Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Cadı kediii...selaaaaa....ecrinxxxx keşke burda olsanizzzzzzz yaaaa denemeye çalıştımmmmmmmm ;((((( parmağımı sokmaya çalistimmmmm ama yapamadimmm ya cesaret edemedimmmm sinirlerim bozuldu agliyorummmm;(((((( yardimm edin

canım dur bır sakın ol aglamak yok hemen umıdını kaybetme tabıkıde yapacaksın nerde takıldın yenı mı basladın arkadaslar yok suanda yardımcı olayım istersen

Kizlarrrrrrrrrrr acillllll yardimmmmmm istiyorummmmmmmm...ben ilk kez vajinama baktimmmmmmmm ayna tuttum hatta ışıkta tuttum ve ilk kez gördümmmmmm kızlar ikindim ve resmen açıldı ama icinde et gibi bise var gibi bı yer açılıyor orda başka bişey var gibiiiii Dr gitmiştim biliyorsunuz hiçbir sorun yok demişti ya parmak egzersizi yapım dedim ama cesaret edemedimmmm cok korktummmmmmmmm yaaaaaaaaaa lütfen yardimmmmmm;(((((( yine panikledimmmmm;(;(((:43:

canım vajıye bakabılmek bıle buyuk bır basarı parmak degılde ılk olarak kulak cubuguyla baslarsan daha kolay alabılırsın ıkınarak denemeye basla ıstersen

merhaba arkadaşlar kasım da 1 sene olacak evleneli ama vajinismusum jinekoloğa da gittim psikiyatriye de gittim olmadı olmuyo da bana lütfen yardımcı olun benim gibi bir çok ark var
kegel egzersizini tavsiye ediyosunuz fakat ben parmak egzersizini yapamıyorum psikiyatriye gitmeyi de bu yüzden bıraktım parmak egzersizini yapamadığım için :(

mrb canım vajınısmus bır erteleme bır hastalıgı ve bu uzadıkca uzar ben 3 yıl savastım bu hastalıkla ama yapamıyorum dıye bırsey yok ben egersıze basladıktan sonra bunu anladım bırcok doktora gıttım olmadı bıraktım ama burada onerılen egzersızler sayesınde 1 yıl once yendım baslamak onemlı olan devamı corap sokugu kadar kolay emın ol

mrb canım vajınısmus bır erteleme bır hastalıgı ve bu uzadıkca uzar ben 3 yıl savastım bu hastalıkla ama yapamıyorum dıye bırsey yok ben egersıze basladıktan sonra bunu anladım bırcok doktora gıttım olmadı bıraktım ama burada onerılen egzersızler sayesınde 1 yıl once yendım baslamak onemlı olan devamı corap sokugu kadar kolay emın ol

sorun orda zaten canım egzersizleri yapamıyorum :( denemek için o kadar acı çekiyorum ki onu 1 kere de çekmek yerine ben defalarca çekiyorum :( ilk başlara rağmen baya bi ilerleme oldu bende :) vajinama bakınca kapalıydı simdi açık girişi görünüyo ama bacaklarımı açamıyrum kasılıp titiriyorum artık eşim de çok rahatsız olmaya başlaadı bu durumdann

:17:

En basta takıldım daha sadece açabildim parmağımı sokmaya çalıştım ama yapamadım birde cok teşekkür ederim cokk;((

canım aynı durumdayız sanırım ben elimi değmeye korkuyorum psikiyatri de kegel egzersizi verdi yapamadım için parmak egzersizlerini onu da bıraktım kötü durumdayım artık gecem gündüzüm vajinismus oldu :(

sorun orda zaten canım egzersizleri yapamıyorum :( denemek için o kadar acı çekiyorum ki onu 1 kere de çekmek yerine ben defalarca çekiyorum :( ilk başlara rağmen baya bi ilerleme oldu bende :) vajinama bakınca kapalıydı simdi açık girişi görünüyo ama bacaklarımı açamıyrum kasılıp titiriyorum artık eşim de çok rahatsız olmaya başlaadı bu durumdann
cnm bu acı cekılcek bırsey degıl oyle dusun bız bunu kafamızda buyutuyoruz sadece...sıfırdan basla kulak cubuguyla dene nefes egzersızlerı yap emınım gercekten ıstedınmı bunu basarabılırsın ben tam 3 haftada yendım bu hastalıgı 3 yılımı 3 haftada kurtardım...yapmalısın esın ıcın degıl kendı huzurun ıcın

En basta takıldım daha sadece açabildim parmağımı sokmaya çalıştım ama yapamadım birde cok teşekkür ederim cokk;((

cnm parmak degılde once kulak cubuguyla yapabılırsın cok daha kolay alırsın once bol jel kullan sonra bacaklarını acabıldıgın kadar ac..
ben egzersızlerımı yerde yapıyordum bır ayagım orta sehpada bır ayagım kanepede catal poz gıbı o zmn kapatamıyordum bacaklarımı ve tv karsısında yapıyordum tv ızlıyordum dıkkatım dagılıyordu bı bakmısım almısm

cnm bu acı cekılcek bırsey degıl oyle dusun bız bunu kafamızda buyutuyoruz sadece...sıfırdan basla kulak cubuguyla dene nefes egzersızlerı yap emınım gercekten ıstedınmı bunu basarabılırsın ben tam 3 haftada yendım bu hastalıgı 3 yılımı 3 haftada kurtardım...yapmalısın esın ıcın degıl kendı huzurun ıcın

cnm parmak degılde once kulak cubuguyla yapabılırsın cok daha kolay alırsın once bol jel kullan sonra bacaklarını acabıldıgın kadar ac..
ben egzersızlerımı yerde yapıyordum bır ayagım orta sehpada bır ayagım kanepede catal poz gıbı o zmn kapatamıyordum bacaklarımı ve tv karsısında yapıyordum tv ızlıyordum dıkkatım dagılıyordu bı bakmısım almısm

canım aynı durumdayız sanırım ben elimi değmeye korkuyorum psikiyatri de kegel egzersizi verdi yapamadım için parmak egzersizlerini onu da bıraktım kötü durumdayım artık gecem gündüzüm vajinismus oldu :(

kızlar korkunuzu anlıyorum hepimizde aynı korku wardı.. benim ağlamadığım gün yoktu ama sadece 1 hafta parmak egzersizleri sayesinde kurtuldum 3 ay önce... yendiğimde 1 yıllık ewliydim... o günlerime yanıp durdum... o yüzden psikolojinizi bozmadan yapmaya çalışın...elbetteki bi kaç denemede olmayacak..we sanki hiç olmayacak duygusu hissedeceksiniz ama bi nefes bi bakmışsın ilk parmak girmiş...Allah hepinizin yardımcısı olsun...

Canım ben üstte yapabildim emla krem ile...
Bence biran önce kullanmaya başla inan bana daha kolay olacak. Hissetmediğin için kasılmayacaksın...
Ve üstte olmak daha kolay çünkü kontrol sende. Tutturamamanın nedeni yönünü kestirememen, vajina popoya doğru uzanıyor yani girişten aşağı doğru yönü...
Ben çok fazla egzersiz yapmadım önce beyinde bitirdim...
Emla krem ile denemeler yaptık ve ben üstteyken oldu...

Denicem kremi ve ustten pozisyonu, insallah olur canim ya. Bazen diyorum yanlis yerdemi ugrasiyoz acaba, sacma gelebilir belki ama kac denemeden sonra insan herseyden supheleniyor.
Simdi acisizmi oluyor?

didlle aramıza hoşgeldin. ilk mesajını gözlerim dolarak okudum, hepimiz o süreçleri yaşadık. ama bizim sorunumuz hiç giriş olmamasıydı. senin arada bir de olsa giriş yapabiliyor olman vajinismusla karıştırılan disparoni hastalığı olabilir. yani ağrılı cinsel ilişki. bu konuda doktora danışmış mıydın hiç? yazında bahsetmiş miydin hatırlayamadım ama arada bir de olsa giriş oluyorsa belki fiziksel olarak başka bir sorun vardır. egzersizde sorun yaşamaman çok iyi, yönü doğru ayarlıyorsanız kasmadığın sürece ilişkide acı olmaz. bence doktora danışmanda fayda var. yönden dolayı acı oluyorsa vajinanın yönü aşağı doğru, egzersizde bunu bulmuş olman lazım. eğer altta deniyorsan, ayaklarını yere basıp ayağından güç alarak biraz poponu kaldır. giriş daha kolay olacaktır. ayağından güç alarak kaldır, poponu kasma.

kegel egzersizi vajina kaslarını kasıp gevşetmeye deniyor. bu kasların hangilerini olduğunu bulmak için idrarın geldiğinde wcde yaparken durdur, durdurmayı sağlayan kaslar pelvik taban kasları oluyor. o kasları ilişkide de kastığımız için vajinismus oluyoruz. wcde kaslarını öğrendikten sonra hep durdur bırak durdur bırak, alışırsın. sonra istediğin yerde bu egzersizi yapabilirsin. evde otururken, başka işler yaparken hep kas bırak. bu şekilde o kaslar eğitilir ve ilişkide de rahat bırakmayı öğrenirsin. soruların olursa, içini dök. hepimiz senin anlattığın süreçleri yaşadık eşlerimizle. yalnız değilsin.

Hosbulduk canim. Valla icim dolmus resmen, bu kadar uzun olcagini tahmin etmemistim yazarken. Cok zor Allahim yardimci olsun artik. Doktora hic gitmedim, cesaret edemiyorum. Cuma gunu izinliyim, bayram gunude sinirden gitcegimi soyledim, yani gitmem lazim ama cesaret edemiyorum :25:

Sunu fark ettim ayaklarimi yere bastimmi bacaklarim geriliyor ve elimde olmadan bacaklarim titriyor. Gecen bacaklarimi yatirdim ve kafamdan belimin alt tarafi yokmus gibi dusundum, kipirdatmadim bile ozaman rahatlikla girmisti. Ondan sonra yine ayni sekilde denedim ama olmadi :(

Kegel egzersizi + emla kremli calismalari denicem. Bakalim artik.

kızlar korkunuzu anlıyorum hepimizde aynı korku wardı.. benim ağlamadığım gün yoktu ama sadece 1 hafta parmak egzersizleri sayesinde kurtuldum 3 ay önce... yendiğimde 1 yıllık ewliydim... o günlerime yanıp durdum... o yüzden psikolojinizi bozmadan yapmaya çalışın...elbetteki bi kaç denemede olmayacak..we sanki hiç olmayacak duygusu hissedeceksiniz ama bi nefes bi bakmışsın ilk parmak girmiş...Allah hepinizin yardımcısı olsun...

amin inşallah canım ya :( kurtulmak nasip olursa bizde geçen günlerimize yanacağız dua edin bizler için :((

inşaallah bizde herkes gibi kurtuluruz :17:

Seiss canimm ben çoğunlukla buradayım reglim yeni bitti birbirimize destek olalım birbirimizden güç alalım yardım edelim ve bizde bunu yenelim burada herkez bizim gibiydi bizde başarabiliriz inşallahh ;( az önce esim aradığında agliyordum cok üzüldü bide kızdı birlikte asicaz üzülme parmak falan daha zordur dedi beni bekle tekrar tekrar denicezzzz dedi ama ben yinede esime solemeden yinede bu egzersizleri yapmaya çalışicam

Kizlarrrrrrrrrrr acillllll yardimmmmmm istiyorummmmmmmm...ben ilk kez vajinama baktimmmmmmmm ayna tuttum hatta ışıkta tuttum ve ilk kez gördümmmmmm kızlar ikindim ve resmen açıldı ama icinde et gibi bise var gibi bı yer açılıyor orda başka bişey var gibiiiii Dr gitmiştim biliyorsunuz hiçbir sorun yok demişti ya parmak egzersizi yapım dedim ama cesaret edemedimmmm cok korktummmmmmmmm yaaaaaaaaaa lütfen yardimmmmmm;(((((( yine panikledimmmmm;(;(((:43:
Merhaba canım,doktora da gitmisin bak bşey yok demiş.için rahat olsun.o gördüğün zardır muhtemelen.Pnik yapma.bide herkesin vajina yapısı farklı olabilir.doktor ilişkiye engel bişey yok dediyse eğer sorun psikolojik.Lütfen parmak egerszi yapmaya çalış parmaklarını sokmayı başardıkça moralinde düzelecek.parmağına biraz ans
tol yada emla sürerek sokmaya çalış.inan ben de senin gibiydim canım.ama yendim sen de başarırsın sakın panikleme

Back
X