Vajinismusu birlikte yenelim

biradetsorumvar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2017
24
10
88
28
Bu kabusu yaşayan herkesi bilgilerini paylaşmaya davet ediyorum. Yenmiş yenememiş veya yenmek üzere olan herkesi. Ben çözüm aşamasındayım o ilk itmelerim korkularım yok. İlişki tam olmasa da kısmen oluyor. Beni psikolojik olarak en çok “Cem Keçe’nin 10 adımda vajinismus tedavisi” kitabı rahatlattı. Kitap bir çiftin terapi sürecini anlatıyor ben bitirmedim egzersizleri de düzenli yapmadım ama ona rağmen yer alan bazı bilgiler beni rahatlattı. Kitaba yeniden başlayacağım. Sizin var mı öneriniz? Kegel egzersizleri gerçekten faydalı mı? Bir de Nefes kontrolünü asla sağlayamıyorum o esnada derin nefes alamıyorum daha çok kasıyorum kendimi

evet kitabı özetlemek gerekir ise iletir misiniz doktora gitme imkanı şansı olayanlara buradan hep beraber yardımcı olalım ben öncelikle rahim vulva vajina nedir diye bence youtube üzerinden organımızı öğrenmeyi tavsiye ediyorum çünkü neden korktuğumuzu anlamak için organımızı iyi bilmemiz gerekiyor aynı durumda olan biri olarak bence en büyük sorun bilgisizlikten kaynaklı insan çok fazla kontrolcü olunca bilmediği şeyden korkuyor ve zarar göreceğini sanıyor

arkadaşlar sizde kayganlaştırıcı kullandığınızda yanma oldumu bebe yağı yada masaj jeli daha mı alerjik değil , bir de parmakda sadece 3 parmakda kaldım onu alabiliyorum içerde genişletmeye çalışıyorum eşli de denedim ama olmadı içeriye aldım ama o boğum gibi olan yerden penis giremedi ama sanırım biraz daha çalışıp genişletmem lazım oda 4 numara dilatör ile olacak sanırım dilatör alıp en büyüğü ile deneyip genişletmeliyim sizce

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bebe yağı vs kullanmayın yağ olduğu için vajina pH vs hassas olduğu işin mantar yapıyormuş. Ve bu da acıyı sızıyı daha da artırıyor. Ben bebe yağı ile başlayıp bunu öğrenince hemen ultrason jeline geçtim. Su bazlı olduğu için temizlenmesi kolay. Bende bu konudan muzdarip haldeyim. Çok zorlandım. vajinama bakmak bile çok zordu benim için. Bunu aşmak için birçok şey okudum. araştırma sonucu dilatör seti aldım. Ve denildiği gibi öncelikle vajina tanımak bakmak lazım. O beni rahatlatmıştı. Sonra sırayla dilatör denedim 4 boyuda sırayla yapabildim. Aşırı güven veriyor bu insana. Sadece çok yavaş yavaş alabiliyordum 3 ve 4 ü. Bende Cem Keçe kitabı okudum biraz o da yol gösterici oldu. Sonra çalıştıkça 3 ü direkt yapabildim ve artık 4 te hemen yapabiliyorum. Dedim tamam halledeceğim. Bende ilişki istememe vs yok baştan beri. Bu 4. Yü yaptıktan sonra eşimle denediğimde birazcık alabildim yine acı vardı. Ama sonrasında almadım çok acıyor hala eşimle. Bacaklarımın kasılmasını önleyemiyorum bir de acıma olacak hissiyatını. Buraya kadar gelmişken yendim diyebilmek istiyorum. burdan sonrasını nasıl ilerlemeli öneriniz nedir

Ben bu konuyu açtığımda hala aşamamıştım, şimdi düzenli bir hayatım var o kadar yolunda ki her şey. Sen dahil bu konuda sıkıntıda olan kim varsa en kısa zamanda kurtulsun diliyorum verebileceğim en önemli tavsiye şu: şu an ben bile parmak egzersizi yapamam. O çok korkutuyor beni hala. Eşinle denemeye devam et acıyor evet ama kafandan hep “oldu oldu çok az kaldı başardım” gibi sözler geçir acıya hiç aldırma eşini seviyorsun kurtulmak istiyorsun bu kabus bitsin istiyorsun o zaman birazcık dayanmak birazcık inanmak gerekiyor ben de çok yarım bıraktım daha önce binlerce denememiz oldu. Hep diyorum biraz daha dayansaydım daha önce olurmuş

Ama ben hala bebe yapı ile yapıyorum diğer türlü yapamıyorum

Senin adına çok sevindim teşekkür ederim dediklerini yapacağım.

Merhaba, bende daha yeni yeni eşimle birlikte olabiliyorum. Zorla biraz içeri girebiliyor sonrası gelmiyor daha fazla giremiyor içeri.. çok kasıyorum kendimi. Ve sonrasından yanma oluyor tavsiyeleriniz nedir.

Merhaba, bende daha yeni yeni eşimle birlikte olabiliyorum. Zorla biraz içeri girebiliyor sonrası gelmiyor daha fazla giremiyor içeri.. çok kasıyorum kendimi. Ve sonrasından yanma oluyor tavsiyeleriniz nedir.
Evet yanma o aşamada çok normal yapman gereken tek şey kafanda artık oldu diye tekrarlayıp birazcık daha dayanman. Çok güzel ilerlemişsin inan ki 100 adım ilerlemişsin de son bir adım kalmış gibi. Neyle rahat ediyorsanız bir Kayganlaştırıcı desteğiyle hiç vakit kaybetmeden çözersiniz inanın o aşamada oldu deyin içinizden

Kayganlastırıcı kullanıyoruz zaten bence onsuz asla olmaz.. fakat rahat bırakamıyorum kendimi.. hadii tamam çık yeter diyorum.. o an ağrım olmuyor.. sadece baskı hissi.. çıkardıkdan sonra yanma oluyor bir iki saat. Oldugu halde beynim kaslarıma hadi sakinleş oldu kendini rahat bırak komutunu veremiyor. 10defa denedik 4 defa girebildi.. demek istedigim beynim kabullenmiyor olabileceğini dün girebilmişken bugün olmuyor mesela.. çok üzülüyorum tam anlamıyla iyileşemediğim için teşekkürler yorumunuz ve desteğiniz için

Şöyle söyleyeyim yemeli 3 ay oldu, hala zorlanıyorum ama ilişki oluyor. Ağrılı oluyor bazen. Yani o ilk duvarı kafamda aşmışım ki hiçbir zaman bu sefer olmadı demiyorum tam ilişki oluyor ama kusursuz değil. İnan ben de uzun süre mücadele ettim son denemede bir tık fazla dayanarak aştım. Çok az kan gelmişti o psikolojik olarak yendiğimi kabul ettirdi bana

YouTube’da birçok video izledim. Cem keçenin 10 adımda vajinismus tedavisi kitabını okudum. Bi de gün içinde her fırsatta kegel egzersizi yaptım. Hangisinden fayda gördüm diye soruyorum kendime, hepsinden. Sana bir doktor önereceğim videolarını izle

Biz nezaman o kusursuz döneme geçeceğiz peki?

Merhabalar bu durum bende de var hatta zar zedelenmiş kenarları da yırtılmış 7 cm kadar alabiliyorum eşimin oenisini sonra yanma geliyor parmak da da eşimin ki rahat diyor oraya kadar olup bi yanma da bırakıyorum napıcam Dilatör falan doktor önermedi hatta parmağı vajinaya yerleştirmeyi bile sadece klitoris dedi başka bişey de demedi iyi mi gidiyorum napıcam

Bak ben şu an ilişki yaşayabiliyorum ona rağmen parmak egzersizi yapamam eşim dokununca da biraz rahatsız hissediyorum yani sen aslında oldukça ilerlemişsin temelde yatan sıkıntı ne bilmiyorum ama ben tamamen atamamışım. Aslında en zoru değil en basiti kalmış en basit adıma geçmişsin inan bana bilmiyorum alkol falan kullanıyor musun eğer kullanıyorsan alkol çok güzel gevşetiyor vücudu, ama tabii ki şart değil hiçbir şey yapamıyorsan aç rahatlarını bir müzik 10 dakika meditasyon yap amaç vücudundaki gerginliği atmak. İkinci olarak da vajina kaslarını kontrol edilebilir hale getirmek. Yani sürekli olarak sıkıp gevşetme egzersizi yapmanı öneriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…