• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba
egzersize başlamadan önce bir jinekoloğa görünmek gerekiyor, fiziksel bir sorun olup olmadığını öğrendikten sonra egzersize daha rahat başlayabilirsin..
öncelikle ilk yapman gereken ayna alıp vaji.yi incelemek.. bunun amacıysa kendini daha iyi tanımak.. egzersize parmakla kulak çubuğuyla ya da doğum günü mumu var ya onlardan biriyle başlayabilirsin.. hangisi kolayına geliyorsa..parmakla başlayacaksan eldiven kullan ve ilk adım olarak serçe parmakla başla..kulak çubuğu ya da mum kullanacaksan streçleyip prez. geçiriyorsun..jelin yoksa mutlaka bir jel edin, su bazlı jel olması daha iyi.. ultrason jeli olabilir.. sonra derin nefes alıp nefes verirken hafif hafif ilerletiyorsun.. takıldığın noktada kesinlikle vazgeçmek yok biraz bekleyip ıkınarak devam ediyorsun..ilk adımı at en azından bu fikre alış sonrasında sorularını ve raporlarını bekliyoruz

canım ben jinekoloğa gittim. hatta jinekolog benimkinin psikilojik olduğunu ve kolay halledilebileceğini söylemişti.normalde muayene bile olamazlar ama sen çok rahat oturdun bu koltuğa dedi. bir psikiyatr adı verdi ona gitmeyippalnlıyorum ama ona gidene kadar kendi kendimede halledebilir miyim diye düşünüyorum. ben bu durumda iken hamile kaldım ve aldırmak zorunda kaldım. bu sebeple vsajinal yoldan muayene de olmak zorunda kaldım.bu yaşadığım tecrübeler beni biraz gergin kılıyor. belki bu sebeple biraz daha başlamakta çekiniyorum bu egzersizlere.ama başlarsam eminim yapabileceğimede.ama bir türlü bu başlangıcı yapamadım

sen en başındasın sadece okadar.....yani kulak çöpünü felan at kenara.....senin ilk işin kegel egzersiyle birlikte kendini tanıman....

kegel wc de çişini yaparken kesik kesik yapmak yani yaparken tut burak tut bırak öylee ve bu işlemi otururken yatarken her aşamada yap...aynı zamandada bi aynayı bi yerre koy sende geç karşısına önce hiç dokunma aç bacaklarını açabildüğün kadar deeriiiiinn nefes alll ve verirken ıkınnnn göreceksin deliği orası ıkındıkça açılıo kızlık zarı denen şey o işte...evlenmeden önce sölenenleri unut...bakmaya alışınca dokun bişey sokma dokunmayı öğren...onun da senden bi parça olduğuna inan dokunmakla hiç bişey olmaz bunu kendine kanıtlamış ol yaniii...sonra kulak çöpüne geçeriz anlaştıkmı..ama ertelemek yokkk haydii hemen şimdi al bi ayna ve dediklerimi yap haberlerini beklicem)))

Yazdığınız an dediğinizi yaptım, gerçekten de deliği gördüm ve oraya dokunabildim. Yelkenliye teşekkür ediyorum fakat kulak çöpünü de hazırlamama rağmen yapamadım:( Yalnız bir sorum olacak, delik çok küçük görünüyor oraya bir şey nasıl girecek aklım almıyor...

canım ben jinekoloğa gittim. hatta jinekolog benimkinin psikilojik olduğunu ve kolay halledilebileceğini söylemişti.normalde muayene bile olamazlar ama sen çok rahat oturdun bu koltuğa dedi. bir psikiyatr adı verdi ona gitmeyippalnlıyorum ama ona gidene kadar kendi kendimede halledebilir miyim diye düşünüyorum. ben bu durumda iken hamile kaldım ve aldırmak zorunda kaldım. bu sebeple vsajinal yoldan muayene de olmak zorunda kaldım.bu yaşadığım tecrübeler beni biraz gergin kılıyor. belki bu sebeple biraz daha başlamakta çekiniyorum bu egzersizlere.ama başlarsam eminim yapabileceğimede.ama bir türlü bu başlangıcı yapamadım

ooooo güzel ozaman sana egzersize başlamak için anı kullan derim hemennnnn hiiiçç ertelemeden başlaa hadi kalk ve yap şimdi başla sonra deme sonra dua edersin bak iiki ertlelememişim die :))hadii hadiiii ertlemek zaten başaramamanın en önemli sorunu...lütfen kızlarrrrr burda bu konuyu istediğiniz kadar irdeleyin başlamadan biz size ne yapabiliriz yanınızda olsakk hepinizi üşenmeden kaldırırdım ama burdan sadece söyleyebiliyorummm hadi artıkkk ertelemeyin kendinize kötülük ediyosunuz emin olunn...

vajiyililer hadiii herkes başlasın ve hangi aşamada olduklarını yazsın yanlış varsa düzeltelim yoksa bir sonraki aşamada yardım edelim...son bi şey daha HADİİİİ KIZLARRRRR :) :) :)

doktor haklı o zaman gerçekten çok kolay halledebilirsin.. her şey bizde bitiyor, doktorda aynı egzersizleri yaptıracak sana.. bence öncelikle kendin dene... egzersizlere ilk adımı at.. burda bir çoğumuz tamamen forum sayesinde yendik.. bende onlardan biriyim.. sende aslında kararlı görünüyorsun.. aklına takılan ne varsa sor.. ne ile başlayacağına karar ver..öncelikle sen dene , doktor B planı olsun.. paran cebinde kalsın.. burada herkes yardımcı olmaya çalışır

Yazdığınız an dediğinizi yaptım, gerçekten de deliği gördüm ve oraya dokunabildim. Yelkenliye teşekkür ediyorum fakat kulak çöpünü de hazırlamama rağmen yapamadım:( Yalnız bir sorum olacak, delik çok küçük görünüyor oraya bir şey nasıl girecek aklım almıyor...

Deliği gördün evet o deliğin ıkındıkça büyüdüğünüde gör yani ıkınırken hatta hafif poponu havaya kaldırır gibi yap tamamen değil kaldırırgibi..büyüdüğünü göreceksin...kulak çöpünü geçir ve ıkın açıldığında yerleştir çıkarma sonra yine ıkın o yine dahada açılcak ve ilerlet ama yönüne dikkat popoya aşağı doğru ilerlicek bunu yap bak neler değişcek fikirlerinde ...dene ve gör

merhaba arkadaslar ben yenı vaka aslında 3 yıldır vajı ıle kendım mujadele etmet ıstedım ama olmadı dun aksm tesaduf bu sıte yı gordum benım gıbı bır cok arkadas bu sorunu yenmıs bana yardımlarını zı beklıyorum

Deliği gördün evet o deliğin ıkındıkça büyüdüğünüde gör yani ıkınırken hatta hafif poponu havaya kaldırır gibi yap tamamen değil kaldırırgibi..büyüdüğünü göreceksin...kulak çöpünü geçir ve ıkın açıldığında yerleştir çıkarma sonra yine ıkın o yine dahada açılcak ve ilerlet ama yönüne dikkat popoya aşağı doğru ilerlicek bunu yap bak neler değişcek fikirlerinde ...dene ve gör

aslında dusunursek oradan cocuk cıkıyor bende bunu bılıyorum ama ıstem dısı kasılıyorum yanı aynı sorun umarım ıkımız ve bır cok kısı buradakıler yardımı ıle duzelıcez

merhaba arkadaslar ben yenı vaka aslında 3 yıldır vajı ıle kendım mujadele etmet ıstedım ama olmadı dun aksm tesaduf bu sıte yı gordum benım gıbı bır cok arkadas bu sorunu yenmıs bana yardımlarını zı beklıyorum

neler yaptın yani hangi aşamadasın..bakabiliyomusun dokunabiliyomusun ona göre başlamana yardımcı olalım canım..

dun aksam basladım serce parmagın ıkıncı bogumuna kadar uygulayabıldım tabı bebe yagı ve anestol kremle bır sey hıssetmedım ama ıcerı bır sey gırebılıyomus bu bana umut verdı sadece dun uye olmadan bu sayfada okuduklarım la sadece

arkadaslar serce parmakla denedım sadece ıkıncı boguma kadar uygulayabıldım daha fazla ılerı gıtmıyor popo tarafınamı ıttırecegım tum detayları yazarmısınız ınanaın aksamdan berı heyecan bastı artık bır an once kurtulmak ıstıyorum

dun aksam basladım serce parmagın ıkıncı bogumuna kadar uygulayabıldım tabı bebe yagı ve anestol kremle bır sey hıssetmedım ama ıcerı bır sey gırebılıyomus bu bana umut verdı sadece dun uye olmadan bu sayfada okuduklarım la sadece

süpersin canımm...tebrikler sen zaten yol almışsın...parmak biraz yorucu ve zor oluyo istersen aparatlarladene..iki boğum almışsın ohalde hep tıkanıp kalınan o meşhur noktaya geldin..o noktadan sonra parmağını popoya aşağıya doğru eğimli olarak ilerleteceksin..

faydası olurmu bilmem ama ben 5 egzersiz günüyle yendim ve düzenlide yapamamıştım sonradan çok pişman oldum çünkü dahada kısa sürerdi :)) ben önce kulak çöpünü prez.geçirip bolca bebe yağı sürüp yaptım hepsini soktum(tabii şunuda söyliyim sanmayın cesur biriydim bakamıyodum bile:))aynı gün ince bi rimelim vardı onu geçirdim prez.e onuda denedim ve yaptım böylelikle kontrol bende olduğu sürece içeri herşey giriyodu bendeydi iş yani bunu iyice anladım..ertesi gün kalın bi rimelim daha vardı onu aynı şekilde yaptım oda oldu ve kendi işaret parmağımı denedim zaten rimelim ondan kalındı yani kesin buda olur die denedim olduda zaten...ertesi gün bunları tekrar ettim eşim gelince onun da tek parmağını denedim bunun nedeni kendi kendime yapabiliyorum ama kendimi eşimede güvenerek bırabilmemi sağlamaktı oda oldu..ertesi gün tekrarladım egzersizleri ve rimeli de kalınlaştırmaya karar verdim üzerine havlu kağıt peçeteler varya onlardan sardım jiletinledim prez. geçirdim yaptım yavaş yavaş her aşamada kalınlaştıkça arttı güvenim ve en son 7 cm kalınlığında denedim aparatımı bu arada rimel boyunuda düşünün hepsini aldım her aşamayı hepsini içeri alana kadar ittirdim..içimde biraz bekledim...böylelikle yenilerini denedim...ve 7 cm den sonra bugün bunu denicem dedim başarıcam dedim müthiş güvenim artmıştı ve 8 cm..sonra 9...sonra 10 cm denedim ve dedimm eşime şimdi deneyelimm...ve başardımm.... oanki halim geldi gene aklıma saçma sapan gülmüştüm:))))umarım faydası olur...

anestol kullandınmı pekı ben bu aksam mum la denemeyı dusunuyorum bı noktadan sora ılerı gıtmıyor kalemle dedenemıstım dun aksam ılrı gıtmıyor dememkkı asagı dogru ıtelemek gerekıyor bırde bu uygulamda kızlık zarı yırtılırmı sımdıde onun korkusu var ben ılk cınsel bırlıktelıkte bozulsun ıstıyorum

anestol kullandınmı pekı ben bu aksam mum la denemeyı dusunuyorum bı noktadan sora ılerı gıtmıyor kalemle dedenemıstım dun aksam ılrı gıtmıyor dememkkı asagı dogru ıtelemek gerekıyor bırde bu uygulamda kızlık zarı yırtılırmı sımdıde onun korkusu var ben ılk cınsel bırlıktelıkte bozulsun ıstıyorum

anestol felan kullanmadım sadece kayganlaşması için bebe yağı kullandım..kızlık zarı yırtılmıyo canım egzersizle genişliyo...benim hiç bir aşamam da kanama felan olmadı yaniii eşimle yaptığımızdada olmadı ben de istemiştimki eşimle olduğunda bunun bi göstergesi olsun...ama olmadı çünkü yaptıkça genişledi ve bbenide psikolojik olarak rahatlatmıştı...eşim anlayışlı çok şükür böyle bişeyi sorun edecek değildi yani beni çok ii biliyor(ondan önce bana ters böle bişi) ama ben aklında kalırsa die isterdim..kısacası hiçbir aşamada kan gelmedi...

o noktaya geldiğinde nefes alıp ıkınırken hafif poponu havaya kaldırır gibi yap tamamen kaldırma kaldırır gibi yap...ve popo yününde aşağı dortu ittir kayıp gidecek korkma o noktadan sonrası daha kolayy..yani acıcak diye düşünme orası hiç acımıo burda önemli olan työnü yönüde anlattığım gibi popo tönünde..

anestol felan kullanmadım sadece kayganlaşması için bebe yağı kullandım..kızlık zarı yırtılmıyo canım egzersizle genişliyo...benim hiç bir aşamam da kanama felan olmadı yaniii eşimle yaptığımızdada olmadı ben de istemiştimki eşimle olduğunda bunun bi göstergesi olsun...ama olmadı çünkü yaptıkça genişledi ve bbenide psikolojik olarak rahatlatmıştı...eşim anlayışlı çok şükür böyle bişeyi sorun edecek değildi yani beni çok ii biliyor(ondan önce bana ters böle bişi) ama ben aklında kalırsa die isterdim..kısacası hiçbir aşamada kan gelmedi...

o noktaya geldiğinde nefes alıp ıkınırken hafif poponu havaya kaldırır gibi yap tamamen kaldırma kaldırır gibi yap...ve popo yününde aşağı dortu ittir kayıp gidecek korkma o noktadan sonrası daha kolayy..yani acıcak diye düşünme orası hiç acımıo burda önemli olan työnü yönüde anlattığım gibi popo tönünde..

tesekkurler sımdı deneyecegım sonrasında tekrar burda gorebılırmıyım senı bana yardım cı olman acısından deneyıp yazıcam benım de esımden dolayı oyle bır sıkıntım yok dıyor kendısıde zaten dun aksam bırlkte denedık ve esım dedı parmagın gırıyo dıye sıkıntı yok ama ıste yıne ılk bırlesmede her kes gıbı benımde olsun ıstıyorum ben b arada yenı uye oldugum ıcın ozel mesaj yazamıyorum benı aradas lıstene eklersen sevınırım tesk.

tesekkurler sımdı deneyecegım sonrasında tekrar burda gorebılırmıyım senı bana yardım cı olman acısından deneyıp yazıcam benım de esımden dolayı oyle bır sıkıntım yok dıyor kendısıde zaten dun aksam bırlkte denedık ve esım dedı parmagın gırıyo dıye sıkıntı yok ama ıste yıne ılk bırlesmede her kes gıbı benımde olsun ıstıyorum ben b arada yenı uye oldugum ıcın ozel mesaj yazamıyorum benı aradas lıstene eklersen sevınırım tesk.

merak etme burdayım emin ol senin kadar bunu başarmana sevinir ve isterim...eşim mesaide 1 de gelicek sıkıntı yok:)))ben eklerim seni..

merak etme burdayım emin ol senin kadar bunu başarmana sevinir ve isterim...eşim mesaide 1 de gelicek sıkıntı yok:)))ben eklerim seni..

dun aksamkı denemem daha ıyı olmustu ama umudumu kesmek ıstemıyorum bu aksam kulak cubuguyla sadece ortasına kadar uyguladım bı noktadan sonra ılerleyemedım acıkcası daha ustune gıtmek ıstemedım zaman la dıye dusunuyorum ama ıcıme bı burukluk geldı aglamak ıstıyorummmmmmmmm

dun aksamkı denemem daha ıyı olmustu ama umudumu kesmek ıstemıyorum bu aksam kulak cubuguyla sadece ortasına kadar uyguladım bı noktadan sonra ılerleyemedım acıkcası daha ustune gıtmek ıstemedım zaman la dıye dusunuyorum ama ıcıme bı burukluk geldı aglamak ıstıyorummmmmmmmm

Heh :) geldin buraya.. Bak arkadaslar hemen imdadina yetistiler kusura bakma, dersim vardi çikmak zorunda kaldim..
Sakin umudunu kaybetme, agla içinde birikenleri dök bu gece.. Bitecek bu kabus yakin zamanda.. Egzersizde devamlilik çok önemli.. yilmadan olmadimi, ugras, pes etme sakin
Hani serçe yaptim demistin diger topikte, simdi isarete geç biraz beklet parmagini sonra git gel yap parmaginla rahat alip çikarana kadar sonra orta parmaga geçersin.. Kayganlastirici kullan sadece yada istersen prez. geçir parmagina, ama yeterince kaygan olmayabilir baslangiç için.. Basarilarrrrr

Son düzenleme:

Heh :) geldin buraya.. Bak arkadaslar hemen imdadina yetistiler kusura bakma, dersim vardi çikmak zorunda kaldim..
Sakin umudunu kaybetme, agla içinde birikenleri dök bu gece.. Bitecek bu kabus yakin zamanda.. Egzersizde devamlilik çok önemli.. yilmadan olmadimi, ugras, pes etme sakin
Hani serçe yaptim demistin diger topikte, simdi isarete geç biraz beklet parmagini sonra git gel yap parmaginla rahat alip çikarana kadar sonra orta parmaga geçersin.. Kayganlastirici kullan sadece yada istersen prez. geçir parmagina, ama yeterince kaygan olmayabilir baslangiç için.. Basarilarrrrr

evet dun aksam serce parmakla dendım hatta bu aksam mumla denemeyı dusunurken kulac cubugu ıle denedım ama husran la sonuclandı bı noktadan sonra ılerletemedım yarısına kadar uygulayabıldım ılerlemıyo ya bı yerlerde yanlıs yapıyorum esım cok desteklıyo bır den yuklenme kendıne dıyor nasıl olack bu aksam cok umutluydum olucak dıyodum hala acıyacak zarar verırmıyım vajınaya dıye dusunuyorum

merak etme olur böyle bende senin gibi denemelerde olmadığını düşündğüm oldu çok oldu ama yılmadım başarıcam dedim...sakın vazgeçme..tekrar deniceksin yarın olmazsa öbürgün ama emin ol bu aşamalardan sonra yeneceksin bitecek...bak istersen once o aşamaya kadar kalınlık dene mesela kulak çöpü olmuş oraya kadar kalem dene parmak dene tekrar o noktaya kadar sadece ama vazgeçme ...olduğu yere kadar dene alıştıkça rahatlayacaksın...seni gerçekten çok ii anlıyorum ilk sokmaya çalıştığımda olmuştum böyle ve bırakıyım dedim ben heralde ağır vakayım...sonra geldim topikte kızlar çatır çatır başarmış..döndüm tekrar tekrar denedim ve oldu..vazgeçme..

evet dun aksam serce parmakla dendım hatta bu aksam mumla denemeyı dusunurken kulac cubugu ıle denedım ama husran la sonuclandı bı noktadan sonra ılerletemedım yarısına kadar uygulayabıldım ılerlemıyo ya bı yerlerde yanlıs yapıyorum esım cok desteklıyo bır den yuklenme kendıne dıyor nasıl olack bu aksam cok umutluydum olucak dıyodum hala acıyacak zarar verırmıyım vajınaya dıye dusunuyorum[/QUOTE

birden yüklenme tabiikii sen kendini ayarla onu dene oldukça yükselt ama şunu bil bişi olmaz zara hele hele kulak çöpüyle:))oraya 12 cm kalınlığında bişi giriyo yani yapısı öyle yaratılmış kaldıki kulak çöpü ona dokunmaz bile..yönünü ayarlayamamışsındır...dur bak ben sana şekil olarakda nasıl durman gerekir açık ve ayrıntılı anlatıcam bekle olurmu??üzülme ağlama az kaldı karar verdin yaa gerisi de gelecek sabırlı ol sakin ol...:))9

Back
X