Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım önce kendi başına yapegzersizleri eşinden istemeden korkarsın önce tek başına ilerle kendi kendine

Tabiki cok onemli egzersiz canim.Her yerde yapabilirsin egzersizini .Yarinda iki parmak calisip carsamba gunu rahatlikla iliskiye giriceksin.Sendediger arkadaslar gibi basaricaksin.Kuru inadin kimseye faydasi yok kuzum.Hadi seninde mutly haberlerini bekliyorum

Tatlim esinle baslama .Burda onemli olan tabulari yikmak.Oncr kendi serce parmaginla yapicaksin.Al kayganlasdiricini sur serce parmagini derin derin nefes alip verirken kuvvetli bir ikinmayla hoopp parmagin icinde:)hadi bakalim yap bunu yaz buraya.

Arkadaslar buradaki yazilari okuyup ben yapamam diyen korkan arkadaslar mutlaka var biliyorum.Buraya yazmaya cekiniyorlarsa bile lutfen ozelimden yazsinlar.Yuzde yuz basaracaklarindan eminim lutfen ilk adimi atin.Mutluluga sadece bir adim..

Selam kizlar,

Ben 3 aydir evliyim. Almanyada yasiyorum. Aslinda türkiyede bi doktora gitmeyi düsünüyodu. Dr. Ulusoyla dr. Süleyman beyi arastirirken sizin sayfaniza rastladim. Esimle 7 senedir birlikteyiz. Birbirimizi cok seviyoruz. Ben evlenmeden önce de vajinismus olabilecegimi anladim ama pek üzerine düsmedim. Esimde biliyodu ama ikimizde asariz diye düsündük. Malesef öyle olmadi. Esim cok anlayisli. Beni üzmemek icin konuyu acmiyo bile. Ben cok üzülüyorum. Ayrilmayi bile düsündüm. Anneme gittim ama esim beni almaya geldi. Ilk defa tam kapsamli konustuk. Maddi durumlari düzeltir düzeltmez türkiyeye gidelim dedi. Ama acikcasi basari öyküleriniz beni cok etkiledi. Basarabilirmiyim bilmiyorum ama nolursunuz yardim edin bana.. Daha fazla beklemek istemiyorum. Kimseyle konusamiyorum zaten konussam anliyabilceklerini sanmiyorum...

Parmagimla basarabilirmiyim bilmiyorum.. Ama nasil basardiniz cok merak ediyorum! Lütfen bana da anlatin!

Arkadaslar buradaki yazilari okuyup ben yapamam diyen korkan arkadaslar mutlaka var biliyorum.Buraya yazmaya cekiniyorlarsa bile lutfen ozelimden yazsinlar.Yuzde yuz basaracaklarindan eminim lutfen ilk adimi atin.Mutluluga sadece bir adim..
merhaba,
çok güzel bir şekilde insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsun, gerçekten takdir edici fakat bu problemi yaşayan ve çözen biri olarak söyleyebilirim ki problem sadece beraber olamama değil. Bunun altında yatan belki sizin bile farketmediğiniz kaygılar olabilir, kaygıların bulunup çözülmesi, psikolojik olarak ta hazır olunması çok önemli. Bazı arkadaşlar için bu doğru olabilir ama herkes için değil. herkesin şu sayfayı okumasını şiddetle tavsiye ediyorum http://vajinismus.psikodestek.com/vajinismusun-sebepleri-nedenleri/ problemin ne olduğunu kayrayabilirsek bize uygun çözümün ne olduğunuda bulabiliriz.
Kendi geçmişimde terapistim ile keşfettiğim neden sadece vajinismus değil pek çok kaygımı anlamamı sağladı. bu yüzden biraz daha derinlemesine bakılmalı konuya.

Selam canım. İki gündür eşimle aramız bozuktu her konuda çok isteksizdim. Şükür düzeldi bu kez iki parmakla denemelere başlayayım dedim.deneme yapmadan önce egzersiz aşamasında bütün parmakları tek tek alayım derken bir baktım kayganlaştırıcıya buladığım parmaklarım -çok özür dilerim ama- iki boğumdan öteye gitmedi bir türlü. Gitmediği gibi kupkuru çıktı. Çok zorlandım. Acaba birkaç günlük gerginlik mi böyle yaptı?
Sil baştan en başa döndüm....

Canim bu cok normalki.Basaran herkesde oluyor.Lutfen vazgecme ve tekrar basla.Sur kayganladdirini bol bol ve tek parmakla bsla.Vajinani esnet.oncr tek parmaginla bir saatte bir calisma yap.Sonra iki parmaginla basla canim.Eminim ki yarin iki parmaginifa basarivaksin.Olmadiginda yani girmedigini dusundugundr derin derin nefes al ve ve ikinarak girmesini sagla.Basaricaksin.En ge carsamba aksami senide tebrik edicem.Lutfen tatlim olumsuzlyk yok.Soz iki gunde biticek hersey.Buraya yazamadigin herseyi ozeldede sorabilirsin

Evet haklisin canim belki bir psikologda yRdmci olabilir ama cogu arkadasimizin pskolojik tedavi alabilicek maddiyati yok.Evet belki konusarak farkli kaygilari yok edebilirler ama oraya giden arkadaslarimiz o kadar parayi verip birde basarisiz olma korkusuyla daha panik olup basaramiyorlar.Ve birda ha
denemiyorlar.Biz burada onlara sadece yapabiliceklerini farkettiriyoruz.Ama pskilojik destek almak isteyen arkadaslar varsa tabiki almali.Bu tamamen tercihe kalmis

Bugün daha fazla zorlamadan yarın sil baştan başlamam en iyisi galiba. Belki sadece gerginli.Dediğin gibi sık sık tek parmağı denersem daha başarılı olurum diye umuyorum. Çok teşekkür ederim yardımın için.

Uyumadan önce gayet sakin bir şekilde parmağına bolca jel sürerek bence tek parmağının hepsini alabilirsin canım.Hem uyumadan öncede sana moral olurki.Bir denesene yapmak zorunda değilsinki sadece küçük bir deneme.Nedense içimden bir his olucak olucak diyo.Hadi bi dene güzelim.BAŞARICAKSINN:))Derin derin nefes al ver parmağının girmediği yerde ıkın ve olucak ya daha iki gün önce oldu duvar örmediler ya oraya de gülümse ve içine it parmağını bak nasıl kayıcak içine görüceksin:))

Tabiki başarabilirsin canım.Bizim senden bir üstünlüğümüz yokki.Allah hepimizi bir yaratmış.Öncelikle yapman gereken yapacağına inanmak ve bu siteye sadece 3gününü ayırmak.Sonrası bir ömür mutlulukkk:))Tatlım yarın ilk iş bir kayganlaştırıcı jel alman.Ama kaliteli olsun ve su bazlı olsun daha uzun süre kaygan kalır.Bunları al ve sonra tekrar buraya yaz.Adım adım ilerileyelim seninle ama tek kural pes etmek asla ama asla yok...

Mesajını okurken yüzüme oturan gülümsemeyle tuvalete gidip hemen denedim. Kuruluktan başka sıkıntım olmadığı için çok rahatlıkla orta parmağımı sonuna kadar aldım. Nerdeyse diyorum çünkü maalesef parmağım bir noktada resmen yapıştı kaldı - çok özür diliyorum yine-. Ama büyük ölçüde almayı başardım. Ve hiç kasılmadım. Yaşam koçu olmalısın bence Bu yazdıkların bile yarın için daha başarılı olacağım fikrini telkin etti. Çok çok teşekkürler... İyi geceler. İyi uykular..

Teşekkür ederim canım benim.Başarılmıcak hiç birşey yok.Bir noktada parmağının kalmadı doğal vajinanın yapısından dolayı bazı insanların parmağı sonuna dek zaten giremez tatlım:)Bunu sakın başaramıyorum olarak algılama.Yarın daha büyük yol katedicez.Uyandıgında ilk denemende diceksin ki sabah dek burayı böle kim genişletti:))Direk girdiginde parmağın şaşırıp kalıcaksın:)DENE VE GÖR:))iyi uykular kuzum..

çok şükür foruma kavuştuk burası olmadan çok sıkıcıydı.. neyse ben anlatmaya başlım
BAŞARDIMMMMMM allahıma şükürler olsun asgl sayesinde oldu herşey biliyosunuzki br kaç gün öncesinden başladım ben ogünde ilişkiye girmeden önce 20 dakika kdar egzersiz yaptım ılık bi duş aldım ve denemey geçtik ben üst pozisyondaydım herşey benim kontrolumdeydi ve haraket etme kımıldama derken tabi buarada nefes çok önemliymiş bunu anlamadım bi baktım girmiş bile inanın ne bir acı ne bir sızı biraz gel git yaptık ve bıraktık aradan yarım saat sonra bidaha deneyelim olucak mı dedik ve bu sefer pozisyon değişikliği yaptık ben alttadım buda oldu inanamdım şaka gibiydi ya kızlar varya böle olduğunu bileydim yapmazmıydım daha önceden:) kan gelmedi ama dert değil bizde ailede esnek zar genetik diyebilirim kafama takmadım onu :) yalnız tek sorun ertesi günü tekrar denediğimizde ben üstteydim ozaman kasıklarıma ağrı girdi nasıl desem gaz ağrısı gibi sonra alt pozisyonda böle sıkıntı olmadı bende doktorla konuştum hangi pozisyon rahatınıza geliosa şimdilik öle yapın dedi bunuda dert etmedim :) anlıcagınız kızlar hiç birşey olmuyooooo e doğal olarak ben zevk falan almıorum şimdilik ama oda ilerde olucak diyolar hayırlısı neolur aksatmayın hiç birşey yokkkkk ve egzersiz mutlaka yapın yararı çok çok yazdım benden bukadar isteyen bende seve seve yardımcı olabailirim:)

Kayganlastirici gel bizde var. Bi kac gün önce aynadan baktim cok tuhaf geldi. Bilmiyorum basarmayi cok istiyorum ama parmagimla nasil yaparim, düsüncesi bile korkutuyor beni.

Biz de bi kaç gun olamisti benim cesaretsizligimden kaynaklanıyordu belki duymussunuzdur pasiflora diye bir şurup var hicbir yan etkisi olmayan bitkisel bir şurup ben onu kullandim hemen etkisini gördüm bilmiyorum belki de psikolojik tir ama fayda verdi gerçi içinde alkol varmis galiba bilmiyordum

Oh sonunda yani buraya sürekli girip girip snei kontrol ettim :)ÇOOOK MUTLU OLDUM CANIM.Şimdiye kadar çalıştıgım bütün arkadaşlar başardı.Aşırı mutluyum şuan:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…