- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #126.881
merhaba
egzersize başlamadan önce bir jinekoloğa görünmek gerekiyor, fiziksel bir sorun olup olmadığını öğrendikten sonra egzersize daha rahat başlayabilirsin..
öncelikle ilk yapman gereken ayna alıp vaji.yi incelemek.. bunun amacıysa kendini daha iyi tanımak.. egzersize parmakla kulak çubuğuyla ya da doğum günü mumu var ya onlardan biriyle başlayabilirsin.. hangisi kolayına geliyorsa..parmakla başlayacaksan eldiven kullan ve ilk adım olarak serçe parmakla başla..kulak çubuğu ya da mum kullanacaksan streçleyip prez. geçiriyorsun..jelin yoksa mutlaka bir jel edin, su bazlı jel olması daha iyi.. ultrason jeli olabilir.. sonra derin nefes alıp nefes verirken hafif hafif ilerletiyorsun.. takıldığın noktada kesinlikle vazgeçmek yok biraz bekleyip ıkınarak devam ediyorsun..ilk adımı at en azından bu fikre alış sonrasında sorularını ve raporlarını bekliyoruz
canım ben jinekoloğa gittim. hatta jinekolog benimkinin psikilojik olduğunu ve kolay halledilebileceğini söylemişti.normalde muayene bile olamazlar ama sen çok rahat oturdun bu koltuğa dedi. bir psikiyatr adı verdi ona gitmeyippalnlıyorum ama ona gidene kadar kendi kendimede halledebilir miyim diye düşünüyorum. ben bu durumda iken hamile kaldım ve aldırmak zorunda kaldım. bu sebeple vsajinal yoldan muayene de olmak zorunda kaldım.bu yaşadığım tecrübeler beni biraz gergin kılıyor. belki bu sebeple biraz daha başlamakta çekiniyorum bu egzersizlere.ama başlarsam eminim yapabileceğimede.ama bir türlü bu başlangıcı yapamadım