Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

amin canım Allah hepimizi güldürsün ama ciddi söylüyorum gerçekten yaz bak.bu arada halinde birşey yok başaracaksın inşallah.
merhaba kaderimm nasılsın ben de geçen sene bu zamanlar yenmeye çalışıyordum ama o zaman benefsetuna nick namemimdi 3 Kasım'da yendim.senin şu egzersizsiz yenme sayfan beni motive etmişti ama ben onu yapamamıştım.sonrasında ramazandan sonra hamile kaldım korunmayı bıraktığımı ilk aydı ama iki hafta önce bebeği kaybettik bende burda kafamı dağıtmak için yardımcı olmaya çalışıyorum sen nasılsın yoktun buralarda KPSS ne yaptın bebek düşünüyor msn seni görünce yıllarca görmediğim eski bi dostu görmşcesine mutlu oldum.ve kelimeler arası samimiyetini yansıtan güzel insan.büyük bi eksiklikte olmayışın çok öpüyorum

Selam arkadaşlar...ben vajiyi incelediğimde orada en ufak bir giriş deliği bile görmüyorum gördüğüm sadece yumuk bir et parçası....NORMAL Mİ BU (((((((((((
Dudağını mucuk yap iyice kas ve parmağını sokmaya çalış.. Girmez... Hele bide tam araya değil de dudak üstüne falan bastırırsan uyyy girmii delik yok diye iice panik olursun... Ama parmağını biraz ıslat.. Dudanıda ıslat ve parmanı ağzına sokmaya çalış.. Dudakları serbest bırak.kendiliğinden kayıp gircek.. Vajnada aynı bu yapıda..

aynen....doğru benzetme...bunları bilip neden başarılı olamıyor insan anlamıyorum ya

Ne güzel bi örnek. Bayıldım size

selamlar,

1,5 yıldır evliyim ve malesef vajinismusluyum. bugün "bir derdim var" başlığına yazdım, gören arkadaşlar da bu başlıkları önerdi. derdim şu;

vajinismus olduğuma emin olduktan sonra bu konuda çalışma yapan birine basvurduki tedavi başladı v.b. ama ben tedaviyi kaldıramadım. tabi bu sorun ikimizin de hayatını cok zora soktu, evlilikten 6 ay kadar sonra boşanma lafları edilmeye başlamıştı bile. ailelere anlatmak zorunda kaldık, iyi bir psikiyatr bulduk ve ben orta şiddetli depresyon tedavisi görmeye başladım. ruhsal durumum vajinismus tedavisini kaldıracak kadar iyi olduğunda (ki mayıs sonu gibiydi) bakşa bir doktora başvurduk.

o günden beridir, inişli çıkışlı gidiyor işler. şu an 2 prm 1 bogumdayım. depresyon için ilaç alıyordum, o tedaviyi/egzersizleri yavaşlattı.
şimdi aramıza bir de soğukluk belası girdi, yani içimde bir dert yumağı.. büyüdükçe büyüyor. ateşi canlandırmak lazım, onun için önce kendi moralimi düzeltmem lazım. hayattan zevk almayı unuttum bu dert yüzünden, böyle zincirleri kırıp dağıtasım var.

ben de atlatamadım ama yine de yazayım dedim insan konustukça kafası dağılıyor çünkü ben de psikolojik olarak çökmeler yaşıyorum ama daha beter dertler olabilecğini düşününce şükür diyorum bunun çözümü varmış burda gördüm kendinizi çok yıpratmayın artık herkesin anlattığı başlangıcı yapmışsınız gerisi gelir diyorlar burdakiler ...

en büyük hatamız da zaten bu olayın hayatımızın her alanını ele geçirmesine izin vermek oluyor...bunun saçma bişey olduğunu söylüyoruz sürekli aslında bunu da bir normal hastalık gibi görüp geçeceğini ddüşünmek ve depresyona girmemek için mümkün olduğunda normal yaşamımıza zevklerimize ilgilerimize devam etmek eve ve içe kapanmamak gerekli...ailelerin bilmesi siz de daha da baskı oluşturmuştur farkında olmadan...allah yar ve yardımcınız olsun...sizinde bizlerin de... şarkı dinleyin alışveriş yapın pastalar yapın mutlu olmaya bakın...demesi kolay ama yapmazsak bunları sonuç depresyon

Olumlu bi gelişme hadi yolun açık olsun

aynen....doğru benzetme...bunları bilip neden başarılı olamıyor insan anlamıyorum ya

Çünkü dudağın doğduğundan beri alıştığın bir organın... Ama vajinaya alışık değiliz..ben deliğin yerini bile bilmiyomuşum.. İtip itip girmiyor diye ağlıyodum.. Meğer deliğe itmiyomuşum ki.. Yeteri kadar kaygansa, deliğe tam koyduysanız ve nefesi doğru veriyorsanız girmemesine imkan yok

ne güzel...ne karad rahatlatıcı okuduklarını yaşadığını düşünmek bile....bi delik olduğunu görsem biraz olsun inanaıcam ama oradaki et parçası canımı sıkıyor...ıkınıp tekrar inceleyeceğim vajiyi...

Aslında sorun ne bilmiyorum demek, kendimiz kandırmaktan başka bişi değil.. Ben de ayy çok istiyorum, ayy çok mutsuzum neden yapamıyorum diye 3 sene ağladım...

Aslında benim açımdan, benim farkında olmadğım kritik şey şuydu ki bunuda doktora gidip aparatı yap dediğinde anladım, BEN VAJİNİSMUSU ÇÖZMEK İSTEMİYORDUM.. Çözüm basitti aslında... Aparat ile oraya bişey girdini görcektim, nası itmem gerektini görcektim, deliğin yerini öğrenecektim.. Ama istemedim.. Panik halindeydim ağlıyordum... Doktorun şu sözü beni kendime getirdi..SEN İYİLEŞMEK İSTEMİYORSUN Kİ..ÖNCE KARAR VER NE İÇİN BURDASIN sonra ewet dedim bunu yapmalıyım.. İttir gitsin nolcak zaten girmicekse girmez, girersede bu benim için İNANILMAZ BİR ADIM olur... Nefesi verirken nefese odaklandım ve ittim.. Yarısı girmiş inanamadım.. Ben daha 1 milim ittim sanmıştım..
3 sene kafamda büyüttüm.. Bİ ANLIK CESARET İŞİYMİŞ...

Orada gordungun et parcasi ikindiginda ve nefes alip verdiginde yukari dogru acilip kapanacak ayna al karsina ve izle canim

inan yazdıkların çok mantıklı şeyler...ve bu düşüncene tamamen katılıyorum..içten içe ben de hissediyorum sounumun vajiye birşey girmesine mani olmak olduğunu....sanki o aşamada sırf buna odaklanıyorum aman ha girdi girecek anındayken ben girmesin düşüncesi ile bile kasıyorum kendimi...çocuk seviyorum...ama gerçekten sitiyor muyum sorusuna samimi cevap veremiyorum....bi anlık cesaret evet...sonunda ölüm olayan saniyelik bir cesaret....nasip olur inaşllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…