Vajinusmus ve vajinal ultrason :(

Daha doğru düzgün sevişemeyip hamile kalmakişiniz zor

vajinismus insanı berbat hissettiren bir psikolojik rahatsızlık ve siz bunu yaşamıyorsunuz diye böyle cümleler kurmak haddiniz değil. arkadaş burda birilerinden telkin istemiş siz telkinde bulunmayacaksanız konudan çıkın kimsenin sıkıntısına sıkıntı basmak zorunda değilsiniz.
ha bu arada vajinismus olan bir kadın cok güzel sevişebilir bırakın ona kocaları karar versin. siz kendi sevişmenize bakın

sen vajinismusu tam yenemeden hamile kalma çabasına girmissin yani aslinda hamile kalacak kadar yensem bana yeter mantıgı:) ben de suan bu rahatsizliktan muzdaribim yenmeye çalışıyorum bir doktor kontrolünde egzersizlerle. oncesinde bir ameliyat icin 4 defa vajinal muayene olmam gerekti doktor parmagiyla iceri girdi saga sola çevirdi vs milyon şey. ben doktora yavas yavas girmesini soyledim derin nefesler alip baska seyler düşündüm. oraya odaklanırsan cok zor olur. halbuki hiç bisey olmuyor yani gayet jelleyip hallediyolar sen kendini rahatlat kolay olcak. orası da ağız ici dokusundan farksiz. agzina parmagini sokman giibi cok basit aslinda.. sadece biz çok anlam yüklüyoruz.

Kaç haftaliksin? Benim vajinismusum yok ilişkiye girerken ama vajinal muayenede bayılıyorum korkudan. Ciddi anlamda bayılıyorum yani titremeli gözler kaymalı... Kaç haftalık hamile olduğuna göre değişir 7 falan olduysa ve hala kese gözükmüyorsa o zaman mecbursun. Ama daha 5 falansa bekle öteki hafta tekrar karından baktır. Şahsen ben de yeni hamileyim böyle düşünüyorum

Vajina kaslarinin istem dışı kasilmasi diyelim. O kaslardan da normal şartlarda tek birşey girdiği için, ilişkiye girememe olarak düşünülüyor. Halbuki ne soksanız o girmez.

Cnm nasıl doğum yapacaksın sen.. doğum anında sürekli kontrol edilcek keşke tamamen atlatmadan hamile kalmasaydınız.. sezeryan olması da durumu değiştirmez

Cnm nasıl doğum yapacaksın sen.. doğum anında sürekli kontrol edilcek keşke tamamen atlatmadan hamile kalmasaydınız.. sezeryan olması da durumu değiştirmez
Sezeryan olmasi neden durumu değiştirmiyor? Ben de benzer durumdayım da doktorum korkma sezeryanla hallederiz demisti

Canm banada vajinismussun dedi herkes iliskiye girerkeb zorlaniyorum aci yanma oluyo diye. Bende vajinal ultrasondan korkuma bu hafta kontrolume gitmedim ve haftaya sezeryan dogum yapicam. Insanlar belki kendi yasamadigi icin anlayamaz ama dr bana fitil verdi o fitili koyarken nasil kasildiysam o gece sabaha kadar kasilmam sancim oldu doguruyorum sandım. Es ile iliskiye girip hamile kalinmaz diyolat amaa esine nazin geciyo dur bekle birak diyebiliyosun bunu dr a soylesen seni kovar bu yuzden korkuyoruz aslinda muayeneden. Insallah hakknda hayrlisi olur

Sezeryan olmasi neden durumu değiştirmiyor? Ben de benzer durumdayım da doktorum korkma sezeryanla hallederiz demisti
Sezeryan oldum asla altdan muayene etmedi

Sezeryan olsa bile vajinal muayene oldum ben.. üstelik sonda falan takılıyo ne bilim.. o da zor olur bence..
Bu doktorunuzdan kaynaklanan birşey doktorum asla altdan muayene etmedi aksine vajinismuslulara normal doğum onerilmiyor zaten. Daha kötü olanlar var yenip doğumdan sonra tekrarlayan var diye

Sonda ile vajinanın alakası yok idrar çıkışı ile vajinanın girişi malum farklı ...

Ayrıca vajinismusu gerçekten bilmeyip yorum yapmasaniz keşke gerçekten çok komik oluyor

İlişkiye girince vajinismus bitti diye birşey yok arkadaşlar . 60 yıl da sürebilir bu
Vajinal kasların istemsiz kasılması . Durum bu . Şahıs zaten ilişkiye girebiliyor ama muayeneden daha doğrusu vajinal ultrasonda cekiniyor çünkü daha önce hiç olmamış insan bilmediğinden korkar .

Kasları kontrol edememe problemi üremeye engel değildir sadece normal doğumu zorlar . Normal doğum yapabilen var doğumla bunu atlatan var
Doğumla vajinismusu tekrarlayan da var
Hiç vajinismus olmayıp doğumdan sonra olan da var

Ne yani kaslarını kontrol edemiyor diye doğurmasın mi anne olmasın mı
.güldürmeyin yahu

Biliyorum cnm.. ama bende vajinismus olmadığı halde çok kötü oldum

Biliyorum cnm.. ama bende vajinismus olmadığı halde çok kötü oldum
Normal doğumda altdan muayene hiç bir kadının hoşlanmadığı birşey

Mesela ben sonda takılırken hiç hissetmedim bile ... Sonda takicaz diye 2 kişi geldi dedim acirsa bozusuruz diye... Daha derken gülüp geçmiş olsun dediler takmışlar bile anlamadım

İyi olmuş sizin için.. ben ikisinde de çok kötü oldum maalesef ikisinde de alttan muayene oldum bikaç kere.. öncesi ve sonrasında..

İyi olmuş sizin için.. ben ikisinde de çok kötü oldum
Muayene de sonda da sizin için zor geçmiş ama vajinismus degildiniz değil mi ...

Ben vajinismustum fitil de kullandım doğum zamanında yapılan her işlemde rahattım...

Tamamen kişiye göre değişen şeyler halbuki aynı işlem ama kişiler arası nasıl fark ediyor ...

Vajinismusta böyle işte kimisinin ağrılı olur kimisi ilk gün bile hiç rahatsızlık ağrı hissetmez ... Mesela benim vajinismus olma sebebim doktor ...

Evlilik öncesi bilgi almak için ve mantar şikayetim için doktora gitmiştim hem mantarın var hemde korunma yöntemi işte herşey sağlıklı mı diye muayeneye

Muayene ederken okadar acittiki acidan ağladım ve bana gösteri yapmaya mi geldin buraya dedi kadın doktor ... Ağlayarak çıktım... Sonra 7 ay inanılmaz acı ve yaşanamayan cinsellik

Başka doktora gittim meğer
Kızlık zarınm çift ve septaliymis binde bir görülen durum... boşuna zorlanmissin ameliyat olman gerek dedi anestezi altında zarım çıkarıldı . Patalojiye gönderdiler kabuksu deri parçası gösterdiler birde bana

Boşuna 7 ay zorlanmistim psikolojim bozuldu ... Düğün öncesi doktor insan gibi davransa çözülecekti...

Sonrası zaten atlattım ama yaşadığım travma kaldı

3 senelik evliyim çocuğum var hala kasarim kendimi çok ... Belki ölene kadar sürecek bu süreç bilemiyorum evet iliski oluyor ama zor ve muayeneler benim için kabus ... Fakat doğum benim için daha kolaydi

Öyle ki muayene olacağıma doğurmayi tercih ederim :)

Çok kötü olmuş gerçekten senin için..Allah her zmn iyi insanlarla karşılaştırsın.. ben utanıyorum bence doktordan.. yakın zamanda gittim doktora kasma kendini diyo ikide bi kadın.. sırf muayene olmamak için 1 yıl erteledim doktora gitmeyi :))

Bende vajinsmusu yener yenmez hamile kalmıştım oğluma, ve keseyi görebilmk için alttan muayene olmak zorunda kaldım ama kendimi kasmadığım için problem olmadı sonra da normal doğum yaptım tamamen kurtuldum vajinusmustan.

Sana tavsiyem karından usg ile görününceye kadar bekle öyle git.

Ve kendini kasma hamile kaldysan bu işin sonu yok gerekirse alttan muayene olacaksın.

Sağlık sıhhatle kucağına alırsın inşallah.

İnanmıyorum ya, burada kendini çok bilgili sanan kişiler güya vajinismus uzmanı sanki, ilişkisiz nasıl hamile kalınıyora takılmışlar. Açın bakın, okuyun, araştırın biraz.. Yok neymiş, insanın büyüttüğü korkuymuş. Parmak girerse o da girermiş falan filan.. Psikolojik bir rahatsızlık bu, kendine bunu telkin etmekle geçse zaten böyle bir hastalık olmazdı. Uzman biliyorsunuz ya kendinizi, aslında daha cahilsiniz düşündüğünüzden.. İnsanların dertleriyle dalga geçiyorsunuz bir de..

Burda yorumlari okudukça sinirden kendi kendimi yedim Gercekten damdan dusenin halini damdan düşen anliyormus.Daha dogru duzgun sevismeden hamile kalmissin vay efendim hamileysen vajinismus degilsin Çok biliyorsunjz gercekten Allah kimsenin basina vermesin 1 yil cektim bu sıkıntıyı sonra ozel bi klinikte tedavi oldum tonla para verip.Çünkü normal hastanede bana git eve parmak egzerszi yap dediler kas gevsetici verdiler agri kesici verdiler yolladilar.Öyle bo caresizlik ki her gittign doktorun agzindan kesin cozum birsey duymak istiyorsun.Arkadasim benim de kesem gorulmedi korkuttular dis gebelik falan diye alttan bakcaz dedi doktora vajinismustum tedavi oldum dedim oralar beni ilgilendirmiyor dedi ve canimi cok acitti doktorumu degistirdim simdiki doktorum bebegi gormek icin 8.haftada gel bos yere alttan bakip canini acitmayalim dedi .Allah iyi doktorlarla karsilastirsin . benim kuzenim de vajinismusken hamile kaldi surtunme yoluyla .Allah isteyince her sekilde o bebek oluyor iste .Ben yendim sukurler olsun ama hala %100 cok rahat degilim ama eski halime göre mucize suan yasadiklarim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…