Böyle yapacağım bakalım ne kadar dayanabileceğimÇocuk sevmiyor demek ki:) Bırakın istediğini yesin nasılsa en geç 3-5 yıl sonra değişecek yeme alışkanlığı. O kadar kavga edeceğinize güzelce, hoş sohbet ile yemekeleri yiyip kalkın :) Siz yine kendi yemeğinizini yapın aile için yemeyeceği zaman kalksın kendine kızartsın köfte ve patates o kadar...
Evet canım yeniliklere kesinlikle karşı tadını dahi bilmediği şeyleri kesinlikle yemiyor akışına bıraktım artık. Ne kadar dayanabileceğimbir anne olarak günümüzün en büyük sorunlarından biri çocukların yemek seçmesi, karonhidrat ve hazır gıda abur cubur apırlıklı beslenmesi ve buna çözüm bulamamak.
aç bırakmak, abur cubur almamak, onunla yemeği birlikte pişirmek, yemekelri karışım olarak hazırlamak yemediklerini farklı forma sokup yedirmeye çalışmak bir çözüm değil kesinlikle..
ama şu da var ki herkesin sevmediği birşeyler vardır, tadını bilir ama sevmediğinden yemez saygım sonsuz ama tadını bile bilmediği şeyleri yememekte ısrarcı ise o zaman orada bir sıkıntı var demektir.
ve tek tip beslenme de doğru değil herşeyden kararında yemesi lazım ki sağlıklı olsun , yemiyor diye ölmez zayıfta kalmaz ama ilerki yaşlarda obezite vs bir ton sağlık sorunu çıkar....
benimde 3,5 yaşında kızım var okulda kendisi yer severse hepsini yer çıkan yemeğin sevmezse yemez aç gelir.
evde kahvaltılık herşeyi yer ve en sevdiği öğün kahvaltıdır, her gün süt içer, meyvenin hemen her türünü yer. köfte yemez tek yediği hazır hamburger köftesi, tavuk kırmızı et balık az miktarda tüketir. bakliyat yer ama çok değil en sevdiği kuru fasulye bakliyat türünden...
sebzeye gelirsek bizdede sorun var ama hiç yemiyor diyemem bazılarını yer bazılaını yemez bende yediklerini yedirmek için arada ısrar ederim ama yemeyeceğini bildiğim için ısrarcı olmam... eksiklik hissedersem kıa süreli vitamin desteği veriyorum.
sağlığı enerjisi yerinde sebze az yesede meyveden ve kahvaltılıklardan alıyor vitamini sorun etmiyorum.
sizin çocuk için bence yeniliklere kapalı olduğundan çoğu şeyi yemiyor bırakın böyle gitsin artık değişmez kendisi istemezse ama küçüğe odaklanın ki o yesin çeşitli gıdalar..
Et nasıl sevmez bu çocuklar.. biz küçükken kikirdagini iliğini bile sömürürdük hele hayvanın yağı nasıl lezzetli..zaten et yemeği yapacaksan kendi yağı mutlaka olmalı lezzetini veren oAynen canım benim de bir derdim var
Yok canım dün mesela sebzeleri soteledim spagetti haşladım kıyma kavurdum zorla yedi hatta spordan gelirken hazır makarna almış yedirmedim,,,,hamburger yapıyorum içine sadece marul koyarım
Kuru fasulye nohut yer ama etsiz
Ger gün tavuk vereyim bıkmıyor eeeeeee market tavukları da ne kadar sağlıklı
Bilemiyorum yaaaaaa
Bu arada pizzayı da sadece sucuk salam sosis ve Mısırlı’ yer
Kız yok canım öyle kandırılacak yaşta değğl
Ayyy bende balığı çok severim
Eşim de spora gitmeden önce balık yesiin diye Kutuyla ton balığı aldı ama yokkkkkk
Yok canım vitamin vermiyorum ama kan değerlerine baktıracağım ona göre hareket ederim artık
Ya psikolojik olarak bende etkileniyorum o da üzülüyor ben sonradan pişman oluyorum kızdığım için
Hatta her Pazartesi kızım gel beraber yemek listesi hazırlayalım diyorum bi gün senin istediğin bi gün benim istediğim İnan ki tavuk makarna başka seçenek bulamıyoruz
vallah canim dojtira sor danis sipraktin diye bir surup var benim yemeyen zayif jizima 1ayda 1.5 jikoya yakin kilo aldidi hic bise yemen birifi suan onune ne koysam yiyorİyi akşamlar kızlar
13 yaşındaki kızım tavuk,, patates,,,makarna,,,,köfte ,, hazır makarna dışında yemek yemiyor
Artık çıldıracağım küçüklüğünden beri böyle ,,,aç bırak dediler bıraktım,,,, seçenek sunma dediler yaptım ama yok bi türlü yemek yemek istemiyor
Her gün kavga ediyoruz
15 aylık bi kızım daha var İnan’ın bu beni böyle zorlamıyor yaaaaaaaa
Bi de kikboks a gidiyor kemiklerinin güçlenmesi lazım hocası yoksa kemikleri kırılır diyor ama yok anlamıyor herşeyi geçtim sağlık açısından sebze bakliyat protein yemesi lazım
Bana bir akıl verin ne yapmam lazım
eskiden yokluk vardi simdi hergun et var fakirlik mi kaldiiEt nasıl sevmez bu çocuklar.. biz küçükken kikirdagini iliğini bile sömürürdük hele hayvanın yağı nasıl lezzetli..zaten et yemeği yapacaksan kendi yağı mutlaka olmalı lezzetini veren o
Doğru biz sadece kurban da görürdük bazen düğünler de cenazelerde filan o yüzden kıymetliydi senede sadece 3 4 defa yiyinceeskiden yokluk vardi simdi hergun et var fakirlik mi kaldii
bnde jucuķen yemeznisim biraz diger abim kardeslerimden daha nazli buyudum rahmetli anacim sulu patates yapar ekmekgi icine dogra oyle kilo alfiridiDoğru biz sadece kurban da görürdük bazen düğünler de cenazelerde filan o yüzden kıymetliydi senede sadece 3 4 defa yiyince
Yoklukta kıymetli oluyo bazı şeyler.. Kolay ulaşınca bol olunca kıymeti kalmiyo demek ki hepimiz böyleyiz yanibnde jucuķen yemeznisim biraz diger abim kardeslerimden daha nazli buyudum rahmetli anacim sulu patates yapar ekmekgi icine dogra oyle kilo alfiridibide kucuklukte hatrladigim sey kahvaltida cayin icine ekmek ddogramak nerdeyse tum anneler yaomistr. simdi sabah kahvaltisinda nazli cocuklatima krep tostu xor yefitiyotum
acaba bizimde kiymetimizi bilecekler miYoklukta kıymetli oluyo bazı şeyler.. Kolay ulaşınca bol olunca kıymeti kalmiyo demek ki hepimiz böyleyiz yani
Kızın küçük mü canım benim ki büyük olunca sanmam yiyeceğini ama yine de sorarım doktoravallah canim dojtira sor danis sipraktin diye bir surup var benim yemeyen zayif jizima 1ayda 1.5 jikoya yakin kilo aldidi hic bise yemen birifi suan onune ne koysam yiyor
Aynen kız eskiden çaya ekmek katar yerdik şimdikiler kreple pankekle büyüyorlarbnde jucuķen yemeznisim biraz diger abim kardeslerimden daha nazli buyudum rahmetli anacim sulu patates yapar ekmekgi icine dogra oyle kilo alfiridibide kucuklukte hatrladigim sey kahvaltida cayin icine ekmek ddogramak nerdeyse tum anneler yaomistr. simdi sabah kahvaltisinda nazli cocuklatima krep tostu xor yefitiyotum
İnşallahhhh değişirler çok istiyorumKüçükken bende çok yemek ayırırdım, ama şimdi yemek denince gözlerim dönüyor :))
Benim 13 yaşındaki oğlumda döner sucuk ekmek ve hamburger yer. Başka bişey yok. Ama şimdi ben rahatsızım ve annem bakıyor bize, oğlumu tembihledim, anneanneyi üzmek yok ne koysa önünüze yenecek diye, ilk haftalarda kendini çok zorladı, çorba yerken çocuk resmen eziyet çekiyor :)), ama şimdi artık ben tokum deyip kalkıyor sofradan, biz mutfaktan çıktıktan sonra veya yattıktan sonra o gece kalkıp ya sucuk ekmek yiyor veya kahvaltılık gevrek. Bende bıraktım artık, kendin bilirsin diyorum, artık kendimi daha fazla yıpratamam, büyüyünce nasıl olsa değişir
canım buyuk insanlarda iciyor gecen kendim deneddim inanilmaz dercede bole miden bosmus gibi oluyor biseler yesemde doysam gibi oluyon ondan sonra acayip uyku yapiyor gece falan icerse daha iyi olir genede sorKızın küçük mü canım benim ki büyük olunca sanmam yiyeceğini ama yine de sorarım doktora
Eti sadece yiyor kavurma ya da mangal ama yemeklerin içinde yemiyorEt nasıl sevmez bu çocuklar.. biz küçükken kikirdagini iliğini bile sömürürdük hele hayvanın yağı nasıl lezzetli..zaten et yemeği yapacaksan kendi yağı mutlaka olmalı lezzetini veren o
vallah rahmetli anm olsa zukkum ye derdiAynen kız eskiden çaya ekmek katar yerdik şimdikiler kreple pankekle büyüyorlar
Tamam canım çok sağol sorarım doktoracanım buyuk insanlarda iciyor gecen kendim deneddim inanilmaz dercede bole miden bosmus gibi oluyor biseler yesemde doysam gibi oluyon ondan sonra acayip uyku yapiyor gece falan icerse daha iyi olir genede sor
Ahahahhhhh bazen benimde ağzıma geliyor ama geri yutuyorumvallah rahmetli anm olsa zukkum ye derdi
bide annesi ergenliktende olabilir gerci ben evlenene kadr boyledim hatta 3. yu dogurdum duzeldimAhahahhhhh bazen benimde ağzıma geliyor ama geri yutuyorum
Hiç değişeceğini sanmıyorum bende evlenirken 45 kiloydum şimdi hiç söylemeyiyimbide annesi ergenliktende olabilir gerci ben evlenene kadr boyledim hatta 3. yu dogurdum duzeldimsimdi 4 te allah ne verdiyese modumdayim evlenirken 45 kiliydum simdi 58
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?