Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım ben de yenı yenenlerdenım bu nalet şeyı. korkma sakın. öncelıkle guzelce ıncele. ben mesela eşimle deneyınce çok canım yanıyordu. megerse yanlış zorluyormusuz.bu sıtede yıne bu konu altında arkadaşlar bır resım yayınlamıstı. dık degıl egımlı olacak dıye gosterıyordu.işte bır cocgumuz dık zorladıgımız ıcın canımız yanıyor. dık olmaycak aşagı popoya dogru egımlı olcak giriş. onun ıcın o şeklı bul bır guzel ıncele. egzersızlere gelınce ben kulak çubugu başlamıstım.çunku cok korkuyordum. dokunamıyordum bıle. ucunu bır guzel strec fılmle sardım. zeytınyagına batırdım aynayı da karsına al. yavaş yavaş dokundur. bir de ben kadın doguma gıttıgımde sen vajınısmus degılsın demıstı bana ama gene de cesaret edıp deneyemıyordum. sana tavsıyem mutlaka bır kadın doguma gorunmen hem yerını gosterıyor sana da eşine de hem de öğren vajınısmusun degılmısın. bak mınnacık bır delık goreceksın ama sakın korkma o çok esnek bır yapı genıslıyor ve hıc de acımıyor. benım de içim dısıma cıkıyordu bunu dusundukce. kalbım agzıma gelıyordu.o çubugu ıt. aşagı dogru yavas yavas gırdıgını gorunce rahatlıycaksın. sonra zaten kucuk parmaklarla bogum bogum denersın. beım kucuk parmagımın ılk bogumu gırınce bır anda cesaret gelıp pat pat pat hepsını alıvermıstım. 3 gun sonra da eşimin parmagıyla denedık. ardından da çözduk işi. inan bana hıc acımıyor. kanama bıle olmuyor. ama esinle denerkende kendın denerken de mutlaka zeytınyagı sür anlamıycaksın bile. bir de eger parmagın gırdıgınde kasılırsan ve bunu parmagında hıssedersen ıkın. bol bol nefes al ve ıkın. açılıyor kendılıgınden. sormak ıstedgın bır sey olursa elımden geldıgı kadar ve de vakıt buldugumca yazarım.inşşalah olur canımm. moralını bozma sakın bak yapamasam ben yapamazdım ınan bana.

BEN aynayla bakamıyorum iğreniyorum korkuyorum bu kadar cesaretsizken hiçbirsey yapamam:43:

BEN aynayla bakamıyorum iğreniyorum korkuyorum bu kadar cesaretsizken hiçbirsey yapamam:43:

bak öle düşümiceskn:20::20::20::20: cnm başta bu korkuları at kafandan neden tiksinesinki ondan? okadr iğrenç bi yer olsa hepimiz oradan çıkmayız değilmi?
bak cnm bu işi bitirmek istiyorsan artık bi yerden başla. iğreniyorsan eline aynayı al incele dokun bunu hergün 15-20 dk yap.her geçen gün daha çok alıştığını göreceksin. kocana yazık değilmi yada yuvanıza azim et ve bi yerden başla!!!

bak öle düşümiceskn:20::20::20::20: cnm başta bu korkuları at kafandan neden tiksinesinki ondan? okadr iğrenç bi yer olsa hepimiz oradan çıkmayız değilmi?
bak cnm bu işi bitirmek istiyorsan artık bi yerden başla. iğreniyorsan eline aynayı al incele dokun bunu hergün 15-20 dk yap.her geçen gün daha çok alıştığını göreceksin. kocana yazık değilmi yada yuvanıza azim et ve bi yerden başla!!!

Bakamıyorum baktığımda cok kötü oluyorum eşim cok anlayışlı ama ona bunları yasattııgım ıcın cok cok üzülüyorum ama hiç biseyde yapamıyorummmmmmmmm :43:

Bakamıyorum baktığımda cok kötü oluyorum eşim cok anlayışlı ama ona bunları yasattııgım ıcın cok cok üzülüyorum ama hiç biseyde yapamıyorummmmmmmmm :43:

canım bak onların anlayışıda bi yere kadr böle devam ederse kavagalar başlayacak. yakında bebek isteyeceksinz.... mantıklı düşünmeye çalış . al eline aynayı bak sadece her geçen gün alışacaksın. bizde senin gibiydik seni anlamayan kimse yok burda....
hatta şuan evdeysen al eline aynayı öle bak.... oda senin bir organın. sana ait.
hatta gir duşa bi rahatala sonrasında bak inan daha rahat olacak.....
eşini seviyorsan onun için yap sence hakediyormu böle bi evliliği ???

canım bak onların anlayışıda bi yere kadr böle devam ederse kavagalar başlayacak. yakında bebek isteyeceksinz.... mantıklı düşünmeye çalış . al eline aynayı bak sadece her geçen gün alışacaksın. bizde senin gibiydik seni anlamayan kimse yok burda....
hatta şuan evdeysen al eline aynayı öle bak.... oda senin bir organın. sana ait.
hatta gir duşa bi rahatala sonrasında bak inan daha rahat olacak.....
eşini seviyorsan onun için yap sence hakediyo rmu böle bi evliliği ???

Etmiyo tabiki kendimi bile bahanelerle oyalayıp erteliyorum egzersiz yapmamak için yok işim var yok yorgunum vs hep erteliyorummm ama ben artık olsun bitsin istiyorum ama hic bi emekte sarfetmiyorum:43::43:

aynen arkadaşım valla yazın ihtiyacım var kafayı yiyeceğim artık bu sıkıntıdan yarıya kadar aynen dediğin gibi hareket ettirmeden popo yönüne doğru ittiriyorum.koltuk kenarında oturarak deniyoruz ileri geri hareket ettirince çıkıyor düz itiyorum gitmiyor o zaman orada hata yapıyorum.tamam arkadaşım bugün öyle deneyeceğim yağı kendime mi sürüyüm eşime mi?

özel mesaj yolluyorum:)

gayed 5 yıldır mı vajinismussun yanlış mı anladım?? yenince keşke daha önce başlasaydım egzersizlere diyeceksin.çünkü hiç de gözümüzde büyüttüğümüz gibi değil kurtulmak
evet evleneli beş yıl oldu tedavi olmayı çocuk sahibi olmak istediğim için ancak kendimi hazır hissettim umarım artık bu hastalıktan kurtulurum

arkadaşlar mrb,ben başarmıştım bunu daha öncede buraya yazmıştım eşimlede bayağı yol katettik 3 keredir birleşmemiz oldu fakat yine zeytinyağı ile oluyor o olmadan p....içine alamıyorum.sormak istediğim bu dertten kurtulanlar halen zeytinyağı ile mi yapıyor yoksa bıraktınız mı?bizde mi sorun var acaba?birde bu birleşmeler sonrası bende bel ağrısı ve kasık ağrısı başladı.artık eskiis gibi değilim bel ve kasık ağrımdan ne evde nede işte düzgün çalışamıyorum.doğrudürüst birşeyi kaldırırken bile kasıklarım ve belim beni zorluyor.bu herkesde oldu mu neden bel ve kasık ağrıyor?

3 keredee hala z.yağı istemen normal.bu biraz psikolojik.tabi eğer uğraşırken kuruluk oluyorsa sende o başka.belki bir su bazlı kayganlaştırıcı edinebilirsin.daha sağlıklı olur bundan sonra.bende birkaç defa z.yağına devam etmiştim.çok kolaylaştırıyor.birazda öyle yendim diye psikolojiktir sanırım.ama ağrıya anlam veremedim.bende olmadı.ama ben kendimi hiç kasmıyorum sayılır artık.ondan olmasın?evde işte çalışamayacak kadar hiç olmaması lazım.eğer çok kasmadığını ama yinede ağrı olduğunu düşünüyorsan bir doktora git ve sor bence

evet evleneli beş yıl oldu tedavi olmayı çocuk sahibi olmak istediğim için ancak kendimi hazır hissettim umarım artık bu hastalıktan kurtulurum

beş yıl.yapmayacaksın bunu artık.çocuk sahibi olmayı geçtim,önce kendin için hemen hemen hemen egzersize.hepberaber takip edelim,bitsin artık.hadi bakalım

siz nasıl başardınız paylaşırmısınız
hayır hiç egzersiz yapmıyorum uzun zamandır.en son 2 gün önce denedik yine olmadı.yani ben peni... elime alamıyorum içine yönlrndirmek için,eşimde yapamıyor ucu bile girmiyor kayıyo.
yani açıkçası beceremiyoruz sanki.ben korkup bacaklarımı kapatıyorum o da yönlendirmesiz yapamıyor.
LÜTFEN TÜM ARKADAŞLAR BİR OLUN BANA YARDIMCI OLUN EN AZINDAN NASIL BAŞARDIĞINIZI ANLATIN.2 YILDIR EVLİYİM ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI BİR AN ÖNCE BEBEK İSTİYORUM

melisa doğru söylüyor.egzersizi bırakmayacağına kesin karar vermelisin.sonra herkes yardımcı olur sana.bunun başka yolu yok.nasıl başardığımızı anlatırız hep anlattık zaten ama önce sen egzzersizi nasıl yaptığını nerde bıraktığını anlat ona göre yönlendirelim.

kızlar merhaba, geçen gün yazmıştım ben de 1 aylık evliyim ve ilişkiye giremiyoruz çok canım yanıyo, yırtılma kanama oluyo diye..
sonunda bugun doktora gıttık Hisar Hastanesinde Ayşe Kara'ya.. sonuç keşke düşündüğüm gibi ya da sizin yaşadığınız gibi vajinismus olsaydı.. ama hem darlık çok fazla hem de girişte et parçası var dedi.. vajinam yarım gibiymiş yani yarısı kör dedi :( doktor bile parmagını ve tıbbi çubuk sokmaya calıstı o bile giremedi o kadar dar yani :/
Bizi Prof.Kılıç Aydınlı ya yönlendirdi. ancak o anlar ben çok karşılaşmadım böyle bir durumla dedi..o kadar korktum ki..
ve en kötüsü açık açık söylemedi ama operasyon gerekebilir dedi yani vajina genişletme :(
yarın kılıç beye de görünücem ama o da amelıyat derse kaçışı yok sanırım.. prof. sonuçta başkasına görünmem saçma olur..
ama bunun psikolojik yada ilaçla çözülebilecek bir durum olmasını o kadar istiyodum ki.. hastaneden çıktık eve gelene kadar ağladım :(
hayatımda hiç ameilyat hatta ciddi bir hastalık geçirmemişken şimdi böyle bir sebepten olmak çok zor gelıyor..
eşim en büyük desteğim Allah razı olsun hep yanımda hiç kötü bi şey hissettirmedi bana.. bugunde agladıgımda ben beklerim sen iyi ol yeterki dedi.. ama ben onun benim yüzümden şanssız oldugunu düşünüyorum ve çok üzülüyorum :( onu mutlu etmeyi çok istiyorum çünkü..
umarım kolay aşabileceğim bir sorundur kızlar dua edin bana.. ve eğer sorununuz sadece Vajinismus yani psikolojıkse şükredin ve pes etmeyin bence.. keşke psikolojik olsaydı da uzun sürseydi sonucta beyninde bitiyo ama tıbbi olunca daha endişeli oluyosunuz sonrasını bılmıyosunuz çünkü.. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

çok geçmiş olsun arkadaşım ama bence böyle düşünme en büyük rahatsızlık psikolojik ameliyatı yok tedavisi sende başlıyor sende bitiyor, iyileşme süresi yine kişinin kendi çabasına kalmış, Allahım dermansız dert vermesin, hiç üzülme ama bencede başka dr a da git, dr bana çok zor hamile kalırsın dedi hiç öyle olmadı her dr anlamıyor malesef.başka dr a gittiğimde hayır sende sorun yok dedi .

haklısın canım sonuna kadar :10: mesela bende bir ara doktora gideyim dedim halledemiyorum dedim ama burada sizlerin sayesinde cesaretlendim ve düşündüm ki doktor da egzersiz veriyo(burda yasemina söylemişti). hiç gerek yok yine kendi çabamla halledebileceğim birşey için doktora para ödememe :34: ama fizyolojik bir sorun varsa tabiki o zaman doktor şart hatta öncesinde de melisa arkadaşımızın bana söylediği gibi kadın doğumcuya gidip sağlıklı olup olmadığını kontrol ettirmek gerekiyor bu kadar :34:

aynen biz zaten arkadaşlar sorunlarını yazdığında bizdede aynısı oldu diyoruz yok anlamıyorsakta dr a yönlendiriyoruz sonuçta kimse vebal almak istemez.

arkadaşlar mrb,ben başarmıştım bunu daha öncede buraya yazmıştım eşimlede bayağı yol katettik 3 keredir birleşmemiz oldu fakat yine zeytinyağı ile oluyor o olmadan p....içine alamıyorum.sormak istediğim bu dertten kurtulanlar halen zeytinyağı ile mi yapıyor yoksa bıraktınız mı?bizde mi sorun var acaba?birde bu birleşmeler sonrası bende bel ağrısı ve kasık ağrısı başladı.artık eskiis gibi değilim bel ve kasık ağrımdan ne evde nede işte düzgün çalışamıyorum.doğrudürüst birşeyi kaldırırken bile kasıklarım ve belim beni zorluyor.bu herkesde oldu mu neden bel ve kasık ağrıyor?

canım arkadaşlara söylediğim şeyi sanada yazayım inşallah işine yarar, bende yaramıştı, afedersin p yatık normal duruş halindeyken p nin üstüne klitoris ve vajinanı sürün yavaş yavaş ıslanmaya başlar ıslaklık olunca yavaş yavaş girdirmeye çalış, poponu kğçğk hareketlerle öne arkaya doğru hareket ettirerek girdirmeye devam et ve ıkınmayıda yine unutma, korkma zamanla alışırsın, bende hep böylemi kalıcam diye korkuyordum yağa mahkum ikinciden sonra yağsız alıştırmaya çalıştım , artık korkma nasıl olsa olacak canın yanmıyor buna ikna oldu zihnin.acele etmeden sabırla girdirmeye çalış.

canım birşekilde o senin parçan ben şunu düşündüm ben ondan tiksinirsem eşim nasıl tiksinmesin,senin parçan olduğunu unutma , dokunmakla ona zarar verecek değilsin, içine girdirmeden aynayada bakmadan önce dokunmaya alış sonra aynada bak, gerçi ben aynada incelemedim hiç işin açığı ama egzersiz yapacaksan bu şart sen kendi kendine zarar verecek değilsin neden korkuyorsun, iğrenme duygusuda alıştıkça geçecek, hepimiz yaşadık merak etme,
ama korkularının üstüne gitmezsen, onlara mahkum olursun.

kızlar merhaba, geçen gün yazmıştım ben de 1 aylık evliyim ve ilişkiye giremiyoruz çok canım yanıyo, yırtılma kanama oluyo diye..
sonunda bugun doktora gıttık Hisar Hastanesinde Ayşe Kara'ya.. sonuç keşke düşündüğüm gibi ya da sizin yaşadığınız gibi vajinismus olsaydı.. ama hem darlık çok fazla hem de girişte et parçası var dedi.. vajinam yarım gibiymiş yani yarısı kör dedi :( doktor bile parmagını ve tıbbi çubuk sokmaya calıstı o bile giremedi o kadar dar yani :/
Bizi Prof.Kılıç Aydınlı ya yönlendirdi. ancak o anlar ben çok karşılaşmadım böyle bir durumla dedi..o kadar korktum ki..
ve en kötüsü açık açık söylemedi ama operasyon gerekebilir dedi yani vajina genişletme :(
yarın kılıç beye de görünücem ama o da amelıyat derse kaçışı yok sanırım.. prof. sonuçta başkasına görünmem saçma olur..
ama bunun psikolojik yada ilaçla çözülebilecek bir durum olmasını o kadar istiyodum ki.. hastaneden çıktık eve gelene kadar ağladım :(
hayatımda hiç ameilyat hatta ciddi bir hastalık geçirmemişken şimdi böyle bir sebepten olmak çok zor gelıyor..
eşim en büyük desteğim Allah razı olsun hep yanımda hiç kötü bi şey hissettirmedi bana.. bugunde agladıgımda ben beklerim sen iyi ol yeterki dedi.. ama ben onun benim yüzümden şanssız oldugunu düşünüyorum ve çok üzülüyorum :( onu mutlu etmeyi çok istiyorum çünkü..
umarım kolay aşabileceğim bir sorundur kızlar dua edin bana.. ve eğer sorununuz sadece Vajinismus yani psikolojıkse şükredin ve pes etmeyin bence.. keşke psikolojik olsaydı da uzun sürseydi sonucta beyninde bitiyo ama tıbbi olunca daha endişeli oluyosunuz sonrasını bılmıyosunuz çünkü.. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Allah yardımcın olsun canım senin için dua edeceğim..

canım resimler var ya hani görmedn mi ondaki el sekllerini hiç.. popoya dogru olcak yönu... ve takıldıgın yerde zorla ittirme aparatı derince nefes al ver ve ıkın sık sık o zaman gidiyor ileri... içinde beklet aparatı ve ilerleynceye kadar yavasca yukarı asagı oynat nerden ilerliyor ögrenirsin :) aparatı penis buyuklugune getrdiğinde eş denemesi yaparsın cnm acele etme sen sonuca odaklnma suan ki işini iyi yap yeter :)

ben tamamen popoya doğru itiyorum ilerlemiyor.acaba biraz daha eğimlimi orayı kavrıyamadım:( bi yerde hata yapıyorum ama nerde?aslında tamda dediğiniz gibi yapıyorum ama:(

ben tamamen popoya doğru itiyorum ilerlemiyor.acaba biraz daha eğimlimi orayı kavrıyamadım:( bi yerde hata yapıyorum ama nerde?aslında tamda dediğiniz gibi yapıyorum ama:(

inan ki aparatla olduğu için böyle zor.evet o yönü tutturmaya çalıştıkça aparatla,iyice başarısız olmuştum anlıyorum.eşinle böyle olmayacak.ama şimdi aparatla denerken hem aparatı hem vücudunu biraz hareket ettirmeye çalış.tam yuvasını bulamıyor aparat dümdüz olduğu için hareket etttirmezsen.oysa p... öyle değil,yuvaya göre yerleşiyor.bu zor kısmı arkadaşım,şu egzersiz kısmı bir tamamlansın,göreceksin ne kolay olacak inşallah

canım galiba 9-10 cm. ben mumun çevresini ölçtüm öyle çıktı dilatörüm yok. boyunun bir önemi var mı acaba. o da yaklaşık olarak 9-10 cm giriyor. bazen girerken bazen de çıkarken çok acıyor. devam edelim bakalım. iyice acı geçince mi kalınlaştırıyoruz yani sıfır acı da mı.

yazdılar mı bilmiyorum,9-10 cm süper.boyunun çok fazla bir önemi yok ama bir parmak boyunda alman seni çok rahatlatacak.girişte aparat olduğu için kasmadan dolayı sızı hissedebilirsin.ama çıkışta hiç olmamalı.aynen küçük tuvaletini yapar gibi itince kolayca çıkıyor olmalı.çok acı hiç olmamalı.ya kendini yeterince rahatlatamıyorsun herhalde.nefes egzersizlerini yap,gevşe.burundan derin nefes al verirken hah diyerek keskin bir şekilde ver,bu sırada da sanki kalp atışı gibi tarif edemedim ama ıkınarak ittir orayı,böyle böyle açılacak.yani hah derken haaaaaaah diye değil kısacık hah diye verip bu sırada kasları ıkınarak açmaya çalışmalısın.sen bu kalınlıkta kal bence .hareket ettirebiliyor musun?bence en önemlisi bu.belki hareket ettirebilsen rahatlayacak kasların ve daha az acı olacak.bunları bir dene bakalım

Back
X