valla ne yalan söyleyeyim ağrıma gitti be:(

eskaram

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
5.079
6.047
198
Dökülsem mi dökülmesem mi diye çok düşündüm ama insan eşine bile anlatamıyor yahu. Ezik hissediyorum kendimi galiba.
İşyerinde hiç hazetmesem de molalarda zaman geçirecek başka kişiler olmadığından konuştuğum 2 fesatlık abidesi var.
Bunlardan birinin kuzeni malum kozmetik firmasının kataloğundan satış yapıyor. O da kataloğu getirip sipariş alıyor. Ben de ufak tefek alacağımı alırım ödemeyi yaparım.

Geçen ay normalden fazla alışveriş yaptım. Ayın 5 inde yaparım dedim ama yapamadım. Kartım bloke olduğu için nakit çekemedim.
Huyunu az çok bildiğim için bekletirken de çok huzursuz oldum. O da beklendiği üzere hatırlattı. Ki bu benim kolay kolay yapamayacağım bir şey.

Eşimle aynı şirketteyiz. Birisinden borç alıp gelmesini rica ettim. Parayı ona verirken "kusura bakma" dedim "sorun değil" dedi.
Geçen hafta yeni kataloğu gördüm elinde bana bir şeyler gösterdi. Hiç elime almadım ilgilenmedim. Normalde sipariş verilecekse kataloğu bir gün bana bırakır.
Bugün bu şahış kankasına telefona bakıp "canım senin ... borcun ....mış benim ki de ...." dedi. Öteki de "tamam öderim bir ara" dedi.
Orada anladım ki bana göstermeden sipariş verilmiş ve alınmış.
Bunu da bana belli etmek için muhabbetini açtı adım gibi eminim. Tanıyorum çünkü.
Hiç bir şey söylemedim tabi ki ne denir ki?

Tamam bir defa öderken geciktirdim. Ama bir insan da bu kadar kolay harcanmaz ki canım. Allah'a şükür kimsenin parasının üstüne yatmadım ödeyene kadar da huzursuz olurum.
Böyle insanları kafaya taktığım için kendime de kızıyorum. Yine yüzyüze bakıyoruz öyle de gidecek. Bir kaç gün sonra bana katalogla gelecek çok iyi biliyorum o zamanı bekliyorum. :KK59:

Yani benim en başta istemeden sebep olduğum şey bu kadar büyük bir hata mı sizce?
Ben kendi tarafımdan bakınca on kusurlu hareketten birini göremiyor muyum bayanlar?

Dökülsem mi dökülmesem mi diye çok düşündüm ama insan eşine bile anlatamıyor yahu. Ezik hissediyorum kendimi galiba.
İşyerinde hiç hazetmesem de molalarda zaman geçirecek başka kişiler olmadığından konuştuğum 2 fesatlık abidesi var.
Bunlardan birinin kuzeni malum kozmetik firmasının kataloğundan satış yapıyor. O da kataloğu getirip sipariş alıyor. Ben de ufak tefek alacağımı alırım ödemeyi yaparım.

Geçen ay normalden fazla alışveriş yaptım. Ayın 5 inde yaparım dedim ama yapamadım. Kartım bloke olduğu için nakit çekemedim.
Huyunu az çok bildiğim için bekletirken de çok huzursuz oldum. O da beklendiği üzere hatırlattı. Ki bu benim kolay kolay yapamayacağım bir şey.

Eşimle aynı şirketteyiz. Birisinden borç alıp gelmesini rica ettim. Parayı ona verirken "kusura bakma" dedim "sorun değil" dedi.
Geçen hafta yeni kataloğu gördüm elinde bana bir şeyler gösterdi. Hiç elime almadım ilgilenmedim. Normalde sipariş verilecekse kataloğu bir gün bana bırakır.
Bugün bu şahış kankasına telefona bakıp "canım senin ... borcun ....mış benim ki de ...." dedi. Öteki de "tamam öderim bir ara" dedi.
Orada anladım ki bana göstermeden sipariş verilmiş ve alınmış.
Bunu da bana belli etmek için muhabbetini açtı adım gibi eminim. Tanıyorum çünkü.
Hiç bir şey söylemedim tabi ki ne denir ki?

Tamam bir defa öderken geciktirdim. Ama bir insan da bu kadar kolay harcanmaz ki canım. Allah'a şükür kimsenin parasının üstüne yatmadım ödeyene kadar da huzursuz olurum.
Böyle insanları kafaya taktığım için kendime de kızıyorum. Yine yüzyüze bakıyoruz öyle de gidecek. Bir kaç gün sonra bana katalogla gelecek çok iyi biliyorum o zamanı bekliyorum. :KK59:

Yani benim en başta istemeden sebep olduğum şey bu kadar büyük bir hata mı sizce?
Ben kendi tarafımdan bakınca on kusurlu hareketten birini göremiyor muyum bayanlar?
Baska yerlerden kozmetik firmalarindan alisveris magazalarinizdan almayi deneyin ihtiyaciniz neyse boyle insanlar en ufak birseyde siz yapmayacak dahi olsaniz hemen yuzunuze vurur ne yazik ki..

Hatırlatmasını beklemeden kendim söylerdim borcumu. :110:
Bir adım öndeyim diye hissediyorum o zaman, ödeyene kadar huzursuzluğum devam ediyor ama benim için içinde bir şey biriktiremez en azından diye düşünüyorum.

Bazı insanların beyni az gelişiyor sanırım. Bu şekilde davranarak kendilerini tatmin etmişller.
Ben yerinizde olsam günaydın iyi akşamlardan fazla bir muhabbet etmem bunlarla.

Hatun size yeni kataloğu göstermiş, elime bile almadım, ilgilenmedim demişsiniz. Zorla burnunuza sokup illa al mı demeliydi? İlgilenmeyen sizsiniz, durumdan rahatsız olan da sizsiniz.
Borcu olan taraf istenmeden gidip bu ara ödeyemeyeceğim, şu gün öderim gibi bir şey söylemeli. Normal olan sizin gidip dile getirmenizdi, onun söylemesine fırsat vermeden.

Yüz kere iyi birsey yap,bir kere hata yap o yaptığın iyilik değil hata göze batar.

gerci sizin yaşadığınız olay hata degil ama işte bir kere istemeden geciktirdiginiz için böyle bir tavır sergilemis karşı taraf,çokta ayıp etmiş. Buraya sizin yerinize o konu açmaliydi bence ayıp ettim diye.

Madem fesat ve ayrıca böyle tavırli birisi,birdaha alışveriş yapmayın ondan,o dediginiz markanın ürünlerini artık pazarda bile görüyorum, gidin başkasından alin

En nefret ettigin seydir su kataloglardan alisveris yapmak. Ne diye insanlara laf veresiniz ki gidin bi kozmetikciden istediginizi alin. Bosuna dert tasa.

Oyle sinirlendimki ne yazicami bilemedi
Insani hakliyken kendine ne kadar kotu hissettiriyolar
Hayatta muhattab olmamaya calisiri bir lira bile ne alirim ne veririm
Karakteri olusmamis bile bundan haz duyup yuzsuzce arkadasiyla konusarak sizelaf yatiyosa yazik,

gerçek arkadaşlıkta paranın lafı bence edilmemeli
bu durumda parayı kendim öderim arkadaşıma hiç belli etmem
zaten benim gerçekten arkadaşımsa ben zor durumda bırakmaz parayı da getirir

Genel olarak zaten öyle içten bir samimiyetimiz yok. Her gün şirket içinde muhabbet eden insanlar gibiyiz.
Bu da belli bir dereceye kadar yine de ikili ilişki oluşturuyor.
Zaten o markadan vazgeçemediğimden değil beğendiğim bir iki makyaj malzemesi için verdim sipariş.
Bundan sonra para mevzusu bitmiştir zaten. O potaya girmem artık.

Alacağınız bir ihtiyacınız varsa o firmadan ya online ya başka bir kişiden alın sonra da ofiste mesela ' ay bunu aldım kokusu,rengi,nemlendirmesi -işte ürün her neyse- çok güzelmiş deneyin bence' derdim ben. Böyle şeylerde biraz kısasa kısascıyımdır.
Ama siz yapmayın yine de bunu dert etmeyin bile. Her insanın eli sıkışık dönemleri olur sonuçta.

Hatun size yeni kataloğu göstermiş, elime bile almadım, ilgilenmedim demişsiniz. Zorla burnunuza sokup illa al mı demeliydi? İlgilenmeyen sizsiniz, durumdan rahatsız olan da sizsiniz.
Borcu olan taraf istenmeden gidip bu ara ödeyemeyeceğim, şu gün öderim gibi bir şey söylemeli. Normal olan sizin gidip dile getirmenizdi, onun söylemesine fırsat vermeden.

Pardon o anda müsait değildim diye belirtmeyi unutmuştum. Sonradan kendileri için sipariş verdikleri katalogdan bana ısrarla bir ürün gösterdi. He güzelmiş alabilirim dedim. Meğer aklında ki başkaymış

gerçek arkadaşlıkta paranın lafı bence edilmemeli
bu durumda parayı kendim öderim arkadaşıma hiç belli etmem
zaten benim gerçekten arkadaşımsa ben zor durumda bırakmaz parayı da getirir

Yok canım ben öyle birine arkadaşım demem. İş arkadaşıyız sadece. Mecburiyetten yani.

Alacağınız bir ihtiyacınız varsa o firmadan ya online ya başka bir kişiden alın sonra da ofiste mesela ' ay bunu aldım kokusu,rengi,nemlendirmesi -işte ürün her neyse- çok güzelmiş deneyin bence' derdim ben. Böyle şeylerde biraz kısasa kısascıyımdır.
Ama siz yapmayın yine de bunu dert etmeyin bile. Her insanın eli sıkışık dönemleri olur sonuçta.

Bu yöntem benim de hoşuma gider neden olmasın ki?
Bana da sıra gelecek. Hep gelmiştir. :KK59:

Oyle sinirlendimki ne yazicami bilemedi
Insani hakliyken kendine ne kadar kotu hissettiriyolar
Hayatta muhattab olmamaya calisiri bir lira bile ne alirim ne veririm
Karakteri olusmamis bile bundan haz duyup yuzsuzce arkadasiyla konusarak sizelaf yatiyosa yazik,

Tam da son paragrafında ki gibi biridir. Bu zamana kadar bununla ilgili hiç tavır yapmadı.
Dışarıda görüştüğüm iki aydır tanıdığım arkadaşımla birbirimize yemek kahve ısmarlıyoruz. Burada 4 senedir çalıştığım kişi bu kadar küçülüyor gözümde. Ağrıma giden o.

Baska yerlerden kozmetik firmalarindan alisveris magazalarinizdan almayi deneyin ihtiyaciniz neyse boyle insanlar en ufak birseyde siz yapmayacak dahi olsaniz hemen yuzunuze vurur ne yazik ki..

Genel ihtiyacımı kendim gözümle görerek yapıyorum. Böyle ufak şeyler vardır ya görünce rengi hoşuna gider göz kalemi, ruj gibi şeyler.

O ay ekstra olarak indirimde kokusu hoşuma giden bir parfüm aldım.
Abartmak istiyorum ama şirkette de pek hoşlanılmaz ondan. O nedenle normalde o şahısla alışverişi minimumda tutarım.
Neyse bu da bana akıl parası olsun.

Hatırlatmasını beklemeden kendim söylerdim borcumu. :110:
Bir adım öndeyim diye hissediyorum o zaman, ödeyene kadar huzursuzluğum devam ediyor ama benim için içinde bir şey biriktiremez en azından diye düşünüyorum.

Bir arkadaşıma daha geçen hafta o şekilde söyledim zaten. Onun iki katı tutarındaydı. Ne zaman ödeyeceğimi söyledim. Kredi kartına 3 taksit yapmıştık. Bir taksit bana aitti. Ve ben söylediğim zamandan önce ödedim. Bazı şeyler kötü tecrübeyle öğreniliyor.

Sürekli geciktiriyorsanız hatırlatması normal ancak kırkyılda bir geciktirdiyseniz hatırlatması gerçekten çok ayıp ben olsam en az bir ay beklerdim eğer hala vermiyorsa kırmadan hatırlatırdım

Back
X