- 20 Haziran 2016
- 425
- 1.128
- 63
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Daha doğru düzgün sevişemeyip hamile kalmakişiniz zor
Hamileyim bugün kontrole gittim. Doktorum karnımdan baktı keseyi göremedi. Vajinal ultrasonla bakmamız lazım dedi. Vajinusmusum ve çok korkuyorum ama bunu yaptırmak zorundaymışım. Dış gebelik olabilir dedi. Başka bi alternatif tok mudurBeni rahatlatır mısınız arkadaşlar kalbim durucak.
Düzenlem: Arkadaşlar 2 senelik evliyim 1 sene boyunca kesinlikle ilişkiye giremedim bi sürü doktora gittik. Ağır vajinusmussun dediler.. Yani teşhisi ben koymadım.. Daha sonra kendi çabalarimla bu hastalığı kısmen yendim. Yani tamamen değil.. ilişkiye girerken yine korkuyorum ama sonra rahatliyorum.. Yalnız vajinaya parmak sokmak, fitil koymak, ya da böyle tıbbi aletlerin girme düşüncesi beni çok korkutuyo. Bu farklı bişey farklo bi psikoloji dediğim gibi kısmen yenmiş oldum tamamen değil..
Vajina kaslarinin istem dışı kasilmasi diyelim. O kaslardan da normal şartlarda tek birşey girdiği için, ilişkiye girememe olarak düşünülüyor. Halbuki ne soksanız o girmez.Hanımefendi, benim bildiğim kadarıyla vajinusmus, kadının elinde olmayarak cinsel ilişki sırasında kasılması ve cinsel ilişkiye girememesi durumu. Konuyla ilgili internet sitelerinde de "vajinusmus = cinsel ilişkiye girememe" şeklinde belirtiliyor.
Hal böyle olunca, insanlar da cinsel ilişkiye girilemiyorsa nasıl hamile kalınıyor diye sormuşlar.
Sezeryan olmasi neden durumu değiştirmiyor? Ben de benzer durumdayım da doktorum korkma sezeryanla hallederiz demistiCnm nasıl doğum yapacaksın sen.. doğum anında sürekli kontrol edilcekkeşke tamamen atlatmadan hamile kalmasaydınız.. sezeryan olması da durumu değiştirmez
Sezeryan olsa bile vajinal muayene oldum ben.. üstelik sonda falan takılıyoSezeryan olmasi neden durumu değiştirmiyor? Ben de benzer durumdayım da doktorum korkma sezeryanla hallederiz demisti
Sezeryan oldum asla altdan muayene etmediSezeryan olmasi neden durumu değiştirmiyor? Ben de benzer durumdayım da doktorum korkma sezeryanla hallederiz demisti
Bu doktorunuzdan kaynaklanan birşey doktorum asla altdan muayene etmedi aksine vajinismuslulara normal doğum onerilmiyor zaten. Daha kötü olanlar var yenip doğumdan sonra tekrarlayan var diyeSezeryan olsa bile vajinal muayene oldum ben.. üstelik sonda falan takılıyone bilim.. o da zor olur bence..
Biliyorum cnm.. ama bende vajinismus olmadığı halde çok kötü oldumSezeryan oldum asla altdan muayene etmedi
Bu doktorunuzdan kaynaklanan birşey doktorum asla altdan muayene etmedi aksine vajinismuslulara normal doğum onerilmiyor zaten. Daha kötü olanlar var yenip doğumdan sonra tekrarlayan var diye
Sonda ile vajinanın alakası yok idrar çıkışı ile vajinanın girişi malum farklı ...
Normal doğumda altdan muayene hiç bir kadının hoşlanmadığı birşeyBiliyorum cnm.. ama bende vajinismus olmadığı halde çok kötü oldum
İyi olmuş sizin için.. ben ikisinde de çok kötü oldumNormal doğumda altdan muayene hiç bir kadının hoşlanmadığı birşey
Mesela ben sonda takılırken hiç hissetmedim bile ... Sonda takicaz diye 2 kişi geldi dedim acirsa bozusuruz diye... Daha derken gülüp geçmiş olsun dediler takmışlar bile anlamadım
Muayene de sonda da sizin için zor geçmiş ama vajinismus degildiniz değil mi ...İyi olmuş sizin için.. ben ikisinde de çok kötü oldum
Çok kötü olmuş gerçekten senin için..Allah her zmn iyi insanlarla karşılaştırsın.. ben utanıyorum bence doktordan.. yakın zamanda gittim doktora kasma kendini diyo ikide bi kadın.. sırf muayene olmamak için 1 yıl erteledim doktora gitmeyi :))Muayene de sonda da sizin için zor geçmiş ama vajinismus degildiniz değil mi ...
Ben vajinismustum fitil de kullandım doğum zamanında yapılan her işlemde rahattım...
Tamamen kişiye göre değişen şeyler halbuki aynı işlem ama kişiler arası nasıl fark ediyor ...
Vajinismusta böyle işte kimisinin ağrılı olur kimisi ilk gün bile hiç rahatsızlık ağrı hissetmez ... Mesela benim vajinismus olma sebebim doktor ...
Evlilik öncesi bilgi almak için ve mantar şikayetim için doktora gitmiştim hem mantarın var hemde korunma yöntemi işte herşey sağlıklı mı diye muayeneye
Muayene ederken okadar acittiki acidan ağladım ve bana gösteri yapmaya mi geldin buraya dedi kadın doktor ... Ağlayarak çıktım... Sonra 7 ay inanılmaz acı ve yaşanamayan cinsellik
Başka doktora gittim meğer
Kızlık zarınm çift ve septaliymis binde bir görülen durum... boşuna zorlanmissin ameliyat olman gerek dedi anestezi altında zarım çıkarıldı . Patalojiye gönderdiler kabuksu deri parçası gösterdiler birde bana
Boşuna 7 ay zorlanmistim psikolojim bozuldu ... Düğün öncesi doktor insan gibi davransa çözülecekti...
Sonrası zaten atlattım ama yaşadığım travma kaldı
3 senelik evliyim çocuğum var hala kasarim kendimi çok ... Belki ölene kadar sürecek bu süreç bilemiyorum evet iliski oluyor ama zor ve muayeneler benim için kabus ... Fakat doğum benim için daha kolaydi
Öyle ki muayene olacağıma doğurmayi tercih ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?