Vajinismus sorunu

selin Soylu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20
Puanlar
3
Merhabalar daha önce bu konu hakkında başlık oluşturmuştum eşim çok anlayışlı olsa da insanların bu konu hakkında evliliklerinin bittiğini bile okudum artık doktora gitme kararı aldım . Dr. Servet Çalıkoğlu için çarşamba günü randevumu aldım şaka gibi ama doktora gitmeye korkuyorum

3 aydır bu durum ile uğraşıyorum ve gerçekten yaşamayan insanın bilemeyeceği bir şey şimdi de doktor ile çözebilir miyim süreç nasıl oluyor korkulacak bir durum var mı bu konu hakkında doktora gidip bilgi verebilecek olan var mı acaba

Merhaba ben daha önce gitmiştim doktora. Korkulacak bişey yok doktor sana anlayışla yaklasçaktir her hastanın. Tedavisi. Ayrı oluyo diye biliyorum önce ne durumda oldu sorar sonra sohbet şeklide ilerlemisti biz parmak egzersizlerle çalışmıştık eşimde katilmisti

Peki doktor tedavisi etkili oldu mu yani bu durumu aştınız mı ?

Evet oluyo ama hangi doktora giderseniz gidin. Bunu siz yapacaksınız onlar sadece sizi yonlendiriyo sizin buna inanmaniz lazım inslh bian önce sonuç alirsiniz

Ben de yaklasık 1 yıl yaşadim ama kendi imkanlarimla yendim doktora gitmedim. Esim de anlayisliydi ama hic yardimci olmuyordu. Iliski oncesi bebek yagi kullanmanin cok faydasini gordum bir de ilk iliskileri tutku ile degil de pratik yapar gibi yavas yavas yapmaniz lazjm. Sizin yonlendirmeniz lazim.

Evet oluyo ama hangi doktora giderseniz gidin. Bunu siz yapacaksınız onlar sadece sizi yonlendiriyo sizin buna inanmaniz lazım inslh bian önce sonuç alirsiniz
Hasta yapamazsa doktor da dilatör uygulayıp bunu aşmasına yardımcı olabiliyor.

O kadar yoruldum ki artık denemediğim bir şey kalmadı ama bebek yağını da kullanacağım

Bence şanslısın gittiğine, birde burdan bak mutlu olmalısın. ben istesemde maddi durumdan gidemiyorum. Gidenlerin hepsi kısa zamanda yeniyor. Doktorlar nasıl davranacağını biliyor zaten size istemediğiniz birşeyİ yapmaz. Yaparsa bile acılı olacağını sanmıyorum. Acımadığına şaşırırsınız. Evde kendi kendime dilatörle ilerlediğim için acı hiçbirşey yok bumuymuş diyorum daha yolun başındayım bende

Hatta esiniz de kendisine aursun. Siz ic kisimlara sursugunuzden emin olun bir de siz kendiniz elinizle yerlestirin giris kismina. Umarim doktorun da faydasi olur.
O kadar yoruldum ki artık denemediğim bir şey kalmadı ama bebek yağını da kullanacağım
Bebek yapı vs. Vajinal florayı bozar. Mantar enfeksyonu olursunuz ki çok beterdir aylarca kurtulamazsınız dikkat edin

Bebek yapı vs. Vajinal florayı bozar. Mantar enfeksyonu olursunuz ki çok beterdir aylarca kurtulamazsınız dikkat edin
Başka yağları bilmem ama bebek yağını hala ara ara kullanırım. Hic mantar, idrar yolu enfeksiyonu yaşamadım. O daha çok o bölgenin hijyeni, nemli tutulmasi, iç çamasiri kumaşı ile alakalı oluyor. İlişki sonrasi temizliği ertelemezseniz bir sey olmuyor.

`