Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba ..
6 senedır hıcmı bırsey yapamadın ?*yoksa dalgamı gecıyorsun .ben de cektım bu sıkıntıyı 2 sene sonra yendım .azımle uğrastım dr a gıttım ne bıleyım gerekenı yaptım ucunda olum bıle olsa yapcam dedm yapmalıyım .ve en sonunda oldu bıttı .sen ne yaptın onu merak eedıyorum sen hala umudu uyusturucu kremlerde mı arıyorsun?**bu kadar yıl yan gelıp yattın herhalde .benm esım bu kadar sure dayanmazdı hıcbır erkek dayanmaz .
2014 yılındayz.dr var bılım var olmadı kocana olan sevgın var sorumluluk al bıraz

yazdiklarini okuyunca sinir oldum sen dalga geciyosun heralde herkesin yapisi psikolojisi yasanmisliklari farklidir sanane 6 yil olmussa biraz daha yumusak davranabilirsin insana ne oyle kucumser gbi knusuyosun sanki bu sorunu hic yasamams biri gbi konusmussn ayip bu derdi 15 yil ceken var kimseyi ilgilendirmez

Evet, okumuşlukla alakalı değil. Ama yine de eğitimli birinin cinsel organını tanıyor olması beklenir değil mi? Malesef bu o kadar farklı sebeplerle yaşanan bir psikolojik rahatsızlık ki eğitim kar etmiyor düzeltmeye. Psikolojik destek almak ve tamamen kendini tedavi etmeye niyetlenmekle çözülebilecek bir sorun. Sen çok cesur ve akıllı davranmışsın ve bunun üstesinden gelmişsin çok şükür. Tebrik ederim, bravo! Ne ilginç değil mi, kimilerinin sorunsuzca ve önemsemeden yapabildiği doğal bir eylemi gerçekleştirmiş olduğumuz içib birbirimizi tebrik ediyoruz :) Ben de senin gibi çok kararlıyım ve 2 günde büyük aşama kaydettim. Vajinamı tanıdım ve hiç korkmuyorum içime bir şeyin girmesinden. Dediğin gibi, bundan daha doğal ne var? Hafta sonu eşli denemelere başlayacağım ve size güzel haberler vereceğim inşallah.
çok sevındım senın adına yasını tahmın edeyımm yasın 27 olmalı :) benım 24.bende cınsel organımı tanımıyodum onu nasıl kullancagımı ıyı bılıyordum belkı arkadstan dosttan vs anltattkları kadaryla ama bı gırdaba gırıyoruz bı cıkmaza elımızde olmadan hayatı kendımıze zından edıyoruz oysa hersey olup bıttıgınde dedımkı ne kadar bastmış .sende cok gencsın mutlu çocklu gunler beklıyo seni.evlıyken jınekologa gtmek ölum gıbı gelıyodu oramı acamazdım .şimdıyse erkek dr a gıdıyorum ve her seferınde allttan ultrason yapıyo farketmıyom bıle hersey o kadar rahatlştı kı çok mutluyum .sende boyle oacan.ben vajınısmusu yendım ama 1 senedır korunmadıgım halde bebegım olmuyo.pko varmış bende dr oyle doyledı.

Hanımefendi dalga gecilicek bir durum mu sizce ayrica doktorada gittim yapamadim en zor ameliyatlar gecirdim korkmadim ama vajinusmus benim belimi büktü 9
Seneden sonra basaran arkadaslar var ve ben sitede yazılanları okuyunca cesaret geldi yazmak istedim kendimi okadar zavallı hissedyrm ki esime okadar büyùk haksızlık yaptigimin farkindayim ama bu psikoloji nedense Birturlu silinmiyo :((kendimden nefret edyrm

slm sna yazilani okuyunca inanki sinir oldum ne hakla yazabildi merak ettm dogrusu ben uc ay oldu atlatali henuz sorunlarim bitmedi o yuzden bjuraya yazmiyorm ama ara sira takipteyim yine cunku bura sayesinde atllattim bide egzersiz tabiki bn hic emla faln kullanmadim cnku orayi uyusturmk hic istemedim tam tersi parmkla olsun apartla olsun direkt uyguladm tabi zeytinyagi jel vs korkularimin ustune gittm acimadigini anlamk icn uyusturucu kullansaydim eminimki birakmaya cesart etmk zor olurdu sana kalmis bisey artk diycegim tek sey bian once egzersize basla ve bitir bu isi

yazdiklarini okuyunca sinir oldum sen dalga geciyosun heralde herkesin yapisi psikolojisi yasanmisliklari farklidir sanane 6 yil olmussa biraz daha yumusak davranabilirsin insana ne oyle kucumser gbi knusuyosun sanki bu sorunu hic yasamams biri gbi konusmussn ayip bu derdi 15 yil ceken var kimseyi ilgilendirmez
evet haklısın özür dilerim .içimde art nıyet yok kımseye karsı ınankı yanı yardımcı olmak ıcın ne ıstersen onu yaparım cunku bende yasadım sızlerı cok ıyı anlıyorum kusura bakma .tek tavsıyem bunun ustesınden gelcegıne ınan .ben yaptıysam herkes yapar ınankı

evet haklısın özür dilerim .içimde art nıyet yok kımseye karsı ınankı yanı yardımcı olmak ıcın ne ıstersen onu yaparım cunku bende yasadım sızlerı cok ıyı anlıyorum kusura bakma .tek tavsıyem bunun ustesınden gelcegıne ınan .ben yaptıysam herkes yapar ınankı

bn yaptim zatn uc ay oldu yeneli sadece dikkatimi cekti ve yazmk istedim herkes asicak bu sorunu yasarken insan hic asamiycagini hep oyle yasiycagni zanneder ama oyle olmz bna gore bu illettn kurtulmanin yolu egzersizden gecer nyse gerginlik iyi degildir zatn iyi geceler

Hanımefendi dalga gecilicek bir durum mu sizce ayrica doktorada gittim yapamadim en zor ameliyatlar gecirdim korkmadim ama vajinusmus benim belimi büktü 9
Seneden sonra basaran arkadaslar var ve ben sitede yazılanları okuyunca cesaret geldi yazmak istedim kendimi okadar zavallı hissedyrm ki esime okadar büyùk haksızlık yaptigimin farkindayim ama bu psikoloji nedense Birturlu silinmiyo :((kendimden nefret edyrm
kendınden nefret etme bu çare degıl cesaretlı ol :)

Iyi aksamlar kizlar durumu biliorsunuz babam vefaat etti Icin sikkin kuran da yazior okuorum her musluman cennete gidecek diye suclarini cekince Öle yazior bilginiz varmi saolun cevap Icin

cnm basin saolsun allah rahmet eylesin hatirladinmi bni bn bayadir yazzmiyodum ara ara takip ediyorm yine ama snde ins kaldigin yerden devam et ins cnm

İnşallah arkadaşım, umarım ben de senin gibi rahatça ilişkiye girebilir hale gelirim yakın bir tarihte. Eşimle de uzun uzun konuştuk, hazır olduğumu görmek onu da heyecanlandırdı. Seni hiç bu kadar kararlı görmemiştim dedi, inanılmaz destek oldu. Polikistik over öyle tedavisi olmayan bir şey değil arkadaşım, ben de adet düzensizliği ve aşırı sancılı adetlerim yüzünden doktora gitmiştim daha önce. PKO çıkmadı ama çıksaydı bile ilaçla ya da ameliyatla halledilebilirdi. Senin doktorun ne dedi? İlaçla geçecek gibi miymiş?

çok sevındım senın adına yasını tahmın edeyımm yasın 27 olmalı :) benım 24.bende cınsel organımı tanımıyodum onu nasıl kullancagımı ıyı bılıyordum belkı arkadstan dosttan vs anltattkları kadaryla ama bı gırdaba gırıyoruz bı cıkmaza elımızde olmadan hayatı kendımıze zından edıyoruz oysa hersey olup bıttıgınde dedımkı ne kadar bastmış .sende cok gencsın mutlu çocklu gunler beklıyo seni.evlıyken jınekologa gtmek ölum gıbı gelıyodu oramı acamazdım .şimdıyse erkek dr a gıdıyorum ve her seferınde allttan ultrason yapıyo farketmıyom bıle hersey o kadar rahatlştı kı çok mutluyum .sende boyle oacan.ben vajınısmusu yendım ama 1 senedır korunmadıgım halde bebegım olmuyo.pko varmış bende dr oyle doyledı.

Merhaba arkadaşım, halimden anladığından eminim. Bunu ancak yaşayan bilir, yaşamayana komik hatta saçma gelir. Evet malesef çok bekledim, ama ben durumumu kimseyle konuşamıyordum, tek kelime etmedim kimseye. Normalde çok konuşkan, şen şakrak, neşeli biriyimdir, ama bu konuyu en yakınlarıma bile açamadım. Üstelik internette bile uzun uzun araştıramadım, bir noktadan sonra gerilip kapatıyordum siteleri. Ne olduysa artık bir anda gözümü kararttım ve bütün dikkatimi bu işe verdim. Ne işime ne evime veriyorum kendimi günlerdir, sadece bu meselenin üzerine düştüm. Kararlı olmanın bir sonucu olarak da parmak egzersizlerini 2 gün gibi bir sürede hallettim. Yarın eşli denemelere başlıyoruz. Umarım çok uzamadan hallolur. Gerçi uzasa da sorun yok, ben içime bir şeyin girmesine alıştım ya gerisi önemli değil. En azından artık eşim de çaba sarfettiğimi gördü. Parmakla bile bu kadar mutlu olduysak, asıl olayı gerçekleştirdiğimizde herhalde dünyanın yükünü atacağız üzerimizden. Müjdeni bekliyorum, inan bana kendim başarmış gibi sevineceğim!

merhaba arkadaşım,
yazdıklarını gözlerim dolarak okudum hikayemiz neredeyse birebir aynı..eşinle tanışman, yaşadıklarınız, ki ben senden daha da uzun süredir bununla uğraşıyorum. ben de burada yazılanları okuyarak başladm egzersize, sen de maaşallah bekleyip bekleyip benim gibi 1 günde parmağa alışmışsın:) aynı aşamadayız arkadaşım, ve inşallah en kısa sürede üstesinden gelmiş olucaz, artık tak etti çünkü yeter, parmaklara iyice alış ve dene...müjdemizi de paylaşırız burdan inşallah...

canım ben çok tembelleştim neden böyle davrandığımı anlamıyorum sanırım vajili olmaktan sıkıldımmm :(( çalışacağım ama reglime yine 5 gün kaldı zırt pırt regl oluyorum sanki yaaa :(

Canım senin yazdıklarında kendimi gördüğüm için sık sık takip ediyorum. Bir haftadır evde değildim ama döndüğümde sende dahil birkaç kişinin yenmiş olmasını dileyerek açtım. <tembelliğin alası var bende de. O kadar ümitsiz vakayım ki okayaka son yazdığım mailime bile cevap verme gereği duymadı. Kaderim canım beni motive etmeye çalıştı ama bende bu kez ona yazacak yüz kalmadı..
Çocuk istiyorum demek bile şartlandırmıyor artık :(

güzelim bak herkesin eşi bir olmuyor, mesela benim eşimde ne kadar normalde lafını etmesede ben onu ittiğimde kızmaya başlamıştı, onlar bizi tam olarak anlayamıyor, elimizde olmadan yaptığımızı bilmiyor.dolayısıyla her defasında başarısız olup biz ağladıkça falan istek kalmıyor onlarda da,bizi öyle görmek onların canını olmamasından daha çok sıkıyor inan buna.ben önceleri böyle düşünmüyordum o yüzden bana kızdıkça eşim bende içimden görürsün ben yeneyimde ondan sonra görüşürüz diye hırs yapmıştım.sende öyle yap, yenene kadar ne söylese sineye çekicem, ondan soğumayacağım falan diye kendime telkin veriyordum, ama olduktan sonra aklında intikam kalmıyor :1:[/Q

Kaderim seni seviyorum. Bu yaklaşımını maillerde yazdıklarını ben kendime inanmazken bana inanmanı vs. Ama bende artık zerre kadar istek kalmadı. Kabullendim 1,5 yılda yenildim. Moralim bozuk ve ben sanki halının altına süpürüp saklarsın ya öyle saklıyorum bişeyleri. Allah yardım etsin :(

İnşallah arkadaşım, umarım ben de senin gibi rahatça ilişkiye girebilir hale gelirim yakın bir tarihte. Eşimle de uzun uzun konuştuk, hazır olduğumu görmek onu da heyecanlandırdı. Seni hiç bu kadar kararlı görmemiştim dedi, inanılmaz destek oldu. Polikistik over öyle tedavisi olmayan bir şey değil arkadaşım, ben de adet düzensizliği ve aşırı sancılı adetlerim yüzünden doktora gitmiştim daha önce. PKO çıkmadı ama çıksaydı bile ilaçla ya da ameliyatla halledilebilirdi. Senin doktorun ne dedi? İlaçla geçecek gibi miymiş?
kıstlerın gebelığe engel dedı ılac verdı zayıfla dedı.ilacları kullanmıyorum onun yerıne sabah akşm soğan suyu kuru yapıyorum :)inşlh hamıle kalırım .cunku 1 sene oldu

vajinismusun bizim toplumumuzda en sık görülen nedeni; cinsel kimliğimize dair psikolojik kaygı ve korkulardır. kız çocuklarına öğretilen veya bilinçaltımıza kodlanan ‘erkekler sana zarar verir’ 'cinsellik kötüdür', 'kızlık zarı çok değerli ve korunması gereken bir şeydir' düşünceleri bu problemin ortaya çıkmasında önemli rol oynar. bizim kültürümüzde bir kadın çocukluk yıllarından itibaren bacakları arasında ne olduğunu bilmediği çok önemli bir hazinesi olduğunu hissederek büyür.
genç kızlığında bu hazinesinin masumiyetle eş anlamlı olduğunu anlar.
‘canını ver ama bacaklarının arasındaki masumiyetini koru’ düşüncesi ile büyütülürüz. yıllarca, cinselliğin kadınlar için zarar verici, kötü, aşağılayıcı, yalnızca erkeklerin faydalandığı, kadınların kaçması gereken bir şey olarak algılayarak yetişen bir genç kız, bu ilişkiyi yaşayacağı sırada bilinçaltına yerleşmiş bu yanlış fikirleri istemeyerek de olsa hatırlayacak, ilişkiye girmekten rahatsızlık duyacak ve istem dışı olarak ilişkiyi reddedecektir. bilinçaltı kayıtlar ‘evliyim artık yapabilirim’ diye düşünemez.

Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Bir haftadır okuyorum sayfaları, birçok hikaye duydum, moral oldu bir yerde. Ben de yenebilirim bu sorunu diye düşünmeye başladım. Niyetliyim, üstesinden geleceğim bu durumun. Bugün foruma yazdıktan sonra gittim güzelce yıkandım, kendimi hazırladım psikolojik olarak. Karşıma bir ayna koydum ve nefes alıp vererek egzersizleri yapmaya başladım. Vajinanın açılıp kapanmasını izledim, sonra da serçe parmağımı soktum. 2-3 sefer böyle denedim. Baktım oldu, sevinçten ağlayacaktım neredeyse. Sonra işaret parmağımı jelleyip soktum, baktım o da girdi. Tam giyinecektim, hadi bir de iki parmakla birden deneyeyim dedim. Tabii hep jel kullandım. İşaret parmağımla orta parmağımı birlikte sokabildiğimi görünce dünyalar benim oldu. Eşime de söyledim, çocuk gibi seviniverdim :) O da sen biraz daha dene, iyice alış içine bir şeyin girmesine, sonra birlikte deneriz dedi. Sabahki moralimle şimdiki ruh halim arasında dağlar kadar fark var kardeşim. İnşallah tamamen başardığımda da yazacağım size, haber vereceğim.

driedapricot yazdıklarının hepsini okudum. duygularını çok iyi ifade etmişsin. Fakat bu durumdan rahatsız olmakta biraz geç kalmamış mısın? şu an ne aşamada olduğunu bilmiyorum ama 4 yıl boyunca bir şey yapmamak bence eşeine yaptığın en büyük haksızlık olmuş

Sen de bu rahatsızlıktan muzdarip olduysan eğer, bunun öyle eşime haksızlık etmeyeyim diyerek düzelecek bir sorun olmadığını çok iyi bilirsin. Kadın öyle bir çıkmaza giriyor ki sadece kendi karanlığıyla boğuşuyor, erkeği düşünemiyor bile. Hatta bazen erkeğin kendisine destek olmamasına ya da kendisini tam olarak anlamamasına anlam veremiyor. Sağlıklı düşündüğümde, evet eşime bunca sene yazık oldu. Ama bu mahrumiyetten sırf o etkilenmedi arkadaşım. Ben hem ilişkiye giremiyordum, hem de psikolojik olarak kendimle ve çevreyle mücadele ediyordum. Uzun lafın kısası, o da ben de çok incindik, çok yıprandık. Yazdıklarımı okumuşsun, artık bu yola girdim. Ya herro ya merro :34:

driedapricot yazdıklarının hepsini okudum. duygularını çok iyi ifade etmişsin. Fakat bu durumdan rahatsız olmakta biraz geç kalmamış mısın? şu an ne aşamada olduğunu bilmiyorum ama 4 yıl boyunca bir şey yapmamak bence eşeine yaptığın en büyük haksızlık olmuş

Canım senin yazdıklarında kendimi gördüğüm için sık sık takip ediyorum. Bir haftadır evde değildim ama döndüğümde sende dahil birkaç kişinin yenmiş olmasını dileyerek açtım. <tembelliğin alası var bende de. O kadar ümitsiz vakayım ki okayaka son yazdığım mailime bile cevap verme gereği duymadı. Kaderim canım beni motive etmeye çalıştı ama bende bu kez ona yazacak yüz kalmadı..
Çocuk istiyorum demek bile şartlandırmıyor artık :(

canım benim ne olur uzulme inanki biraz azimli ve kararlı ol geçeçek yapilmayacak hiç birşey yok egzersiz yapıyorsanız veya yaptiysan innanki ne hissediyorsanız o hatta daha azı şu on sevişme çok önemli eşli dnemekten çekinmeyin benim en büyük korkum buydu ne kadar sık denersen o kadar çabuk atlattirsin birbirinize destek olmaktan asla vazgecmeyin

Bende kesinlikle çok sinir oldum arkadasim bende seninle ayni kaderi yaşıyorum 6 senelik evliyim ve bende hiç bi ilerleme yok çok korkuyorum ve bu siteye üye oldum bi umut buradaki yazilanlar dikkatimi çekti ve bende uye oldum lütfen banada yardımcı olun &#128543;&#128543;&#128543;

Back
X