• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus

userss11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
merhaba 11 aylık evliyim ve vajinismusum psikolojik olarak aşırı zorlayıcı bir süreçteyim dr tavsiyesi almak istiyorum kendime dokunabiliyorum ve birazda olsa parmak ile girişi yaptım ama tedirgin oluyorum yardımcı olma şansın var mı

Merhabalar ben de burada yeniyim 1 buçuk yıldır evliyim. Ben de vajinismus hastasıyım malesef. 4lü Dilatör set aldım plastik sert olanlardan. 3e kadar denedim birde bile zorlanmıştım ama nefes alıp verme egzersizleri ile vajinamı ne kadar genişlediini gördükçe şükür üçe kadar gelebildim. Şimdi dörtteyim ama onda zorlanıyorum ve bu süreçten sonra yapabilir miyim onu da bilmiyorum. Üçü aldıktan sonra yapabilirim diye düşündüm eşimle denemek istedim ama onu yine ittim izin vermedim. Hem üçü yapabildigim için mutlu ve umutluyum ama bir tarafta da yine korkum da var bu durumu yaşayan ve yenenlerden yardım istiyorum verebileceğiniz tavsiyeler neler ?

Yeneceğinize inanmanız lazım öncelikle. Ve ertelemeyin sakın. O gün olur bugün olur demeyin. Bu bi anda oluyor çünkü. Bian da karar verip çalışmaya başlayınca yine bi anda hadi deneyelim bu sefer olacak diyorsunuz bi bakmışsınız olmuş. Öncelikle aldığın dilatör set çok sert bende önce ondan aldım pişman oldum. Pembe olanlar vat 5 li yumuşak onlar çok iyiydi. Vemcain sprey ve anestol krem de aldım ben. Öyle çalıştım sonra bi anda pes ettim 5.olmayınca sonra dedim ki nereye kadar böyle devam edecek. Önce doktora gitmiştim doktorda benim evde yapacağım şeyleri orda yaptıracaktı. Ve ben aynadan bile bakamadım uzun süre vajinama öyle sıkıntılı bi noktadaydım. Çok şükür azimle çalışmamla ve inanmakla geçti

Kedinize dokunamıyorsanız dr nazife ergen micozkadıoğluna gidin yenin bir an önce. 1 sene kaybetmişsiniz daha da kaybetmeyin, ertelerseniz bu böyle devam eder kendiliğinden düzelmez emin olun
Kendime dokunabiliyorum parmağımla milim de olsa giriş yapabiliyorum benim tek sıkıntım ilerleyip devam edemiyor oluşum

burda okuduğum kişiler kendileri çözmüşler hep
Bende aynısını görüyorum… bende dilatörle alıyorum ama eşimle yapamıyorum giriş oluyor ilerleme olmuyor malesef pozisyon olarakta bir kaçını denedik olmadı.. doktora da gittim dilatörlerin hepsini acısız aldığım için çok umutlandım ama olmuyor. Tavsiyesi olan var mı yazabilir mi ??

Bende aynısını görüyorum… bende dilatörle alıyorum ama eşimle yapamıyorum giriş oluyor ilerleme olmuyor malesef pozisyon olarakta bir kaçını denedik olmadı.. doktora da gittim dilatörlerin hepsini acısız aldığım için çok umutlandım ama olmuyor. Tavsiyesi olan var mı yazabilir mi ??
Dilatörle çalışma yaparken Cem keçenin vajinismus tedavisi kitabını edindim okuduktan sonra bakış açım çok değişti ve öyle ilerleme kaydedebildim, eğer alıp okumadıysanız bence bir deneyin. İlerleme olmuyorsa bu zihninizden kaynaklı yani doğru bilgilerle doldurmanız gerek korkuları yenebilmek için..

Doktora gidip neden olmadı ki kaç seans gitiniz

Arkdslar dilatöru deniyorum ama alamıyorum gene Allah aşkına neden girmiyor içine ya bağladım başını aldım vajinaya vulvyaa dehidip duruyor bakarken almaya çalışıyorum öyle piskoljik men korkuyorum, bakmadan alınca baskı hissi geliyor niye girmiyor ya

Canım takıldığın yer 2. Boğum yani kasların olduğu kısım bende orda takılıyordum senin gibi tek yapman gereken o kısımda eşin dursun derin nefes al 4 saniye tut nefesini verirken sal kendini yavaşça girsin inan nasıl girdiğini anlamayacaksın nefes verirken içine al yoksa böyle takılıyor yapamıyorsun gibi oluyor

Arkadaşlar takıldığınız yer de ıkının ve nefesinizi yavaşça verin dilatörü yağlayın iyice girecek. Baskı hissi 2 saniye sürüyor

Ben iki doktora gitim kadın doğuma önce bı fiziksel engel varmı diye, yoktu şükür, 2 hafta önce de tedavi olayım diye vajinusmus doktoruna gittim 4 saat konuşuz tek seans dedi yüksek bı Mevla söyledi sonra , dedim konuşma üzerine ise ya eve gelince gene olmasa diye gitmedim ben . Bı kaç yere daha bakicam . Bide ben dilatöru alamıyorum zorlanıyorum onda penis daha iyi inan deneyince
Gerçekten rakamlar çok yüksek bende dilatör aldım ama olmuyor yani ilerlemiyor

Back
X