Vajinusmus ve vajinal ultrason :(

Hanımefendi bu psikolojik bi durum anlayışl

O halde bilmediğiniz konular hakkında dalga geçmek yerine soruna odaklansanız daha faydalı olursunuz.. İyi günler..
Dalga gecmekmi?Vajinusmusken nasil hamile kaldiniz diye sordum bu dalga gecmek mi oluyor?
Neyse yahu asiri hassas insanlara laf anlatmak zor ugrasamiycam..

Bende vajinismustum
Sozde 7. Ayımda yendim ama ... İçimdeki fırtınayı bana sor

Zorda olsa fitil kullanabiliyorum
Buna rağmen vajinal ultrason benim için kabus gerçekten
3 yıllık evliyim 1 çocuğum var toplamda 2 kez vajinal ultrason yaşadım doktorum sayesinde gerceklesebildi

İlkinde bayılmistim ikincisi daha rahat geçti

Her sene semear testi vericem... Doktorum bana büyük oranda kendi başına cozmussun bundan sonrasında rahat ol artık diye çok rahatlatıcı telkinler verdi

Burda tüm mesele doktorda bitiyor

Vajinismus olma sebebimde bir doktordu

Hanimlar vajinismus dediginiz seyi, penis vajinaya girdikten sonra lönk diye geride kalan bir sey mi saniyorsunuz? Bu psikolojik bir hastalık. Uzun yillar kiside iliski sirasinda gerginlik kalabilir ki disardan baska bir insanin yabanci cisim sokma dusuncesi tabii ki katlanılır olamaz.
Bir kere normal dogum yaparken bebegin kafasi gorunur kivamda bir hasta vardi ama vajinal muayene yaparken her seferinde sorun yasiyordu. Bakin bebek cikacak ama onun derdi baska birinin elinin girmesi. O anda cektigi aciya ragmen bu korkusunu baskilayamiyordu. Vajinismus boyle bir sey. Arastir, oku, ogren diyeceginize siz okuyup ogrenseniz keske.
Konu sahibi, bu korkunuzu doktorla paylasin, anlayis gosterecek ve şefkatli olacak bir hekime muayene olun. Dis gebelik durumu tehlikeli bir sey. Ihmal etmeyin. Zaten bol bol jel suruldugu icin iliskiden daha rahat olacak. Sadece gerilmemeye, nefes ve kegel egzersizlerine odaklanin.

Hanımefendi bu psikolojik bi durum anlayışl

O halde bilmediğiniz konular hakkında dalga geçmek yerine soruna odaklansanız daha faydalı olursunuz.. İyi günler..

Psikolojik durum da işte beyine mantıklı bilgi yüklerseniz bu engelleri aşarsınız

Kendinize bu telkinde bulunacaksınız

Penis Kocaman parmak küçücük, o girerse parmak da ultrason da rahatlıkla girer

Korkular öğrenilmiştir aksini öğrenip korkularımızı yenebiliriz

doktor çok önemli.
bi doktora gittim benim gibi vajinismusla alakası olmayan birini neredeyse öyle yapacaktı
çok canımı acıttı
sonra başka bir doktora gittim adam o kadar kibar davrandı ki muayene olduğumu anlayamadım bile
kadın doğumda kadın doktor artık tercih etmiyorum.

4-5 farklı kadın doktora gittim sadece bir tanesi iyi davrandı

aslına bakarsanız kadın erkek olmaları da değil devlet-özel hastane ve özel muayenehane olması arasında bir kıyaslama yaparsam

devlet hastanelerinde hiç nazik yaklaşmıyorlar. anlayışsızlık var (kalabalık ve çok hasta bakmakla ilgili sanırım)
özeller nispeten daha iyi
ama en iyisi tonla para alan muayenehanelerdeki doktorların yaklaşımı

deneyimlerimden bu sonuçlara ulaştım

Sonunda beni anlayan biri çıktı Allah yardımcınız olsun. Peki ikinci de acıdı mı hiç?

Yazınızı okuyunca gözlerim doldu size çok teşekkür ederim anlayışınız ve yardımcı olma çabanız için. Allah ne istiyorsanız nasip etsin sizin gibi iyi insanlara..

Hanımefendi, benim bildiğim kadarıyla vajinusmus, kadının elinde olmayarak cinsel ilişki sırasında kasılması ve cinsel ilişkiye girememesi durumu. Konuyla ilgili internet sitelerinde de "vajinusmus = cinsel ilişkiye girememe" şeklinde belirtiliyor.

Hal böyle olunca, insanlar da cinsel ilişkiye girilemiyorsa nasıl hamile kalınıyor diye sormuşlar.

Sonunda beni anlayan biri çıktı Allah yardımcınız olsun. Peki ikinci de acıdı mı hiç?
Ben çok kastın kendimi hatta kaç kere randevu aldım gittim ama muayene olmadan döndüm geri

Doktor dediki sen kasma kendini gerçekten basit bir işlem dedi

Hemşire benimle güya sohbet ediyor şeker uzattı doktorla sozde hazırlık yapıyor güya dur bı mantar mi var Bakicam şimdi dedi pıt diye birşey hissettim :) megersem vajinal ultrasonu yerleştirmiş sonra muayene bitti smear testi için yine kastim kendimi dediki normalde hastalar da çok gerilir sana mahsus değil bak kasmazsan birşey hissetmedin dedi . Gerçekten kasmayinca rahat oluyor

Tamam ben de bu kadar kolay bir mesele olmadigini ve dalga gecmenin uygunsuz oldugunu söylüyorum. Cinsel iliskiye girememekten kasit penisin vajinaya girmesi/girmemesi degil, saglikli cinsel iliskiye girememe durumu. Bu insanlar iliskiye girerler ama iliski sirasinda istemsiz kasilma, agri, kanama gibi bir suru sorunu yasamaya devam ederler. Hala vajinismus hastasidirlar haliyle.

Sonunda mantıklı bir yorum yapılmış ...

Aynen... Çok doğru.

Doktoruna soyle haberi olsun bence.. ben acilmaya bakan doktora bile cok korktugumu belirtiyorum.. biraz daha nazik olsun ddiye.. bilmezse hassas davranamaz..

Vajinal ultrasonda birsey yok aslinda.. normal penisten daha kolay bile giriyo bemce.. jel suruyolar zaten.. tek yapman gereken rahatlayip ekrana kilitlenmek olsun..

Arkadaşlar vajinismus sadece ilişkiye girmemek değil

Hiç ilişkiye giremeyen
İlişki gerçekleşen ama muayene olamayan fitil kullanamayan normal doğum yapamayan

Fitil kullanıp muayene olabilen ama sağlıklı ilişki yaşayamayan kişiler olarak cesitlendirilir

Mesela 7. Ayımda yendim kendi kendime
Tedavim için kullanmak zorunda kaldığım 40 günlük günde iki kereden fitil sayesinde
Ama hala ilişki benim için çok sancılı. Vajinal ultrasonda da doguruyorum sanki

Vajinismus denince sadece hiç iliski olmuyor değil yani

Vajinal ultrasonu gördünüz mü bilmiyorum, incecik birşey. Sadece giriş anında hissediyorsunuz, girdikten sonra kesinlikle his yok. Ben de çok zorlaniyordum ama aşılama tedavisinda her gun yumurtalara bakıldığı için alıştım. Hamileligimde de 5+5te vajinal olarak keseye baktı. 10 gun sonra vajinal, 20 gun sonra karindan kalp atışını görebiliriz dedi. 20 gun sonra gittim ve karindan ultrasonla gördük kalp atışını. Acil bi durum yoksa bekleyebilirsiniz.
Fitil fikrinden nefret ettigim için aylarca progestani oral olarak aldım.
Yasamayan bilmez bunları malesef..

Ben spekulum takilacagi zaman anestezi istedim. Düşünebiliyor musunuz? Doktorum guclendirdi beni, hemşireleri başıma topladı, hepsi bi yandan kafami dağıttı. Doktorum da cok cok nazik davrandı. Ki spekulumla vajinal ultrason bence mukayese kabul etmez. Senin anesteziye ihtiyacın yok dedi ve spekulum doktorumun da çoook büyük katkisiyla takıldı işlem yapıldı. Eşim sesimi dışarıdan duymuş
Bir sonraki kontrole gittiğimde, ileri yaşta vajinismuslu bir hastası olduğunu, yaşı dolayısıyla yumurta rezervinin azaldığını ve tüp bebek yapmak zorunda olduklarını, genel anesteziyle bile spekulum takamadigini anlatti! Bakın genel anestezi altında bile kasiyor kadın kendini. Bilinçaltı böyle güçlü birşey. Doktorumdan duymasam inanmazdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…