Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ben kurtuldum zaten çok şükür ama hemen hamile kaldım. O yüzden daha tam alışamamıştım. Hamilelik boyunca alışmaya çalışıyorum işte. Merak ettiğim şey, bu durum normal doğuma engel mi? Çünkü sonuçta hala bu sorunu hiç yaşamamış birininki kadar rahat bir cinsel yaşantım yok.
doğum günü yaklaşınca doktor zaten normalmi sezaryenmi söylicektir ama bence normal doğuma engel değil.hem normal doğum olursa sonrasında vajinusmustan kurtulmuş olma ihtimalide var

ben sizi taaa ilk sayfalardan hatırlıyorum sizin vajiden kurtulalı baya olmuştur sanırımyeniden gelmeniz yenmeye çalışan arkadaşlar için sevindirici :)

evet kurtulalı uzun zaman oldu sanki hiç bunu yaşamamış gibi hissediyorum. gözümüzde çok büyütüyoruz inanınki olduktan sonra bumuymuş diyeceksiniz. eğer gerçekten kurtulmak istiyorsanız ertelemeyin üzerine gidin. parmak egzersizi bu konuda çok etkili eğer ben parmağımla yapamam diyorsanız aparatlarla deneyin ama mutlaka bir şeyler yapın çabalayın azmedin çok kısa zamanda yeneceksiniz ne kadar fazla kadının bu dertten muzdarip olduğunu biliyorsunuz ama yenenlerde küçümsenemeyecek kadar fazla sizde yenebilirsiniz eski bir vajinusmuslu olarak benim sizden farklı bir vajinam yok korkularımız aynıydı şimdi şaka gibi Allahıma binlerce kez şükürler olsun cinsellik yaşadıkça korkularınızın yersizliği anlayacaksınız kendinize güvenin ve savaşın korkularınızla...

İnşallah yaa ağzı olan konuşuyo bu yüzden daha çok istiyorum yenmeyi böyle konuşuyolar sinir ediyolar insanı:KK34:
biz bu yüzden eşimle birlikte kayınvalidemle tartıştık.sizene ya dedi şeyimizede mi karışacaksınız dedi ister yaparım ister yapmam dedi insanların mahremine saygı duyun dedi.bidaha bununla ilgili teksöz duyarsam valla evinize gelmem dedi bende aynısını kendi aileme söyledim

evet kurtulalı uzun zaman oldu sanki hiç bunu yaşamamış gibi hissediyorum. gözümüzde çok büyütüyoruz inanınki olduktan sonra bumuymuş diyeceksiniz. eğer gerçekten kurtulmak istiyorsanız ertelemeyin üzerine gidin. parmak egzersizi bu konuda çok etkili eğer ben parmağımla yapamam diyorsanız aparatlarla deneyin ama mutlaka bir şeyler yapın çabalayın azmedin çok kısa zamanda yeneceksiniz ne kadar fazla kadının bu dertten muzdarip olduğunu biliyorsunuz ama yenenlerde küçümsenemeyecek kadar fazla sizde yenebilirsiniz eski bir vajinusmuslu olarak benim sizden farklı bir vajinam yok korkularımız aynıydı şimdi şaka gibi Allahıma binlerce kez şükürler olsun cinsellik yaşadıkça korkularınızın yersizliği anlayacaksınız kendinize güvenin ve savaşın korkularınızla...
çok güzel yazmışsın kardeşim yüreğine sağlık ben bu sayfayı bu sayfayı bulduktan sonra bir ay içinde yendim şuan yine bazı sıkıntılar var ama en azından evli bi kadın olarak eşimin cinsel ihtiyaçlarına yetebiliyorum.zaman geçtikçe herşey daha iyi olacak inş.diğer arkadaşlarında kurtulmalarını yürekten diliyorum

Ben kurtuldum zaten çok şükür ama hemen hamile kaldım. O yüzden daha tam alışamamıştım. Hamilelik boyunca alışmaya çalışıyorum işte. Merak ettiğim şey, bu durum normal doğuma engel mi? Çünkü sonuçta hala bu sorunu hiç yaşamamış birininki kadar rahat bir cinsel yaşantım yok.
muayene olabiliyorsan ve hamileliğinde herşey yolunda giderse mesela suyun bol olursa bebeğin kilosu normal olursa yada bebek doğum kanalına girerse yani herşey yolunda olursa tabiki normal doğum yapabilrsin vajiyi yenmeden denemelerde hamile kalan buradan tanıdığım bir sürü arkadaş normal doğum yapabildi. sende yapabilrsin bunları hiç düşünme sağlıklı bir evlat için stres yapma zamanı geldiğinde herşey yolunda olur kendini hazır hissedersen yapabilrsin. bende normal doğumu deneyecektim ama suyum çok azaldığı için mecburi sezeryan oldum

zamanla alışacaksın merak etme fazla ara vermeyin ne kadar çok ilişkiye girersen o kadar çabuk alışıyorsun acımadığını bir şey olmadığını biliyorsun ilerleyen zamanlarda korkuların yerini zevk alacak ve cinsellik senin içinde bir ihtiyaç haline dönüşecek

zamanla alışacaksın merak etme fazla ara vermeyin ne kadar çok ilişkiye girersen o kadar çabuk alışıyorsun acımadığını bir şey olmadığını biliyorsun ilerleyen zamanlarda korkuların yerini zevk alacak ve cinsellik senin içinde bir ihtiyaç haline dönüşecek
cinsellikten herkes zevk almak ister tabi ancak şu an için aylardır bana hasret kalmış olan eşimi mutlu etmek bile cinsellikten alacağım zevkten daha mutlu ediyo

biz bu yüzden eşimle birlikte kayınvalidemle tartıştık.sizene ya dedi şeyimizede mi karışacaksınız dedi ister yaparım ister yapmam dedi insanların mahremine saygı duyun dedi.bidaha bununla ilgili teksöz duyarsam valla evinize gelmem dedi bende aynısını kendi aileme söyledim
Ne güzel demişsiniz ya Ağzınıza sağlık valla canım sen ne kadarlık evlisin

Kızlar bugün oturmaya gittim orda bi kadın Kaç yıllık evlisin dedi 2 Bitiyo dedim çocuğun yok olmuyodur heralde dedi çok moralim bozuldu ağlamamak için kendimi zor tuttum bugün egzersiz yarın da deneme yapcam inşallah bugün eşim yok ya bi an önce kurtulmak istiyorum artık Rabbim kurtarsın bu illetle uğraşan tüm arkadaşları

Amaan boşver şekerim o densizleri. onun ayıbı. hepimiz aynı durumdan muzdaribiz. o yüzden hiç ortama giresim gelmiyor. ama tınlamıyorum artık. sende boşver değmez şekerim.

muayene olabiliyorsan ve hamileliğinde herşey yolunda giderse mesela suyun bol olursa bebeğin kilosu normal olursa yada bebek doğum kanalına girerse yani herşey yolunda olursa tabiki normal doğum yapabilrsin vajiyi yenmeden denemelerde hamile kalan buradan tanıdığım bir sürü arkadaş normal doğum yapabildi. sende yapabilrsin bunları hiç düşünme sağlıklı bir evlat için stres yapma zamanı geldiğinde herşey yolunda olur kendini hazır hissedersen yapabilrsin. bende normal doğumu deneyecektim ama suyum çok azaldığı için mecburi sezeryan oldum

Normal doğum yapmayı çok istiyorum ama tabi bu ihtimallerin farkındayım. Benim endişem benim korkularım yüzünden, bu vajinismus olayı yüzünden normal doğumda sıkıntı yaşamak. Yoksa elimde olmayan bir sebepten sezeryan olursa da hayırlısı buymuş derim. Önemli olan sağlıkla dünyaya getirmek elbette.

:) Ben de hala kendimi sıkıyorum. Hemen hamile kaldığım için kanamam falan olunca doktor ilişki yasak demişti. O yüzden daha alışamadan ara vermek zorunda kalmıştım. Şimdi de korkumdan hala sık deneme yapamıyoruz. O nedenle de bende de hala biraz acı oluyor. Ama mühim olan yenmiş olmak. İçeri girsin de, o acı katlanılamayacak gibi değil. Zamanla alışacağız ve hiç acı kalmayacak inşallah. :)
Allah'a binlerce kez Şükürler olsun. Umarım bana da hamile Olmayı nasip eder.

Back
X