• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhabalar.
Burayı epilasyon aleti için fikir almak için gelmiş. Yazılanları okuyup çıkıyordum. Bu konuyu gördüm sonra. O zamanlar nişanlıydım. Bu olay bilmiyorum görünce okuyunca mı aklıma girdi yoksa ben mi öyleydim.
Nisanın 19da evlendik. Ama ben yapamadım. İstediğim halde. Sabahında balayına gittik. Orada denedik. Canım yana yana giriş oldu ve kanamada oldu. Kanamam uzun sürdü. Hatta o gün neredeyse oturamıyordum bile. Acıyordu. Bunu çok denemeden dolayı aşınmaya bağladım. Dediğim gibi istiyordum. o yüzden baya deniyorduk. Yorulunca artık etrafında acı hissedince bırakıyorduk. benim bu konuda hiç bilgim yok. Eşim her pozisyonda deniyordu.
İlk birleşmeden aklımda kalan acıydı sadece. Kanamam bitmeyince eşim bişey olmaz diye yine denedik. Yine acı ve zorlanma. Ama yinede oldu. Kastığım için içime ulaştığını hissediyordum. acı dayanılmaz olunca geri çekildim. Kanamam 5 6 gün sürdü. Sonra adetim başladı. Bittiği akşam denedik. Yine olmadı. bu zamana kadar gayet sakin ve anlayışlı olan eşim kızdı. Anlık bişeydi ama çok zoruma gitti. Sonra sarıldı güzel sözler söyledi ama benim gözler dolmuştu. Ama ona hiç belli etmedim. Sesimi çıkarmadım.
Sabah o işe gidince saatlerce ağladım. Yattım uyudum.
O günün akşamı mıydı yoksa ertesi akşam mı bilmiyorum. Hatırlamıyorum. Ama şimdi oluyor. Yani oluyor herhalde. Ki eşim bişey demiyor. Ama ben sırtüstü yatarken. Başka şekillerde yine olmuyor. Zaten olduğunu da başka şekilde denerken anladım. Eşim sen başka pozisyonda yapamıyorsun dedi. Güldüm. içimden yani oluyor mu diye geçirdim. Anlamıyorum çünkü. Giriyorken çıkarken. Normal mi bu durum onu sormak istiyorum. Öyle lap diye olmuyor tabi. Önden baya şey yapıyoruz. Eşim sağolsun beni iyi hazırlıyor. Bende de istek var. Islaklık da.
Durum bu. Şimdi aklıma takılan olanı hissetmemem yani dediğim gibi girişi çıkışı falan içerde olduğunu hissetmemem normal mi..
Birde hala kan geliyor. Çarşafta lekesini görüyorum yani. en son değişik şekilde denerken yine acıma hissettim. Sabahında baya kan vardı. Hatta gün boyu devam etti. Ama böyle yara kanar gibi. İçimden gelmediği belliydi. Peçete ile bastırınca kenarının kanadığını farkettim. Netten baktım yırtılmadan olabilirmiş. Mantıklı geldi. O da geçti şimdi. Bakalım yine olacak mı.. olmaz İnşaallah.. baya kan kaybettim çünkü.
Soruma cevap verirseniz çok sevinirim. Eşime oluyor mu diye soramıyorum. Çekiniyorum. Adamın koynuna girip soru soramamak da tuhaf geliyordur belki ama soramıyorum işte..
Gecmis olsun keske biraz ara verseydiniz bu kadar zorlamasaydi esin seni. Neyseki iliskiye girebiliyormussun basinda hissetmemen normal ama hazza odaklanmiyorsun demek ki acidigina gore esine soyle biraz beklesin girince. Sende icerideyken sk birak kaslarini bir kac kez icinde oldugunu hisset. Uavas yavas hazzi alirsin zaten o zaman birliktelige devam edin. Kanaman icinde enfeksiyon olabilir dr git kadin doguma ilaclarla hallolur umarim ciddi degildir kanamalarin Gecmis olsun tekrar.

Gecmis olsun keske biraz ara verseydiniz bu kadar zorlamasaydi esin seni. Neyseki iliskiye girebiliyormussun basinda hissetmemen normal ama hazza odaklanmiyorsun demek ki acidigina gore esine soyle biraz beklesin girince. Sende icerideyken sk birak kaslarini bir kac kez icinde oldugunu hisset. Uavas yavas hazzi alirsin zaten o zaman birliktelige devam edin. Kanaman icinde enfeksiyon olabilir dr git kadin doguma ilaclarla hallolur umarim ciddi degildir kanamalarin Gecmis olsun tekrar.
Sanırım ikimizde durumun farkında değildik. Yani benim vajinismus olduğumun.
Ama dediğiniz gibi artık ilişki oluyor. oluyor derken bile içimde acaba sorusu var. hala bir yanım inanmıyor. dediğinizi yapacağım. yani yapabilirim herhalde.
Kanama olursa yine giderim artık. Çekinsem de sağlık önemli. Teşekkür ederim.

dun itibariyle esli denemelere yeniden basladik gun icerisinde de egzersizlere devam edicem..esimin icine uysal bisi kacti:) hic kipirdamadi pns kafasini tamamen aldim (sunnet yerine kadar alabiliyodum)senin taktik cok ise yaradi gercekten.bacaklar ne kadar acik olursa o kadar iyiymis:KK66: ne aci ne sizi ne duvar hicbisi hissetmedim..vajina icinde sinir yok acimicakki diye kendimi telkin ettim :) icimdeyken hissetmek icin sıktım esim de hissetti kasilmayi :) oh dedim o daracik engeli asabildim :) bu aralarda regl gunum insallah olmam araya zaman girsin istemiyorum..
Hadi az kaldiii canimmm:)

Sanırım ikimizde durumun farkında değildik. Yani benim vajinismus olduğumun.
Ama dediğiniz gibi artık ilişki oluyor. oluyor derken bile içimde acaba sorusu var. hala bir yanım inanmıyor. dediğinizi yapacağım. yani yapabilirim herhalde.
Kanama olursa yine giderim artık. Çekinsem de sağlık önemli. Teşekkür ederim.
Cekinecek ne var ki cnim sen dogm yapacaksin ileride insallah mecburen drla goruseceksin saglik bu yabana atmaya gelmez. Ama iliskiden once kayganlastirici jel kullanabilirsin veya bepantol krem bolca sur :)

Cekinecek ne var ki cnim sen dogm yapacaksin ileride insallah mecburen drla goruseceksin saglik bu yabana atmaya gelmez. Ama iliskiden once kayganlastirici jel kullanabilirsin veya bepantol krem bolca sur :)
Doğru söylüyorsunuz. Ama işte bunu başaramıyorum ben. Başa gelince mecbur olacak.
Tekrar teşekkür ederim.

dün eşim gelene kadar uyumuşum oda kaldırmamış beni. deneyemedik bu gece inşallaaaaaah bitircem bu işi :)
Canım, Bak ben biticek bu iş dedim. Hatta eşime dedimki vakit erkendi daha iki kere deneyelim,o da olur öle yapalım dedi. ben sonraki denemeye odaklandığım için hadi ölesine bi deneyelim bakalım dedik. Çok az krem sürdü eşim,ben hiç sürmedim bile,ucu girince panikledim tabi hemen ama eşim sürekli benimle konuşup derin derin nefes almam gerektiğini hatırlattı,az kaldı bak şimdi bittti diye sürekli telkin etti.tamamını aldığımda hiç inanamadım bekledi biraz içimde sakin ol bak acı varmı dedi,hakikaten acı yoktu,sadece bi sızı,o da belli belirsiz. Sevinçten ağladım bitti dedim,denerkende sürekli sesli sesli dua ediyordum.ALLAHIM SEN ZORLAŞTIRMA,KOLAYLAŞTIR diye çok yalvardım ALLAH'A.Çok şükür bitti. Eşimden de burda bana yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.
Yazılan herşeyi okuyordum ama sadece olumlu olanları beynime yer ettim,olumsuz yazılan hiçbir yazıyı dikkate alıp,motivemi düşürmedim.Herkes yapıyorsa bende yapıcam dedim ve oldu. Sende öle yap canım sakın erteleme , ne yaparsan ne denersen senin için bir artı demek unutma. Ben öylesine araya sıkıştırdım kendime zaman yarattım. birkaç saat öncesindede adaçayı içmiştim. onun bi faydası oldumu bilmiyorum,denemeye başlarken ağlama krizlerine girmedim çünkü :)

Öncelikle herkese merhabalar...
Bu vajınısmus benım bogazımda bır dügüm ve yasamayan bilmez.

ben bu sene 14 eylulde evlendım
ve melasef ben olması gerektıgı gıbı olamadım...
ınanılmaz bı agrı endıse korku ve sonu basarısızlık
gercekten cok anlayıslı bı esım var... Fazlasıyla anlayıslı...
1.ayımızda doktora gıttık muayene ettı ve tabıkı agrın olur kendını cok yıpratmıssın keske hemen doktora gorunseydın . pek gorunmeyen zar modelın var septalı zar ve vajınan olması gerekenden fazlasıyla dar dedı
Önce bı merhem verdı sakin olun ve tekrar deneyın olmazsa gelın goruselım dedı
tabıkı yıne olmadı ustune adet oldum neyse korkudan erteleyerek 1 ay sonra yıne gıttık
evlenelı toplam 2 ay olmus oldu... hungur hungur aglamalar sınır krızı gecırmeler kasılmaktan tum vucudun tutulması sıkıntılı surec
Doktora basaramadım dedım. Kızdı bana hemen olmak zorundamı kı nasılsa evlısınız enı sonu olur senden daha kotu durumda olan hamıle kaldı dogurdu bile dedi

bana kızlık zarı cıkartma operasyonu ve vajına genısletmeyı onerdı
1 saat suren genel anestezıyle amelıyat oldum

vajınam okadar darmıs kı catlama olmus amelıyat esnasında 4 dıkıs atılmıs
dogum yapmıs gıbı hastaneden cıktım ve her hafta doktora pansuman ve kontrole gıttım
dıkısımın ıyılesmesı ve pansumanım 2 ay surdu

yanı evlenelı tam 4 ay oldu... ben hala kendımı eksık yarım basarısız hıssedıyorum. En kotusu yıllarca kocanıza sakladıgınız o özel doku nesterle gıdıyor iyimi :)

en son kontrolde doktorum artık iliskiye gırmen gerekıyor haşa korkuyorsan psıkolog onerırım dedı halbukı gayet mantıklı konusmustu fakat ben o duygusallıkla alındım ve kendım basarıcam dedım

amelıyatdan sonra mantarım oldu mantar ıcın kullanılan antıbıyotık sureklı yatmak hareketsızlık yanlıs hareket her neyse yasayacaklarım varmıs kelaynak olan ben kıldonmesı oldum :)

onun ıcın yıne antıbıyotık kullandım ve yıne mantar sanırım kist oldum dıyerek doktora gıttıgımde doktorda sasırdı gordugu karsısında

o baktıgı sankı benımkı degıldı baska bı dunya bı mantar bu kadar sıslık yaparmı arkadas

halıyle eslı bı mantar tedavısı 2 ay fıtıl kullanımı ve ılıskı yasak :D

sonra ne mı oldu ? vajınusmus lu bırı vajınal operasyon gecırıyor agır mantar gecıyor bı turlu ılıskıye yaklasamıyor ınanılmaz acılar cekıyor acı ustune acı tabı korkularda katlanıyor

keske dedım evlenmeseydım keske kadın olarak yaratılmasaydım cok zordu...

sonra ılaclar bıttı... Sislikler gıttı... agrılar azaldı... fıtılı bıle tam yerlestıremeyen ben parmak egzersızı yapmaya basladım bu sıtede vajınusmusu yenenlerın yazdıklarına onerılerıne dayanarak

sonra bı baktım acımıyo o 1 parmak oldu 2 parmak ınanılmıcak sekılde acımıyor
esımden rıca ettım o parmagıyla denedı yıne acımadı

sonra yakımlasmaya karar verdık evlılıgımızın 6.ayı olmus oluyo bu arada...

yarısı bı baktım gırdı ama gerı kalan kısım sankı bı seye dayanıyo duvar gıbıydı
e parmak gırıyo o nasıl gıremez mantıksız dedım
elımle esımı tuttum asagı dogru bastırdım pıt dıye bı kaydı

sıfır acı

ınanılır gıbı degıldı

onca acı onca ılac onca stres onca koca ay bosamıydı yanı :D

o sevıncle ben nasıl aglıyorum cok mutluyum cok mutluyum dıye

ve sankı yıllardır evlıymısım gıbı hersey tam olması gerektıgı gıbı oldu o aksam

hıc acımadı

cunku acı aklımdaydı ben kasıyordum acıyacak dıye korkuyordum korktukca kasılıyordum

gece sonunda hepsı bu muymus bukadarcıkmıymıs dedım :)

gecen aylarıma yasadıgım acılara uzuldum

sımdı 8.ayın ıcındeyız evlılıgımızde

ve bebıs ıstıyoruz

gun asırı mutlaka yakınlasırıyoruz ve hıc hıc hıc acı yok

bu sorunu yasayanlara sunu soyluyorum

acının dıbını gordum

ust uste yasadıgım acılar operasyonlar hastalıklar

ustune esımın fazla anlayısının altında ezılısım

bunu ben bıle basardıysam haylı haylı yaparsınız kızlar

korkmayın, acıdıkca acının korkunun ustune gıdın, yaptıkca acılıyor esnıyor

kendınızı rahat bırakın , bol dua edın

hıc bı kadın ölmemiş ya bu yuzden sonucta dogum yapılıyor ordan onun dusunun

onca acıya ragmen vazgecmedım ustune gıttım basarıcam dedım hep burdakı basarı oykusunu okudum ve ıstedıgım seyde o vajınusmusu basaran uyeler ısım lıstesınde kendı adımı gormektı :)

sımdı tek ıstegım anne olmak .

dun itibariyle esli denemelere yeniden basladik gun icerisinde de egzersizlere devam edicem..esimin icine uysal bisi kacti:) hic kipirdamadi pns kafasini tamamen aldim (sunnet yerine kadar alabiliyodum)senin taktik cok ise yaradi gercekten.bacaklar ne kadar acik olursa o kadar iyiymis:KK66: ne aci ne sizi ne duvar hicbisi hissetmedim..vajina icinde sinir yok acimicakki diye kendimi telkin ettim :) icimdeyken hissetmek icin sıktım esim de hissetti kasilmayi :) oh dedim o daracik engeli asabildim :) bu aralarda regl gunum insallah olmam araya zaman girsin istemiyorum..
işe yaradığına sevindim canım :) biz aslında bacaklarımız az açarak acıdan kaçtığımızı düşünüp daha çok kendimize zarar veriyoruz .Ne kadar açıklık okadar rahatlık :) Erkekler gelgitlilerdir 2 gün uslu durur 3. gün yine delirirler :KK70:gelip geçici bir dönem sabır istiyor biraz .İşin büyük bir kısmı biz bayanlara düşüyor bir yandan vajinusmusla uğraş bir taraftan kocayla uğraş ama biz herşeyin üstesinden geliriz ;)

Bunu yazmak için tam 10 ay bekledim.BU MUYMUSSSS :KK49::KK31:Kızlar çok mutluyum sonunda bitti.Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.Kimsenin emekleri boşa gitmez inşallah.

Bitdiiiiii bawardimmmmmm yendimmmmmmm cook mutluyummm cookkkk :KK36::KK36::KK36::KK36:
Bumuymuwwww:-)
guzellerr inanin bana barmak
bile dokundurmuyordum 4seansda bitirdim iwi cokk kolay sabirli olun darisi bawinizaaaaa:KK68::KK68:

Canlar tebrik ediyorum her ikinizi de, Allah bize de nasip etsin inşallah :KK69:

işe yaradığına sevindim canım :) biz aslında bacaklarımız az açarak acıdan kaçtığımızı düşünüp daha çok kendimize zarar veriyoruz .Ne kadar açıklık okadar rahatlık :) Erkekler gelgitlilerdir 2 gün uslu durur 3. gün yine delirirler :KK70:gelip geçici bir dönem sabır istiyor biraz .İşin büyük bir kısmı biz bayanlara düşüyor bir yandan vajinusmusla uğraş bir taraftan kocayla uğraş ama biz herşeyin üstesinden geliriz ;)
kesinlikle canimm;) o gelgitleri coook yasadim..gercekten sabir isteyen zorlu bi surec..elimizden geleni yapicaz baska alternatif yok..bu arada hevesim kursagimda kaldi regl basladi..bitene kadar beynime kodlama yapicam artik :)

Yenenlerin hikayelerini her okuduğumda Gözlerim doluyor. Her birinde kendimi görüyorum.
Yendim ama bu forumdan ayrılmıyorum. Yazılanları tek tek okuyorum. Her birine tek tek dua ediyorum. Damdan düşmüşüN halinden damdan Düşen anlar misali.
Rabbim yardımcınız olsun. En yakın zamanda tez vakitte.

Ya bayağı olmuş yazalı ama ben yine de yazayim dedim ben bu bela ile uğraşıyorum afedersiniz ama bu parmak asamasini nasıl yaptınız ve bu vaji de ne kadar işlemişti sizde hani çok ileri düzeydeken bile bunları rahatlıkla yapabildinz mı lütfen yardım edin yaa :(
Ben yaklasik 5 yildir evliyim dokunamazdim esime dahi dokundurmazdim simdi cevresi 10 cmlik aparatin yaklasik 2-3 cmini alabiliyorum parmaga cesaretim olmadi hic. hissetmek istemedim. ama esimin bir parmagi ile calistim. aparatin yoksa kulak cubugunu strec film ile sar bol kayganlasitirici sur ve basla. ilk basta yapamayabilirsin normal ama sonra alisiyorsun.

Back
X