Vallahi kafayı yicem artıkkk😥😥😥

Karbonhidrat seviyor demek
Pizza hamuruna sogan , brokoli, domates artik ne varsa doldurup üzerine bolca peynir koyup yedirin diyecegim ama koca kiz, ergenligin basi yani size de yazik
Ben ne bulursam yerdim
Kendi haline birakin bir süre ama sürekli bu yaptigninin dogru yol olmadigini söyleseniz, tepkisi ne oluyor

Köfte yiyormuş zaten protein alımında sıkıntı yok ki.
Spor yapıyormuş.
Daha fazla protein ihtiyacı vardır diye düşündüm.
Tabi 5 6 köfte yiyor ise yeterli gelebilir.
Günde en az 75 gram protein lazım.
100 gram köfte de 20 grm protein var.
100 gram köfte 2 3 köfteye tekabul eder.
Spor ne kadarlık bir ihtiyaç ekler üzerine bilemedim

Keisnlikle bask. Çocuklarla yemesi etki ediyor yada başkasının evinde tadına bakabilir :))
Yok canım hiç bir etkisi yok

Mesele ben kerevizi çok severim sürekli yaparım geçen gün yoğurtlu salatasını yaptım kızımn lütfen benim için tadına bak dedim zoraki çatalın ucuyla baktı beğendi güzelmiş ama yemem dedi

Çok önyargılı

Onu bende yemem

Size inat yaptığını düşünüyorum.
Sizin onunla bu sebepten dolayı ilgilenmenizi seviyor.
Naz yapmayı seviyor.
Bence yemek konusunu kapatın.

Aç bırak dediler bıraktımdan kastınız akşamına kıyamamaksa pek aç bırakmış olmuyorsunuz. Haftalar süren bir süreç bu. Yemek reddi açısından Çocuk psikiyatristine gitmenizde fayda var dediginiz kadar ağır bir durum varsa.

Tavuk yedirmeyin ya, çok kötü. Bu yaşımda ben ağzıma sürmem.
Sebzeleri peynir ve yumurta ile karıştırıp muffin yapmayı denediniz mi?

Bebekken çok zorladınız mı yemek yemeye?
Aksine bebekken hiç zorlamadım ama o zaman kayınvalidemle yaşıyorduk kızım yemek istemeyince kayınvalidem verme boşver ne istiyorsa onu yapalım diyordu eeeee tabi doğal olarak alıştı 5 yaşında ayrı eve çıkınca ipleri elime aldım ama çok geç oldu

Size inat yaptığını düşünüyorum.
Sizin onunla bu sebepten dolayı ilgilenmenizi seviyor.
Naz yapmayı seviyor.
Bence yemek konusunu kapatın.
Konuyu kapattığım zamanlarda oluyor o zamanda annem ne istesem yapıyor oluyor yine yemiyor

Bebekken bile ayırıp yemediyse karakteri öyle canım. Bende ek gidaya başlandığından havuç,biber ve soğan asla yememişim halada aynı gidiyor. Bu saatten sonra zorlasan da faydası olacağını sanmıyorum. Dışarıdan sebze yemeyen çocuklar için multivitamin takviyesi haplar var onları danış doktoruna.

Çocuğum yok ama kızınıza benzer bir çocuktum, hala öyleyim. Ben yemek seçmezdim, yemeği toptan reddederdim, 34 yaşındayım yemek yemeyi sevemedim hala. O yüzden anne ve yemek baskısının psikolojisini nasıl etkilediğini anlayabiliyorum.

Bu arada bir sağlık sorunum yok, uzun yıllar profesyonel olarak spor yaptım ve kas oranım kadın bedeninin ortalamasının üzerinde.

Siz bilirsiniz yine de ama bence kendinizi de kızınızı da yıpratmayın.

Anladım.
Öyle oluyor gerçekten.
Ben de hiç yemez işim yemek.
Bugün annemle konuşuyorduk 4 yaşına kadar günde 1 öğünle yaşadın o da öğün değildi dedi. Çıldırıyordum dedi.
Ne oldu ise 4 yaşında malatyaya taşınınca olmuş.iştahım açılmış. Düşünün ki obezdim. Mide küçültme ameliyatı oldum.
Ben iştah olayını annemin artık pes etmesine bağlıyorum. Yeter üstüne düşmüycem demiş ve yemişim.

Baklagil, ceviz, fındık, badem, susam bunların hepsinin unları var ve çok çeşitli ve lezzetli şeyler yapabilirsiniz. Kuru fasülyeden yaş pasta yapıyorlar. Özellikle instagram bu gibi tariflerde bir cennet . Bence bi bakın

Benim 7 yasinda ki oglum da kesinlikle et Yemek. Tavuk koftesi veya körili yapinca yer. Kirmizi et olarak da sadece döner yer.

Imkani yok yemez yapinca.
Bakliyat da Nohut koftesi (falafel) damak tadlarina uygun oluyor genelde cocuklarin. Bizde de Kurufasulye ve falafel disinda Bakliyat tuketmez. Gerci azar azar taze fasulye yemegine de basladi.

Farkli sekilde sunmak ise yaraya bilir. Ama yemeyince de yemiyorlar

Benim kızımda 5 yaşında dediginiz şeylerden başka bisey yemezdi kesinlikle
1 aydir Ara öğünleri ve abur cuburu tamamen kestim kiyamamazlik yapmadım ac bıraktım
Ispanak yedi o gün neredeyse ağlayacaktım şimdi yavaş yavaş fasulye,pırasa vs. Yemeğe başladı Allahım.nasil mutluyum uzun zamandır hiç bise beni bu kadar mutlu etmedi sizi çok iyi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…