mı gitmedim, psikoloğa mı gitmedim,başka evlerde mi denemedim,kas gevşetici haplar şuruplar mı içmedim,yatakta olmuyo deyip yer yatağı mı açmadım,romantik ortamlar mı hazırlamadım, çeşit kremler mi sürmedim,yok yok yokkkk , istek var ama icraaat yok İş o noktaya gelince ben de bi tutukluk oluyor anlamıyorum.

dün gece dediğiniz gibi yaptım kalem ve pamukla bi aparat hzırladım ama olmadı çok zorladım giriş kısmından bile geçiremedim.nerde hata yaptım benbu arada bugun bakkal mumu ve eldiven alıp bide onla denicem.

ya canım özelden bişeyler yazdım istersen onu da bi oku... dokunamadığını söylemişsin ama canım emin ol ben bakamıyordum bile ben 25 yaşındayım ve bu yaşıma kadar vajinam nasıl die hiç incelemedim nasıl bişey bilmiyordum bilmediğim için de korkuyordum zaten insan bilmediğinden korkar bunu sakın unutma psikoloğa ben de gittim bana kegel ve parmak egzersizi önerdi gözlerim fal taşı gibi açıldı o nasıl girecek oraya parmak girse zaten o da girer oraya die ama oluyor canım sakın parmak egzersizine o kadar önyargılı davranma ilk başlarda kimse zevk almaz zaten çünkü vajinamıza bu zamana kadar hiç girmeyen bişey girior onun oraya alışması gerekior emin ol kimse ilk günden zevk almıyor bu yüzden de acı hissedeceğini sakın düşünme kendine eziyet etme şu parmak egzersizine de bu kadar önyargılı olma çünkü burdakiler hep egzersizle yendi amaç beyine oraya bişeylerin girebileceğini kabul ettirmek parmak yapamazsan aparat hazırla kendine bunları düşün canım emin ol girişte acı olacak die düşünüyorsun ya bir de yapamadığın zaman çektiğin acı ve ızdırabı düşün canım emin ol girişte hiç acı olmadığını anlayacaksın beynine sürekli acıyacak die sinyal gönderme o zaman acır bir kere de acımayacak de ve şu egzersizlere başla faydaını göreceksin

nasıl bi tedavi yöntemi uygulanıyo parmak egzersizi yapılmıyomuş hasta dostu tedaviler uygulanıyo denmiş lütfen cevap verin aparat gibi birşey mi yerleştiriyolar vajinaya ben de gitmeyi düşünüyorum artık bunaldım lütfen burdan yazmıyosanız bari özelden cevaplayın

hiç egzersize başladın mı?

dün gece dediğiniz gibi yaptım kalem ve pamukla bi aparat hzırladım ama olmadı çok zorladım giriş kısmından bile geçiremedim.nerde hata yaptım benbu arada bugun bakkal mumu ve eldiven alıp bide onla denicem.

canım, önce ince bir aparatla başlamanı tavsiye ederim, direkt büyük aparatı almaya çalışınca girmeyebilir, zorlanman normal.
ince aparatla biraz esnetip daha sonra kalın olana geç, mutlaka olacaktır, umudunu yitirme canım..

allah senden razı olsun çok tşk ederim tavsiyelerini dinliycem ve yapıcam 4 ay olacak evleneli bi kaç arkdaşımla konuştum ama kimseye anlatamıyosun saklıosun bi şekilde artık biran önce kurtulmak istiyorum bundan normal bi evliliğim olsun istiyorum.ilk geceyi ilk gün yaşayabilseydim bu iş bu noktaya gelmiycekdi die düşünüyorum zaman zaman erteleye erteleye ne ilk gece ne sonrası hiçbişi olmadı eşime karşı o kadar mahcubumki ama inş sizlerin yardımıyla bende yenicem bu illeti .

hiç yapmadım eşim bi kaç denedi ama onada yaptıramadım 1 dk en fazla kendim asla yapamam gibi gelior ama burda öle deyipde yapanları okudukça inş. bende yapıcam...

malesef arkadaş en yakının bile olsa durumu biliyor bile olsa yardım edemıyor... burda herkes kuralına göre açıkca paylaşıyor,kendi deneyimlermizi herşeyi döküyoruz valla ortaya, belkı bıryerınden biri kaparda faydası olur dıye, herkes farklı farklı çunku... inşallah sende yenersin en kısa zamanda, buraya düşen kurtulamıyor yenmeden

allah senden razı olsun çok tşk ederim tavsiyelerini dinliycem ve yapıcam 4 ay olacak evleneli bi kaç arkdaşımla konuştum ama kimseye anlatamıyosun saklıosun bi şekilde artık biran önce kurtulmak istiyorum bundan normal bi evliliğim olsun istiyorum.ilk geceyi ilk gün yaşayabilseydim bu iş bu noktaya gelmiycekdi die düşünüyorum zaman zaman erteleye erteleye ne ilk gece ne sonrası hiçbişi olmadı eşime karşı o kadar mahcubumki ama inş sizlerin yardımıyla bende yenicem bu illeti .

canım çok teşekkür ederim cvp yazdığın için allah razı olsun sizden Ama ben Zaten 2 haftadır filan uğraşıyorum ince aparat giriyor hatta en son 2 parmak bile aldım ondan sonrası gelmiyor işte sorun orda(

kızlar dun egzersız yapamadım bugunde bıraz sorunlar var yapasım hıc yok 2 3 ara versem cok mu olur yardım edın

Merhaba arkadaşlar;
Bundan 3 ay önceydi sanırım buraya artık bu sıkıntı ile yaşayamadığımı anlatan ve ne yapmam gerektiğini soran bir mesaj atmıştım. Sizin tavsiyelerinizle bir kadın doğum uzmanına gittim ve her şeyin normal olduğunu, psikologa gitmem gerektiğini öğrendim. Daha sonra eşimle düzgün ve bu konunun uzmanı bir psikologa gitmeye başladık. İnanın o zamandan beri her şey daha güzel.
Bu mesajı doktor reklamı yapmak(ki doktor ismi vermeyeceğim)veya doktora gidilmesi gerektiğini öğütlemek için yazmıyorum. Ne kadar sıkıntılı bir rahatsızlık olduğunu biliyorum. Kimseyle konuşamıyor, dertleşemiyorsunuz farkındayım. Sadece deneyimlerimden faydalanacak bir kişi bile olursa diye yazıyorum bunları.
Doktorum kesinlikle sadece psikolojik bir tedavi uyguladı. Yani benimle sadece konuştu. O kadar çok yanlış bilgim varmış ki inanamadım. Düşüncelerim değişti, değiştikçe verilen egzersizleri yapabilmeye başladım. Şu anda yolun dörtte üçü bitti diyor doktorum ve ben artık daha mutluyum.
Çok saçma geliyordu, her şeyi biliyormuşum zannediyor ve bu hastalığın konuşarak çözülemeyeceğine inanıyordum. Vücuduma müdahale edilmesinden de korkuyor ve işin içinden çıkamıyordum. Ama öyle değilmiş. Yanlış bildiklerim ve bilinçaltımın inandığı şeyler güvendiğiniz biriyle konuştukça değişebiliyormuş.
Biliyorum, maddi açıdan bazıları için bu tedavi gerçekten zor ama eğer yeni evliyseniz(bir- iki aylık) piyasadaki kitaplardan yardım alarak bile kendi kendinizi tedavi edebilirsiniz. Aslında insan hiç bilmediği bir şey hakkında doğruları öğrenerek tedavi oluyor bu hastalıkta. Fakat daha uzun süre geçtiyse birinden yardım alın. Bu sayfa bunun için iyi bir destek olmuş.
Burada mail adresimi verebilir miyim bilmiyorum ama isterseniz veririm, benimle dertleşmek isteyenlere yanıt vermek istiyorum. En başta söyleyebileceğim sürekli erteliyorsunuz biliyorum ertelemeyin, bu hastalıktan kurtulmaya niyet edin ve bişiler yapın. Ne olursa… Sustukça içine attıkça çözüm birdenbire sizi bulmayacak. Çözüm sizsiniz!
Allah hepinize yardımcı olsun….

uzun zamandr yazamıyordum en son egzersiz yapmya çalışıodum ama hiç bi yol katedemedim malesef 3 ayımız doldu hala duruyoruz iice kötüleştim aksine eşimin rahat davranmasıda beni iice çileden çıkarıyo yok sen hazır olunca yapalım benim için sıkıntı yok diyo bende onu istemiorum zorlasın istiyorum ama yokk... geçen haftasonu kuzenim evlendi ilk geceden yapmışlar onu duyunca dahada kötü oldum herkesin kolayca yaptığı şeyi ben neden yapamıorum diye kendimi suçlamaya başladım tam hırslandım yapıcam diye adet oldum bu seferde ama kararlıyım istediği kadar acısın adetimin bittiği gün bu işi bitircem ve sizlerede müjdeli haberi vericem allahın izniyle...

kızlar bugün egzersiz yapmıcaktım ağda yaptırdım diye ama dayanamadım yaptım ama olmadı 10cm in de 8 cm in de yarısını alabildim daha önce 8cm i çok kolay alıyordum, 10cm i de alabilmiştim zor olsa da. ama iki gündür olmuyor, tıkandım gene. eş denemesi de yapamıyorum zaten gerilemek yok di mi kızlar? rahatlatın beni lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…